Ontex « Terug naar discussie overzicht

Forum Ontex geopend

4.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
boxer2
0
keffertje
0
quote:

Hopper58 schreef op 20 oktober 2023 11:05:

Toffe gasten die analisten (met zoiets op een dag als deze: willen ze dat we allemaal de beurs de rug toekeren?).

Op de blog van De Tijd:

10:53
Dalende verkoopprijzen leiden tot lager koersdoel Ontex bij Degroof Petercam
Fernand de Boer, analist bij Degroof Petercam, blikt vooruit op de derdekwartaalcijfers van Ontex die er over een week aankomen. Hij verwacht een solide vergelijkbare omzetgroei van 7 procent voor de kernactiviteiten die bijna volledig aan de prijzen zal te danken zijn. De ebitda-marge zou uitkomen op 9,8 procent, fors beter dan een jaar eerder (5,6%), waarbij wisselkoersvrschillen de positieve impact van besparingen en lagere inputkosten deels zullen tenietdoen. Hij denkt dat Ontex de jaarprognose voor de kernactiviteiten zal behouden: een hoge eencijferige omzetgroei en een ebitda-marge aan de bovenkant van de vork van 8 tot 10 procent.

Het winstherstel zal echter bemoeilijkt worden door lagere verkoopprijzen, zegt de Boer. 'De prijscomponent in de vergelijkbare omzetgroei is snel aan het dalen en we zien hem zelfs negatief worden in het vierde kwartaal.' Dat is negatief voor de omzetgroei en zal ook een iimpact hebben op de brutobedrijfswinst (ebitda).

De analist heeft daarom zijn prognose voor de vergelijkbare omzetgroei verlaagd van 9,5 tot 8,7 procent. Zijn raming van de aangepaste ebitda gaat van 182 naar 175 miljon euro. Zijn koersdoel zakt van 9 tot 8,5 euro, zijn advies blijft 'houden'.
Als dit waar zou zijn, kunnen ze zich beter vandaag dan mirgen laten overnemen en is 8,50 een prima prijs. De vennootschap is het echter aan haar stand verplicht de outlook te verhogen, met een ebitda marge van > 10% te komen en eindelijk eens aan te geven waarom brazilie nog steeds niet is verkocht (en wanneer dat eindelijk eens plaats vindt).

Hoe hij aan de prijsdalingen komt is me een raadsel maar wanneer het klopt is dit het zoveelste bewijs van 'too little, too late' bij dit bedrijf.
MilesDavis
0
Als hij niet met een sterk resultaat en vooruitzicht komt mogen ze zowel die voorzitter van buyl en de ceo buiten zetten en de boel migreren met AIP. Denk dat die deze hapklare brok wel zien zitten. Tot hiertoe is er niks added value geweest in 11 maand. Vrijdag zal een belangrijke dag worde om zijn gezicht niet te verliezen.
gied
0
Vind het wel eigenaardig dat die analist zo maar kan beweren over de derdekwartaalcijfers te "beschikken" en daarover dan een verslag met ramingen te publiceren wat uiteraard een duidelijke invloed heeft op de koers. Valt dit niet onder de noemer "poging tot manipulatie"?
nb
0
quote:

gied schreef op 21 oktober 2023 08:50:

Vind het wel eigenaardig dat die analist zo maar kan beweren over de derdekwartaalcijfers te "beschikken" en daarover dan een verslag met ramingen te publiceren wat uiteraard een duidelijke invloed heeft op de koers. Valt dit niet onder de noemer "poging tot manipulatie"?
Je leest niet goed
gied
0
quote:

nb schreef op 21 oktober 2023 09:45:

[...]
Je leest niet goed
Zullen we volgende week zien wanneer de derdekwartaalcijfers kenbaar gemaakt worden
Fox WIld
0
Die staan zelf 2% in de min maar ik zie wel dat ze hun outlook 2023 verhoogd hebben na sterke Q3 cijfers volgens Yahoo Finance.
stockholder
0
Binnenkort cijfers. Waarom heb ik toch geen enkel gevoel bij dit aandeel welke richting het op gaat.
Normaliter zijn er bij aanstaande cijfers prognoses/indicaties in de markt Over Ontex hoor je niets.
Klaarblijkelijk tast iedereen in het duister.
Wall Street Trader
0
Beursblik: omzetgroei voor Ontex verwacht

(ABM FN) Ontex heeft in het derde kwartaal de omzet fors zien stijgen. Dit verwachten analisten, in aanloop naar de cijfers van fabrikant op 27 oktober.

