DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM Firmenich AG 2023

2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
mercurius-adept
1
October 4, 2023: Dsm-firmenich provides additional pro forma financial information for 2022 and 2023
&
Silent period

As of October 7, 2023, dsm-firmenich will be in a “silent period” until the publication of our Q3 trading update on October 31, 2023.
During this time, we will not hold meetings, discussions, or conference calls with investors and analysts or make presentations at financial conferences.

www.dsm-firmenich.com/corporate/news/...
www.marketwatch.com/story/dsm-firmeni...
Independent trader
0
Dank voor het delen

Core adjusted EPS FY 2022 3,76 is niet heel indrukwekkend, dan zitten we bij deze koers op een PE van 20x?
En 2023 waarschijnlijk slechter..

Hoor graag hoe jullie dit lezen
nine_inch_nerd
0
Tsja, weer een technisch verhaal Simply Wall St. Iedereen moet er een plasje over doen.
Om DSM Firmenich AG nog te vergelijken met andere industrieën?
Die tijd hebben we gehad. Het is nu een heel andere 'tak van sport' waarin ze zich manoeuvreren....

DSM-Firmenich AG's (AMS:DSFIR) Shares May Have Run Too Fast Too Soon
With this information, we find it concerning that DSM-Firmenich is trading at a P/S higher than the industry. It seems most investors are hoping for a turnaround in the company's business prospects, but the analyst cohort is not so confident this will happen. There's a good chance these shareholders are setting themselves up for future disappointment if the P/S falls to levels more in line with the growth outlook.
finance.yahoo.com/news/dsm-firmenich-...
nine_inch_nerd
0
bamlong
1
Er zullen wel partijen zijn die betalen voor dit soort artikelen
Zou dsm niet nu gewoon aandelen moeten inkopen
nine_inch_nerd
0
Enkele weken geleden aangetipt dat er een link zou kunnen zijn: gas- olieprijzen stijgen, DSMF reageert negatief (zie ook Akzo).
DubbeltjeblijftDubbeltje
0
Ik stap pas weer in als DSM-F onder de 60 euro staat.
- Het fonds is veel minder cyclisch dan gedacht.
- De rente is relatief aantrekkelijk.
- En die hele Firmenich deal lijkt me vooral gunstig voor de Firmenichers en niet voor de DSM-ers. En als ik het mis heb, hebben ze de hele deal waardeloos naar de andeelhouders gecommuniceerd
voda
1
Sectorbericht:

Winstwaarschuwing Croda

Voorraadafbouw en een zwakkere vraagomgeving.

(ABM FN-Dow Jones) Croda heeft in het derde kwartaal de resultaten zien verslechteren. Dit maakte het Britse chemiebedrijf en sectorgenoot van onder andere DSM-Firmenich maandagochtend bekend.

Klanten van Croda bleven hun voorraden terugbrengen. Dit zette druk op de verkoopvolumes, waardoor de prestaties zwakker waren dan oorspronkelijk verwacht.

Omdat er geen aanwijzingen zijn voor een significant herstel in het vierde kwartaal, verwacht Croda nu dat de aangepaste winst vóór belastingen in 2023 tussen 300 miljoen en 320 miljoen Britse pond zal liggen. Dat werd eerder geschat op 370 miljoen tot 400 miljoen pond.

Sinds juni van dit jaar zijn er door Croda wel verschillende kostenmaatregelen genomen om de winstgevendheid te beschermen. Croda probeert de voorraden te beperken en bepaalde investeringen worden uitgesteld. Ook wordt de productie in sommige fabrieken tijdelijk stilgelegd.

Het aandeel Croda daalde maandag in Londen met ruim 6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 9 oktober 2023 09:14:

Enkele weken geleden aangetipt dat er een link zou kunnen zijn: gas- olieprijzen stijgen, DSMF reageert negatief (zie ook Akzo).
Eigen reflectie: Nee, dus.
voda
5
Groen licht in China voor ingrediënten voor babyvoeding van DSM-Firmenich

Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) DSM-Firmenich heeft in China goedkeuring gekregen voor de toepassing van twee ingrediënten in de verrijking van babyvoeding. Dit maakte de onderneming dinsdag voorbeurs bekend.

