AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG 2023

17.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 ... 872 873 874 875 876 » | Laatste
Fox WIld
0
quote:

christo1 schreef op 24 augustus 2023 06:30:

Lithium prijzen zitten nog steeds in dalende trend.

Mvg.
Gefeliciteerd!
Greyhounds
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 24 augustus 2023 07:30:

[...]
Waar ik kijk, zijn de prijzen nog gelijk aan (eer)gisteren, dalende trend klopt volgens mij nog steeds, hoewel het de laatste dagen afvlakt...
tradingeconomics.com/commodity/lithium
Zijn er ook live prijzen beschikbaar, of wordt de prijs dagelijks vastgesteld?
Bedankt voor de link, dan weet Christo1het nu ook waar hij kan kijken. ;-)
Zelf denk ik dat de prijzen wel tot rust komen. (mijn gedachten uiteraard)
Take a sisi
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 23 augustus 2023 19:08:

[...]
ff google
Van alle verkochte auto's in de wereld was 10% volledig elektrisch in 2022, blijkt uit voorlopige verkoopcijfers. Sommige onderzoekers voorspellen dat het mondiale marktaandeel van elektrische auto's tegen 2030 is verviervoudigd. Op de korte termijn lijkt het er juist op dat de vraag naar elektrische auto's afneemt.

Gisteravond nog een video gezien van Pierre Lassonde, decennialang succesvol guru op het gebied van goudmijnen. Hij ziet vooral koper als interessant, lithium voor hooguit nog 2 tot 5 jaar, waarbij het ook nog de vraag is, hoeveel lithium nodig zal zijn als batterijtechnieken zich ontwikkelen.
www.youtube.com/watch?v=n4v6COdgwxg

Mijn beleggingshorizon voor AMG is 3-4 jaar.
Goed punt , als je weet dat een huidig batterij pack 40% van de kosten van een EV voor rekening neemt , dan valt er aangaande dit powerhouse veel winst te behalen .
Deze ontwikkelingen gaan zo snel , het is daarmee niet moeilijk te beseffen dat het product die de uiteindelijke wereld standaard gaat leveren , de rest uit de markt kan/gaat drukken .

De beste technologie zoals bv :
- Productie Kosten
- Capaciteit ( output )
- Warmte gevoeligheid
- Oplaadtijd
- Levensduur
- Actieradius
- Gewicht

De beste technologie die verpakt zit binnen de aspecten zoals ( vooral de vraag en de capaciteit/snelheid om deze te kunnen leveren ) , gaat de homerun slaan en die bal kan alle kanten op stuiteren .
Denk wel dat de vraag naar lithium voorlopig zal blijven , andere technologie in samenwerking met de snelheid van het te leveren product aangaande de vraag , heeft bij mij weten nog niet van zich laten spreken .
Dit segment brengt een behoorlijke wispelturigheid met zich mee , met de mogelijkheid , het ene jaar woekerwinsten die het jaar daarop kunnen draaien naar andere belanghebbende , denk toch dat we met o.a. de Hydroxide van AMG voorlopig aan de goede kant zitten .
Ook denk ik dat AMG met haar producten , bij vraag , nog mogelijkheden kan scheppen om die te leveren .
Belangrijkste eerste stap lijkt mij , om in eerste instantie het veel/meest gevraagde product te kunnen leveren en dan doel ik op de Hydroxide, deze moet voor AMG een fortuin op gaan leveren waardoor ze kunnen herinvesteren indien de markt hier om vraagt , winstgevende bedrijven hebben immers meer kracht om uit eigen vermogen te herstructureren .
Het zit in vele batterij soorten , bv in de NCA batterij maar , we hebben hier recent al aangetoond , met behulp van uitleg van Bard , dat ook de vooruitstrevende HLM technologie van Umicore om Hydroxide vraagt die AMG als eindproduct in haar gamma heeft zitten .