Toch waarschuwen sommige analisten voor een mogelijke daling in de verkoopprijzen in het vierde kwartaal.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam verwacht dat de omzet afgelopen kwartaal met 7 procent op jaarbasis zal zijn gestegen, op vergelijkbare basis. Dat zou bijna volledig te danken zijn aan prijsstijgingen. Wel waarschuwde de analist dat wisselkoerseffecten de omzet met ongeveer 3 procent zullen kunnen drukken.

De aangepaste EBITDA wordt verwacht te stijgen van 24 miljoen euro een jaar eerder naar een forse 43,6 miljoen euro in het derde kwartaal van 2023, denkt De Boer. Dat zou neerkomen op een marge van 9,8 procent in vergelijking met 5,6 procent vorig jaar. Dit met dank aan lagere grondstoffenkosten en kostenbesparingen. De Boer meent dat zijn taxaties niet veel afwijken van de analistenconsensus.

De nettoschuld zou stabiel moeten blijven op 657 miljoen euro, maar de schuldratio zou verbeteren van 4,5 keer de verhouding tussen nettoschuld en EBITDA naar 3,8 keer dankzij de stijging van de EBITDA die de Boer verwacht.

Voorzichtig voor het vierde kwartaal

Degroof Petercam is voorzichtiger geworden over de EBITDA-ontwikkeling in het vierde kwartaal, vooral vanwege de negatieve impact van wisselkoerseffecten en een verwachte daling van de verkoopprijzen in het vierde kwartaal. Dit zou niet alleen de omzetgroei onder druk zetten, maar ook het winstherstel bemoeilijken.

Ook ING waarschuwde dat een abrupte in de grondstoffenprijzen of de 'pricing power' de marges fors onder druk kan zetten bij Ontex.

Wel denkt Degroof dat Ontex vrijdag de outlook voor 2023 zal herhalen.

Ontex gaat uit van een hoge enkelcijferige omzetgroei voor de kernmarkten en een EBITDA-marge die aan de bovenkant van de bandbreedte van 8 tot 10 procent zal uitvallen.
Hopper58
0
Vreemd. De dag voor de cijfers? Een mail van Ontex:

Aalst (België), 26 oktober 2023 – Ontex (Euronext: ONTEX), een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen in persoonlijke hygiëne, kondigt de benoeming aan van Geert Peeters als Chief Financial Officer, met ingang van 1 december 2023.

Geert Peeters was tot voor kort Group CFO van Greenyard (Euronext: GREENYARD). Hij bouwde ruime ervaring op aan de hand van financiële management rollen bij bedrijven als Metallo Group (nu Aurubis) en financiële adviesbureaus als Deloitte.

Gustavo Calvo Paz, CEO van Ontex: "Ik ben verheugd om Geert Peeters te verwelkomen als onze Chief Financial Officer. Hij heeft relevante ervaring op het gebied van bedrijfstransformatie in een retailomgeving en operationele en cashefficiëntie. Ik kijk ernaar uit om met Geert samen te werken als lid van het uitvoerend comité van Ontex, om gezamenlijk onze strategie uit te voeren, met de duidelijke focus op het herstellen van winstgevende groei en het leveren van aandeelhouderswaarde."
Fox WIld
0
Zie op LinkedIn dat de huidige CFO ook wel een jobhopper is. Steeds na 2 á 3 jaar is hij weer weg.
stockholder
0
quote:

Fox WIld schreef op 26 oktober 2023 18:12:

Zie op LinkedIn dat de huidige CFO ook wel een jobhopper is. Steeds na 2 á 3 jaar is hij weer weg.
als hij maar presteert.......
KAATSCLUB
1
Hopelijk cijfers bij Ontex in dezelfde trend en zonder volumedaling.

