BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM maart 2024

652 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
OnoMatopee
0
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten haar belangrijkste rentetarief nog niet te verlagen. Hoewel de Europese inflatie richting de beoogde 2 procent is gezakt, aarzelt de centrale bank om de rente weer wat te verlagen.
Brinkhorst
0
Gaat lekker! Het enige dat me zorgen baart is het technisch plaatje, zie bijlage.
We liften nu in ieder geval lekker mee op Heijmans.

ibb.co/0KTZYYD
Bammartinovino
0
Goed een half jaar geleden waren diverse leden op dit forum voornemens om bij € 3,50 hun aandelen BAM in de verkoop te doen, staat mij bij. Is dit nog steeds het geval? of wachten jullie eerst het dividend af, of anders? Ben reuze benieuwd naar nieuwe stelling-name/motivatie.
Brinkhorst
1
quote:

Bammartinovino schreef op 7 maart 2024 15:50:

Goed een half jaar geleden waren diverse leden op dit forum voornemens om bij € 3,50 hun aandelen BAM in de verkoop te doen, staat mij bij. Is dit nog steeds het geval? of wachten jullie eerst het dividend af, of anders? Ben reuze benieuwd naar nieuwe stelling-name/motivatie.
Tja, ik ben er nog niet over uit. Naar mijn verwachting gaat de koers morgen en anders begin volgende week zakken. Mocht dat zo zijn dan verkoop ik ze bestens. Wellicht koop ik ze terug voor ex-dividend dd.
Heb een héle mooie stijging meegemaakt die laat ik me niet nog eens afpakken. Het verleden laat zien dat de bomen niet tot de hemel groeien en het héél rap naar beneden kan gaan.
Bijvoorbeeld als een investeerder zijn pakket gaat verkopen.

Voor nu is het vooral genieten!
HenkdeV
0
Misschien kan Kepler ook met een advies voor BAM langskomen. Hebben ze in het verleden ook wel gedaan.

Volgens Guruwatch (sorry JJ) dateert hun laatste advies voor BAM van januari 2019.

Wel handig zo'n vraagbaak.
Jay Jay
0
Oh man o man, houd ik jullie echt zo bezig dat jullie me bij iedere post moeten benoemen? Wat lachwekkend en triest tegelijk. Maar ook vandaag, typisch weer piet particuliertjes op IEX die blij lopen te doen om een procentje winst en wat beweging door een analistenadvies verhoging bij een ander fonds. Niet wetende dat analisten er vrijwel altijd naastzitten en 9 van de 10 keer achter de feiten aanlopen of een dubbele agenda hebben. Maar wel blij dat ik zo erg in jullie hoofden fiets dat jullie maar niet over mij kunnen stoppen. Ik blijf een bouwbedrijf ala BAM en Heijmans een domme belegging vinden vol met risico's met wetgeving, inflatie, grondstof tekort of juist overschot, arbeidskracht te kort of juist overschot, ongelukken, rechtzaken, contractbreuken, noem maar op, er zal altijd wat zijn. Elke piek is een prachtige kans om te shorten, en dan heb ik het niet over de dag pieken waar jullie zo blij over doen, maar pieken op de maand en weekgrafiek. Vorige ritten van 4-5 naar de afgrond heb ik allemaal meegemaakt en dat zal nu niet anders zijn. Ingestapt op 3.30 en bij 3.60 verdubbel ik mijn short positie a 50.000 aandelen, maar die 3.60 gaat er voorlopig niet komen, eerst nog terug naar 3.10.
De koers van een BAM aandeel is net zo voorspelbaar als Piet Particuliertjes die in analisten adviezen trappen en iedere uur van de dag het meest saaie aandeel volgen en ook nog eens 10 keer per dag op de forum ervan posten. Je moet je tijd maar zoveel waard vinden, poeh.
HenkdeV
4
Zou liever een tweede huis in Frankrijk hebben, dan een short positie in BAM:-).

Toch mooi dat jij even op "de" BAM forum reageert.

Heijmans +13% vandaag. Poeh!
Brinkhorst
1
quote:

HenkdeV schreef op 7 maart 2024 17:26:

Zou liever een tweede huis in Frankrijk hebben, dan een short positie in BAM:-).

Toch mooi dat jij even op "de" BAM forum reageert.

