ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
bp5ah
0
quote:

bp5ah schreef op 8 november 2023 12:28:

[...]
Geen bezwaar, maar ik zou maar kijken naar 11.58, die is dichterbij.
Hangt van de overkant af anders komt die 11.58 nog langs ook hier, zet nog steeds nieuwe intraday low.

Laatste fib. op de monthly is die 11.58, sluiten boven 12.10 lijkt 't maximale vandaag.
boialvo1978
0
eten bij big O
lekker met zacht gekookte eieren er door heen, lekker slurpen... smakelijk eten
Thorgall
0
quote:

Mr. Fleming schreef op 8 november 2023 12:24:

[...]

Ab Hanko, dit is de enigste juiste conclusie voor een bedrijf dat met 750 miljoen Q-winst op de proppen komt tov 512 vorige Q3, 240 miljoen meer en 10% naar beneden.. LOL! Het gaat in feite nergens meer over op een dag zoals vandaag.. goed nieuws wordt slecht nieuws en dankzij de rattige shorters kun je het ook als bedrijf niet goed meer doen..

Mijn gevoel is dat ook al had abn dit Q anderhalf of 2 miljard gepresenteerd, dan nog was abn -10% gegaan.. Het Shortgilde hadden gewoon die te dumpen miljarden al lang klaar staan in de coulissen en die moesten er hoe dan ook uit.. Abn kon vandaag nooit winnen.. Kracht van de kopers was bij alles op groen en 3 miljard Q-winst nog veel te klein geweest om hier tegengas aan te kunnen bieden.. en dat weten deze schoften, die natuurlijk onderling in contact met elkaar staan ook..

Een VEB, een AFM, een SEC zouden hier eens tegen moeten optreden en met name naked shortselling moeten verbieden..

Je krijgt nu onrealistisch en onwenselijke koersontwikkeling voor systeembanken die hierdoor in de problemen kunnen komen..

Mijn oplossing: ABN koopt zichzelf de aankomende 5 tot 10 jaar van de beurs via eigen aandeleninkoopprogramma’s. Abn wend het overtollige kapitaal aan en de bedrijfswinsten om zichzelf van de beurs te kopen, en de beursnotering op te heffen..

Kopen kopen, heeft tot gevolg dag je sowieso de shorters er uit jacht, dat de staat op eerlijke prijzen de stukken terug kan verkopen aan ABN en de andere LT-aandeelhouders zullen een goede prijs krijgen voor hen stukken.. Of ABN doet gewoon een vast bod op de stukken.. Koopt zichzelf van de beurs.. Gewoon voor de introductieprijs van 2015 van uit mijn hoofd € 22.5.. Beste oplossing en abn heeft er de poet voor..

dit gedrag van vandaag door de shorters is gevaarlijk voor alle stakeholders in abn..

Want als de koers te veel klappen krijgt, komt abn in de problemen want spaarders verliezen dan vertrouwen in een bank die 90% in jaar in waarde daalt aan de beurs. En trekken hen spaargeld terug. Overheid is haar 49% belang dan kwijt, want abn valt weer om. En moet zelfs als systeembank gered worden.

Werknemers op straat als de bank echt opgedoekt moet worden en ondergebracht moet worden bij een andere systeem bank(zie CS- UBS debacle)

Aandeelhouders hen geld kwijt en dus via grootaandeelhouder abp de pensioengerechtigen ook genaaid..

Spaarders boven de ton genaaid.. Overheid genaait, moet de spaarder tot een ton een bail-out bieden..

Hef alstublieft maar de beursnotering van ABN op daarom. Te veel risico en de zogenaamde ”beleggers”(lees gewoon de shorters en hedgepartijen) in deze wereld kunnen er gewoon niet mee omgaan op een normale manier..

Dat kun je toch gevoegelijk op een dag als vandaag toch wel rustig concluderen..