Die Pierre Lassonde ziet natuurlijk dat de mining industrie er een nieuw aspect heeft bijgekregen en ziet liever investment naar de kopermijnen gaat .

Ik ga je voorgestelde filmpje zeker bekijken , altijd mooi om iemands visie tegen het licht te houden , en even op oprechtheid te toetsen .
christo1
0
quote:

Greyhounds schreef op 24 augustus 2023 08:35:

[...]Bedankt voor de link, dan weet Christo1het nu ook waar hij kan kijken. ;-)
Zelf denk ik dat de prijzen wel tot rust komen. (mijn gedachten uiteraard)
Ik ben gisteren de link vergeten posten, zal dit vanavond doen als ik thuis ben.

Spodumene prijs zet vandaag dalende trend voort onder de 3300 dollar per ton, dit is wel de spot prijs maar geeft zeker een indicatie wat lithium carbonaat prijs zal doen en lithium hydroxide ook vandaag wat naar beneden.

Mvg.
mercurius-adept
0
Wallstreetjournal: In China, Bidding Wars for Lithium Top Out

...
"The frenetic Chinese bidding reflects market participants’ expectations that demand for lithium batteries will only continue to grow"

"Last month, Canberra blocked the sale of an Australian lithium miner to a U.S. company whose Australian subsidiary includes a director with Chinese citizenship.
In November last year, officials in Ottawa ordered three Chinese companies to sell their stakes in Canadian companies extracting critical minerals, citing national-security concerns."

"China’s Ministry of Natural Resources said that it would boost efforts to identify and develop domestic reserves of minerals such as lithium. To do so, it pledged to encourage investment in mining exploration and to give priority to land use for extracting strategic minerals."

www.wsj.com/world/china/in-china-bidd...
Trx7
2
Bijzonder det de koers geen geen herstel laat zien na meer dan 50% in te leveren.
Ben benieuwd waar dit heengaat, maar ziet er in ieder geval voor de rest van het jaar niet goed uit.
En blijkbaar is die hele lithium markt door goedzoekers naar de klote gegaan.
Lekker Truitje
3
ik zie nu op sommige deelmarkten stabilisatie en andere nog geringe dalingen. Het lijkt erop dat de grootste dalingen achter de rug zijn. Bovendien is de vraag van hoeveel er van de produkties door de mijnen via de commoditiesmarkten gaan, zeker als die zich in China bevinden... De koersen van Albemarle en SQM herstellen zich ook, dus ik denk ook dat AMG zich ook weer aan de vooravond van een flink herstel bevindt.
NL vindt het een goed idee om de BPM en MB voor electrische auto's in 2025 flink duurder te maken, lekker om dat in te passen in de o zo noodzakelijke vergroening van de maatschappij. Gelukkig is de wereld wel groter dan NL. De wereld mòet vergroenen, dus stevige kans dat ook AMG daar flink van meeprofiteert, dip gehad nu weer omhoog.
Chinezen hebben nu even minder geld, maar dat komt gegarandeerd wel weer. Ze zitten daar te jammeren dat het slechter gaat met de economie, maar de ec. groei is daar nog steeds 3x zo hoog als bij ons. Je moet er alleen even geen appartementje kopen. In de VS zitten ze al kwartalen op een recessie te wachten maar echt beroerd gaat het daar nou ook weer niet met een minimale werkloosheid. In europese landen zien inkoopmanagers het donker in, is hier en daar de recessiebel al gaan klinken, maar ook hier is in de meeste landen er nauwelijks sprake van echte werkloosheid. Dus heel binnenkort kan alles weer goed aantrekken denk ik.
marktwaarde
0
quote:

Trx7 schreef op 24 augustus 2023 09:50:

Bijzonder det de koers geen geen herstel laat zien na meer dan 50% in te leveren.
Ben benieuwd waar dit heengaat, maar ziet er in ieder geval voor de rest van het jaar niet goed uit.
En blijkbaar is die hele lithium markt door goedzoekers naar de klote gegaan.
Volgende week onder de 30.
Greyhounds
0
quote:

marktwaarde schreef op 24 augustus 2023 10:32:

[...]