De Zweedse producent van hygiëneproducten Essity zei dat het zich op korte termijn zou gaan richten op volumegroei, nadat het bedrijf over het derde kwartaal een kernwinst rapporteerde die boven de marktverwachtingen lag, geholpen door hogere prijzen en lagere inkoopkosten.

Het effect van de volumedaling op de omzetgroei, die voor het kwartaal 4,6% bedroeg, was min 3,1%.

De producent van tissuepapier boekte voor het kwartaal een aangepaste EBITA van 5,31 miljard Zweedse kronen ($475 miljoen), waarmee de ramingen van 4,98 miljard kronen volgens LSEG-gegevens werden overtroffen. De aangepaste EBITA-marge steeg naar 12,2% van 7,5% een jaar eerder, een vierde margeverhoging op rij.

Het goede resultaat was een "positieve verrassing", aldus DNB-analist Simen Aas, die eraan toevoegde dat het belangrijkste was dat de divisie Consumentengoederen in lijn met de consensus was, terwijl de divisies Gezondheid en Medische en Professionele Hygiëne voor de winst zorgden.

Essity's collega's Kimberly-Clark en Procter & Gamble rapporteerden beide onlangs winstverbeteringen en een stijging van de marges, geholpen door prijsverhogingen - van respectievelijk 5% en 7% - terwijl ze slechts een volumedaling van 1% noteerden.
Hopper58
0
quote:

Fox WIld schreef op 26 oktober 2023 18:12:

Zie op LinkedIn dat de huidige CFO ook wel een jobhopper is. Steeds na 2 á 3 jaar is hij weer weg.
Je bedoelt de nieuwe CFO? Als hij van Greenyard komt en daar maar enkele jaren was dan heeft hiij mee gezorgd voor de heropstanding. Bovendien was zijn strategie er een van specialisatie van supermarktbelevering met nauwe samenwerking precies hetgeen bij Ontex voorligt.
voda
0
PERSBERICHT: Ontex' resultaten van het 3de kwartaal van 2023: Omzet- en aangepaste EBITDA-groei voortgezet; Hefboomratio daalt tot 3,6 maal

Gereglementeerde informatie

-- De omzet steeg met 10% op vergelijkbare basis, door de prijzen op niveau
van de eerste jaarhelft te houden en het volume jaar op jaar te laten
groeien;

-- Aangepaste EBITDA-marge van 9,5% voor Core Markets, een stijging van 4,0
procentpunt, gedreven door operationele efficiëntie en aangehouden
solide prijzen;

-- Sterke bijdrage van Emerging Markets, terwijl vooruitgang wordt geboekt
bij desinvesteringen;

-- Hefboomratio over 3de kwartaal verlaagd van 4,5 maal tot 3,6 maal;

-- Vooruitzichten voor het hele jaar bevestigd.
Resultaten van het 3(de) kwartaal van 2023

-- De omzet [1] van Core Markets bedroeg 457 miljoen EUR, een stijging van
10% ten opzichte van het 3de kwartaal van 2022. De prijzen stegen met 8%
jaar op jaar en bleven in lijn met de 1ste helft van het jaar. De volumes
stegen met 3% jaar op jaar, gedreven door de verkoop in volwassenenzorg
in Europa en babybroekjes in Noord-Amerika. Inclusief een negatief
wisselkoerseffect van 5%, steeg de totale omzet met 6% jaar op jaar.

-- De aangepaste EBITDA [1] van Core Markets bedroeg 44 miljoen EUR, een
stijging van 20 miljoen EUR jaar op jaar, en iets meer dan in het
voorgaande kwartaal, dankzij de niet-aflatende focus op het leveren van
5% operationele efficiëntie. De handhaving van stevige prijzen droeg
33 miljoen EUR bij ten opzichte van vorig jaar, wat hielp om de
additionele jaar-op-jaar kosteninflatie van 13 miljoen EUR te compenseren
en om de zeer negatieve wisselkoersimpact van 21 miljoen EUR te beheren.
De aangepaste EBITDA-marge steeg tot 9,5%, een stijging van 4,0
procentpunt jaar op jaar. Het bedrijfsresultaat bedroeg 29 miljoen EUR,
vergeleken met 3 miljoen EUR in 2022, dankzij de aangepaste
EBITDA-stijging.