DSM-Firmenich beschouwt dit als een belangrijke mijlpaal.

Het gaat daarbij allereerst om 2'-fucosyllactose, als toevoeging aan moedermelk, en Glycare lacto-N-neotetraose, een suikercomplex bedoeld voor voor de eerste ontwikkeling van de darmflora bij jonge kinderen.

De Glycare-ingrediënten van DSM-Firmenich zijn al in meer dan 160 landen beschikbaar.

Financiële details deelde DSM-Firmenich dinsdag niet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
2
Toevoeging met een advies...

DSM-Firmenich mag twee van zijn ingrediënten gebruiken om babyvoeding in China te verrijken

DSM-Firmenich: de gezondheids- en voedingsgroep meldde dat twee van zijn ingrediënten van humane melkoligosacchariden (HMO's) zijn goedgekeurd als verrijkers voor babyvoeding in China. Dat zijn meteen de enige twee goedgekeurde HMO-ingrediënten op de Chinese markt. Dat is “een belangrijke mijlpaal omdat het nieuwe mogelijkheden creëert voor innovatie op het gebied van voeding voor jonge kinderen en de unieke voordelen van HMO's toegankelijk maakt voor zuigelingen en jonge kinderen in China”. Voila, dat weet u dan ook alweer. Geen impact op “Opbouwen”-advies en 130 euro koersdoel.

KBC Securities herhaalt het koopadvies voor DSM FIRMENICH AG
dinsdag 10 oktober 2023 - 07:06u -
Het koopadvies van donderdag 3 augustus 2023 wordt herhaald.
Dutch trackers
0
Na de daling dit jaar vanwege o.a. de oplopende kapitaalmarktrente en tegenslagen (vitamine), is nu een bodem gevormd rond 77. Met de draai van de kapitaalmarkt rente en gunstige signalen voor begin volgend jaar, kan DSM terug naar de 100. Maar eerst 85 en 90 doorbreken. Er komen nu ook weer positieve berichten uit de DSM Newsroom, tijdje stil geweest.
Hernia
0
mercurius-adept
0
J.P. Morgan verlaagt koersdoel DSM Firmenich AG

De analisten van J.P. Morgan waren dinsdag opnieuw negatief over DSM Firmenich AG. J.P. Morgan herhaalde het advies underweight voor de aandelen van DSM Firmenich AG.
Het koersdoel werd verlaagd van 80,00 naar 70,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van DSM Firmenich AG met 12% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 79,22 EUR

---
De analisten van KBC Securities waren dinsdag opnieuw positief over DSM Firmenich AG. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van DSM Firmenich AG.

Ook het koersdoel van 130,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van DSM Firmenich AG met 64% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 79,22 EUR.

www.trivano.com/aandeel/dsm-firmenich...
mercurius-adept
1
October 10: Bernstein analyst Gunther Zechmann lowered the price target on DSM-Firmenich AG to EUR100.00 (from EUR110.00) while maintaining a Outperform rating
www.streetinsider.com/Analyst+Comment...
nine_inch_nerd
0
quote:

Calendar schreef op 12 oktober 2023 10:23:

Die is op vakantie. Nog een weekje of zo geduld. ;-)
Eigen vakantie of een opgedwongen vakantie?
mercurius-adept
4
6 oktober ABN Amro: Zwakke start voor DSM-Firmenich, koopadvies

De nieuwe combinatie DSM-Firmenich is om meerdere redenen slecht van start gegaan. Het afbouwen van voorraden houdt langer aan dan verwacht, de vraag vanuit China valt tegen, de kosten zijn relatief hoog in Europa en de druk op vitamineprijzen houden aan.