Volgende week onder de 30.
Jij zal wel een faillissement zien aan komen zo te lezen.
Beleggen met geduld
1
Freemoneyforever
0
quote:

Trx7 schreef op 24 augustus 2023 09:50:

Bijzonder det de koers geen geen herstel laat zien na meer dan 50% in te leveren.
Ben benieuwd waar dit heengaat, maar ziet er in ieder geval voor de rest van het jaar niet goed uit.
En blijkbaar is die hele lithium markt door goedzoekers naar de klote gegaan.
Laag volume gisteren. Koers is nog geen 40% gezakt vanaf de top dit jaar.
Lekker Truitje
0
@Take a sisi:
"Gisteravond nog een video gezien van Pierre Lassonde, decennialang succesvol guru op het gebied van goudmijnen. Hij ziet vooral koper als interessant, lithium voor hooguit nog 2 tot 5 jaar, waarbij het ook nog de vraag is, hoeveel lithium nodig zal zijn als batterijtechnieken zich ontwikkelen.
www.youtube.com/watch?v=n4v6COdgwxg
Mijn beleggingshorizon voor AMG is 3-4 jaar."
interessant stuk. De voorliefde voor koper zie ik ook wel. Je hebt ook koper nodig voor de kabels van alle windturbines en zonneparken naar de electriciteitscentrales etc, naar alle laadpalen, noem maar op.
Daarom heb ik ook aandelen TKH Twentsche Kabel Holding.
Daarnaast aandelen BHP Billiton en Rio Tinto, verwacht dividend alleen al ca 8-9% jaarlijks, naast de eventuele koersstijgingen...
Ron Kerstens
3
quote:

Lekker Truitje schreef op 24 augustus 2023 09:58:

De koersen van Albemarle en SQM herstellen zich ook, dus ik denk ook dat AMG zich ook weer aan de vooravond van een flink herstel bevindt.
Nou ja, de koers van Albemarle is een paar procent gestegen boven het dieptepunt.

finance.yahoo.com/quote/ALB?p=ALB&...

De vraag is meer waarom je in AMG zou beleggen als je nu ook goedkoop in marktleider Albemarle terecht kunt. Maar goed, dat is op dit forum natuurlijk vloeken in de kerk.
Zembla
1
quote:

christo1 schreef op 24 augustus 2023 06:30:

Lithium prijzen zitten nog steeds in dalende trend.

Mvg.
De vraag is waar jij dan specifiek naar kijkt. Spot prijs is niet het hele verhaal:

"
In terms of the lithium market, news headlines in the half of 2023 saw much commentary around the significant decline in the spot market price for lithium products into China from peaks of circa $80,000 per tonne at the end of 2022 to a low of just over $30,000 per tonne in April 2023 with a recovery to circa $40,000 in August. It should be emphasised that the spot market in general is a small portion of the overall global market, and this specific index is often more volatile in relation to what is happening elsewhere. Indeed, in August 2023, SQM (the world's largest supplier of battery grade lithium products) reported its H1 2023 results that showed an average price of circa $41,000 per tonne. SQM specifically noted that they see a "positive dynamic in lithium market supported by strong EV sales volumes in different markets and expect the global lithium demand growth to reach at least 20% this year." Other major producers, such as Albermarle and Livent, have forecast improving prices for the second half of 2023 as destocking comes to an end and the structural undersupply issues continue.
"

Bron Zinnwald Lithium PLC Interim Results: polaris.brighterir.com/public/zinnwal...
Lekker Truitje
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 24 augustus 2023 11:06:

