ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Plein777
0
Oud-topbankier Rijkman Groenink wordt bestuurder deeptechfonds

Voormalig Quote 500-lid Rijkman Groenink erkent niet gevraagd te zijn als bestuurder van deeptechfonds PhotonVentures omdat hij 'zoveel van fotonica weet'.

DOOR NICK DE JAGERGEPUBLICEERD OP: 02/09/2023
rijkman groeninkpinterest icon
RIJKMAN GROENINK

Durfkapitalisten let op let op: het nieuw opgerichte Eindhovense fonds PhotonVentures gaat investeren in fotonica. U weet wel, chips enzo, de technologie
waarmee bedrijven als ASML en NXP gigantisch groot zijn geworden. Onder de bestuurders van dit fonds vinden we een verrassende naam. Voormalig
bestuursvoorzitter van ABN Amro Rijkman Groenink gaat zich bezighouden met de centjes.

Wat hem tot deze stap zet? Groenink wijst erop dat Nederland in deze sector tot de beste landen van de wereld hoort. Dat vindt hij een 'interessant maatschappelijk gegeven', daaraan bijdragen vindt hij 'mooi'.

Groenink weet niets van fotonica
Het voormalige Quote 500-lid is bij het team gevraagd door de andere bestuursleden, techspecialisten Joachim de Sterke en Pieter Klinkert, en de partneraccelerator PhotonDelta. ‘Niet omdat ik iets van fotonica weet, laten we daar helder over zijn’, lacht de 74-jarige Groenink. ‘Maar omdat ik een algemene brede bestuurservaring heb, financiële ervaring heb en bij de bank heel lang betrokken ben geweest bij het managen van private equity. Dat vonden zij dermate belangrijk bij het opzetten van het managementteam.’

Verwacht van Groenink dan ook geen mooie vergezichten over hoe dit fonds nieuwe ASML’s in dit kikkerland gaat creëren. ‘Dat zou een onverstandige ambitie zijn. Als wij vijf miljoen investeren en we krijgen er tien of vijftien terug, hebben we aan onze fondsdoelstellingen voldaan. Het is nooit uit te sluiten dat een bedrijf een grote omvang krijgt, maar in onze rendementsberekeningen gaan wij daar absoluut niet van uit.’

Fonds wil naar €150 miljoen toe
Groenink en zijn medebestuurders beschikken in eerste instantie over €60 miljoen, afkomstig van PhotonDelta en particuliere investeerders. Met dat bedrag is al in 13 hightechstartups geïnvesteerd, het fonds hoopt dat snel uit te breiden naar 15. Over anderhalf jaar hoopt de vc op een pot van €150 miljoen te zitten.

De oud-bankier, die ook aandelen One-Dyas bezit, wil niet zeggen wie in PhotonVentures hebben geïnvesteerd, want dat zou tegen de afspraken van het fonds ingaan. Heeft hij zelf ingechipt? ‘Dat is vanzelfsprekend.’

www.quotenet.nl/financien/investeren/...
Bas
0
quote:

Mr. Fleming schreef op 2 september 2023 13:30:

[...]

Hahaha, Het blijft lache met New O, wiens verhalen toch wel een beetje Old O.(Onzin) beginnen te worden..
Het enigste voor wie bankaandelen de aankomende tijd gevaarlijk gaan zijn, zijn de shorters..

Ik vraag mij oprecht af waarom je niet gaat shorten in aandelen die het echt verdienen zoals een nog steeds overgewaardeerd Adyen of een Alfen laadpalen, die uit de pas lopen nu qua waarderingen.. of een Philips waar toch nog een paar zwaarden van Damocles in de vorm van rechtszaken boven hangen..

Maar nee, Jij short liever een sector, de bankensector, waar juist het verdienmodel van in de lift zit naar 2008, na 15 jaar stijgt de rente weer eindelijk fors, elke 100 basispunten is een 20% margeverbetering op termijn dankzij een betere spread tussen de rentetarieven v/d leningen.

Een sector die nog nooit zulke ongekende kwartaalresultaten heeft laten zien, bijv. nog nooit scoorde ABN AMRO, Dé bank :-) een kwartaalwinst van 870 miljoen euro..
nog nooit keert ABN AMRO zoveel dividend uit, ga uit van een netto dividend van ongeveer € 1,30
Nog nooit hebben banken zulke zware aandelen inkoopprogramma's gestart(ING wordt van verwacht dat ze de aankomende 3 jaar 32% van het uitstaande aandelenkapitaal gaan opkopen, ABN gaat de aankomende 24 maanden 1.5 Miljard opkopen..) Have fun daartegen shorten, heel heel slim hoor!

