CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2024

630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Strateeg
0
Dank Daann maar weer een plukje bijgekocht want deze koers slaat helemaal nergens op.
adri67
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 5 maart 2024 05:10:

Komt de winststijging bij CM.com snel genoeg om een grote lening af te kunnen lossen?

De meeste technologiebedrijven richten zich als gevolg van de gestegen rente op winst in plaats van omzetgroei. Voor communicatiebedrijf CM.com is de urgentie extra hoog. Over ruim twee jaar moet het een grote lening aflossen en herstel van de winst is cruciaal om van de herfinancieringsoperatie een succes te maken.

www.veb.net/systeem/artikel/?id=09408
Beleggers blijven CM.com (terecht of onterecht) toch als een 'zwaard van Damocles'-aandeel zien en zijn bang voor bijvoorbeeld een claimemissie.
max2
0
quote:

Strateeg schreef op 5 maart 2024 09:44:

Dank Daann maar weer een plukje bijgekocht want deze koers slaat helemaal nergens op.
Inderdaad. De cijfers vielen toch reuze mee.
DeZwarteRidder
2
quote:

max2 schreef op 5 maart 2024 10:13:

[...]Inderdaad. De cijfers vielen toch reuze mee.
De cijfers waren beroerd.
beterwisdanonwis
0
Bij CM moet de focus nu helemaal op de Sales organisatie liggen (en de focus is er ook) met het bestaande portfolio (met enige vernieuwing van AI componenten in het bestaande portfolio). De productie/service organisatie staat nu als een huis. Operational costs worden nu beter gemanaged, output/profit wordt gemaximeerd en er zijn weinig beren op de weg bij deze processen, dus CM moet/is stevig aan de bak. Soortgelijke contracten als het NOC/NSF voor de olympische spelen (jan 2024 afgesloten) zijn essentieel in de komende maanden om te scoren. We zullen de persberichten nauwlettend volgen. En het resultaat?: ik heb alle vertrouwen in dat ze iets moois neer gaan zetten.
Strateeg
0
aextracker
1
quote:

adri67 schreef op 5 maart 2024 09:53:

[...]
Beleggers blijven CM.com (terecht of onterecht) toch als een 'zwaard van Damocles'-aandeel zien en zijn bang voor bijvoorbeeld een claimemissie.
Het aandeel ligt er qua koersvorming beroerd en qua perspectief in omzetgroei niet goed bij, mede door de herfinanciering van een lening in 2026 , maar bovenal een matige groei-agenda qua outlook, waardoor marge vnl. vanuit kosten optimalisatie moet komen. Dat is qua outlook geen teken van krachtige groeikansen in de markt, doch getuigd wel van daadkracht van het management (onder druk van groot aandeelhouders\financiers). Daarom ligt CM.Com er slecht bij.

De koers daalt omdat als gevolg van matige outlook meer aandelen bezitters verkopen, dan dat er kopers zijn.
Qua K\W en beurswaarde is CM.Com nog immer "aan de prijs" voor wat betreft het vermogen om winstgevend groei te laten versnellen bij een lager kosten platform.

Ben benieuwd. Er staat druk op de bulkmarkt SMS verkeer en dat maakt een (te) groot deel uit van de CM.Com omzet om voor nu bijster hoopvol te zijn. Op een koers a Euro 7, noteert het aandeel nog immer slechts 35% onder de uitgifte koers van weleer.

M.a.w. "het aandeel kan met gemak nog verder onderuit" bij een algemene beurscorrectie en wat economische tegenwind..... en die gaat komen t.g.v. overheden die lijken te denken te kunnen beschikken over oneindige bronheffingen bij handel industrie en consument....... om de looninflatie van de grootste werkgever (de overheid) te kunnen blijven financieren.
Adje
1
Zo mooi als jij het CM gebeuren kan analyseren kan ik niet, maar ik zie wel de negatieve beurs waarde van CM verder oplopen. Ik zit er meer als 1 jaar in en het heeft mij al veel gekost en zit op het punt om mijn verlies te nemen en eruit te stappen. CM lijkt in een negatieve spiraal naar beneden te zitten. Al vaak gedacht van het stopt en er bij aandelen bij gekocht, om te middelen, maar dit waren ijdele gedachten. De vallende messen laten zich niet stoppen.
flop
0
Er gebeurt tenminste iets met dit aandeel, mooie omzet vandaag. 100 miljoen valt reuze mee, met huidige inflatie en toenemende winst gaat het zeker lukken om terug te betalen. Was gratis geld. Vandaag een grote uitstapper. Ergens komt de rebound.
Beek
0
Over 1,5 dag het jaarverslag. Benieuwd wat de vaste salarisverhoging van top is en de flexibele beloning over 2023. De verhouding is wat mij betreft ver zoek bij waar het bedrijf en koers nu 4 jaar na de beursintroductie staat.
Goldfinger
0
quote:

Blik dekkende afbijt schreef op 5 maart 2024 16:17:

koopwaardig nu of ver van weg blijven?
Nog 4,5 cent dan kom de zwarte ridder weer.
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

Beek schreef op 5 maart 2024 16:19:

Over 1,5 dag het jaarverslag. Benieuwd wat de vaste salarisverhoging van top is en de flexibele beloning over 2023. De verhouding is wat mij betreft ver zoek bij waar het bedrijf en koers nu 4 jaar na de beursintroductie staat.
Ik ben vooral ook benieuwd naar de "related party transactions"; gezien de krimp in het personeelsbestand en het feit dat CM.com kantoren huurt van de 2 G's krijg je straks de situatie dat CM.com lang vast zit aan huurcontracten (indirect) met de bestuurders, terwijl een gedeelte van die "campus" leeg staat...

Handige jongens, ze hadden alleen niet zo bescheiden moeten zijn en gewoon vol moeten cashen toen "iedereeen" nog in het sprookje geloofde.

Maar goed, zo is er altijd wel ergens ruimte voor verbetering ;-)
aextracker
1
quote:

Blik dekkende afbijt schreef op 5 maart 2024 16:17:

koopwaardig nu of ver van weg blijven?
Never try to catch a falling knife.
Wachten op de rebouce o.b.v. een trend omkeer in het koerspatroon luidt mijn devies.
Grote blokken en fors omlaag is een teken dat een spijtoptant zijn conclusies trekt.
Nuchtere Kijk Op
1
Het lijkt erop, alsof bepaalde partijen CM willen dwingen om ruim voor de aflossingsdatum v.d. 100 mio obligatielening (sept.2026) met een claimemissie te komen o.i.d.

Ook blijf ik maar lezen dat de 2 G's zelf aandelen hadden moeten verkopen? Nogmaals, niet verstandig, omdat ze mijns inziens samen die meerderheid van 50+% beter kunnen bewaken.
Verwatering lijkt mij nu al helemaal niet verstandig.

Mogelijk wantrouwen velen de positieve kijk v.d. 3 G's (incl. CFO Jörg de Graaf) dat het groeipad naar winstgevendheid niet zou worden gehaald. Sommigen schrijven zelfs al alsof ze failliet gaan of dat de AH ze niet zouden moeten vertrouwen?

Ik blijf i.i.g. zitten ;-)

www.veb.net/artikel/09408/komt-de-win...

www.beleggersbelangen.nl/2024/03/04/l...

www.cm.com/investor-relations/shareho...

wtty.xyz/

www.finanzen.net/anleihen/a3kvy4-cmco...
26,06% (Rendite berechnet mit folgendem Kurs vom 05.03.2024: 59,24)

finance.yahoo.com/news/liveperson-rec...
finance.yahoo.com/quote/LPSN

finance.yahoo.com/news/twilio-conclud...
finance.yahoo.com/quote/TWLO

Kopie linkedin:
"Voorbereid en opgewonden voor een ongelooflijke week die voor ons ligt in #LEAP24 in Riyad. Kom langs bij Hal 2 Deepfest, stand U30 om het CM.com Customer Engagement-platform in actie te zien. Ons team zal laten zien hoe onze oplossingen de kloof overbruggen tussen digitale communicatie en menselijke interactie door middel van Al-powered Customer Experiences met behulp van onze Conversational Software."
media.licdn.com/dms/image/D4E22AQG8FF...

Gr. NKO
Daann
0
aextracker
2
Reageert de koers van CM.Com nou zo hard op een artikeltje van VEB dd. 4 maart met veel "mitsen en maren als veronderstelling...... of is de liefde van piet particulier onderhavig aan een steekspeleltje van een paar groot aandeelhouders ?

VEB artikel dd. 4 maart
Quote
Basisscenario
Van Glabbeek steekt zijn kop niet in het zand. In zijn “basisscenario” wil hij de converteerbare lening volgend jaar september al herfinancieren. Dat is dus een jaar voor de obligatie afloopt.

Hiermee wil CM.com wat speelruimte creëren. Want Van Glabbeek zal willen voorkomen dat het bedrijf te laat ingrijpt en in 2026 gedwongen wordt aandelen uit te geven om met de opbrengst de obligatie af te lossen. Dat zou door de fors gedaalde koers tot enorme winstverwatering leiden voor huidige beleggers.

