Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 » | Laatste
Quipu
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 12 maart 2024 17:02:

[.......]

Maar op zich kan het geen kwaad om ook nu nog blij te worden van CSWC! ;-p

Edit: bij welke broker heb jij CSWC gekocht?
Ik heb ze bij IB gekocht, maar ik wil ze eigenlijk heel graag ook voor de dames aankopen, maar ik kan ze niet terugvinden bij DG.
@AVM,
Zo'n situatie heb ik in 2022 gehad met een ander aandeel en dat voorgelegd bij DG. Hun antwoord was:
Om een toevoegingsverzoek in te dienen bij de juiste afdeling willen wij u verzoeken om van de/het product(en) waarin u wenst te handelen de volgende informatie te verstrekken.

Naam van het product
ISIN code
Beurs waarop het product verhandeld wordt
Valuta waarin het product verhandeld wordt
Een Key Investor Document (KID) of Key Investor Information Document (KIID) (alleen van toepassing indien u een ETF/Beleggingsfonds wenst toe te voegen)


Vervolgens moet het fonds beschikbaar worden en krijg je een rekening van ca 15,-. Dat is zo weer terugverdiend met een dividend ca 10%
Succes met het toevoegingsverzoek!
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@Quipu: thanks! Om welk aandeel ging het en is het je toen gelukt?

@LTOke: ik heb de supplemental inderdaad ook niet opgenomen als verwacht dividend en/of bij het bepalen van de foward dividendyield. Toch wil ik wel weten wat het was/of wat er er is aangekondigd.
Dat doe ik dan door in mijn matrix met verwachte dividenden (bijvoorbeeld) voor CSWC dit op te nemen: 0.57+0.06*0
Dan staat die 6 cent er toch bij, maar wordt die niet meegerekend.

Omdat ik ook de behoefte voelde om de historie bij te houden, ben ik ook begonnen om de historische supplemental dividends bij te houden in een nototievakje in zo'n cel waarin ik dat dividend van 0.57+0.06*0 zet (ik zet deze notitie in de eerste cel van het jaar waarin het dividend valt, in dit geval dus in de maand maart).
Dat ziet er dan zo uit:
Supplemental Dividend:
28MAR24: 0.06
29DEC24: 0.06
29SEP23: 0.06
30JUN23: 0.05
31MAR23: 0.05
(gesorteerd van recent naar oud, zodat ik altijd de meest recente bovenaan heb staan en ik niet hoef te scrollen voor het zien of aanvullen van de laatste supplemental dividend)
Zitzak500
0
Even een vraagje; zitten hier mensen bij Trade Republic?

Los van dat het volgens mij een nog goedkopere broker is dan DeGiro, betalen ze tot 50.000 4% rente, maandelijks uitbetaling.

Leek mij wel interessant. Ben benieuwd naar ervaringen.
!@#$!@!
0
nl.trustpilot.com/review/www.traderep...

Reviews zijn niet denderend. Slechte klantenservice. Alleen een app. Denk ook niet dat het echt het een volwaardige broker is. (Zoals DG)
Moet bekennen dat ik er nog nooit van gehoord had.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

Zitzak500 schreef op 14 maart 2024 08:29:

Even een vraagje; zitten hier mensen bij Trade Republic?

Los van dat het volgens mij een nog goedkopere broker is dan DeGiro, betalen ze tot 50.000 4% rente, maandelijks uitbetaling.

Leek mij wel interessant. Ben benieuwd naar ervaringen.
Een collega vroeg me er ook al naar vanwege de 4% rente, maar die heeft het ook nog niet genomen.
Ik ken voornamelijk mensen die nieuwsgierig zijn, maar nog niemand die daadwerkelijk de stap heeft gezet.

Ik hoor dus ook graag ervaringen als er forumleden zijn die:
a) Gebruik maken van die 4% spaarrente?
Op zich is 4% en ook nog eens maandelijks uitbetalend, helemaal niet verkeerd (vallend onder het Duitse depositio garantiestelsel als het goed). Maar wie heeft er daadwerkelijk ervaring met storten en opnemen. Hoe lang duurt dat en zijn er haken en ogen?
b) Daadwerkelijk aandelen daar kopen?
Hoe groot is de keuze, wat zijn de kosten, haken en ogen etc.?

