Pharming « Terug naar discussie overzicht

September 2007: Waar stevent Pharming op af ?

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
jurpsy
56
Waar stevent Pharming op af ?

Laten we kijken naar een aantal zaken die door Pharming naar buiten zijn gebracht; Rhucin & haar toepassingsmogelijkheden, licentieovereenkomsten ,haar data & concurrenten, Lactoferrine, Fibrinogeen & Collageen, Compassionate Use, DNAge EN…een mogelijke emissie…



Rhucin & haar toepassingsmogelijkheden.& licentieovereenkomsten& data & concurrenten.

Pharming heeft vanaf begin dit jaar duidelijk willen stellen dat Rhuicn haar” lead”product is. Zij lieten eerder dit jaar verstaan dat ze op weg waren naar zeer goede data en het vertrouwen erg groot was/is. Veel geheimen omtrent de werking zijn vrijgekomen sinds Pharming op 30 aug.jl. haar data gaf. Het is schijnbaar bewezen dat het zij het snelst werkende medicijn in huis hebben voor HAE.-behandeling. De beslissing om te stoppen met het toedienen van placebo’s , alsmede het verkrijgen van de GMP status moet gezien worden als een zéér sterk signaal. Voor alle duidelijkheid , Rhucin is NIET een preventief middel ( profylaxis); tevens meldt Pharmig dat momenteel ook een subcutane toediening van haar produkt (NOG NIET) aan de orde is. Het enige middel dat momenteel preventief kan worden gebruikt worden is het product (blood based) van Lev. Dit zou in aanmerking komen voor een zeer beperkte groep. Men spreekt hier van minder dan 2% van de gehele patiëntenomvang.

Indien ik goed ben geïnformeerd dan is het middel van zowel Jerini , als Dyax momenteel ook NIET subcutaan toepasbaar na hun goedkeuring. Om Patienten zelf de middelen te laten toedienen zal elk bedrijf speciale trials moeten doen, dus dit vergt wel degelijk enige tijd . hoeveel ? geen idee . jullie ? Voorlopig zal er geen enkel middel subcutaan zelftoedienbaar zijn, maw. alle patiënten zijn aangewezen op bijstand van een arts of dergelijke.



Pharming verwacht binnen afzienbare tijd (tijdspanne: oktober-november ’07) een mening van EMEA’s “CHMP”. Hierna zal nog eens een 60-tal dagen nodig zijn voor een mogelijk definitief (groen?) licht van de Europese Commissie. Daarna kan Pharming de “officiële “ gesprekken startten voor prijsafspraken ed. Het bedrijf geeft aan hiermee klaar te zijn in het eerst helft van 2008. Pharming voorziet zelf het afzetgebied Noord West Europa voor haar rekening te kunnen nemen, terwijl Esteve zal instaan voor Spanje , Portugal en Griekenland. Er is binnen Pharming veel ervaring op het gebied van commercialisering van geneesmiddelen in Europa , aldus Pharming



Tevens medio oktober tot eind oktober verwacht Pharming haar in de US lopende Rhucin studies af te ronden. Dit wil zeggen dat dit jaar nog kan gestart worden met gesprekken met de FDA voor het opstarten van de filing. Na filing ligt het in de lijn der verwachting dat de FDA BINNEN een half jaar met een oordeel ‘KAN’ komen; we mogen echter niet uit het oog verliezen dat het ook in de USA gaat om het aanvaarden van een nieuwe techniek… Wanneer de Canada-data maar bovenal ook de Europese data van de mee mogen worden genomen voor de FDA-filing, dan is een FDA-uitspraak medio 2008 mogelijk (Pharming ontvangt dan 10miljoen $ van PCF) US Markpenetratie is dan voorzien in de eerste helft 2009)



R. Strijker gaf deze week aan dat de toepassingsmogelijkheden van Rhucin ‘the claim to fame’ moeten worden , namelijk de mogelijke toepassing bij orgaantransplantaties.

