ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
WaardeAandeel
0
Ik denk sluiten tussen de 12,10 en 12,30. Morgen verder herstel op koodadviezen / koersdoelverhogingen.
Take a sisi
1
quote:

PSING schreef op 8 november 2023 11:25:

Vol in met 1,25 euro korting t.o.v. gisteren slot.
13% dividend per jaar.
Ik doe het ervoor.
Op naar de overname door ING!?!?!?!?

Psinga
Scherp ingekocht sailer , ben ze vanaf 12. 20 richting 11.60 aan het oprapen , wie weet komen ze nog , maar ik mis de keiharde weddenschap in je onderbouwing .
Thorgall
0
quote:

Money Never Sleeps schreef op 8 november 2023 12:10:

[...]

Zou geweldig zijn natuurlijk. Goed verhaal , maar de wens is de vader van ...........
Ik voorspel je nu al dat de rente sneller gaat dalen dan de meesten voor mogelijk houden. Inflatie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Olie gaat steeds lager dus dadelijk hebben we deflatie en weet de ECB niet hoe snel ze weer moeten zakken.
Ron Kerstens
2
quote:

Goed bezig schreef op 8 november 2023 12:13:

Ik twijfel tussen JET en ABN om bij te kopen.
Denk toch dat ik voor JET ga, ik vind de afgegeven outlook bij ABN echt teleurstellend.
LOL. Zeker, bij JET ziet de toekomst er veel rooskleuriger uit.
Ron Kerstens
0
quote:

Thorgall schreef op 8 november 2023 12:19:

[...]Ik voorspel je nu al dat de rente sneller gaat dalen dan de meesten voor mogelijk houden. Inflatie verdwijnt als sneeuw voor de zon. Olie gaat steeds lager dus dadelijk hebben we deflatie en weet de ECB niet hoe snel ze weer moeten zakken.
Daar zou ik toch niet te zeker van zijn;

www.investmentofficer.nl/columns/han-...
HogerOfLager
0
Winststijging ABN AMRO stuk sterker dan verwacht
08-11-2023 07:25 - Kosten vallen dit jaar iets lager uit dan voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het derde kwartaal van 2023 meer winst behaald en overtrof ook de verwachtingen van analisten. Dit bleek woensdag uit cijfers van de bank.

"In het derde kwartaal realiseerden we weer een zeer sterk financieel resultaat, gedreven door de hoge nettorentebaten en het vrijvallen van kredietvoorzieningen. Dit in een omgeving waarin de Nederlandse economie afkoelt en de macro-economische en geopolitieke onzekerheid voortduurden", zei CEO Robert Swaak woensdag in een toelichting.

De nettowinst steeg op jaarbasis van 743 miljoen naar 759 miljoen euro. Analisten rekenden gemiddeld op 562 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2023 kwam de winst van de bank uit op 870 miljoen euro op jaarbasis.

ABN AMRO zag de nettorentebaten stijgen, van 1,28 miljard euro in het derde kwartaal van 2022 naar 1,53 miljard euro afgelopen kwartaal. De analisten rekenden op 1,63 miljard euro. De fees bedroegen 442 miljoen euro, terwijl was gerekend op 436 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van dit jaar bedroegen de rentebaten 1,62 miljard euro en de fees 444 miljoen euro.

De rentemarge steeg op jaarbasis van 119 naar 154 basispunten.

De vrijval voor oninbare leningen, die in het tweede kwartaal nog 69 miljoen bedroeg, kwam in het afgelopen kwartaal uit op 21 miljoen euro. Een jaar eerder ging er slechts 7 miljoen euro in de zogeheten stroppenpot. De analisten hadden erop gerekend dat ABN AMRO 100 miljoen euro in de stroppenpot moest stoppen.

De operationele kosten daalden van 1,25 miljard euro in het derde kwartaal van 2022 naar 1,23 miljard euro afgelopen kwartaal. In het tweede kwartaal van dit jaar kwamen de operationele kosten uit op 1,14 miljard euro. Analisten rekenden voor het derde kwartaal op 1,29 miljard euro aan operationele kosten.

"De kosten waren hoger door wettelijke heffingen", zei CEO Swaak in een toelichting. De topman verwacht inmiddels lagere kosten voor heel het jaar van 5,1 tot 5,2 miljard euro, vanwege een goed beheer van de kosten en vertragingen in investeringen, gezien de krappe arbeidsmarkt.

Voor 2023 rekende ABN AMRO aanvankelijk op circa 5,2 miljard euro aan kosten.

De CET1 ratio kwam eind september uit op 15,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Calendar
0
quote:

Mr. Fleming schreef op 8 november 2023 11:57:

[...]

Nee joh, rente blijft zeker nog 3 a 4 jaar op dit nivo en als het ook maar iets tegen zit qua inflatie, dondert C. Slagroomgarde er weer een kwartje bij op..