-- De omzet van de Totale Groep bedroeg 568 miljoen EUR, eveneens een
stijging van 10% op verglijkbare basis. De aangepaste EBITDA kwam uit op
58 miljoen EUR, inclusief een sterke bijdrage van de beëindigde
bedrijfsactiviteiten, voornamelijk de Braziliaanse. De aangepaste
EBITDA-marge steeg tot 10,3%, een stijging van 4,8 procentpunt ten
opzichte van het 3de kwartaal vorig jaar.

-- De nettoschuld voor de Totale Groep was 652 miljoen EUR op het einde van
september, een lichte daling ten opzichte van de 658 miljoen EUR aan het
begin van het kwartaal, wat in combinatie met de aangepaste
EBITDA-verbetering leidde tot een aanzienlijke daling van de hefboomratio
van 4,5 maal naar 3,6 maal.
Vooruitzichten voor 2023

Ontex bevestigt en verfijnt zijn vooruitzichten voor 2023 verder en verwacht dat:

-- De Omzet van Core Markets met hoge enkelvoudige cijfers groeit, waardoor
de in 2022 gerealiseerde verbetering wordt geconsolideerd en de
portefeuille verder in evenwicht wordt gebracht;

-- De Aangepaste EBITDA-marge voor Core Markets in de bovenkant van de
eerder aangegeven vork van 8% tot 10% landt, waarbij de marge in het 4de
kwartaal verwacht wordt op ongeveer 10%, dankzij de aangehouden sterke
resultaten van het kostentransformatieplan;

-- Beëindigde bedrijfsactiviteiten (Emerging Markets) verder positief
bijdragen aan de aangepaste EBITDA en vrije kasstroom;

-- De Hefboomratio verder blijft dalen onder de 3,6 maal die in September
2023 werd behaald, terwijl terzelfdertijd wordt geïnvesteerd in de
ommekeer van het bedrijf met investeringsuitgaven van bijna 5% van de
omzet.
Citaat van de CEO

Gustavo Calvo Paz, CEO van Ontex, verklaarde: "De uitstekende reeks cijfers die we voor het 3(de) kwartaal hebben gepubliceerd, vertegenwoordigen opnieuw een zeer bemoedigend kwartaal in de ommekeer van Ontex. Ik ben vooral blij dat de hefboomratio van de Groep zich nu heeft hersteld tot minder dan de helft van de piek van een jaar geleden, en op schema ligt om onze ambities te verwezenlijken, dankzij de stijging van de EBITDA. Tegen deze achtergrond hebben we onze investeringsplannen voor Core Markets versneld. Deze zijn essentieel om operationele uitmuntendheid te verwezenlijken, de marge te verbeteren en toekomstige groei te stimuleren."

Belangrijkste financiële gegevens van het 3(de) kwartaal van 2023

Kernindicatoren
voda
0
Cijferwerk (weggehaald)

[1] De jaar-op-jaarvergelijking van Emerging Markets en Totale Groep wordt beïnvloed door de desinvestering van de Mexicaanse bedrijfsactiviteiten in mei 2023. De LFL-vergelijking wordt gecorrigeerd voor de perimeterrereductie.

[2] Balansgegevens worden vergeleken met het begin van de periode, d.w.z. september 2023 versus december 2022.

Bedrijfsoverzicht van het 3(de) kwartaal van Core Markets

(voortgezette bedrijfsactiviteiten)

Omzet

De omzet bedroeg 457 miljoen EUR, een stijging van 10% ten opzichte van het derde kwartaal van 2022, gedreven door aangehouden prijzen en volumegroei. De omzet uit volwassenenzorg steeg met 14%, terwijl in babyzorg en dameszorg 9% groei werd opgetekend op vergelijkbare basis. Wisselkoersen hadden een aanzienlijk nadelig effect, waardoor de totale omzetgroei tot 6% jaar op jaar werd teruggebracht.

