bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.783 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
Tim VN
0
quote:

Roadie schreef op 29 december 2023 22:50:

Tim, ik kan me niet van de indruk ontdoen dat je meer bezorgd bent over de definitie van gemiddelde die ik gebruikte dan over de inhoud. Ikzelf beleg nu al 15+ jaar in aandelen en voel dat ik nog elke dag bijleer. Dat doe ik door oa. open te staan voor nieuwe inzichten, niet door discussies op te starten waar ik zelf het antwoord al op weet maar waar ik een discussie doordrijf om gelijk te krijgen.

Kunnen we het aub nu terug over Bpost hebben?
Bedankt voor uw reactie, Roadie.

Ik ben echter enorm geïnteresseerd in de berekening achter die 3,20 euro. Er zijn echter redelijk wat leden die enkel praten over successen en nooit verlies hebben. Ze praten over een gemiddelde aankoop die onmogelijk of onjuist is. Vandaar dan ook mijn eerdere post. Antwoorden die geen duidelijkheid brengen, daar ben ik niet veel mee.
Ik heb in mijn post ook geschreven dat ik open sta om bij te leren. Dat meen ik ook oprecht. Ik vraag me af hoe je de berekening doet. Dit zou me kunnen toelaten om te handelen met aandelen van Bpost. Ik geloof nog steeds in Bpost, misschien naïef, maar ik verkoop niet graag aandelen waar ik in geloof en al zeker niet met verlies. Als ik het goed begrijp, zou uw benadering misschien een oplossing kunnen zijn om handel te drijven met extra orderlijnen, die wel winst opleveren. Ik heb mijn eerste aandelen van Bpost gekocht aan 18,33 euro. Ik heb mijn gemiddelde aankoop ondertussen op 14,77, maar extra bijkopen vergroot het gewicht op mijn volledige portefeuille te veel. Vind ik de term belangrijk, ja om verwarring te vermijden. Wil ik bijleren, nog veel liever. Graag hoor ik of je bereid bent om deze informatie te delen en hoe dit geheel past in mijn benadering. Zeker interessant om toe te passen op een dividendportefeuille, die ik graag zou opbouwen voor mijn kinderen hun toekomst. Mijn excuses voor het misverstand, maar ik hoop dat ik duidelijkheid gebracht heb vanwaar en hoop van harte op uw inzichten (berekening).

Prettige feesten allemaal!

Met vriendelijke groeten,
Tim
prince john
0
Beste Tim,

Leuk dat je wilt leren, trouwens...ik ook hoor ;).
Ik zal je trachten te helpen:).
Om op/en met jouw opgegeven cijfers te beginnen:
Jij hebt, zoals jij zelf hebt aangegeven, aandelen gekocht voor 18,33.
Je gemiddelde aankoop is nu, volgens jouw opgegeven cijfertjes, 14,77.
De eerste vragen die in mij opkomen zijn:
Wanneer, waarom, welke (berekening), hoeveel ?...etc.
Je kunt, wat mij betreft, dit ook fictief houden...dat heet ook wel "privé";), mij om het even.
Je kunt bijvoorbeeld 1 aandeel hebben gekocht...of...een heleboel...voor dé berekening maakt dat niet uit :).
Als je wilt...kunnen wij samen(ook met de anderen op dit forum?) rekenen, ik stel mij daar in ieder geval voor open hoor!
Any way...fijne dagen...zoals altijd !

en...succes !

mvrgr,

John
belegger1981
0
Goeiemorgen en gelukkig nieuwjaar aan iedereen!Heeft iemand de lijst van 10 aandelen van paul d’hoore?
Alvast dank
Rezzicata
0
Goeiemorgen,
Stel dat je 12.000 Bpost aandelen hebt aan een gak van 5.93€ en je hebt 12k € om te investeren, koop je dan nog wat bpost bij teneinde er sneller zonder verlies vanaf te kunnen zijn of steek je die 12k ergens anders in en wacht je tot bpost 5.93 bereikt?
Fijne dag nog en alvast dank
JdeFL
1
quote:

Rezzicata schreef op 4 januari 2024 10:29:

Goeiemorgen,
Stel dat je 12.000 Bpost aandelen hebt aan een gak van 5.93€ en je hebt 12k € om te investeren, koop je dan nog wat bpost bij teneinde er sneller zonder verlies vanaf te kunnen zijn of steek je die 12k ergens anders in en wacht je tot bpost 5.93 bereikt?
Fijne dag nog en alvast dank
'k Zou denken dat je er voldoende hebt. Ze kunnen ook nog dalen trouwens. Wat ze eigenlijk tot nu toe altijd deden.
prince john
1
quote:

Rezzicata schreef op 4 januari 2024 10:29:

Goeiemorgen,
Stel dat je 12.000 Bpost aandelen hebt aan een gak van 5.93€ en je hebt 12k € om te investeren, koop je dan nog wat bpost bij teneinde er sneller zonder verlies vanaf te kunnen zijn of steek je die 12k ergens anders in en wacht je tot bpost 5.93 bereikt?
Fijne dag nog en alvast dank
Goedemiddag...ik zou die 2500 stukjes nog aanschaffen...
mvrgr,

John
prince john
2
quote:

Tim VN schreef op 29 december 2023 15:12:

[...]

Beste Prince John

Fijn dat je je even mengt. Ik ben nieuwsgierig hoe hij aan 3,20 geraakt. Wanneer de laagste prijs tot nu toe 3,85 was. Wat ik aangaf was enkel een voorbeeld. Ik wil echt enorm graag weten hoe hij aan dat gemiddelde raakt. Wiskundig ben ik zeker van mijn stuk.

met vriendelijke groet,
Tim
Goedemiddag Allemaal & Tim in het bijzonder ;)

Ik kom de term GAK, afkorting van Gemiddelde AankoopKoers, de afgelopen decennia regelmatig tegen en met enige verwondering ;)lees ik de uiteenlopende uitspraken en/of berekeningen.
Zal het trachten door middel van een fictief voorbeeldje, een berekening uit te leggen:
Stel:
K(van koop) en V(van verkoop

K 100 stuks a 1,50 = 150,-, aan/verkoopkosten broker/bank 10,-
K 100 stuks a 1,60 = 160,-, aan/verkoopkosten 10,-
K 100 stuks a 1,70 = 170,-, aan/verkoopkosten 10,-
K 100 stuks a 1,80 = 180,-, aan/verkoopkosten 10,-
K 100 stuks a 1,90 = 190,-, aan/verkoopkosten 10,-
K 500 stuks a 2,00 = 1000,-,aan/verkoopkosten 25,-
V 500 stuks a 2,50 = 1250,-, aan/verkoopkosten 25,-
Div. kosten zoals inflatie, abonnement, potlood & papier, elektra, rente(+ of -) etcetcetc. =100,-
Duzzz, heb je in totaal voor 1850,- gekocht en voor 1250,- verkocht. Het verschil tussen die aankoop en verkoop is dus gelijk aan 600,- voor de uiteindelijke 500 stuks(gekocht=1000, verkocht=500) die je nog in bezit hebt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je kosten bij die 600,- op te tellen, in dit geval 100,- voor aan/verkoopkosten en 100,- voor diverse kosten. Dat brengt het totaal op 600,-+ 100,- + 100,- op 800,-.
Je hebt dus 800,- uitgegeven voor 500 stukjes die je nu nog in bezit hebt. Duzzz...om daar de GAK (gemiddelde aankoopkoers) over te berekenen hoef je alleen maar het bedrag wat je in totaal hebt uitgegeven te delen door het aantal stukjes. in dit geval 800,- delen door 500 = 1,60 GAK.

Hoop dat het duidelijk is voor deze of gene :).

Succes !

mvrgr,

John,

ps...om dit voor jezelf bij te houden kun je een pen & papiertje gebruiken ;) of een programma, bijv. Excel
ps 2, Attentie! bij de meeste banken, brokers etc...wordt de GAK foutief vermeld!
JdeFL
1
Vind gak niet interessant. Zelf hanteer ik Lifo. Last in first out. Zonder enige gak. Ben bpost aan het afbouwen geweest tot ik enkel de hele dure over heb. Alles waar ik gewoonweg zonder verlies uit kon is terug weg. Mijn gak zou dus eigenlijk stelselmatig omhoog gaan... Maar ik heb dus vele ak'jes. Zonder 'g'.