Edit: gezien de nare ervaringen op trustpilot over de app die plots verdween, geld dat niet aankomt, is het voor mij op dit moment geen overweging. Toch ben ik benieuwd of er forumleden zijn die ook dit soort ervaringen hebben, want zo'n openbare reviewsite als trustpilot kan natuurlijk soms ook te maken hebben met concurrenten die bewust wat negatieve ervaringen posten. Dat kan hier overigens óók gebeuren... ;-)
!@#$!@!
0
IB bied gelukkig ook goede rente. Voor dat kleine verschil ga ik niet naar zon vage broker.
Wel een goede reden om niet bij DG te zitten.
PhilipBe2
1
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 10 maart 2024 15:56:

Ik hoorde enkele geluiden om me heen van sommige mensen die hun plannen om vervroegd met pensioen te gaan moeten uitstellen en toch een paar jaar extra gaan werken vanwege:
1) De hoge inflatie van de afgelopen twee jaar waardoor het opgebouwde vermogen in reële termen (na correctie voor inflatie) feite zo'n 10-15% minder waard is geworden, en je dus ca +10-15% meer inkomen uit beleggingen nodig hebt om van te kunnen.
2) De fors verhoogde belasting op vermogen die is gestegen van 1.2% tot ca 2.2% in 2024 (ruim +80%), waardoor je meer vermogen nodig hebt om hetzelfde netto inkomen te kunnen genereren. Stel je hebt 1m belegd vermogen en je haalt daar 6% rendement op. Dan houdt hield je netto eerst 4.8% over en nu nog maar 3.8%. Op 1m is dat 48k versus 38K. Om toch 48K te halen, moet je dan in feite bijna 1.3m beleggen (dus bijna +30% meer).

Als we 1) en 2) combineren, dan hebben we het dus in feite over ca +40% meer opbouwen om dezelfde uitgangspositie te bereiken.

Nu is het zo dat de keuze om te stoppen natuurlijk niet alleen afhankelijk is van het financiële plaatje, maar ook van je plannen die je eventueel kan bijstellen zodat het kostenplaatje naar beneden gaat (of je kan ook alternatieve bronnen van inkomsten aanboren die meer vrijheid in het hoofd geven, zodat je toch kan stoppen met werken in de huidige baan etc.).

Wat vinden jullie hiervan, hebben jullie dit soort geluiden ook opgevangen, heeft dit impact op jullie planning etc.?
"Is not dread of thirst when your well is full, the thirst that is unquenchable?"
- Kahlil Gibra, The Prophet.

Wat jij beschrijft is rentenieren,
Ik interpreteer FIRE meer als fire, op het einde mag het allemaal opgebrand zijn....
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

PhilipBe2 schreef op 14 maart 2024 14:48:

[...]
Wat jij beschrijft is rentenieren,
Ik interpreteer FIRE meer als fire, op het einde mag het allemaal opgebrand zijn....
Wat ik probeerde te beschrijven (maar misschien is dat niet helemaal gelukt), is dat (ook) voor sommige mensen die FIRE zien als "op het einde mag het allemaal opgebrand zijn", mogelijk een aantal jaren uitstel wordt overwogen voor het moment waarop FIRE kan worden bereikt (vanwege de hoge inflatie in de afgelopen 2-3 jaar en vanwege de fors gestegen belasting op belegd vermogen).

Ik vroeg me daarom af of er ook hier forumleden zijn die zich genoodzaakt voelen om FIRE uit te stellen vanwege de hoge inflatie en gestegen belastingen?

Of speelt het geen rol, misschien vanwege nog "te ver van mijn bed", of "buffers zijn ruim voldoende", of "dan pas ik mijn uitgavenpatroon aan" etc.?

Zijn er mensen die hier iets over willen delen?
(ik besef wel dat dit behoorlijk persoonlijke vragen zijn... maar soms gaan we hier een beetje op die toer ;-))
LTOke
0
Speelt voor mij nog geen rol. Ik vermoed dat de regelgeving nog wel tig keer gaat wijzigen eer ik aan pensioen kan gaan denken.
Eerst maar eens de kinderen groot krijgen en op een eigen plek laten landen.
Dan bekijken of ik daarna blijf wonen waar ik woon (beetje groot voor 2).
Sowieso hopen dat je dan nog met 2 bent in goede gezondheid.
En dan zien we wel verder.
QueSera
3
quote:

LTOke schreef op 15 maart 2024 09:50:

Speelt voor mij nog geen rol. Ik vermoed dat de regelgeving nog wel tig keer gaat wijzigen eer ik aan pensioen kan gaan denken.
Eerst maar eens de kinderen groot krijgen en op een eigen plek laten landen.
Dan bekijken of ik daarna blijf wonen waar ik woon (beetje groot voor 2).
Sowieso hopen dat je dan nog met 2 bent in goede gezondheid.
En dan zien we wel verder.
Yes. Ik kan me wel vinden in deze filosofie. Het leven is geen spreadsheet, je weet niet wat de goden voor je in petto hebben.