Heijmans +13% vandaag. Poeh!
Hahaa!
amice
0
quote:

Bammartinovino schreef op 7 maart 2024 15:50:

Goed een half jaar geleden waren diverse leden op dit forum voornemens om bij € 3,50 hun aandelen BAM in de verkoop te doen, staat mij bij. Is dit nog steeds het geval? of wachten jullie eerst het dividend af, of anders? Ben reuze benieuwd naar nieuwe stelling-name/motivatie.
Vor de helft van mijn aandelen heb ik een call geschreven juni 2024 dan vang ik eerst nog het dividend.De tijd zal het leren
OnoMatopee
0
quote:

Jokko schreef op 7 maart 2024 17:58:

Is jj soms een shorter? Probeert hij ons te manipuleren?
Odessadream ?
HenkdeV
2
quote:

OnoMatopee schreef op 7 maart 2024 18:22:

[...]Odessadream ?
Die had geen tweede huis in Frankrijk:-)
50.000 aandelen short op 3.30 euro.
Zit je in no time 6.000 euro in de min.
Kun je 3 hele mooie handtassen voor kopen, om maar iets willekeurigs te noemen.
G20 Xdrive
2
JJ heeft connectie met het ZR syndroom, hoop gelul in de ruimte ieder z'n hobby ha ha...
OnoMatopee
2
quote:

HenkdeV schreef op 7 maart 2024 18:35:

[...]

Die had geen tweede huis in Frankrijk:-)
50.000 aandelen short op 3.30 euro.
Zit je in no time 6.000 euro in de min.
Kun je 3 hele mooie handtassen voor kopen, om maar iets willekeurige te noemen.
maar wel zo irritant, eigenlijk nog irritanter ;]
OnoMatopee
1
Yteke de Jong
Amsterdam - Kleinere woningen zijn een ’onvermijdelijk’ gevolg van het kabinetsplan om meer regie op de woningmarkt te krijgen, zo kondigde demissionair woonminister Hugo de Jonge donderdag aan. De woningsector is kritisch. Ruimere en duurdere woningen zullen juist nodig zijn om de goedkope huizen te financieren, zo klinkt het onder bouwers en projectontwikkelaars.

Demissionair woonminister Hugo de Jonge wil een kleine miljoen woningen bouwen in ons land. Twee derde van die nieuwe woningen moet ’betaalbaar’ zijn: voor koopwoningen betekent dat op dit moment een maximumprijs van 390.000 euro. Die eis op het gebied van betaalbaarheid gaat gevolgen hebben voor de omvang van woningen in de toekomst, verwacht de minister. „Ik denk dat het onvermijdelijk is dat we iets kleiner gaan bouwen”, zegt De Jonge op de vraag wat zo’n maximumprijs van 390.000 euro voor invloed heeft op het type huizen dat gebouwd wordt.

De minister vindt dat niet per se een probleem. „In Nederland wonen we gemiddeld genomen heel groot”, zegt hij. „Maar onze gezinsgrootte neemt rap af. Er is juist een grote behoefte aan woningen voor alleenstaanden.”
Appartementen

De 981.000 ’Hugowoningen’ zijn allemaal binnen bestaande stadsgrenzen gepland, wat automatisch al betekent dat er veel appartementen zullen verrijzen, klinkt het in de sector. „Er wordt al vrij klein gebouwd omdat de locaties duur zijn. Die zijn veelal binnenstedelijk, waardoor er relatief veel appartementen gebouwd worden”, zegt directeur Taco van Hoek het Economisch Instituut voor de Bouw, dat eerder vaststelde dat ook alleenstaanden ruim willen wonen.

„De groei van het aantal alleenstaanden zit in belangrijke mate bij ouderen, doordat op hoge leeftijd partners wegvallen. Jongere huishoudens met een kleine starterswoning zoeken juist een grotere woning en laten weer een kleinere woning of twee achter.”
Eengezinswoningen

Ruimer wonen hoort ook bij welvaart, stelt Van Hoek. „Het is jammer van deze benadering dat men niet aan doorstroming op de woningmarkt denkt. Het is belangrijk om een goed gevarieerd aanbod te hebben. Eengezinswoningen kunnen goed verkocht worden, en daardoor komen er weer kleinere appartementen vrij. Het bouwen van kleine appartementen sluit niet aan op de woningvraag.”

De woningmarkt wordt door het voorstel van De Jonge nog verder gereguleerd. Gemeenten met meer dan gemiddeld sociale huur moeten voor 40 procent aan nieuwbouw in het middensegment (maximaal 1123 euro per maand) bouwen. Eerder besloten investeerders in de woningmarkt Nederland te mijden, omdat de stapel eisen volgens hen verhindert dat een bouwproject voldoende kan renderen.
Bouwvergunningen

Het aantal bouwvergunningen daalde vorig jaar. Maar pensioenfonds ABP meldde eerder deze week miljarden te willen investeren in betaalbare woningen. De bouwsector sprak eerder al over ’kippenhokken’ die gebouwd worden door de dure grond en de eis van binnenstedelijk bouwen.