Hier ligt een miljardenmarkt klaar om te exploiteren. In het laatste kwartaal start men met trials bij patiënten. Indien de goedkeuring van Rhucin een feit is , dan zou het in mediche “onderzoekstijdslijnen” wel eens snel kunnen gaan , 3 tot 5 jaar. Geven deze resultaten blijk van deugdzaamheid dan zullen de partners zich niet onbetuigd laten.



Wat zal Rhucin aan meerwaarde geven?

Pharming gaf aan dat bij 30% in handen te krijgen van de markt dit een winst zou betekenen van 1 euro per aandeel .

Wil jezelf een idee hebben kan je aardig uit voeten met dit rekenmodel wat terug te vinden ids op Pharming.nu.

Je klikt op “Stock” en daarna nogmaals op “ Pharming Marktomvang”.

pharming.nu/ptc/index.php?board=1





Lactoferrine.

In een vorige posting gaf ik tekst en uitleg , mijn info bleek juist te zijn vandaar dat ik het gemakshalve herhaal: h:ttp://www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=191&topic=1136260&Page=1



Waarom nog geen partner(s)? Uit de Pers Berichten blijkt dat Pharming géén uitspraken doet ivm met verder commerciële strategie inzake lacto. Men verwijst “steeds” dat hier over wordt nagedacht ( mijn inziens is dit pad al lang uitgestippeld…!) en besloten wordt wat te doen na uitspraak van de FDA wat betreft de combinatie : lacto & voedingssuplement.

Wat ik er van heb opgestoken na informatie is;

a. Men voorlopig enkele mogelijkheden onderzoekt zoals : het onwaarschijnlijk is dat Pharming zelf zal gaan investeren in het verder commercieel ontwikkelen van het produkt voor voedingstoepassingen, maar veeleer zal overgaan tot een strategie waarbij ene andere partij in ‘te lead’ zal zijn. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het sluiten van een leveringsovereenkomst met ene derde partij, het uitspinnen van het programma in ene apart gefinancieerd bedrijf, het verkopen van het programma enzovoort. Al deze mogelijkheden zijn reeds eerder ter sprake gekomen en een beslissing hierover zal pas worden genomen zodra er "positieve" duidelijkheid is over de GRAS-status bij de FDA.

b. Men kijkt voornamelijk naar de Aziatische en Japanse markten en in mindere mate de Amerikaanse .Waarom dan “approval” FDA , nogal duidelijk lijkt me, met een keuringslabel van de FDA kan je vlot deze markten bestrijken. Wat betreft het farmaceutische luik “zou” men zich gaan richten op de Amerikaanse en Europese markt.

Waarom lacto. nog niet op de markt is ? Weet je nog het “samenwerkingsakkoord” met AgResearch , 30 juni 2005 ? Wat je niet hebt kan je ook niet verkopen; men is volop bezig met het uitbreiden van haar kudde aldus ph. Pharming heeft wel degelijk , zij het een beperkt aantal koeien op de “grond” . Men is wel degelijk in staat lactoferrine te produceren!!en men doet dit al in geringe mate. Dit wordt droog gevroren bewaard en kan enkele jaren mee.

Met het recente nieuws ( artikels in het FD van afgelopen maandag ) weten we dat lacto in het uitstalraam staat en dat Pharming niet van plan is de medische mogelijkheden verder te exploiteren vermits het commercieel niet haalbaar blijkt.



Pharming verwacht alsnog een uitspraak van de FDA, maar de reactie van R. Stijker spreekt boekdelen en het eens te meer koffiedik kijken. Ik citeer hem : “Het wachten is op het FDA-stempel dat het middel ook algemeen als veilig wordt beschouwd. deze tweede stap laat 'frustrerend' lang op zich wachten”.

Op basis van de data zijn er al een tijdje geen vragen meer, het probleemstuk ligt hem meer in het verkopen van de FDA van een mogelijk GRAS richting de eigen publieke en politieke achterban.



Er wordt aan de zijlijn gefluisterd dat er mogelijke interesse is van "AgResaerch" of een "Asian nutraceutical company". We zien wel wat de nabije toekomst ons brengt.



jurpsy
9
Fibrinogeen & Collageen.