Voor mij gaat het om mentale rust en vrijheid en geld is een middel en geen doel. Als je wat ouder wordt is het ontzettend fijn als je kinderen “af” zijn. In de zin dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Dat doe je dus met een goede opvoeding en een goede opleiding en niet met geld geven. Ze moeten hun eigen overwinningen kunnen halen waar ze trots op kunnen zijn zonder dat daarbij weer geholpen is door Paps&Mamps. Ik weet dat ik met deze opvatting in het huidige NL helemaal alleen sta, maar dat geeft niets.
Gezondheid wordt steeds belangrijker. Wij zijn nog jongere ouderen, maar mijn man is de jongste uit een lang katholiek rijtje en zijn (soms veel) oudere broers en zussen gaan nu echt aftakelen. Als je dit van dichtbij meemaakt dan besef je dat ziekte de grote gelijkmaker is. Villa of flatje, het is even k*t.
Ik heb mijn te grote huis recent verkocht. Het heeft mij de financiële vrijheid opgeleverd die ik graag wilde. Ik vind het leuk om nog wat projecten te doen. Maar alleen dingen die ik leuk vind en met de mensen waarmee het een feest is om samen te werken. Voor het geld hoef ik het niet meer te doen.
De belastingen die ik moet betalen die kan ik niet ontlopen. Ik probeer er niet eens over na te denken, betaal ze gelijk en probeer het zo snel mogelijk weer te vergeten. Ik doe het dan dus met wat over is. Klaar. Ik hoef ook niet perse grote vermogens aan mijn kinderen te vererven. Die kunnen namelijk heel goed voor zich zelf zorgen en verdienen nu meer geld dan ik. Ze zitten ook niet op een erfenis te wachten. Want ik heb ze succesvol verknald: ze willen hun eigen successen halen en hun eigen boontjes doppen en ze geven minder uit dan dat er binnen komt. Ik heb me op succesvolle wijze overbodig gemaakt. Wij kunnen het nu hebben over de kleinkinderen, de wereld, de politiek, boeken en films.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
@LTOke: begrijpelijk, het doel is nog dusdanig ver weg, dat eventuele extra onzekerheid daar nog geen concrete impact op heeft.

@QueSera: met jouw opvatting sta sta je helemaal niet alleen hoor! Ik sta er ook zo in. Wel herken ik dat de jongere generatie steeds meer vanzelfsprekend vindt dat ze ergens "recht" op hebben dat dat waar ze recht op hebben door anderen zal moeten worden betaald (of het nu pa&ma is, of "de staat", het zal ergens vandaan moeten komen, want ze hebben "er recht op"). Verder is gezondheid inderdaad vele malen belangrijker dan financiën. Dat beseffen mensen meestal pas als het te laat is, maar het is goed om dat voor ogen te houden, en zaken in perspectief te zien. Gelukkig hoef jij ook niet "gedwongen" je plannen aan te passen en kan je je veroorloven om met jouw potje te doen wat je wil en je aan te passen waar nodig, zonder dat je je daar nu al druk om moet maken.

Desalniettemin, ken ik ook verhalen van mensen in mijn omgeving die toch nog een paar jaar extra door moeten werken, omdat ze hun gewenste FIRE toestand simpelweg meer finding nodig heeft. Dit is vanwege de gestegen inflatie, nu al fors hogere belastingen op vermogen en het idee dat de kans op een verdere stijging groter is dan dat het weer gaat dalen. Mochten forumleden dit herkennen, en bereid zijn om hun verhaal te delen, dan zijn ze welkom om ook die kant van het verhaal te delen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
En dan nu wat kleinere Kassaaa!-momenten:

W. P. Carey (NYSE:WPC) declares $0.865/share quarterly dividend, 0.6% increase from prior dividend of $0.860.
Forward yield 6.23%
Payable April 15; for shareholders of record March 28; ex-div March 27.
seekingalpha.com/news/4079778-w-p-car...
Let wel op dat WPC in januari nog een forse dividend cut had doorgevoerd vanwege het afstoten van hun office tak. Het was daarna afwachten hoe het verder moest, en of WPC nog wel te vertrouwen was (flink wat beleggers verloren hun vertrouwen). Het is dan enigszins geruststellend dat ze na het apart zetten van hun office tak nu (al) weer (lijken) verder gaan met wat ze voorheen deden: elk kwartaal het dividend verhogen. Het is nog "eerst zien dan geloven" en kijken hoe het de komende kwartalen gaat, maar mocht dit zo doorzetten, dan hebben ze gewoon een verstandige afstoting gedaan, want ik wil ook liever niet in offices zitten, en dan was dat voor WPC weliswaar een beetje late, maar wel begrijpelijke, actie, waarna ze hopelijk weer de gewone lijn voort kunnen zetten.