De rente blijft zeker nog wel een jaar of 4 op deze voor banken zeer profijtelijke hoogtes staan..

Ze gaan eerst in de VS verlagen over een jaar of 2 a 3, dan loopt de ECB er altijd een jaartje later achteraan..
Maar zoals de eco nu draait in de VS(knalt de pan uit) zal de FED eerder nog een keer verhogen dan verlagen of gelijkhouden..

Verder is ABN nu veel winstgevender als het ABN uit 2018/2019 met knetterlage rentes van toen.. bizar als je beide ABN’s vergelijkt, staat dit ABN uit 2023 er een veelvoud beter voor en is veel winstgevender..

Ach ja, kracht van de shorters, dagvolume nu al bijna 9 miljoen stks verhandeld. Tov 2.64M daggemiddelde..

Shorters zeggen: Oekraïne en Israel. Blah blah , slecht sentiment. Maar vergeten dat ABN tot een praktische complete NL systeem bank is verworden met 0% exposure aan genoemde landen..
Een ABN met een megalomane zak geld, vrij op de balans van een miljard of 12 tot 18 dankzij te volle stroppenpotten en te hoog aangehouden TIER ONE capital ratio’s(Basel 4)

Een bedrijf dat freaking 3.6 miljard winst maakt per jaar, dat € 1.50 dit jaar aan dividend uitkeert, 50% meer als een Shell em dit ook zeker de aankomende 3 tot 4 jaar zal blijven doen, dat onder de 12 staat..

Ik kan er met de kop niet bij.. Maar nogmaals: erg vind ik het niet. Ik zit er in for the lang haul, ik sprokkel wel door. Maar bizar is het wel en vandaag kun je echt stellen dat er koersmanipulatie door shorters aan de gang is, waarschijnlijk zit hier wel een stevig stukje washtrading in van enkele grote partijen..

Dit geintje duurt nog tot een uur of 12 a 13.00 uur. Daarna herstel en op 12.60 a 12.70 de dag uit. Let maar op. Spul wordt aan het einde van de dag allemaal weer teruggekocht. Te groot risico op overnameboden, dus shorters kopen aan het einde van de dag alles weer terug.

Wat ik je grom, 12.60..
4 jaar? Vergeet het maar.. Heb je wel eens naar die balans gekeken? Het eigenvermogen is maar zo'n 5% van de verplichtingen. Dan kun je je risicomodellen beter maar op orde hebben...
MIDAS
0
Over een shortfeestje gesproken
Een stijging van 10%-15% op 1 dag dat zie je nooit maar een daling dat komt zo nu en dan wel langs.
En ja vandaag is het zover.
Banken zijn risico aandelen dat zag je dit jaar wel heel duidelijk.
Thorgall
0
quote:

Goed bezig schreef op 8 november 2023 12:13:

Ik twijfel tussen JET en ABN om bij te kopen.
Denk toch dat ik voor JET ga, ik vind de afgegeven outlook bij ABN echt teleurstellend.
Nu zou ik willen zeggen Goed Bezig, maar dat zou ik niet menen. Iedereen heeft het hier plots over een afgegeven Outlook door ABN. Leven we in 2 verschillende werelden hier? Ik zie namelijk niets over een outlook.
Mr. Fleming
1
quote:

Hanko 13 schreef op 8 november 2023 10:58:

perfecte winst, maar zoals ik eerder aangaf het aandeel gaat naar beneden met de cijfers, zie ook ING! Belachelijke koersdaling; ik heb nog maar even ABN ingeslagen, dividend is uitstekend!
Ab Hanko, dit is de enigste juiste conclusie voor een bedrijf dat met 750 miljoen Q-winst op de proppen komt tov 512 vorige Q3, 240 miljoen meer en 10% naar beneden.. LOL! Het gaat in feite nergens meer over op een dag zoals vandaag.. goed nieuws wordt slecht nieuws en dankzij de rattige shorters kun je het ook als bedrijf niet goed meer doen..

Mijn gevoel is dat ook al had abn dit Q anderhalf of 2 miljard gepresenteerd, dan nog was abn -10% gegaan.. Het Shortgilde hadden gewoon die te dumpen miljarden al lang klaar staan in de coulissen en die moesten er hoe dan ook uit.. Abn kon vandaag nooit winnen.. Kracht van de kopers was bij alles op groen en 3 miljard Q-winst nog veel te klein geweest om hier tegengas aan te kunnen bieden.. en dat weten deze schoften, die natuurlijk onderling in contact met elkaar staan ook..

Een VEB, een AFM, een SEC zouden hier eens tegen moeten optreden en met name naked shortselling moeten verbieden..

Je krijgt nu onrealistisch en onwenselijke koersontwikkeling voor systeembanken die hierdoor in de problemen kunnen komen..

