Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming Oktober 2023

4.318 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
moaventtog
13
quote:

DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 11 oktober 2023 18:05:

[...]

Q1 is maar mager ingelopen in Q2.
Het gaat vooral om de Ruconest omzet, welke ik niet zie groeien in 2023.

Wat leniolisib doet blijft speculeren. Daar is nog geen trend te zien.
Je weet toch wel dat je maar 1 leven hebt?
Steeds maar weer die doomsday herhalingen?
Raap je bij elkaar kerel en get a life.
T. Edison
3
quote:

fanaat schreef op 11 oktober 2023 19:27:

Het is toch zonneklaar dat Pharming niet echt vorderingen maakt met Joenja. De eerste die heeft geprofiteerd van de introductie in de USA is de hoogste manager aldaar. In gezwinde spoed verzilverde hij de aan hem toegekende opties. De winst die hij daarbij realiseerde had veel meer kunnen zijn maar hij wilde kennelijk van zijn aandelen af. Een slechter teken voor de resultaten over 10 beursdagen is niet denkbaar.
Zit er geen houdbaarheid tijd aan dergelijke teogekede opties? Als je ze niet uitoefent dat ze dan waardeloos aflopen?
En als je ze uitoefent, moet je dan niet een heleboel belasting betalen? Is een deel verzilveren niet een goed idee om de belasting dan van te betalen?
Wat zou ik doen in een dergelijke situatie?
Zomaar een brainwave hoor, maar zou zomaar kunnen. Zet e.e.a. in een ander daglicht.
Melkkoe APDS
3
quote:

moaventtog schreef op 11 oktober 2023 20:29:

[...]

Je weet toch wel dat je maar 1 leven hebt?
Steeds maar weer die doomsday herhalingen?
Raap je bij elkaar kerel en get a life.
Hij wil ons waarschuwen, maar is tevens heel erg geïnteresseerd in Pharming. Vreemd dit.
Jinxter
0
quote:

Rikos schreef op 11 oktober 2023 20:28:

[...]

Bdeankt voor de link, duidelijke uitleg.

Alleen onderstaande vond ik vreemd om op die site te lezen of de site moet gericht zijn op alle landen buiten de USA.

There is no approved treatment available for APDS and current management is based on treating the symptoms.3-6
Kijk naar de link

.eu

Is dus een link naar Europese site
[verwijderd]
0
quote:

Rikos schreef op 11 oktober 2023 20:28:

[...]

Bdeankt voor de link, duidelijke uitleg.

Alleen onderstaande vond ik vreemd om op die site te lezen of de site moet gericht zijn op alle landen buiten de USA.

There is no approved treatment available for APDS and current management is based on treating the symptoms.3-6
Het adres van de site is .eu. Zou het daarmee te maken hebben?
Iris
10
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Rikos
1
quote:

Jinxter schreef op 11 oktober 2023 21:02:

[...]

Kijk naar de link

.eu

Is dus een link naar Europese site
Had ik inderdaad niet gezien bedankt Jinxter en G.H.
ffwachten nog
0
quote:

Iris schreef op 11 oktober 2023 21:19:

Het is weer standaard, 2 weken voor de jaarcijfers zoveel mogelijk schorsingen uitlokken, meest ook van heel vriendelijke posters.
Je kan de kalender ernaast leggen..
Het is niet de schuld van een ander als je TE emotioneel betrokken bent bij een belegging. Er schijnt een draadje bij de buren te zijn waar je alleen maar goed mag spreken over dit fonds en toch staat de koers daar geen cent hoger...
jus1711
1
quote:

T. Edison schreef op 11 oktober 2023 20:33:

[...]Zit er geen houdbaarheid tijd aan dergelijke teogekede opties? Als je ze niet uitoefent dat ze dan waardeloos aflopen?
En als je ze uitoefent, moet je dan niet een heleboel belasting betalen? Is een deel verzilveren niet een goed idee om de belasting dan van te betalen?
Wat zou ik doen in een dergelijke situatie?
Zomaar een brainwave hoor, maar zou zomaar kunnen. Zet e.e.a. in een ander daglicht.
Korte reactie, er zit wel degelijk een houdbaarheidstijd aan toegekende opties, iets van 5 jaar dacht ik, zou wel ergens in jaarverslag moeten staan. Wat betreft belasting. Afhankelijk onder welk regiem je valt (Nld USA)
Uit mijn hoofd gebaseerd op zeker 10 jaar geleden in nederland. bij toekening van de opties vertegenwoordigen deze een waarde (waardeberekening volgens Black & Scholes) Deze waarde wordt dan belast bij je inkomstenbelasting. Een eventuele winst bij uitoefening van je opties wordt later niet belast, is vermogenswinst.
Dit is, wat ik mij herinner, maar misschien zijn er allerlei zaken inmiddels veranderd
BassieNL
3
pagina 176
www.pharming.com/sites/default/files/...
Pharming may grant options to a member of the Executive Committee or an employee:
* At the time of a performance review;
* Only in relation to an individual: a date within the first month of his or her employment;
* In case of an extraordinary achievement;
* In case of a promotion to a new function within Pharming.

The option exercise price is the price of the Pharming shares on the stock exchange on the trading day prior to the date of grant. Vested options can be exercised at any time within five years following the date of grant.
rabbit in your headlights
15
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
ffwachten nog
0
quote:

rabbit in your headlights schreef op 11 oktober 2023 22:35:

[...]

Dus zoals u het stelt , kunnen we dan voorzichtig de conclusie trekken dat de desbetreffende persoon " niet lekker in zijn vel zit? " Dan druk ik mij heel diplomatisch en voorzichtig uit. Laten we elkaar geen mietje noemen want gezond is het niet mi.
Tenzij je hier doelbewust de boel torpedeert dag in dag uit. Jaja en dan geen positie hebben. Meneer Henk meneer Henk ze vallen me persoonlijk aan , doe er wat aan !
Als ie zich in het nauw gedreven voelt begint ie met joh en kerels te smijten. Zielige vertoning.
Welke "conclusie" men trekt moet een ieder zelf weten. Kennelijk mag dan wel een ieder elke dag het aandeel ophemelen? Er zijn mensen veel te optimistisch en er zijn er ook die veel zaken heel negatief stellen, maar dat was mijn punt niet! Mijn punt was het in bedwang houden van emoties t.o.v. een aandeel en je kan toch zeker niet ontkennen dat er een groep posters alhier heel erg betrokken zijn bij dit fonds?
AriV
18
bedankt voor de hartelijke ontvangst.
@Jules, bij de buren was ik al twee jaar geleden gestopt, daar ook maar drie weekjes gezeten.
Afgelopen anderhalf jaar dus niet op het forum geweest, kwam ook tot de ontdekking dat ik echt verslaafd was aan het forum en aan het volgen van Pharming. Kwam ook omdat ik er wel heel zwaar overwogen in zat met meer dan 200 000 stuks met een GAK van 83 cent. Was ooit in Pharming gestapt na de 6 van Basel en was all in gegaan na de aankondiging van de trial in de VS en de woorden van onze CEO die op de koeienlijn inging en daarbij vertelde dat de hele wereld voorzien zou kunnen worden van Ruconest. Toen dit alles mislukte had ik een groot deel van mijn hoop verloren en een derde deel van mijn porto verkocht rond de 75 centen. Dit had ik nodig om mijn GAk in ORTX waar ik rond de 1,20 ben ingestapt te kunnen verlagen. Helaas bleek ORTX maar door te zakken en Pharming tegen mijn verwachting in begon te stijgen. Ik had zo veel geld verloren sinds mijn eerste instap in Pharming rond de 1,60 dat ik niet meer terug met mijn deel durfde omdat ik bang was dat het dan weer zou zakken. Ook had ik heel sterk het vermoeden dat Pharming ORTX zou gaan kopen, het bedrijf ORTX had op een gegeven moment een waarde van 70 miljoen waar Pharming uiteindelijk voor OTL-105 voor het hele traject meer dan 200 miljoen zou moeten betalen. nou ja om een heel lang verhaal kort te maken ik ben er goed vanaf gekomen en heb een mooie winst behaald aan beide aandelen. Nu dat was dus mijn update van anderhalf jaar lijden, nu ik er eindelijk weer goed bovenop ben durf ik me hier weer te tonen. Heb mijn positie nu in pharming met zo'n 35.000 stuks. Ik heb er dus nog alle vertrouwen in maar ben wel wat voorzichtiger dan voorheen. Mede door de ontwikkelingen in de wereld laat ik het grootste deel van mijn ORTX aandelen staan en zal daar bij goedkeuring Libemedley nog 6,25% rente over krijgen. Daarna maar is kijken hoe alles er voor staat en wat ik daarna ga doen, tot die tijd is deze rust wel even lekker. Dat was even over mijn afgelopen anderhalf jaar,Blij om te zien dat we weer op zulke mooie koersen staan, Wanneer die eventuele Ema goedkeuring komt maakt mij allemaal niet zoveel uit, de koers zal wel een beetje blijven schommelen tot het besluit komt. Als deze er komt denk ik dat het aandeel wel weer een mooi sprongetje maakt. Zeker nu het gebruik in de VS toeneemt is het belangrijk dat de resultaten voor de patienten goed zijn. Zou verstandig zijn als de EMA deze bevindingen ook meeneemt als extra info voor het besluit.
De overname van Orchard zie ik niet als nadelig voor Pharming. Er is wellicht wat verlies geleden op de aandelen maar Kyowa is wel een fijne partij om in het netwerk te hebben. Wat betreft een tweede indicatie joenja zie ik het allemaal niet in zo'n vaart lopen. Verwacht zelf eerder dat er nieuws aan zit te komen m.b.t. een samenwerking of een overname. Maar dat is allemaal gevoel, voldoende kennis van zaken heb ik zeker niet.