Heb er geen goed oog in. Wat het 4de kw. ook geeft, volgend jaar geen kranten meer, nog altijd geen beslissing hoeveel terugbetaald moet worden aan de staat, en in de VS, daar geloof ik ook al niet meer in. Vond de focus daar op high end klanten mooi, maar uiteindelijk kijken die ook naar de prijs. Vrees in de VS volumedaling.

Zullen zien, maar nog 0.5€ per aandeel er misschien af, is zo toch weer 0.5€ minder verlies. Ken je ineens mijn persoonlijke koersdoel.
Ieder zijn visie. Weinig animo hier de laatste tijd. Is ooit anders geweest.
prince john
0
Hadie JdeFL,

Fijn dat je even een inkijk geeft in jouw keuken, dankjewel!
Misschien is het toch raadzaam om even "mijn" berekening op jouw huidige situatie los te laten ?
Dan weet je misschien beter waar je aan toe bent ?
Afijn, nogmaals bedankt voor je reactie!

Succes gewenst!

mvrgr,

John
DMM
1
De koers winstverhouding van bpost is 5 op dit moment uitgaande dat ze tussen de 190 en 200 miljoen euro nettowinst gaan boeken over 2023. Hier zijn dan al per kwartaal enkele miljoenen afgetrokken om terug te betalen aan de staat. Dat is echt spotgoedkoop. Ook zonder krantencontract zal bpost winstgevend blijven, het heeft trouwens ook net een overeenkomst gesloten met Delhaize om de niet-geadresseerde folders wekelijks te bussen. Bpost maakt winst en zal winst blijven maken én zal groeien in het buitenland in de toekomst. Ondanks de huidige malaise ziet de toekomst er helemaal niet slecht uit MITS er nu eindelijk met deze ceo eens komaf wordt gemaakt met het verleden.

PS: een wel zeer aantrekkelijk dividend zelfs als het de laagste vork van 30 procent van de winst betreft (circa 4,2 procent netto dividend).
voda
2
Jefferies verlaagt beleggingsadvies voor bpost
Gepubliceerd door Trivano.com op 9 januari 2024 om 07:57

De analisten van Jefferies hebben dinsdag hun beleggingsadvies voor bpost verlaagd. Jefferies verlaagde het advies van houden naar market underperform.

Het koersdoel werd verlaagd van 5,00 naar 3,80 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van bpost met 19% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 4,70 EUR. Daarmee is Jefferies heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van bpost met 8% ziet stijgen tot 5,09 EUR.
Riding the Tiger
1
GAK Verlagen

Je GAK verlagen is een gevaarlijke strategie. Je legt nog meer eieren in dezelfde mand, en het risico wordt dus groter. Versstndiger is : diversifiëren. Er zijn zoveel andere sectoren, landen, etc... om in te beleggen. BPost is al meer dan 3 jaar een tranendal. De chipsector en alles wat met AI te maken heeft bvb heeft er een boerenjaar opzitten...

Het koersdoel voor BPost wordt nog maar eens verlaagd.... lap !

Jefferies verlaagt advies en koersdoel Bpost
09 januari 2024 om 08:32 uur

(ABM FN) Jefferies heeft het advies voor Bost verlaagd van Houden naar Underperform, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 5,00 naar 3,80 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

Analist David Kerstens gaat er van uit dat het grootste deel van de persconcessie verloren gaat aan de concurrentie.

De bank verlaagde daarom de taxatie voor de EBIT voor 2024 van 240 miljoen naar 200 miljoen euro. Die voor 2025 ging van 228 miljoen naar 160 miljoen euro. Dat suggereert een EBIT-marge van 3,8 procent, wat meer in lijn ligt met die van het Nederlandse PostNL.

Op basis van het nieuwe koersdoel wordt Bpost gewaardeerd aan een korting van 14 procent ten opzichte van PostNL, aldus Kerstens.