Dus lekker shorten, aandelen dumpen die toch al door de banken zelf opgeslurpt gaan worden, wij aandeelhouders zijn blij met je als shorter(mits je echt short, ik denk persoonlijk dat je een fantast bent, maar goed..) , want betekend dat ABN meer aandelen op lagere koersen kan inkopen en afstempelen, des te meer dividend voor ons de zittende LT aandeelhouder..

Maar even zonder gekheid: shorten nu op de bankensector, dat is toch vechten tegen de Bierkaai, dat voelt zelfs een klein kind wel aan, beste O, jij vind hier de aandacht wel lekker door te roepen wat iedereen het meest vreest, maar het gestoeld op helemaal niets fundamenteels.. maar het geeft wel lekker veel reactie en aandacht, en ik vermoedt dat dit je werkelijke drijfveer is voor alle (O)nzin postings..

Beetje roepen dat er een recessie aankomt.., Tuurlijk kan.. nou ik heb nieuws voor je, die is er al, we staan al 2 kwartalen -0.2% op krimp. Is er dan maar ook iets anders geworden in NL? zitten de restaurants nu niet meer vol? worden er plotsklaps geen huizen of nieuwe auto's meer gekocht of minder geconsumeerd? Dacht het niet. En die olieprijzen zijn al lang verwerkt in de economie. Zie mijn eerdere stuk hierover. We hebben gewoon een 10% duurdere economie nu, maar dankzij ons nog steeds polder model hier in NL bij gebrek aan een beter woord. heeft niemand de zwarte piet toegespeeld gekregen en is iedereen, de werkende, de niet-werkenden voldoende gecompenseerd met de laatste CAO's..

Nogmaals, als je nú op dit moment de bankensector wil gaan shorten, kun je beter een andere hobby gaan zoeken als beleggen f traden, beste O, Of staat die O soms voor Onvermogen..?
Is allemaal leuk een aardig natuurlijk, maar juist met deze cijfers zou je moeten gaan shorten als je dat aan durft. Net als dat je moet kopen op het moment dat het slecht gaat, bij ABN en ING bijvoorbeeld in de bankencrisis begin dit jaar.

Ik zelf blijf lekker long zitten voor het dividend en de lichte afstraffing na de Q2 cijfers die in mijn ogen onterecht zijn. Koers kan nog wel wat omhoog naar de 15 euro maar heel veel meer gaat niet in het vat zitten denk ik.
MIDAS
0
Calendar
0
quote:

New M by O schreef op 4 september 2023 09:31:

Perfect op de .74 shorts erin.
Een goede positie voor deze week::)))
Kan je straks de volgende op .82 doen ;-)))))
foexie
1
MIDAS
1
quote:

foexie schreef op 4 september 2023 10:29:

elke keer hetzelfde liedje. Omhoog in de ochtend om in de min te eindigen....
De winst is bijna foetsie;)) hahaha
Mr. Fleming
7
quote:

Bas schreef op 4 september 2023 09:18:

[...]

Is allemaal leuk een aardig natuurlijk, maar juist met deze cijfers zou je moeten gaan shorten als je dat aan durft. Net als dat je moet kopen op het moment dat het slecht gaat, bij ABN en ING bijvoorbeeld in de bankencrisis begin dit jaar.

Ik zelf blijf lekker long zitten voor het dividend en de lichte afstraffing na de Q2 cijfers die in mijn ogen onterecht zijn. Koers kan nog wel wat omhoog naar de 15 euro maar heel veel meer gaat niet in het vat zitten denk ik.
Nee, dat is een verkeerd denkbeeld. Omdat namelijk de goede cijfers en het aantrekkende verdienmodel in de vorm van stijgende rentes, nog lang niet in de beurskoers verwerkt zijn..
ABN staat slechts 6X de winst, cold-feet beleggers hebben na jarenlang overtrekkende zwarte zwanen ABN nog niet echt in het vizier, ondanks de uitmuntende cijfers en aantrekkende rente rente model. Kan die beleggers het ook niet helemaal kwalijk nemen, want het was wel een 8-baan, de laatste 10 a 15 jaar met ABN..

