DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM Firmenich AG 2023

2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
tilt
0
Symrise announces a mandatory public offer to the
shareholders of Swedencare

begint 21 juni
tbol
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 9 juni 2023 10:18:

Tsjonge wat een daling weer. Deed pijn gisteren om eruit te gaan, maar maar momenteel ben ik de -5% in ieder geval niet kwijt.
Succes allen. Ik blijf volgen en misschien weer instappen als bodem er is.
Wordt vervolgd.
Ik ben wel ingestapt,nou lekker.
Gelukkig call geschreven die iets goedmaakt.
Ik heb ze wel voor de lange termijn ,maar dit is weer een beste domper.
fijne dag
Pierreterre
1
Als ik hun was zou ik nu maar alvast een aandeelhoudersvergadering organiseren, waarin tekst en uitleg.
Pierreterre
0
Macron
0
Het gaat in ieder geval niet goed. Hier in de buurt zijn de werknemers 3 van de 4 weken/maand werkloos. In België kan dat, maar goed is het natuurlijk niet. Sectorgenoten hebben het ook moeilijk, maar niet van die aard. De overname is een duistere boel, onwaardig aan een gerenomeerd bedrijf. Koers bijna op Corona-dieptepunt. Ik blijf er af. Succes
dvl-2
3
quote:

ValueChaser schreef op 9 juni 2023 09:55:

Zelfs na deze bescheiden daling heeft DSM nog steeds een (te) hoge waardering. Het is een mooi aandeel, maar ik wacht met instappen nog even tot er 75 op het bord staat.
Hoe vervelend ik het ook vind voor de huidige aandeelhouders deel ik je mening van een (te) hoge waardering. DSM is een fantastisch mooi bedrijf maar met een (verwachte) EPS van netaan €3,-; een dividendrendement dat niet bijzonder is (wel wel een payout van >50%) en dan de eventuele boete van kartelafspraken is een koers van €100+ voor mij niet gerechtvaardigd.

DSM opereert niet in een groeimarkt, de concurrentie is stevig en de verhuizing naar Zwitserland (waarbij de NL-status opgeheven is) helpen daar ook niet mee.

De grote daling van vandaag is overigens sectorbreed en de 'spikes' naar beneden zijn de stop-losses op de hefboomproducten. Die hebben we nu wel gehad (voor vandaag).
Pierreterre
0
Gelukkig kan ik de rit financieel helemaal uitzitten en ben ik er niet afhankelijk van, maar het voelt niet prettig. Hoop echter niet dat dit eindigt in een faillissement.
dvl-2
1
quote:

Pierreterre schreef op 9 juni 2023 10:35:

Gelukkig kan ik de rit financieel helemaal uitzitten en ben ik er niet afhankelijk van, maar het voelt niet prettig. Hoop echter niet dat dit eindigt in een faillissement.
Waarom zou DSM failliet gaan dan? Ze maken nog gewoon winst, alleen niet zoveel (meer) als eerst gedacht waardoor de waardering nu veranderd.
Chief P
0
quote:

Leefloon schreef op 9 juni 2023 10:08:

[...]
Ah, mysterieuze hogere machten met idiote doelen. Nee dus, zo'n op helemaal niets gebaseerde hypothese zou lichtelijk krankzinnig, volkomen zinloos en ridicuul duur zijn. Probeer om een zinnigere verklaring te zoeken in plaats van rare science fiction-filmscripts te verzinnen.

De betekenisvolle koersdaling helpt je daar misschien bij, want we hebben het niet over een nu nog onontdekte, zomaar opgelopen, onopvallende achterstand van enkele procenten. Corbion is herhaaldelijk genoemd als een referentie binnen de sector, en de markt kan ook nog achterdochtig en voorzichtig zijn over dit nu Zwitserse, plotseling aandelen bijdrukkende bedrijf. Vooralsnog een mogelijk (!) einde van de meerdere eerdere succesvolle metamorfoses van DSM N.V.
Dat ze plotseling aandelen bijdrukken is onjuist. Zoals eerder door mij uitgelegd zijn deze 2.5% aandelen van DSM-Firmenich die erbij kwamen slechts de laatste 4% aandelen van DSM die niet waren aangemeld.