Ik heb ook bijgekocht vandaag op 12.14, helaas niet de ultieme bodem gevist, maar ben tevreden
Er komt geen bank in de problemen door een lage koers. Spaarders zijn al helemaal niet bezig met de koers, alleen met de rente die ze ontvangen op hun tegoed. Verder vervullen shorters wel een functie. Zij halen onevenwichtigheden uit de markt. Blijkbaar is er namelijk wel ruimte omlaag, want niemand dwingt een aandeelhouder om te verkopen nu. Ik zou niet weten waarom de AFM in actie zou moeten komen. Shorten mag. En ondanks dat ik long zit felicitaties voor hen vandaag.
nine_inch_nerd
1
Ter info

ABN Amro: Peak Profits?

Een sterk negatieve reactie op de winstcijfers van ABN Amro. Dat zagen we eerder ook bij ING. Reden zou kunnen zijn dat de winsten bij banken op een soort piek zitten:

- De rente zal niet veel hoger gaan, ze moeten langzaam aan wat meer rente op spaartegoeden;
- De economie gaat vertragen;
- De stroppenpot kun je niet blijven leegtrekken
- De bank kwam met tegenvallende rentemarges op de proppen, een teken dat de meewind vanuit de gestegen rente langzaam maar zeker afneemt.

De NII, Net Interest Income, viel terug naar 1,53 miljard euro, tegenover 1,62 miljard in het tweede kwartaal.

De bank spreekt onder andere van migratie van gelden naar hoger renderende producten en lagere resultaten bij de handelsdesks.

De kosten zijn wat lager, maar dus onvoldoende lager om die lagere rentebaten te compenseren.

Weer vrijval uit de stroppenpot

Tegelijkertijd ziet de bank dat het bedrijfsleven het nog goed doet, er was geen donatie in de stroppenpot, ABN haalde er juist 69 miljoen euro uit.

Dat geeft een wat geflatteerde winst per aandeel, al kun je natuurlijk ook stellen dat er kennelijk teveel geld in die stroppenpot zat. Analisten rekenden in ieder geval op een voorziening van rond de 100 miljoen euro.

Al met al geeft dit een behoorlijk hoge winst per aandeel van 85 cent voor het afgelopen kwartaal.

De CET1-ratio ligt nu op 15% en dat is zo ongeveer de grens waarboven ABN Amro beslist eigen aandelen te gaan inkopen. Deze keer dus geen aankondiging van een nieuw inkoopprogramma, zoals ING dat wel deed.

Bij banken kijkt men ook heel erg naar de economische ontwikkelingen. ABN Amro, bijna 100% actief in Nederland, is natuurlijk niet immuun voor moeilijkere economische tijden en dat is precies het voorbehoud wat de markt nu bij banken heeft.

De banken zelf zien het niet zo somber in maar de financiële markten zijn altijd wat sceptischer en willen eerst zien, dan geloven. Met een recessie in Duitsland lijkt het in Nederland ook wat moeizamer te gaan.

Een golf aan faillissementen post-corona is niet uit te sluiten en dat komt uiteindelijk voor een deel bij de banken terecht.

Meer zekerheid: CEO blijft vier jaar aan

ABN Amro maakte ook bekend dat CEO Robert Swaak nog vier jaar aanblijft. Continuiteit dus in het management. Swaak kwam op een lastig moment binnen maar heeft de winstgevendheid bij ABN Amro goed in het vizier.

Hij bracht de kosten terug en bracht rust in het bedrijf. De vraag is wel hoe hij de komende vier jaar ziet: gaat ABN Amro de grens over, groeien in het buitenland of fuseren met een partij van buiten de EU-grenzen?

De regering liet alvast tussen neus en lippen door weten dat zij het belang in ABN Amro, dat nu onder de 50% ligt, wel verder wil afbouwen. Of het ook open staat voor een buitenlandse overname, van een bank die diep geworteld is in het Nederlandse bedrijfs- en particuliere leven, is een tweede.....

Koersreactie sterk negatief

De koersreactie op de cijfers was sterk negatief, woensdagochtend rond het middaguur stond het aandeel bijna 10% lager. Als reden hiervoor zou je kunnen aanvoeren dat de rente-inkomsten op hun piek zijn geweest.