Volume en mix hadden een groei-impact van 3%. In Europa bleef de marktvraag over het geheel genomen gematigd, zij het beter dan in de eerste jaarhelft, terwijl de volumes van huismerken jaar op jaar stegen en dus marktaandeel bleven winnen. De volumegroei was het meest uitgesproken in de volwassenenzorg, waar huismerken het in het jaar tot nu toe slechter deden dan de markt. Dit vindt men grotendeels terug in de eigen verkoopvolumes van Ontex in Europa met een sterke groei van verzorgingsproducten voor volwassenen in Zuid-Europa en van babybroekjes in West- en Centraal-Europa. De verkoopvolumes in vrouwelijke verzorging bleven lager. In Noord-Amerika stegen de volumes weer met dubbele cijfers dankzij de verwerving van nieuwe klanten en na de voorraadafbouw in de eerste helft van het jaar.

De prijzen stegen gemiddeld met 8% ten opzichte van het derde kwartaal van 2022, als gevolg van stijgingen in alle categorieën. De prijsstijgingen werden grotendeels in 2022 doorgevoerd en de prijsniveaus van de eerste helft van het jaar werden in het derde kwartaal gehandhaafd.

Wisselkoersschommelingen hadden een negatief effect van 5%. De sterke jaar-op-jaar depreciatie van de Russische roebel en in mindere mate die van de Amerikaanse dollar en de Australische dollar, deed de appreciatie van de Poolse zloty meer dan teniet.

Aangepaste EBITDA

De aangepaste EBITDA bedroeg 44 miljoen EUR, een stijging van 20 miljoen EUR of 81% jaar op jaar, en een lichte stijging ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023, dankzij de niet-aflatende focus op het leveren van 5% operationele efficiëntie. De prijszetting hielp om de additionele jaar-op-jaar kosteninflatie te compenseren en om de zeer negatieve wisselkoersimpact te beheren. De aangepaste EBITDA-marge steeg tot 9,5%, een stijging van 4,0 procentpunt jaar op jaar.

De groei uit volume en mix had een licht positieve impact van 1 miljoen EUR op de aangepaste EBITDA.

Kostentransformatiemaatregelen resulteerden in 20 miljoen EUR besparingen, wat tot een vermindering van de operationele kostenbasis leidde van meer dan 5%. Inkoop- en supply-chain-initiatieven, evenals operationele efficiëntie, waren de belangrijkste drijfveren achter de verbetering.

De kosteninflatie bleef wegen op de jaar-op-jaarvergelijking, zij het minder dan in de voorgaande kwartalen. De grondstofkosten stegen met 5 miljoen EUR. Hoewel alle grondstofindicatoren lager staan in vergelijking met het derde kwartaal van 2022, vooral deze gebaseerd op olie, komt de impact op de resultatenrekening met een vertraging. De overige bedrijfskosten stegen met 7 miljoen EUR jaar op jaar en stegen ook kwartaal op kwartaal, als gevolg van looninflatie en stijgende energiekosten. Deze omvatten ook tijdelijk hogere energiekosten in de door Ontex behouden fabriek in Tijuana, Mexico, na de carve-in die werd teweeggebracht door de desinvestering van het grootste deel van de Mexicaanse activiteiten in het tweede kwartaal. De VA&A-kosten (verkoop-, algemene en administratieve kosten) stegen ook licht met de looninflatie, maar bleven op 9% van de omzet.

De prijszetting droeg jaar op jaar 33 miljoen EUR bij. Hoewel dit, dankzij een aangehouden gedisciplineerde aanpak, de ongunstige wisselkoersevolutie en de additionele kosteninflatie ten opzichte van vorig jaar compenseerde, dekt het nog steeds niet de cumulatieve kostenstijging die werd opgelopen sinds het begin van de inflatiegolf in 2021, en dit in alle markten en categorieën. Daardoor is een zorgvuldig beheer van het prijsbeleid vereist.

Wisselkoersschommelingen hadden een netto negatieve impact van 21 miljoen EUR, wat de impact op de omzet weerspiegelt, terwijl de netto-impact op de kosten grotendeels neutraal was omdat de appreciatie van de Mexicaanse peso het depreciatie-effect van de Amerikaanse dollar compenseerde.