Persconcessie

De Belgische regering heeft onlangs besloten om de concessie van kranten en periodieke distributie in België in te trekken, na een overgangsperiode waarin Bpost nog de kranten en tijdschriften in België zal blijven distribueren.

Daarna zullen uitgevers van kranten en tijdschriften commerciële overeenkomsten moeten aangaan met Bpost of diens concurrenten.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel Bpost maandag op 4,70 euro.

© ABM Financial News
DMM
0
Niet onderbouwd en zeer eigenaardig koersdoel. De krantenconcessie bedraagt 7,86 procent van de jaarlijkse omzet. Dus Jefferies gaat er ff vanuit dat bpost slechts 750 miljoen euro beurswaarde gaat hebben, geen acties gaat ondernemen op besparingen, geen rekening houdt met 1 euro eindejaargeschenken, kwartaalboetes niet meer aangerekend etc. Ridicuul en bijna crapuleus. 160 miljoen in 2025, komop zeg. Serieus blijven he.
prince john
0
Goedemorgen Allemaal,

Tsja, wat moet je er van zeggen ?
De spread die de analisten onderling hebben is groot en hebben ook een zeer lage consensus.
De AOYPT, oftewel het gemiddelde van alle analisten lag op 1 jan. dit jaar op 5,32.

Succes !

mvrgr,

John
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 8 januari 2024 15:36:

...Ken je ineens mijn persoonlijke koersdoel.
Ieder zijn visie....
Mijne glazen bol verbaast me zelf nog het meeste...
Nog niet genoeg verkocht, maar goed, toch al iets meer dan de helft.
Nu rest nog de vraag of deze koersinzinking een trade waard is...
MOEdig Voorwaarts
1
Ik dacht even dat ze de krant verkeerd hadden bezorgd, maar het is de analist van Jefferies die vandaag ook zijn invloed bij Ebusco laat gelden.

Wat mij betreft overigens terecht, want beide aandelen zijn in mijn ogen "uninvestible".
Jebus4life
0
Mijn vertrouwen is toch bijzonder laag momenteel hoor. Geen haar op mijn hoofd dat denkt aan bijkopen. Daarom zijn er veel te veel negatieve sentimenten. Om niet te spreken over de schandalen...

Enige reden dat ik mijn verlies niet neem is de komst van Chris Peeters. Ik geloof wel dat hij het schip naar rustiger water kan varen de komende 12-18 maanden.
JdeFL
1
quote:

Riding the Tiger schreef op 9 januari 2024 09:05:

... EBIT voor 2024 van 240 miljoen naar 200 miljoen euro. Die voor 2025 ging van 228 miljoen naar 160 miljoen euro. Dat suggereert een EBIT-marge van 3,8 procent, wat meer in lijn ligt met die van het Nederlandse PostNL.
...
Toch een getal waar we iets mee kunnen doen. Die 200M van 2023, dat is historie, en kan je net zo goed in de prullemand gooien. Krimpend bedrijf, volgens Jefferies. Nog altijd dus...
De Ebit van 2024 is nog wel goed. Half jaar krantecontract incl.
trab33
1
quote:

JdeFL schreef op 9 januari 2024 09:37:

[...]

Toch een getal waar we iets mee kunnen doen. Die 200M van 2023, dat is historie, en kan je net zo goed in de prullemand gooien. Krimpend bedrijf, volgens Jefferies. Nog altijd dus...
De Ebit van 2024 is nog wel goed. Half jaar krantecontract incl.
zit er in aan 4,18 , niet dat ik hier wonderen ga verwachten maar ik geloof zeker in een goede afloop. De online aankopen/ pakjes omzet groeit nog altijd en bpost heeft door de aanpassingen van de prijzen hierop al een mooie marge weten te nemen .
4e kwartaal cijfers zal hier meer inzicht over geven
DMM
1
Jefferies gaat ervan uit dat het verlies van het krantencontract 24 procent invloed heeft op hun vorig koersdoel. Onwaarschijnlijk ridicuul.
10.783 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 ... 536 537 538 539 540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 3,695
Verschil -0,065 (-1,73%)
Hoog 3,785
Laag 3,690
Volume 167.734
Volume gemiddeld 235.920
Volume gisteren 177.464