Indien deze 4% zich hadden aangemeld zouden die aandelen gelijktijdig met de andere 96% zijn omgezet. Dit omzetten is nu dus nog geforceerd gebeurd. Maar er is dus geen sprake van bijgedrukte aandelen. Slechts van een laatste ruil.
Pierreterre
0
Door mismanagement kan e.e.a. anders aflopen dan je denkt is mijn ervaring. (IMTECH deze had ik gelukkig niet, FORTIS, had ik wel).
Dr.Hendrik
0
puuu...
DSM ging -20% binnen 15D(2 weken)! de grootste loser op AEX! ooit?
en het lijkt erop dat het richting 50 gaat, maar dat kan DSM niet schelen.
Pierreterre
0
Hoe kom je bij richting 50?, waar is dat op gebaseerd? DSM kan inderdaad niets schelen.
Jos
0
Fijn zo"n lockup periode, maar hoe controleer je zo iets bij een familiebedrijf dat al 100 jaar meegaat.
Hoeveel nazaten van de Fimeniches zullen er nog rondlopen met deze familienaam.
Veel nazaten zijn inmiddels "verwaterd" via de vrouwelijke lijn en hou die maar in de gaten in een land waar nog steeds een behoorlijk bankgeheim geldt.
Ik zou zeggen laat deze storm maar even uitrazen en sla dan toe.
Leefloon
0
quote:

P67beter schreef op 9 juni 2023 10:17:

Aandelen bijdrukken ???
Mogelijk zijn er eerder teveel nieuwe aandelen DSM-Firmenich uitgegeven aan de aandeelhouders van Firmenich (DSM wellicht te goedkoop verkocht), én het latere plaatsen van 6.696.477 bestaande aandelen die daardoor ook opeens mee gaan delen in de winst.
Warm Buffet
0
quote:

Hans2021 schreef op 9 juni 2023 10:32:

Aandeel is nu sterk oversold.
Dit kan nog wel even verder gaan... de markt kan soms overdrijven.
Chief P
0
quote:

Leefloon schreef op 9 juni 2023 10:52:

[...]
Mogelijk zijn er eerder teveel nieuwe aandelen DSM-Firmenich uitgegeven aan de aandeelhouders van Firmenich (DSM wellicht te goedkoop verkocht), én het latere plaatsen van 6.696.477 bestaande aandelen die daardoor ook opeens mee gaan delen in de winst.
Dat is al een betere verwoording. En hierin ben ik het met je eens.
Ik had alleen niet zien aankomen dat de koers zo ernstig zou dalen na DSM-Firmenich haar actie, het lijkt mij nog steeds buiten verhouding. Maar goed, misschien was dit ook wel gewoon de laatste druppel.
DSM-Firmenich wekt nu ook bepaald geen vertrouwen door de abruptheid waarmee ze sommige acties uitvoeren en het gebrek aan communicatie hierover. Dit is het management absoluut kwalijk te nemen.
Pierreterre
0
Niemand heeft dit zien aankomen, anders zou ik al lang zijn uitgestapt. Je gaat ervan uit dat het management met ervaring weet waar ze mee bezig zijn. Je gaat niet uit dat ze een koersdaling van meer dan 50% wensen.
Saibee
2
DSM was met name eind 2021 voor perfectie geprijsd; sindsdien zijn de omstandigheden ingrijpend gewijzigd.

Allereerst de fusie met Firmenich waarbij het lopende kartelonderzoek de indruk laat ontstaan dat de marges bij Firmenich in het verleden kunstmatig hoog gehouden zijn en DSM dus zwaar overbetaald heeft.
Verder zijn de omstandigheden in de markten waarin DSM actief is behoorlijk verslechterd en de opgelopen rente helpt overgewaardeerde aandelen (TINA is weg) ook al niet.

Kortom alles zit tegen en dan hoort een aandeel stevig weg te zakken; ook bij 80 euro is DSM onder de huidige omstandigheden niet echt goedkoop te noemen.

Leuk vind ik het niet; ik heb ook een positie in DSM-Firmenich (aandelen + geschreven calls welke ik steeds moet doorrollen) en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de problemen bij DSM aanvankelijk een beetje onderschat heb.

Echt heel serieuze problemen die het voortbestaan bedreigen verwacht ik ook niet; de balans is sterk genoeg om een eventuele boete op te kunnen vangen maar koersen van 150 euro of meer kun je de komende jaren wel vergeten.
2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 105,700
Verschil -0,250 (-0,24%)
Hoog 106,550
Laag 105,350
Volume 664.074
Volume gemiddeld 471.287
Volume gisteren 546.410