Maarrrr, ik zou ABN NU op dit moment, echt pas gaan shorten als je Adyen-achtige taferelen in de koerswaardering gaat zien, zoals 60X de winst of zo..
ABN is nu met deze cijfers gewoon strak ondergewaardeerd te noemen, 6X de winst.. Daar plassen ze op in de VS. ABN Beursnotering zou eigenlijk naar Wall Street moeten, had je al op $ 30,00 gestaan..
Wat ook niet onterecht is te noemen met € 1.30 dividend op jaarbasis, weet je dat ABN nu meer netto dividend als een Shell(€29) uitkeert? En dan kun je je afvragen welke branche meer toekomst bestendig gaat zijn? Financiële dienstverlening of Olie..?

Nog 2 redenen waarom je nu beslist niet moet shorten in ABN, maar ze juist moet kopen:

1- Eigen aandeleninkoop. Jij gaat (naked) short, de Bank zuigt jouw bestens gedumpte aandeeltjes op en de koers beweegt geen donder naar beneden.. Is toch een beetje vechten tegen de Bierkaai, toch..
2-Overname risico, Als het economische klimaat ook nog mar íets verder aantrekt, of Putain komt voortijdig aan zijn einde of anderzijds een wapenstilstand, wat voor een oorlog by proxy na anderhalf a 2 jaar zo langzaam maar zeker wel een keer te verwachten is, Knalt BNP Paribas haar bod van € 23.5 erin..! Mischien melden andere (Scandinavische) gegadigden zicgh dan nog wel met een biedingsoorlog ten gevolge.. ABN van de beurs voor € 27.6.. Waarom niet met 16 miljard vrij kapitaal op haar balans..

Er zijn zo veel betere aandelen te shorten als ABN AMRO nu, je moet toch wel een beetje van de pot gerukt zijn, door de mieren gebeten zijn, door de ratten besnuffeld zijn, als je nu, op dit moment ABN verkoopt of zelfs short.. (beetje zoals O zeg maar.. ;-)
DNFTT
0
quote:

foexie schreef op 4 september 2023 10:29:

elke keer hetzelfde liedje. Omhoog in de ochtend om in de min te eindigen....
Nee hoor, VS gaat vandaag niet open dus de dollar staat licht lager en voor de aandelen hier is er een lauw plusje.
foexie
0
quote:

Japio_ schreef op 4 september 2023 12:14:

[...]

Nee hoor, VS gaat vandaag niet open dus de dollar staat licht lager en voor de aandelen hier is er een lauw plusje.
Jawel hoor 13,82 en nu alweer 13,64 en de middag is nog lang
Rookie1969
0
quote:

New M by O schreef op 4 september 2023 11:57:

[...]
De winst is bijna foetsie;)) hahaha
vanwaar de "hahaha" ?
Bas
4
Wij lachen hem uit, hij lacht ons uit en zo wordt er voldoende gelachen hier.

Hahahaha
Mr. Fleming
0
quote:

foexie schreef op 4 september 2023 12:42:

[...]

Jawel hoor 13,82 en nu alweer 13,64 en de middag is nog lang
Gewoon het typische dagkoersverloop bij de banken, Hoog openen, dan door de dag heen lager, om op hogere VS weer Hoog de dag uit te gaan, vandaag geen VS, maar ga er maar vanuit dat de damn daytraders het wel weer terugkopen voor de slotveiling..
(te veel risico door de weeks dat er goed nieuws uit de Oekraïne of Rusland komt of uit Belle France, nabeurs..!)

ING is hetzelfde koersverloop, het zijn gewoon de trading algo's die dit doen, die worden binnenkort weer bijgesteld omhoog op basis van nieuwe info, zoals Q-cijfers van een klein miljard plus en een eigen aandeleninkoop van 500 miljoen euro..

Houden de handelaren plotsklaps de stukken vast na 11.00 uur omdat ze weten dat er een influx van nieuwe kopers aankomt..
williewilwel
3
quote:

Rookie69 schreef op 4 september 2023 13:07:

[...]

vanwaar de "hahaha" ?
Hij zal wel weer aan die gedroogde kamelenshit zitten...
MIDAS
2
quote:

Mr. Fleming schreef op 4 september 2023 13:28:

[...]