@Take a sisi:
"Gisteravond nog een video gezien van Pierre Lassonde, decennialang succesvol guru op het gebied van goudmijnen. Hij ziet vooral koper als interessant, lithium voor hooguit nog 2 tot 5 jaar, waarbij het ook nog de vraag is, hoeveel lithium nodig zal zijn als batterijtechnieken zich ontwikkelen.
www.youtube.com/watch?v=n4v6COdgwxg
Mijn beleggingshorizon voor AMG is 3-4 jaar."
interessant stuk. De voorliefde voor koper zie ik ook wel. Je hebt ook koper nodig voor de kabels van alle windturbines en zonneparken naar de electriciteitscentrales etc, naar alle laadpalen, noem maar op.
Daarom heb ik ook aandelen TKH Twentsche Kabel Holding.

gecorrigeerd onderstaand :
Daarnaast aandelen BHP Billiton en Rio Tinto, verwacht dividend alleen al bij RioTinto ca 8% jaarlijks, BHP 3,5%, was jaar eerder iets van 9% dividend naast de eventuele koersstijgingen...
Money Never Sleeps
0
[quote alias=Lekker Truitje id=14968013 date=202308240958]
ik zie nu op sommige deelmarkten stabilisatie en andere nog geringe dalingen. Het lijkt erop dat de grootste dalingen achter de rug zijn. Bovendien is de vraag van hoeveel er van de produkties door de mijnen via de commoditiesmarkten gaan, zeker als die zich in China bevinden... De koersen van Albemarle en SQM herstellen zich ook, dus ik denk ook dat AMG zich ook weer aan de vooravond van een flink herstel bevindt.
NL vindt het een goed idee om de BPM en MB voor electrische auto's in 2025 flink duurder te maken, lekker om dat in te passen in de o zo noodzakelijke vergroening van de maatschappij. Gelukkig is de wereld wel groter dan NL. De wereld mòet vergroenen, dus stevige kans dat ook AMG daar flink van meeprofiteert, dip gehad nu weer omhoog.
Chinezen hebben nu even minder geld, maar dat komt gegarandeerd wel weer. Ze zitten daar te jammeren dat het slechter gaat met de economie, maar de ec. groei is daar nog steeds 3x zo hoog als bij ons. Je moet er alleen even geen appartementje kopen. In de VS zitten ze al kwartalen op een recessie te wachten maar echt beroerd gaat het daar nou ook weer niet met een minimale werkloosheid. In europese landen zien inkoopmanagers het donker in, is hier en daar de recessiebel al gaan klinken, maar ook hier is in de meeste landen er nauwelijks sprake van echte werkloosheid. Dus heel binnenkort kan alles weer goed aantrekken denk ik.
[/quote

Recessie heeft een definitie :Recessie betekent letterlijk 'teruggang' of 'terugval'. In de economie betekent dit dat de economische groei daalt en lager is dan gemiddeld. In de praktijk wordt meestal van een recessie gesproken als de groei van het bruto nationaal product gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen negatief is.
Nou zie ik het zo dat dat altijd - net als met koersen- gebeurd

Het belasten door onze regering zoals bovenstaand beschreven is wederom een actie om de mensen die het kunnen betalen , geld afhandig te maken. Maar wat moet je als je het braafste jongetje van de klas wilt zijn? Waarom Groningen dicht gooien? Zit voor 1000 miljard in de grond en de technieken zijn er al om CO2 terug te pompen in de gasvelden. De Groningers wel - en rap - compenseren.
Zembla
5
quote:

christo1 schreef op 24 augustus 2023 11:14:

De 31,66 getest, daaronder gaan zal lagere koers betekenen.

Mvg
Je stelling is per definitie waar! De mijne ook: De 31,61 getest, daarboven gaan zal een hogere koers betekenen ;)
17.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 ... 872 873 874 875 876 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 22,120
Verschil -0,220 (-0,98%)
Hoog 22,440
Laag 22,040
Volume 101.402
Volume gemiddeld 237.028
Volume gisteren 164.778