Toen ik hier het laatst was stonden we onder de 70 cent en ook toen waren ffw8en charlie, Jules, fanaat en Eric druk bezig advies te gevende boel te verkopen. inmiddels is de 1,30 aangetikt. Het zou deze personen sieren als ze naar de mensen die hun verlies genomen hebben en destijds verkocht hebben op deze "welgemeende" adviezen hun ongelijk toegeven. Ook werd in het verleden bijna dagelijks het Kempen rapport er bij gepakt. Nu hoor ik deze personen nooit meer over deze gerenommeerde analist.

Dan nog een laatste dingetje, op de site overzee had ik een account aangemaakt, hierbij had ik mijn gegevens niet goed afgeschermd waardoor mijn eigen naam zichtbaar was (een Ruudje) ik heb dit hersteld maar helaas had Jules het al gezien en als ik toen ik tegen hem inging m.b.t. een bepaald punt kon Jules het niet laten om mij in zijn postst met mijn eigen naam aan te spreken. Dit kwam bij mij destijds vrij intimiderend over. Jules hierbij het verzoek dit op deze site niet te doen. Ik vraag je dat i.v.m. mijn privacy. Ik ga er van uit dat je dit respecteert.

Veel succes allemaal,
rabbit in your headlights
0
quote:

ffwachten nog schreef op 12 oktober 2023 00:04:

[...]
Welke "conclusie" men trekt moet een ieder zelf weten. Kennelijk mag dan wel een ieder elke dag het aandeel ophemelen? Er zijn mensen veel te optimistisch en er zijn er ook die veel zaken heel negatief stellen, maar dat was mijn punt niet! Mijn punt was het in bedwang houden van emoties t.o.v. een aandeel en je kan toch zeker niet ontkennen dat er een groep posters alhier heel erg betrokken zijn bij dit fonds?
Gedeeltelijk met je eens, die superpositivo,s
vind ik net zo vervelend zijn volgens mij ook de mensen die het eerste verkopen als ie een paar centen stijgt. Ik heb al een paar jaar Pharming aandelen en ben ook niet meer zo positief als een aantal jaren terug. Kan beter ritjes maken dan stil blijven zitten . Het blijft een volksaandeel dan moet je proberen je emoties onder controle te houden , sommige particuliere beleggers hebben behoorlijke posities in Pharming dus de belangen zijn groot . De emoties lopen soms erg op omdat het vaak diezelfde personen zijn die de boel lopen op te naaien en uit te lokken.
Mensen doen rare dingen voor geld.
[verwijderd]
1
quote:

AriV schreef op 12 oktober 2023 00:15:

Dan nog een laatste dingetje, op de site overzee had ik een account aangemaakt, hierbij had ik mijn gegevens niet goed afgeschermd waardoor mijn eigen naam zichtbaar was (een Ruudje) ik heb dit hersteld maar helaas had Jules het al gezien en als ik toen ik tegen hem inging m.b.t. een bepaald punt kon Jules het niet laten om mij in zijn postst met mijn eigen naam aan te spreken. Dit kwam bij mij destijds vrij intimiderend over. Jules hierbij het verzoek dit op deze site niet te doen. Ik vraag je dat i.v.m. mijn privacy. Ik ga er van uit dat je dit respecteert.
Beste Ari,
Mogelijk dat ik jouw naam genoemd heb in een post aldaar, jij deelt immers jouw naam, maar natuurlijk zeker niet ‘intimiderend’ bedoeld.
Wees gerust, ik deel jouw naam niet hier. Ik respecteer jouw privacy en bijgevolg welke problemen je kunt krijgen van het delen hiervan.
Anderzijds bij het delen van privacy gegevens, kunnen de jansjes, nog wat van leren.
Verder zal ik je persoonlijk nog een bericht sturen over de rest van je post.
Triple A
20
quote:

DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 11 oktober 2023 15:29:



Update SWOT analyse.



PHARMING S. W. O. T. analyse

S: STRENGTHS (STERKE PUNTEN)
  • Goed acuut medicijn naast preventief gebruik Kallikrein INH

W: WEAKNESSES (ZWAKKE PUNTEN)
  • Steeds minder gebruik van Ruconest
  • Geen pijplijn
  • Geen dividend
  • Geen creatie aandeelhouderswaarde
  • Geen businessplan
  • Extreem aantal uitstaande aandelen
  • Gebrek aan grote investeerders, al jaren niet interessant
  • Negatieve netto resultaten
  • Zeer hoge oplopende operationele kosten
  • Bij de huidige kostenniveaus ligt het break-even punt inmiddels op $ 280 miljoen omzet ($ 200 miljoen Ruconest en $ 80 miljoen Joenja). Om 80 miljoen omzet te halen zijn er meer patiënten nodig in de VS dan nu geïdentificeerd zijn in de US en in aanmerking komen. Huidige patiëntpopulatie ontoereikend.
  • Mijlpaalbetalingen aan Orchard en Novartis
  • Slecht presterende CEO, incapabel om uit een tiental pijplijnprogramma’s niet één tot een succes te maken
  • Omzet moet op pijl gehouden worden doormiddel van prijsstijgingen
  • Niet capabel om een eigen onderzoek tot succes te brengen
  • Zeer laag aantal APDS patiënten, komt nauwelijks voor
  • Verkoop leniolisib is extern ingekocht
  • Torenhoge medicijnprijzen
  • Verouderde Ruconest wordt niet geïnnoveerd, raakt sterk achter op concurrentie met verbeterde medicatie
  • Orchard’s gen-therapie in zeer premature fase, statistische kans op succes zeer klein in deze fase. Zal OTL105 worden geschrapt na overname? Wordt nooit genoemd in corporate presentations
  • Overname uitgesloten. Pharming heeft weinig waarde, geen pijplijn en is door het enorme uitstaande aantal aandelen peperduur.
  • Emissie mogelijk voor overname. De aandeelhouder gaat betalen


O: OPPORTUNITIES (KANSEN)
  • Tweede indicatie leniolisib, kans tot slagen klein, duur en zeer tijdrovend. Eerder een zwakte, omdat aandeelhouders voor de gek gehouden worden
  • Naïeve beleggers in het aandeel, zonder prestaties van dit bedrijf blijven zij toch stoïcijns geloven in koersstijging in de hoop verlies in te gaan lopen. Elke capabele belegger had al lang ingezien dat er verder op de beurs veel winstgevendere en minder risicovolle investeringen zijn.