Volgens de ceo zou CM.com ongeveer drie keer de EBITDA (operationele winst) kunnen lenen. Om in dit “basisscenario” 100 miljoen euro te kunnen lenen is volgend jaar dus een EBITDA van ruim 30 miljoen euro nodig.

De operationele winst zit in de lift en bedroeg in de tweede helft van vorig jaar een paar miljoen euro. Maar over heel 2023 was de EBITDA nog altijd circa 3 miljoen euro negatief.

De 100 million euro question: is het EBITDA-doel van 30 miljoen euro haalbaar in 2025?
Net aan
Gelukkig, ook voor beleggers, groeit CM.com daar waar de winstmarge het hoogst is. Om een idee te geven: bij de CPaaS-tak daalde de omzet vorig jaar met 11 procent naar 211 miljoen euro. Dit is ook een gevolg van de gewijzigde strategie om via prijsverhogingen op winst in plaats van volume te sturen. Maar bij SaaS, payments en ticketing bedroeg de omzetgroei respectievelijk 14 procent, 16 procent en 27 procent. In de komende jaren zal dit beeld niet anders zijn.

De combinatie van (omzet)groei bij de drie winstgevende takken en kostenverlagingen zal de marge verder omhoogduwen. Analisten gaan uit van een EBITDA van respectievelijk 15 miljoen euro en 26 miljoen euro in 2024 en 2025.

Winst zal fors moeten verbeteren als CM.com de obligatie wil aflossen in 2025

Bron: rapportages CM.com. De bedragen voor 2024 en 2025 zijn op basis van door Bloomberg geraadpleegde analisten. Bedragen in miljoenen euro’s.

Als CM.com er daadwerkelijk in slaagt die winst te realiseren, kan het ergste gevaar (lees: een aandelenemissie) wellicht worden afgewend. Het meest gunstige scenario is dat CM.com de convertible kan aflossen door een nieuwe lening aan te gaan. Al blijft de vraag wel tegen welke voorwaarden dit zal gebeuren.

De kans dat banken voor een nieuwe lening akkoord zullen gaan met 2 procent rente per jaar – het percentage dat nu wordt betaald – is zo goed als nul. Bij fors hogere rentelasten zal het mogelijk nog wat langer duren voordat CM.com, helemaal onderaan de streep, een nettowinst laat zien

Unquote

De verwachtingswaarde is er bij de VEB grondig uitgeschreven t.a.v. CM.Com !

In 2023 realiseerde Cm.Com 19 Mln Ebita verbetering.
Voor 2024 prognotiseerd men Euro 18 Mln Ebitda verbetering.
dat lijkt mij vrij conservartef omdat;
a.) Er in 2024 een heel jaar kosten wordt bespaard vs. deels (opbouwend vanaf Q2) in 2023.
b.) De Omzet in 2023 niet groeide en men uitgaat van groei in 2024.
c.) De omzetmix steeds margerijker wordt en minder afhankelijk van de marge armere handel.

Kortom een verbetering van Ebitda van -/- Euro 3 Mln in 2023, naar Euro 18 - 20 Mln is haalbaar. Doorgroeien naar 30 Mln. een mooie ambitie bij een oplopende omzet(groei).
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Daann schreef op 5 maart 2024 20:27:

@NKO

De grafiek van LPSN ziet er echt dramatisch. Enig idee wat daar gebeurt is?
Hi Daann,

Zie eerdere linkjes s.v.p. Ook staan er natuurlijk oudere nieuws berichten onder. ff scrollen dus s.v.p.

Er is eerder dus genoeg over gepubliceerd :-)

finance.yahoo.com/quote/LPSN

Gr. NKO

Ps. Thanks @aextracker and thumbs-up
Beek
0
Heeft iemand een goede analyse waar het geld van de beursgang 85mln +100mln lening in is gaan zitten? Een klein gedeelte is nog beschikbaar, maar totaal is dus al rond de 150mln uitgegeven. Enkele miljoenen zijn gebruikt voor overnames, maar dan nog heeft die (beperkte) omzetgroei tot nu toe wel heel veel geld gekost. Het lijkt er wat mij betreft op dat hier zeker in 2021/2022 geen goede keuzes in zijn gemaakt en dat dat heel veel geld heeft opgesnoept. Is het management team hier te onervaren en te enthousiast in geweest om deze groeipijnen goed te managen?
630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 6,740
Verschil +0,160 (+2,43%)
Hoog 6,740
Laag 6,590
Volume 14.378
Volume gemiddeld 38.590
Volume gisteren 36.628