Financiële resultaten van het 3(de) kwartaal van de Totale Groep

Winst & verlies

Het bedrijfsresultaat (uit voortgezette activiteiten) bedroeg 29 miljoen EUR, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 3 miljoen EUR in het derde kwartaal van 2022, en dit als gevolg van de sterke stijging van de aangepaste EBITDA. De afschrijvingen bedroegen 16 miljoen EUR, iets lager dan in 2022 door wisselkoerseffecten. EBITDA-aanpassingen werden gedaan voor inkomsten van 2 miljoen EUR, voornamelijk bestaande uit een terugname van een bijzondere waardevermindering ten gevolge van de heractivering van productieapparatuur.

De beëindigde activiteiten, bestaande uit de divisie Emerging Markets, genereerden een omzet van 111 miljoen EUR, 8% meer dan vorig jaar op vergelijkbare basis, en stijgend in alle regio's. Sterke prijzen compenseerden de iets lagere volumes ruimschoots. De aangepaste EBITDA kwam uit op 15 miljoen EUR, met de grootste bijdrage uit de Braziliaanse activiteiten. De aangepaste EBITDA-marge van 13,3% steeg met 8,0 procentpunt jaar op jaar. EBITDA-aanpassingen werden gedaan voor EUR 2 miljoen, voornamelijk voor kosten verbonden aan desinvesteringen. Het bedrijfsresultaat kwam daarmee uit op 12 miljoen EUR.

Kasstromen en balans

De netto financiële schuld voor de Totale Groep bedroeg 652 miljoen EUR eind september 2023, een daling van 6 miljoen EUR in vergelijking met 658 miljoen EUR aan het begin van het kwartaal. De toename van de behoefte aan werkkapitaal kwam tot stilstand. Actieve maatregelen maakten het mogelijk om de cashconversiecyclus te verbeteren, waardoor de impact van de groeiende omzet meer dan gecompenseerd werd. Net als in het tweede kwartaal groeiden investeringsuitgaven tot meer dan 4% van de omzet. De investeringsintensiteit is verhoogd om de transformatie van de productie in Europa en de uitbreiding in de VS te ondersteunen. De financieringskasstroom was in lijn met het voorgaande jaar en omvatte de halfjaarlijkse couponbetaling op de obligatie met vaste rente.

De hefboomratio daalde verder naar 3,6 maal vergeleken met 4,5 maal eind juni 2023, wat minder dan de helft voorstelt van de piek van 7,7 maal in september 2022. De sterke verbetering werd vooral gedreven door de stijging van de aangepaste EBITDA in de afgelopen kwartalen.

Tijdens het kwartaal werd een akkoord bereikt om de bedrijfsactiviteiten van Ontex in Algerije en Pakistan te verkopen aan twee verschillende derde partijen. De afronding van deze desinvesteringen is voorzien voor het einde van het jaar. Er werden geen significante wijzigingen gerapporteerd in de netto boekwaarde van deze entiteiten. In het tweede kwartaal van dit jaar werd de desinvestering van de Mexicaanse bedrijfsactiviteiten van Ontex afgerond. Deze desinvestering is nog steeds onderhevig aan aanpassingen na voltooiing van verkoop, evenals een uitgestelde vordering van 39 miljoen EUR.
voda
0
Bijkomende informatie

Alternatieve prestatiemaatstaven

Alternatieve prestatiemaatstaven (non-GAAP) worden in dit persbericht gebruikt omdat het management van mening is dat ze op grote schaal worden gebruikt door bepaalde beleggers, effectenanalisten en andere geïnteresseerde partijen als aanvullende maatstaf voor prestaties en liquiditeit. De alternatieve prestatiemaatstaven zijn mogelijk niet vergelijkbaar met maatregelen met een vergelijkbare titel bij andere ondernemingen en hebben beperkingen als analytische instrumenten. Zij kunnen als dusdanig niet op zichzelf worden beschouwd of als een substituut voor de analyse van Ontex' bedrijfsresultaten, prestaties of liquiditeit onder IFRS.

Omzet op vergelijkbare basis, ike-For-Like (LFL)

Omzet op vergelijkbare basis (LFL of Like-For-Like) wordt gedefinieerd als omzet tegen constante valuta, exclusief wijzigingen in de consolidatiekring door fusies en overnames, en exclusief hyperinflatie effecten. De reconciliatie van like-for-like omzet is te vinden op pagina 2 van dit document.