T: THREATS (BEDREIGINGEN)
  • Ruconest wordt steeds minder gebruikt door opkomst preventieve middelen
  • Verkoop Ruconest daalt
  • Kalvista NDA begin 2024. Een oraal toe te dienen pil dat een directe concurrent is voor acute HAE medicatie gebruikers. Dit zal de daling van gebruik Ruconest sterk versnellen.
  • Grote hoeveelheid ontwikkelingen van sterk verbeterde HAE medicatie (langere preventieve werking, zeer hoge beschermingslevels).
  • Zeer stevige en vlotte ontwikkeling van Intellia op gebied van gen-therapie, kans op succes wordt groter en groter.
  • Nauwelijks patiënten voor leniolisib
  • Gentherapie Orchard loopt jaren achter op concurrentie, IND nog steeds niet geregeld, blijft in premature fase
  • Bij een late-stage overname hangt er een mogelijke emissie boven het hoofd. Dit verwatert het aandeel fors.
  • Extreem hoog risico aandeel





Ik heb het al eerder geschreven, maar je doet niets met de feedback.

Dit is een slechte SWOT analyse, omdat:

  • Alle punten over omzet en winst een gevolg zijn van SWOT’s en geen oorzaak. Omzet en winst kunnen daarom geen SWOT zijn. Er ligt een oorzaak achter die dat veroorzaakt.
  • Het is natuurlijk raar dat je een ellenlange lijst met weaknesses weet te produceren en daar tegenover slechts 1 strength weet te noemen. Dat doet de lijst geen goed en doet vermoeden dat je eigenlijk gewoon een emmer stront over Pharming heen wil gooien. De Amerikaanse verkooporganisatie (essentieel voor het verkrijgen van licenties) en twee in de VS goedgekeurde medicijnen zijn voorbeelden van sterktes.
  • Er zijn meerdere punten die met gemak tot hetzelfde punt kunnen worden samengevoegd.
  • Je haalt voortdurend het aandeel Pharming en het bedrijf Pharming door elkaar. Zo heeft bijvoorbeeld “geen dividend” verder weinig gevolgen voor de business van Pharming. Het heeft geen invloed op de resultaten van het bedrijf Pharming.
Je verwijt Mmdeugen herhaling en dat hij niets doet met de feedback, maar in dit geval doe jij helemaal niets met terechte feedback.

-
Janssen&Janssen
5
quote:

DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 12 oktober 2023 01:24:

[...]

Beste Ari,
Mogelijk dat ik jouw naam genoemd heb in een post aldaar, jij deelt immers jouw naam, maar natuurlijk zeker niet ‘intimiderend’ bedoeld.
Wees gerust, ik deel jouw naam niet hier. Ik respecteer jouw privacy en bijgevolg welke problemen je kunt krijgen van het delen hiervan.
Anderzijds bij het delen van privacy gegevens, kunnen de jansjes, nog wat van leren.
Verder zal ik je persoonlijk nog een bericht sturen over de rest van je post.
Zou je mij hier buiten willen laten aub. En trouwens welke privacy gegevens zou ik van jou gedeeld hebben?
T. Edison
5
quote:

DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 12 oktober 2023 01:24:

[...]