We zagen dit ook bij de ING-cijfers vorige week, al werd het daar nog gecompenseerd met een groot aandeleninkoopprogramma.

Neemt niet weg dat ABN Amro op 12-13 euro nog steeds erg goedkoop is. Daar zal best een hoop reserve inzitten qua economische ontwikkelingen, dalende rente-inkomsten en een stroppenpot die straks weer aangevuld moet worden, maar dan nog.

Qua winst zal het dus niet veel beter worden, dat wil niet zeggen dat er helemaal geen winst meer gemaakt wordt. De koersreactie is behoorlijk overdreven en dat zal zich de komende weken wel uitkristalliseren.


Hieronder hoor je het BNR interview met Robert Swaak naar aanleiding van de kwartaalcijfers woensdagochtend:
www.bnr.nl/gemist?date=08-11-2023&...
trab33
0
quote:

Mika schreef op 8 november 2023 13:08:

[...]
Het verbaast mij Bart om deze woorden van jou te lezen. Jij vertelt altijd dat je kort in aandelen blijft. Ik heb je nog nooit over dividend zien schrijven en zeker niet vwb de langere termijn.
neen dat klopt , met ouder worden begin je toch een stuk anders te denken maar vooral voorzichtiger . Heb de laatste 3 jaar wat centen opzij kunnen zetten door traden en hier en daar toch wat risico's te nemen en daar wil ik vanaf .
Door hier al een paar maanden mee te lezen heb ik een andere kijk op beleggen gekregen en daar horen die tijdrovende trades en de gepaarde risico's niet meer bij .
Het op zoek gaan naar opportuniteiten ga ik blijven doen gewoon omdat ik dat liever doe dan bijvoorbeeld tv kijken :)
Instapmoment
3
Mr. Fleming
5
quote:

UnfortunateInvestor schreef op 8 november 2023 12:54:

Ik zou zeggen, start dat aandelenprogramma maar op. Makkelijke manier om zo flink wat aandeelhouderswaarde te creëren.
Yep, strategie van Swaak en NLFI, Kaagmens, was om alle kapitaal, alle overwaarde TIER ONE Capital ratio's vast te houden op de balans, zo min mogelijk captital distributiebon naar de shareholders, uitstellen eigen aandelenaankoop. Dus de bestaande aandeelhouders bij de bok doen om zo ABN als een dik vestgemest overnamezwijn op te dienen aan een BNP Paribas(die een half jaar geleden al sereiuze interesse heeft getoont..

Maar goed. Als die vis het aas niet wil bijten..

Dan zou ik zeggen, beste Swaak, oude staatsfarizeeër, op presentatie jaarcijfers ergens in feb "24 wordt het tijd dat dan het dividend verdubbeld wordt, dat dat eigen aandelen aankoopprogramma gestart wordt van minimaal 1 miljard, (en niet die flauwe 500 miljoen), doe het dan in 1x goed!) en dat er minimaal een éénmalig superdividend komt van minimaal een euro..
(vergeet niet dat ABN in 2021 ook vanwege de coronacrisis het dividend geschrapt heeft, dat mag ook wel een keer terug komen..

Dus als er nog geen bod ligt medio feb. 2024 jaarcijfers presentatie. Op eigen kracht aandeelhouderswaarde creëren..
Dan zal op eigen kracht de ABN koers stevig gaan stijgen..

Dit kan ook makkelijk, ABN zit op een Basel 4 van 15% waar 12.5 nodig is, dit is alleen al zo'n 6 miljard overtollig en vrij kapitaal op de ABN-balans dat naar de aandeelhouders toekan..

Iets in mij zegt dat dit ook wel gaat gebeuren.. Anders weet Swaak en het NLFI ook wel dat ze te maken krijgen met morrende grootaandeelhouders zoals een ABP en anderen.. Reken dan maar op Class action lawsuits, georganiseerd door een VEB, etc..

Maar voor nu, laat de shorters de koers maar lekker drukken, ik sprokkel wel door op dit soort goudgerande koopmomentjes..
En dan ga ik wel lekker dividend zuigen de aankomende 5 jaar..