Gewoon het typische dagkoersverloop bij de banken, Hoog openen, dan door de dag heen lager, om op hogere VS weer Hoog de dag uit te gaan, vandaag geen VS, maar ga er maar vanuit dat de damn daytraders het wel weer terugkopen voor de slotveiling..
(te veel risico door de weeks dat er goed nieuws uit de Oekraïne of Rusland komt of uit Belle France, nabeurs..!)

ING is hetzelfde koersverloop, het zijn gewoon de trading algo's die dit doen, die worden binnenkort weer bijgesteld omhoog op basis van nieuwe info, zoals Q-cijfers van een klein miljard plus en een eigen aandeleninkoop van 500 miljoen euro..

Houden de handelaren plotsklaps de stukken vast na 11.00 uur omdat ze weten dat er een influx van nieuwe kopers aankomt..
Deze keer geef ik je gelijk.
Shorts(handel) worden teruggekocht beter nog is reeds gedaan 82-.66 en .74-.63
Maar de grote shortposities blijven wel lopen want er komt eerder slecht nieuws vanuit de oorlog dan goed nieuws.
China leent miljarden aan Rusland en lacht het westen dus gewoon uit.
Deze oorlog zit veel dieper dan gewoon wat grondgebied.
Mr. Fleming
1
quote:

New M by O schreef op 4 september 2023 13:39:

[...]
Deze keer geef ik je gelijk.
Shorts(handel) worden teruggekocht beter nog is reeds gedaan 82-.66 en .74-.63
Maar de grote shortposities blijven wel lopen want er komt eerder slecht nieuws vanuit de oorlog dan goed nieuws.
China leent miljarden aan Rusland en lacht het westen dus gewoon uit.
Deze oorlog zit veel dieper dan gewoon wat grondgebied.
China heeft last van declining groeicijfers, VS weet dat en is een charme offensief begonnen.. Denk dat de Biden administratie nu inmiddels ook wel door heeft, dat je China beter in het zadel kunt houden en te vriend moet houden met goede handelsdeals.
IPV straffen voor Taiwan verhaal en dat op de spits drijven, te samen met China die olie koopt van Rusland.

Ik denk dat na poosje good cop bad cop spelen tegen china, nu de good cop aan de beurt is, China heeft honderden, 980 miljard dollar uitgeleend aan de VS voor US-staatsobligaties, Ze zijn dus nogal van elkaar afhankelijk. Ook China kan ook de VS niet te veel pijn doen, want dat is dat ook voor de waarde v/d dollar niet heel erg gezond en dus indirect niet gezond voor hen eigen leningen..

businessam.be/china-niet-langer-groot...,schuldpapier%20van%20de%20hand%20gedaan.

Denk dat Xi JingPing, Kaching$$ en Biden wel doorhebben dat vriendjes zijn op handelsvlak, veel aantrekkelijker is voor economisch gezien, dan een doorgedraaide Russische beer steunen.. Die beer gaat uitgehongerd worden, en daarom zo terug zijn hok in, Weet Xi ook, en China wed nooit op de verliezer.. Rusland heeft deze oorlog economisch gezien allang verloren en het slechts een kwestie van tijd..

ASML, kom er maar in!

PS. Ik denk dat de kans op goed nieuws wel degelijk groter is dan slecht nieuws qua oorlog, stel dat Putana om wat voor een reden snel omvalt, dan vervalt Rusland in een Chaos van heb ik jou daar! Dan is de oorlog afgelopen, (zie opmars naar Moscow) Ik denk dat dit besef in snel optredende mate ook aan het doordringen is bij alle andere partijen in dit conflict..

En elke oorlog is altijd beëindigd met een wapenstilstand, in de geschiedenis van de mensheid, hoe je het ook wend of keert, een keer gaat het klaar zijn, door uitputting van troepen en materieel.. Oorlog is te veel een vreter om op lange termijn op grote schaal vol te houden. En naarmate een oorlog vordert, neemt dus de kans op een wapenstilstand toe.. Kwestie van maanden.. . Denk nog tot begin v\d winter, dan is makkelijk terreinwinst niet meer mogelijk en dan gaan Zel. en Put om de tafel zitten, mits P. dan nog leeft..
MIDAS
1
quote:

Mr. Fleming schreef op 4 september 2023 14:54:

[...]

China heeft last van declining groeicijfers, VS weet dat en is een charme offensief begonnen.. Denk dat de Biden administratie nu inmiddels ook wel door heeft, dat je China beter in het zadel kunt houden en te vriend moet houden met goede handelsdeals.
IPV straffen voor Taiwan verhaal en dat op de spits drijven, te samen met China die olie koopt van Rusland.