Beste Ari,
Mogelijk dat ik jouw naam genoemd heb in een post aldaar, jij deelt immers jouw naam, maar natuurlijk zeker niet ‘intimiderend’ bedoeld.
Wees gerust, ik deel jouw naam niet hier. Ik respecteer jouw privacy en bijgevolg welke problemen je kunt krijgen van het delen hiervan.
Anderzijds bij het delen van privacy gegevens, kunnen de jansjes, nog wat van leren.
Verder zal ik je persoonlijk nog een bericht sturen over de rest van je post.
Hoe zat dat ook alweer met vervoegingen en verkleinwoorden van gebruikersnamen?
[verwijderd]
1
quote:

Triple A schreef op 12 oktober 2023 02:11:

[...]

Ik heb het al eerder geschreven, maar je doet niets met de feedback.

Dit is een slechte SWOT analyse, omdat:

  • Alle punten over omzet en winst een gevolg zijn van SWOT’s en geen oorzaak. Omzet en winst kunnen daarom geen SWOT zijn. Er ligt een oorzaak achter die dat veroorzaakt.
  • Het is natuurlijk raar dat je een ellenlange lijst met weaknesses weet te produceren en daar tegenover slechts 1 strength weet te noemen. Dat doet de lijst geen goed en doet vermoeden dat je eigenlijk gewoon een emmer stront over Pharming heen wil gooien. De Amerikaanse verkooporganisatie (essentieel voor het verkrijgen van licenties) en twee in de VS goedgekeurde medicijnen zijn voorbeelden van sterktes.
  • Er zijn meerdere punten die met gemak tot hetzelfde punt kunnen worden samengevoegd.
  • Je haalt voortdurend het aandeel Pharming en het bedrijf Pharming door elkaar. Zo heeft bijvoorbeeld “geen dividend” verder weinig gevolgen voor de business van Pharming. Het heeft geen invloed op de resultaten van het bedrijf Pharming.
Je verwijt Mmdeugen herhaling en dat hij niets doet met de feedback, maar in dit geval doe jij helemaal niets met terechte feedback.

-
Ik heb het al eerder geschreven, maar je doet niets met de feedback.
Je geeft geen feedback, je behandelt niet één punt inhoudelijk.
Verder is er wat met je opmerking gedaan en zijn punten gecombineerd.

Alle punten over omzet en winst een gevolg zijn van SWOT’s en geen oorzaak. Omzet en winst kunnen daarom geen SWOT zijn.
De analyse gaat zowel over het bedrijf als over het aandeel.
Omzet en winst zijn bij Pharming zwaktes als het over het aandeel Pharming gaat.

Het is natuurlijk raar dat je een ellenlange lijst met weaknesses weet te produceren en daar tegenover slechts 1 strength weet te noemen.
Zo raar is dat niet. Pharming is een bedrijf dat al jaren slecht presteert als je kijkt naar het creëren van aandeelhouderswaarde. Onderzoek na onderzoek flopt en het bedrijf moet het hebben van een extern ingekocht medicijn dat nauwelijks gebruikt wordt.

Je haalt voortdurend het aandeel Pharming en het bedrijf Pharming door elkaar
Geeft toch niet? Het is een analyse voor de belegger. Dat gaat over het bedrijf als over het aandeel.

Zo heeft bijvoorbeeld “geen dividend” verder weinig gevolgen voor de business van Pharming.
Maar is wel een enorme zwakte van Pharming als het over het aandeel Pharming gaat

Je verwijt Mmdeugen herhaling en dat hij niets doet met de feedback, maar in dit geval doe jij helemaal niets met terechte feedback.
Dubbele punten zijn verwijderd. Voor de rest heeft niemand inhoudelijk de punten weerlegd of visie over gegeven.
Ook jij geeft geen inhoudelijke feedback analytischwensdenker. Je zegt enkel dat de manier van swot je niet zint. Mag natuurlijk, maar het blijft een Pharming als bedrijf en aandeel swot.
Het verschil met mmleugen is dat ik tekst en uitleg geef op het geschrevene en ook inhoudelijk zal onderbouwen waarom ik iets vind als je inhoudelijk op de punten in zou gaan.
4.318 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,900
Verschil +0,019 (+2,16%)
Hoog 0,903
Laag 0,883
Volume 3.641.122
Volume gemiddeld 6.805.258
Volume gisteren 4.203.859