€ 1.50 netto gemiddeld X 5 = 7.5 aan dividend, op een koers van 11.80 is dan voor 70% het aandeel al compleet vrij dan..
En let op! door eigen aandeleninkoop verbeterd het dividend ook fors. reken er maar op dat er ieder jaar voor minimaal 500 mil wordt ingekocht en misschien wel meer. Dus op 5 jaar nog een 20% extra dividend daardoor.

Had$ikidee.. $$$

Lekker hoor! verkoop vandaag maar lekker, kortzichtige shortdwazen, de LT-beleggers zullen de de ultieme winst en dividend en uiteindelijk overnamepremie-wereld erven..
Money Never Sleeps
0
quote:

anders schreef op 8 november 2023 12:49:

15:30 weer een aanval van de shorters. Koers mag niet boven de 12 komen lijkt het.
Zitten ZE nog steeds in wintertijd ? 14:30 USA open denk ik.
Warm Buffet
0
quote:

Money Never Sleeps schreef op 8 november 2023 13:23:

[...]

Zitten ZE nog steeds in wintertijd ? 14:30 USA open denk ik.
En dat voor iemand met de ietwat Amerikaanse nickname Wallstreet, money never sleeps!

Opening is om 15.30h Nederlandse tijd. Afgelopen zondag is wintertijd ingegaan in USA.
Siwu
0
kopen kopen jongens we zullen zien hoe einde van deze week zal afgelopen. ik sta gak 12.5 en ik vrees niet eens
DNFTT
1
quote:

Thorgall schreef op 8 november 2023 13:10:

[...]Verder vervullen shorters wel een functie. Zij halen onevenwichtigheden uit de markt. Blijkbaar is er namelijk wel ruimte omlaag, want niemand dwingt een aandeelhouder om te verkopen nu. Ik zou niet weten waarom de AFM in actie zou moeten komen. Shorten mag. En ondanks dat ik long zit felicitaties voor hen vandaag.
Gefinancierde rommel waar de stoploss van afgaat zorgt voor overtrokken aanbod. Easy come easy go.
Mr. Fleming
6
quote:

Thorgall schreef op 8 november 2023 13:10:

[...]Er komt geen bank in de problemen door een lage koers. Spaarders zijn al helemaal niet bezig met de koers, alleen met de rente die ze ontvangen op hun tegoed. Verder vervullen shorters wel een functie. Zij halen onevenwichtigheden uit de markt. Blijkbaar is er namelijk wel ruimte omlaag, want niemand dwingt een aandeelhouder om te verkopen nu. Ik zou niet weten waarom de AFM in actie zou moeten komen. Shorten mag. En ondanks dat ik long zit felicitaties voor hen vandaag.
"onevenwichtigheden uit de markt" beste man, ze creëren juist onevenwichtigheden!

Weet je wel hoe shorten werkt, "Blijkbaar is er namelijk wel ruimte omlaag, want niemand dwingt een aandeelhouder om te verkopen"
een shortfonds leent aandelen bij bijv. een pensioenfonds en dumpt die met miljoenen tegelijk op de markt om zo een forse koersdaling te bewerkstelligen..(De shorters verkopen dus, niet andere aandeelhouders, of zeer minimaal) dit zijn ook geen normale investoren te noemen, maar speculanten met een zeer korte beleggingstermijn van enkele minuten of uren..

Of ze gaan naked short, dat is zo mogelijk nog oneerlijker en schadelijker, ze verkopen niet bestaande aandelen ABN via één of andere foute broker met de belofte die later terug te zullen kopen.. Hierdoor ontstaan op enig moment in de markt meer aandelen als het geplaatste totale aandelenkapitaal van een fonds..!, ten faveure van een koersdaling, omgekeerd bestaat dit principe niet..