Vooral bij diervoeding is de situatie slecht. Dat zorgt voor druk op DSM-Firmenich. De reorganisatie richt zich immers vooral op de vitaminetak. De resultaten zijn minder dan we hadden verwacht, maar we denken dat de situatie nu is veranderd. We blijven positief over de mogelijkheid om synergie te creëren met de nieuwe combinatie. Hoewel het moeilijk precies te voorspellen is, zal het huidige economische momentum op een gegeven moment weer omslaan.

Met het samengaan van DSM en Firmenich is een krachtige speler ontstaan op het gebied van voedsel en dranken, verzorgingsproducten en geuren. Ondanks de tegenvallers onderneemt het concern de juiste stappen om de vitamine-activiteiten te stroomlijnen. De afhankelijkheid van deze massaproducten moet daarmee verminderen.

DSM-Firmenich zou nu moeten kunnen profiteren van een aantal gunstige langetermijnontwikkelingen. Consumenten richten zich immers meer op gezonde, goedkopere en duurzamere natuurlijke producten.

De resultaten in de tweede helft van het jaar zullen door een aantal factoren worden beïnvloed. De voorraden bij klanten zijn afgebouwd. De lagere kosten zullen hun effect hebben op het rendement en de eerste resultaten van de doorgevoerde kostenbesparingen zullen zichtbaar worden in het derde kwartaal van boekjaar 2023. In het kwartaal erna moet de efficiëntie nog verder worden opgevoerd. Dit moet het rendement in de tweede helft van het jaar op peil houden.

De onderneming is minder optimistisch over het voorraadprobleem. De verwachting is nu dat de situatie tegen het eind van het jaar iets zal verbeteren. Het herstel van de vraag is het belangrijkst. Dat geldt vooral voor China. Dat is een belangrijke markt voor proteïne.

Ondanks de huidige tegenvallende vraag kent DSM-Firmenich genoeg seculaire groeimogelijkheden. De nieuwe onderneming moet veel flexibeler zijn en zal het productenpakket aanzienlijk uit kunnen breiden. Ook kan sneller worden ingesprongen op de veranderende vraag van consumenten.

Zoals eerder gezegd is de vitamineomzet gedaald van 25% naar 15% van de totale omzet. Deze afhankelijkheid van grondstoffen zal snel blijven afnemen. We zien de huidige tegenvallers dus ook vooral als cyclisch.

Op basis van onze inschattingen kennen we het aandeel DSM-Firmenich een waarde toe van ongeveer € 94,50. Dat is zo'n 20% meer dan de huidige koers. Ons koersdoel komt neer op 18,9x het verwachte bedrijfsresultaat (EBITDA) over 2023 en 14,7x dat over 2024. Het gaat om aangepaste pro-forma schattingen.

De koers van DSM-Firmenich staat op het moment onder druk als gevolg van de economische omstandigheden. De onderneming krijgt geen enkel krediet voor de mogelijkheid om synergie te creëren, noch voor de toonaangevende positie van het bedrijf in talloze markten waarin het actief is. We verlagen ons koersdoel (was € 165) vanwege de zwakkere prestaties dit jaar. We gaan uit van een geleidelijk herstel. Het aandeel behoudt niettemin een koopadvies.
www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
mercurius-adept
1
16 oktober: Data-driven sustainable pig production

"Sustell™ is an industry-leading platform that calculates credible, reliable, accurate environmental footprints for different farm animal species (swine, broilers, layers, ruminants, marine fish, and shrimp) and helps farmers understand the full footprint of their operations and where to make real, tangible improvements through nutrition, animal performance and farm management leading to improved business profitability and more sustainable animal protein production.

Based on the results of this tool, farmers can not just improve sustainability of production, but meet the obligations of policy measures, by choosing among the best available techniques (BAT) included in the Industrial Emissions Directive (IED)."

www.dsm.com/anh/news/feed-talks/artic...
2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 105,950
Verschil +0,650 (+0,62%)
Hoog 106,950
Laag 104,900
Volume 546.410
Volume gemiddeld 461.742
Volume gisteren 620.967