RioCan REIT (OTCMKTS:RIOCF), verhoogt volgens IB het dividend verder van CAD 0.09 naar CAD 0.0925. Ik kan het nog niet terugvinden op SA, maar wel op Investing.com: www.investing.com/equities/riocan-rei...
Ook hier geldt dat het hopelijk een voortdurend herstel is, na hun dividend cut begin 2021 van CAD 0.12 naar CAD 0.08.

Realty Income (NYSE:O) declares $0.257/share monthly dividend, 0.2% increase from prior dividend of $0.257.
Forward yield 5.9%
Payable April 15; for shareholders of record April 1; ex-div April 29.
Niet veel bijzonders: O voert elke 3 maanden een kleine verhoging door. Hopelijk kunnen ze dit volhouden...
Joost_K
0
Had jij nog een positie in NEWT @QueSera? Ik zie dat de 10K is vertraagd omdat er blijkbaar correcties moesten worden uitgevoerd. De markt reageert er in ieder geval behoorlijk heftig op.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha Joost_k, heb je misschien een link naar een nieuwsbericht? Ik zie ook dat de koers is gedaald, maar kan op SA nog niets vinden wat er speelt. Volgens mij heb jij al ergens anders iets gevonden, toch?

Edit: hier heb ik iets kunnen vinden
www.investing.com/news/stock-market-n...
LTOke
0
Dat is in ieder geval een duidelijk signaal van NEWT zelf.
Ik had vorige week donderdag al iets uitgebreid vanwege de bonusaanbieding. Dus die kassa is nu extra welkom!
robutrecht
0
KASSAAA:

JPMorgan Chase (NYSE:JPM) declares $1.15/share quarterly dividend, 9.5% increase from prior dividend of $1.05.
Forward yield 2.37%
QueSera
1
quote:

midjj schreef op 19 maart 2024 13:55:

Over Newtek gesproken, deze kwam net binnen! Kassaaa!

seekingalpha.com/news/4080952-newteko...
Oh. Dat is mooi. Ze zouden bijna 2 jaar lang, in de opbouwfase 16c doen. Het werd 18c. We zijn nu begin jaar twee en het wordt 19c.
Under-promise and over-deliver.
QueSera
1
quote:

Joost_K schreef op 19 maart 2024 10:03:

Had jij nog een positie in NEWT @QueSera? Ik zie dat de 10K is vertraagd omdat er blijkbaar correcties moesten worden uitgevoerd. De markt reageert er in ieder geval behoorlijk heftig op.
Jazeker. Alle 800 stukjes. De grootste bleeder in mijn porto.

Heb nog 2 putopties uitstaan voor juni op 12,50. Ik zal die ook wel geleverd krijgen.

Ik had ze al als BDC. Met veel hogere koers en hoger dividend. Ongerealiseerd verlies is ca. 50% op een van mijn grotere posities. SWS vertelt me wel dat Barry Sloan himzelf steeds bijkoopt. Meer hoef ik niet te weten en ik heb tijd zat.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Sloan's aankopen en de dividendverhoging geven de burger moed.
NEWT is niet mijn grootste bleeder (daarvoor heb ik nog een paar grotere klappers gemaakt ;-p), maar het is wel één van de grotere bleeders, en de slechtst presterende financial. Uiteraard komt dat door zowel de koersval na de omvorming van BDC naar bank, en de forse dividendcut die toen werd doorgevoerd.

Op de een of andere manier geloof ik wel in die Sloan, maar ik hoop toch wel dat die 10-K delay en de veronderstelde errors niet al te veel schade aan de cashflows doen, en dat na de filing de markt hopelijk weer in gaat stappen. Want inmiddels zijn er steeds meer grote partijen die stukjes bij beetje NEWT kopen (Sloan is ondanks zijn aankopen niet meer de grootste aandeelhouder, maar nog wel top 4). Nadeel is natuurlijk wel dat als die grote partijen uit willen stappen (zoals bijvoorbeeld vanwege onvoldoende kwaliteistcontrole op de cijfers), het ook meteen heel hard kan gaan met de koers.
6.335 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 77,660
Verschil +0,820 (+1,07%)
Hoog 78,580
Laag 77,220
Volume 387.821
Volume gemiddeld 378.069
Volume gisteren 450.647