Dit laatste instrument, het Naked Shorten is totaal amoreel en verwerpelijk en zelfs crimineel te noemen en het is een grof schandaal dat clubs zoals Euronext dit faciliteren.. Alles voor de omzet, of niet Euronext..

naked shortselling is zeer schadelijk voor een beursgenoteerde instelling en voor zittende aandeelhouders. Dit omdat hierdoor onherstelbare koersschade aangericht kan worden.. Doordat de koers out of control geraakt en er maar stoploss order getriggerd blijven worden.. Je krijgt hierdoor koersen die onevenredig doorschieten naar beneden, systeem banken kunnen hierdoor fors in de problemen komen en bail outs van overheden nodig hebben, alle aandelen zijn inmiddels op 0 afgewaardeerd.. Naked shortselling is in een groot aantal landen dan ook verboden.. Maar niet in NL.. Dat is die VOC-mentaliteit van ons "handelaren"landje he..

Het hier ook al lang verboden moeten worden, maar wij hebben hier slapende herdershonden zoals een AFM, die keer op keer achter de feiten aanloopt.. Zie vandaag ook weer ABN en Ahold.. Koersen slaan totaal door. In een normale beurs heb je dit soort bizarre en onterechte uitschieters niet met 750 miljoen Q-winst voor een bank zoals ABN.. Het slaat helemaal nergens op en het is hier nog steeds helaas het wilde westen aan de AEX helaas.. Een vrijhandelsplaats voor bandieten en andere financiële schurken, uit op korte termijn buit..
DNFTT
1
quote:

The big O schreef op 8 november 2023 12:38:

[...]
Jij leest niet eens aandachtig wat ik schrijf.
1 dag stijging of daling.
Jij staat voorlopig nog op een plusje als je ook de inflatie meetelt maar het zal mager zijn.
Die 10eur koerswinst die ik via short hefboom 5 maakte dat is wel andere koek.
En vandaag nog eens een pak erbij eens alle shorts eruit zijn.
Abn komt van 17eur hoog en blijft maar dalen nu reeds meer dan 5eur eraf dat zijn de feiten.
En eens de moeilijke tijden komen waar gaat de koers dan naartoe? Jazeker omlaag
Alter egO, vol in Shell en volgend jaar hel en verdoemenis voorspellen lijkt mij geen hele slimme strategie.
voda
0
13:45
*Jefferies verlaagt koersdoel ABN AMRO van 15,70 naar 15,00 euro
13:45
*Jefferies handhaaft Houden advies op ABN AMRO
Siwu
1
quote:

Mr. Fleming schreef op 8 november 2023 13:41:

[...]

"onevenwichtigheden uit de markt" beste man, ze creëren juist onevenwichtigheden!

Weet je wel hoe shorten werkt, "Blijkbaar is er namelijk wel ruimte omlaag, want niemand dwingt een aandeelhouder om te verkopen"
een shortfonds leent aandelen bij een pensioenfonds en dumpt die met miljoenen tegelijk op de markt om zo een forse koersdaling te bewerkstelligen..(De shorters verkopen dus, niet andere aandeelhouders, of zeer minimaal) dit zijn ook geen normale investoren te noemen, maar speculanten met een zeer korte beleggingstermijn van enkele minuten of uren..

Of ze gaan naked short, dat is zo mogelijk nog oneerlijker en schadelijker, ze verkopen niet bestaande aandelen ABN via één of andere foute broker met de belofte die later terug te zullen kopen.. Hierdoor ontstaan op enig moment in de markt meer aandelen als het geplaatste totale aandelenkapitaal van een fonds..!, ten faveure van een koersdaling, omgekeerd bestaat dit principe niet..

Dit laatste instrument, het Naked Shorten is totaal amoreel en verwerpelijk en zelfs crimineel te noemen en het is een grof schandaal dat clubs zoals Euronext dit faciliteren.. Alles voor de omzet, of niet Euronext..

naked shortselling is zeer schadelijk voor een beursgenoteerde instelling en voor zittende aandeelhouders. Dit omdat hierdoor onherstelbare koersschade aangericht kan worden.. Doordat de koers out of control geraakt en er maar stoploss order getriggerd blijven worden.. Je krijgt hierdoor koersen die onevenredig doorschieten naar beneden, systeem banken kunnen hierdoor fors in de problemen komen en bail outs van overheden nodig hebben, alle aandelen zijn inmiddels op 0 afgewaardeerd.. Naked shortselling is in een groot aantal landen dan ook verboden.. Maar niet in NL.. Dat is die VOC-mentaliteit van ons "handelaren"landje he..