Ik denk dat na poosje good cop bad cop spelen tegen china, nu de good cop aan de beurt is, China heeft honderden, 980 miljard dollar uitgeleend aan de VS voor US-staatsobligaties, Ze zijn dus nogal van elkaar afhankelijk. Ook China kan ook de VS niet te veel pijn doen, want dat is dat ook voor de waarde v/d dollar niet heel erg gezond en dus indirect niet gezond voor hen eigen leningen..

businessam.be/china-niet-langer-groot...,schuldpapier%20van%20de%20hand%20gedaan.

Denk dat Xi JingPing, Kaching$$ en Biden wel doorhebben dat vriendjes zijn op handelsvlak, veel aantrekkelijker is voor economisch gezien, dan een doorgedraaide Russische beer steunen.. Die beer gaat uitgehongerd worden, en daarom zo terug zijn hok in, Weet Xi ook, en China wed nooit op de verliezer.. Rusland heeft deze oorlog economisch gezien allang verloren en het slechts een kwestie van tijd..

ASML, kom er maar in!

PS. Ik denk dat de kans op goed nieuws wel degelijk groter is dan slecht nieuws qua oorlog, stel dat Putana om wat voor een reden snel omvalt, dan vervalt Rusland in een Chaos van heb ik jou daar! Dan is de oorlog afgelopen, (zie opmars naar Moscow) Ik denk dat dit besef in snel optredende mate ook aan het doordringen is bij alle andere partijen in dit conflict..

En elke oorlog is altijd beëindigd met een wapenstilstand, in de geschiedenis van de mensheid, hoe je het ook wend of keert, een keer gaat het klaar zijn, door uitputting van troepen en materieel.. Oorlog is te veel een vreter om op lange termijn op grote schaal vol te houden. En naarmate een oorlog vordert, neemt dus de kans op een wapenstilstand toe.. Kwestie van maanden.. . Denk nog tot begin v\d winter, dan is makkelijk terreinwinst niet meer mogelijk en dan gaan Zel. en Put om de tafel zitten, mits P. dan nog leeft..
China en usa zijn vooral militaire grootmachten maar een oorlog gaat ook om financiële power en laat er nu 2 winnaars zijn met vooral het midden oosten en in mindere maten india.
Nu staan deze 2 dichter bij Rusland dan bij het westen en daarom zal deze oorlog heel lang duren.
Per definitie is het een kapitaalverschuiving vanuit Europa naar het midden oosten.
Je wil niet weten in wat en waar ze overal zichzelf reeds ingekocht hebben hier in Europa.
Dit draai je nooit meer terug en daarom komen er veel moeilijkere tijden aan vooral voor Europa en bij de komende recessie ga je dit pijnpunt zien maar dan is het reeds te laat.
Het is geen doemdenken maar de realiteit.
Lepre Chaun
1
Wat een karig plusje vandaag zeg ,terwijl We allang allemaal weten dat de ECB de Rente gaat verhogen in September.
DNFTT
0
quote:

New M by O schreef op 4 september 2023 13:39:

[...]

China leent miljarden aan Rusland en lacht het westen dus gewoon uit.
Deze oorlog zit veel dieper dan gewoon wat grondgebied.
China koopt grondstoffen voor een bodemprijs in, obligaties die (mogelijk) in roebels worden afgelost doen het niet zo heel erg goed.
Calendar
2
quote:

Mr. Fleming schreef op 4 september 2023 14:54:

[...]

En elke oorlog is altijd beëindigd met een wapenstilstand, in de geschiedenis van de mensheid, hoe je het ook wend of keert, een keer gaat het klaar zijn, door uitputting van troepen en materieel.. Oorlog is te veel een vreter om op lange termijn op grote schaal vol te houden. En naarmate een oorlog vordert, neemt dus de kans op een wapenstilstand toe.. Kwestie van maanden.. . Denk nog tot begin v\d winter, dan is makkelijk terreinwinst niet meer mogelijk en dan gaan Zel. en Put om de tafel zitten, mits P. dan nog leeft..
Wel eens van de 80 jarige oorlog gehoord?
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:35
Koers 15,660
Verschil +0,125 (+0,80%)
Hoog 15,660
Laag 15,495
Volume 1.579.249
Volume gemiddeld 3.647.923
Volume gisteren 3.779.099