Mijn oplossing: ABN koopt zichzelf de aankomende 5 tot 10 jaar van de beurs via eigen aandeleninkoopprogramma’s. Abn wend het overtollige kapitaal aan en de bedrijfswinsten om zichzelf van de beurs te kopen, en de beursnotering op te heffen..

Kopen kopen, heeft tot gevolg dag je sowieso de shorters er uit jacht, dat de staat op eerlijke prijzen de stukken terug kan verkopen aan ABN en de andere LT-aandeelhouders zullen een goede prijs krijgen voor hen stukken.. Of ABN doet gewoon een vast bod op de stukken.. Koopt zichzelf van de beurs.. Gewoon voor de introductieprijs van 2015 van uit mijn hoofd € 22.5.. Beste oplossing en abn heeft er de poet voor..

dit gedrag van vandaag door de shorters is gevaarlijk voor alle stakeholders in abn..

Want als de koers te veel klappen krijgt, komt abn in de problemen want spaarders verliezen dan vertrouwen in een bank die 90% in jaar in waarde daalt aan de beurs. En trekken hen spaargeld terug. Overheid is haar 49% belang dan kwijt, want abn valt weer om. En moet zelfs als systeembank gered worden.

Werknemers op straat als de bank echt opgedoekt moet worden en ondergebracht moet worden bij een andere systeem bank(zie CS- UBS debacle)

Aandeelhouders hen geld kwijt en dus via grootaandeelhouder abp de pensioengerechtigen ook genaaid..

Spaarders boven de ton genaaid.. Overheid genaait, moet de spaarder tot een ton een bail-out bieden..

Hef alstublieft maar de beursnotering van ABN op daarom. Te veel risico en de zogenaamde ”beleggers”(lees gewoon de shorters en hedgepartijen) in deze wereld kunnen er gewoon niet mee omgaan op een normale manier..

Dat kun je toch gevoegelijk op een dag als vandaag toch wel rustig concluderen..

Ik heb ook bijgekocht vandaag op 12.14, helaas niet de ultieme bodem gevist, maar ben tevreden
williewilwel
0
quote:

The big O schreef op 8 november 2023 12:22:

Over een shortfeestje gesproken
Een stijging van 10%-15% op 1 dag dat zie je nooit maar een daling dat komt zo nu en dan wel langs.
En ja vandaag is het zover.
Mag ik in jouw tuinhuis komen slapen O?
Take a sisi
0
Hoop dat ze nog even wachten met die door jullie voorgestelde overname , want ik ben nog niet klaar met inkopen .
Fox WIld
0
quote:

bp5ah schreef op 8 november 2023 12:18:

KBC Securities verlaagt het koopadvies voor ABN AMRO BANK N.V. naar houden

www.guruwatch.nl/advies/166379/ABN-AM...
Koersdoel € 17,50 is een upside van ruim 45% en dan een houden advies is toch ook apart?

Of komen ze morgen nog met een koersdoelverlaging?
MIDAS
2
quote:

williewilwel schreef op 8 november 2023 12:25:

[...]

Mag ik in jouw tuinhuis komen slapen O?
Ja iedereen met gak boven de 13eur is welkom voor opvang;)
Rookie1969
1
quote:

The big O schreef op 8 november 2023 12:22:

Over een shortfeestje gesproken
Een stijging van 10%-15% op 1 dag dat zie je nooit maar een daling dat komt zo nu en dan wel langs.
En ja vandaag is het zover.
Waarom sta ik in een jaar tijd dan nog steeds + en heb ik toch ook nog dividend geharkt ? Dan zal er het afgelopen jaar toch meer stijging zijn geweest dan daling slimmerd !
bp5ah
0
quote:

Mr. Fleming schreef op 8 november 2023 11:57:

[...]
Wat ik je grom, 12.60..
Geen bezwaar, maar ik zou maar kijken naar 11.58, die is dichterbij.
Rookie1969
0
quote:

WaardeAandeel schreef op 8 november 2023 12:17:

Ik denk sluiten tussen de 12,10 en 12,30. Morgen verder herstel op koodadviezen / koersdoelverhogingen.
precies dat ja
Hanko 13
1
reactie op Goed bezig: Jet maakt amper winst dus ABN is een betere keus, voorlopig nog 300 aandelen ABN gekocht. Nog lager dan koop ik er weer 300 bij. Morgen gaat het aandeel omhoog daar durf ik wel een doos chablis om te verwedden. Wanneer is het genoeg met een kwartaalwinst van pakweg 750 miljoen?
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 15,090
Verschil +0,050 (+0,33%)
Hoog 15,150
Laag 14,860
Volume 2.684.494
Volume gemiddeld 3.560.227
Volume gisteren 2.757.053