Het hier ook al lang verboden moeten worden, maar wij hebben hier slappende herdershonden zoals een AFM die keer op keer achter de feiten aanloopt.. Zie vandaag ook weer ABN en Ahold.. Koersen slaan totaal door. In een normale beurs heb je dit soort bizarre en onterechte uitschieters niet met 750 miljoen Q-winst voor een bank zoals ABN.. Het slaat helemaal nergens op en het is hier nog steeds het wilde west aan de AEX helaas..
ik begrijp je frustratie en ik ben helemaal mee eens met je. maar zie uit andere kant, zonder hun konden wij niet zo goedkoop inslaan en ik zie dat ook als een kans.
MIDAS
0
quote:

Japio_ schreef op 8 november 2023 13:43:

[...]

Alter egO, vol in Shell en volgend jaar hel en verdoemenis voorapellen lijkt mij geen hele slimme strategie.
Shell gaat een overname tegemoet dat is de reden dat ik hiervoor ga.
45-48eur blijft 50% rendement en dat laat ik niet liggen.

Nu is het goed opletten op de optieserie 12eur voor november want daar staan honderden orders klaar voor de draai die nu dichterbij komt.
Mr. Fleming
1
quote:

Siwu schreef op 8 november 2023 13:47:

[...]

ik begrijp je frustratie en ik ben helemaal mee eens met je. maar zie uit andere kant, zonder hun konden wij niet zo goedkoop inslaan en ik zie dat ook als een kans.
niet eens gefrustreerd, ik ben een LT-holder in ABN, gaat mij alleen puur om het dividend de aankomende 5 jaar. En de WPA per aandeel gaat alleen maar omhoog door deze koersdalingen..

Maar ik verwonder mij en daar aggeer ik dan maar een beetje op. Kan eigenlijk slecht tegen onrecht.
Vandaar. Maar stiekum ben ik wel blij met deze lekkere lage koersjes,

zoals ik al zei, bijgekocht op € 12.14, net niet het onderste uit de kan helaas. Maar ook die stukjes gaan gewoon € 7.5 aan dividend doen de aankomende 5 jaar met deze heerlijk hoge rentes die voorlopig ook nog hoog zullen blijven de aankomende 3 tot 4 jaar..

ABN heeft genoeg vrij kapitaal op de balans om het dividend te kunnen handhaven op die € 1.5 dividend per jaar, de aankomende 5 jaar.. You can take that to the Bank! Dé Bank
Calendar
1
[verwijderd]
1
quote:

The big O schreef op 8 november 2023 13:49:

[...]
Shell gaat een overname tegemoet dat is de reden dat ik hiervoor ga.
45-48eur blijft 50% rendement en dat laat ik niet liggen.

Nu is het goed opletten op de optieserie 12eur voor november want daar staan honderden orders klaar voor de draai die nu dichterbij komt.
Jij praat hier al heel lang over 'O' want ik kan mij herinneren dat ik al wat langer geleden jou dit soort teksten ook op het Shell-forum heb zien plaatsen. Als dit je gedachte is, want je weet maar nooit, begrijp ik niet goed dat je niet veel eerder en goedkoper aandelen Shell hebt gekocht. Het is nog niet zo lang geleden dat de koers op 26 euro stond.

Ik dacht overigens dat jij het ABN forum had verlaten. Je nam afscheid van dit forum en gaf aan niet meer terug te komen maar ik begrijp gezien het grote aantal posten van jouw hand de afgelopen 2 dagen, dat je dit forum blijkbaar moeilijk kunt loslaten.
Mag hoor, het forum is voor iedereen maar je doet wat anders dat wat je zelf zegt valt mij op.
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 15,040
Verschil -0,170 (-1,12%)
Hoog 15,330
Laag 15,040
Volume 2.757.053
Volume gemiddeld 3.560.227
Volume gisteren 3.322.127