EBITDA en aangepaste EBITDA en gerelateerde marges

EBITDA wordt gedefinieerd als winst vóór netto financieringskosten, inkomstenbelastingen en afschrijvingen. Aangepaste EBITDA wordt gedefinieerd als EBITDA plus EBITDA-aanpassingen. EBITDA en aangepaste EBITDA marges zijn EBITDA en aangepaste EBITDA gedeeld door de omzet.

EBITDA-aanpassingen zijn gemaakt voor baten en lasten die door het management worden geacht geen betrekking te hebben op transacties, projecten en waardecorrecties van activa en passiva, die plaatsvinden in het kader van de normale activiteiten van de Groep. Deze baten en lasten worden afzonderlijk gepresenteerd, vanwege hun omvang of aard, zodat gebruikers van de geconsolideerde jaarrekening van de Vennootschap een beter inzicht krijgen in de genormaliseerde prestaties van het bedrijf, en hebben betrekking op:

-- Kosten verbonden aan overnames;

-- Wijzigingen in de waardering van voorwaardelijke overwegingen in het
kader van bedrijfscombinaties;

-- Wijzigingen in de groepsstructuur, kosten met betrekking tot
herstructurering van de activiteiten, met inbegrip van kosten die
betrekking hebben op de vereffening van dochterondernemingen en de
sluiting, opening of verplaatsing van fabrieken; en

-- Bijzondere waardevermindering van activa en grote rechtszaken.
In de geconsolideerde winst- en verliesrekening deze EBITDA-aanpassingen zijn samengesteld uit de volgende items:

-- Opbrengsten/(kosten) gerelateerd aan wijzigingen in de groepsstructuur;
en

-- Opbrengsten/(kosten) gerelateerd aan bijzondere waardeverminderingen en
significante geschillen.

Voor meer, zie:

Audio webcast

Het management zal een audiowebcast organiseren voor beleggers en analisten op 27 oktober 2023 om 12:00 CEST / 11:00 BST. Een kopie van de presentatie zal beschikbaar gesteld worden op www.globenewswire.com/Tracker?data=Nq... ontex.com.

Klik op onderstaande link om de presentatie bij te wonen vanaf uw laptop, tablet of mobiel apparaat. Het geluid wordt gestreamd via uw geselecteerd apparaat, dus zorg ervoor dat u een hoofdtelefoon of uw volume aan staat.

www.globenewswire.com/Tracker?data=wD... channel.royalcast.com/landingpage/ont...

Een volledige opname van de presentatie zal beschikbaar zijn op dezelfde link kort na afloop van de live presentatie.

Financiële kalender

-- 8 februari 2024 Resultaten van het 4de kwartaal en volledig jaar 2023

-- 3 mei 2024 Resultaten van het 1ste kwartaal 2024 en Jaarlijkse
Algemene Vergadering 2024

-- 31 juli 2024 Resultaten voor het 2de kwartaal en 1ste halfjaar
2024

-- 24 oktober 2024 Resultaten voor het 3de kwartaal 2024
Vragen

-- Beleggers Geoffroy Raskin +32 53 33 37 30
mailto:investor.relations@ontexglobal.com
investor.relations@ontexglobal.com

-- Media Maarten Verbanck +32 492 72 42 67
mailto:corporate.communications@ontexglobal.com
corporate.communications@ontexglobal.com
Hopper58
0
De reden voor het vertrek van de CFO ? :

'De prijszetting droeg jaar op jaar 33 miljoen € bij. Hoewel dit, dankzij een aangehouden gedisciplineerde aanpak, de ongunstige wisselkoersevolutie en de additionele kosteninflatie ten opzichte van vorig jaar compenseerde, dekt het nog steeds niet de cumulatieve kostenstijging die werd opgelopen sinds het begin van de inflatiegolf in 2021, en dit in alle markten en categorieën. Daardoor is een zorgvuldig beheer van het prijsbeleid vereist.'
4.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:36
Koers 9,330
Verschil -0,130 (-1,37%)
Hoog 9,480
Laag 9,330
Volume 229.878
Volume gemiddeld 152.500
Volume gisteren 125.297