Bouwend Nederland vindt dat het bouwen van vooral kleinere huizen geen recht doen aan de marktvraag. „Er moet gekeken worden waar regionaal behoefte aan is. De bouw van één dure woning zet vier verhuizingen in gang, waardoor er vier gezinnen geholpen kunnen worden”, zo meldt een woordvoerder van de brancheorganisatie.

Het klopt dat Nederlanders in internationaal opzicht relatief ruim wonen, zegt Peter Boelhouwer, hoogleraar woonsystemen aan de TU Delft, „Het verschil met andere landen is echter niet zo groot. Wij hebben een kwalitatief goede sociale huursector, we zijn welvarend en wonen vaker in huizen met tuinen.”
’Dure woningen nodig om goedkopere te financieren’

Volgens de koepel van projectontwikkelaars Neprom woont de Nederlander over het algemeen niet heel ruim, maar is het ruimer als je het vergelijkt met zeer dure wereldsteden als Londen en Parijs. Demissionair woonminister De Jonge zou moet niet alleen sturen op kleine appartementen, maar ook op huizen in het groen, zegt voorman Fahid Minhas. „Het kan niet zo zijn dat we een kleine miljoen goedkope hokjes neerzetten. Daarbij komt dat de dure woningen in een project vaak nodig om de goedkopere te financieren. Er moet ook ruimte zijn voor huizen met tuinen.”

Positief aan het woonplan vindt Minhas dat de minister provincies tot de orde kan roepen als die te weinig concrete bouwplannen maken. „Het kan niet zo zijn dat provincies restrictief richting kleine dorpen en kernen zijn waar ze ook behoefte hebben aan woningen. Gemeenten als Lisse en Hellevoetsluis willen bouwen, maar de provincie staat dan niet toe. Daar moet de minister op ingrijpen.”
OnoMatopee
0
Fed-baas: ‘niet ver van benodigde vertrouwen’ voor renteverlaging
ANP
7 maart 2024 19:45

De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve is „niet ver van het vertrouwen dat nodig is” om de rente te gaan verlagen. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd tegen de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat. Daarmee lijkt de Fed-baas te hinten dat de rente in de Verenigde Staten binnen enkele maanden verlaagd kan worden.

Powell is in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid van de Fed. „We wachten nog om meer vertrouwen te krijgen dat de inflatie duurzaam naar de doelstelling van 2 procent beweegt. Wanneer we dat vertrouwen hebben, en daar zijn we niet ver vanaf, dan is het gepast om het niveau van beperking terug te schalen”, aldus Powell.

Hij verklaarde verder dat de Fed dit jaar de rente „kan en zal” verlagen als de huidige economische trends doorzetten. Op de financiële markten wordt een eerste renteverlaging in juni verwacht. Om de hoge inflatie aan te pakken, heeft de centrale bank de rente verhoogd naar het hoogste niveau in ruim twee decennia, maar sinds juli vorig jaar is gepauzeerd met de verhogingen.

Powell heeft wel gezegd geen haast te hebben met het verlagen van de rente zolang beleidsmakers nog niet overtuigd zijn dat ze de inflatie onder controle hebben. Hij sprak woensdag ook al in het Huis van Afgevaardigden.
OnoMatopee
0
DWS Investment GmbH - Koninklijke BAM Groep N.V. - Bunnik

Hieronder vindt u informatie uit het register substantiële deelnemingen en bruto shortposities. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Datum meldingsplicht 05 mrt 2024
Meldingsplichtige DWS Investment GmbH
Uitgevende instelling Koninklijke BAM Groep N.V.
Inschrijving handelsregister 30058019
Plaats Bunnik
Vorige register resultaat
Volgende register resultaat
Verdeling in aantallen (longpositie)
Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Afwikkeling
Gewoon aandeel 9.918.412,00 18.072.323,00 Reëel Reëel Middellijk
(DWS Investment GmbH)
Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reëel Rechtstreeks potentieel Middellijk reëel Middellijk potentieel
Kapitaalbelang 3,49 % 0,00 % 0,00 % 3,49 % 0,00 %
Stemrecht 6,36 % 0,00 % 0,00 % 6,36 % 0,00 %

Datum laatste update: 08 maart 2024

WAS: 2,74% 6,21%
652 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 3,918
Verschil +0,022 (+0,56%)
Hoog 3,930
Laag 3,866
Volume 736.960
Volume gemiddeld 1.432.185
Volume gisteren 525.331