Het toeval wil dat net deze week , na jaren van oorverdovende stilte (ZEKER wat Collagen betreft…!) deze twee producten even in de schijnwerpers stonden. Overheidssubsidie worden in het BMM project gestopt , zo’n 45 miljoen Euro . het hele project loopt 5 jaar en heeft een voorlopig budget van 90 miljoen Euro. Pharming maakt hier deel vanuit. B.Giannetti meldde het volgende: “We zijn blij deel uit te maken van dit veelbelovende programma en we ondersteunen dit initiatief, dat waarschijnlijk zal leiden tot belangrijke vernieuwingen op dit gebied. Middels onze technologie en expertise op het gebied van weefselherstel en recombinante eiwitten, fibrinogeen en collageen in het bijzonder, hopen we een belangrijke bijdrage aan het programma te leveren. Tegelijkertijd zullen we nieuwe mogelijkheden voor onze technologieën en producten onderzoeken.”



Wat fibrinogeen betreft liet ik jullie eerder dit jaar weten dat Pharming nog steeds nauw samenwerkt met het US leger en prof. W. Velander. ,deze laatste is geen onbekende binnen het US army onderzoeksgebeuren. Niet te vergeten de samenwerking met NovaTherra .

Pharming maakte men zich aan de belofte schuldig dit jaar meer inzicht te geven van welke strategie men zal uitgaan.


Compassionate Use (CU).

Pharming heeft nog steeds geen antwoord op haar indiening gekregen . met de vraag of dit nog wel nut heeft zo kort voor de goedkeuring (?) van Rhucin zei men het volgende : “het belang van CU is niet zozeer het behalen van vervroegde omzet, maar ligt vooral in het voorbereiden van de markt. Momenteel heeft men geensinds een idee wanneer dit wordt goedgekeurd. Daarnaast heeft deze strategie als voordeel dat artsen en patiënten reeds aan het geneesmiddel kunnen ‘wennen’ nog voordat het officieel op de markt is. Marketing is belangrijk voor elk geneesmiddel en daar is Pharming ook al mee begonnen en uiteraard gericht op de mensen die ons product gaan gebruiken danwel voorschrijven. .Via Compassionate USE zal Pharming proberen marktintroducties in verschillende landen te versnellen.

Logische gedachte ; Rhucin kan op de markt alvorens het definitief is goedgekeurd en er definitieve prijsafspraken zijn gemaakt. Blijft toch wel belangrijk moest deze goedkeuring er alsnog komen voor de algehele markttoetreding. Pharming liet eerder weten reeds voldoende medicijn op “voorraad” te hebben.



DNAge.

Aan het hoofd Dr. Hoeijmakers ,een zéér gedreven man en pure wetenschapper; (Dr. Hoeijmakers heeft een team van 3-4 specialisten om zich heen opgebouwd die zo goed als al zijn kennis bezitten: dit is een hecht team wat door de concurrentie al diverse keren geprobeerd is ‘weg te kopen’!!!….) ‘Bottom line’ is dat de onderzoeksdata NIET worden verkocht en dat DNAGE voorziet volgend jaar een eerste product in Phase II te hebben. Het medicijn Prodarsan heeft zijn dierproeven doorlopen, product wordt nu klaargemaakt voor testen op mensen in H2 2007. Pharming is voornemens partners te betrekken bij de ontwikkeling en het eventueel op de markt brengen van de producten van DNage Verwachting is binnen 5 jaar met een medicijn op de markt te komen. Het eerste middel wat men nog dit jaar wil opstarten in trials is Prodersan.

Een mogelijke emissie.

‘Het’ heikele punt! Veel is hier al over gezegd en geschreven.

Pharming stelt omonwonden dat op deze beurskoers een emissie niet aan de orde is. Pharming stelt ook dat het voldoende cash wil hebben om vlot te kunnen werken… Daarnaast is er een weliswaar gecontroleerde, ‘cash burn’ waar momenteel een minimale, bijna zero , inkomsten tegenover staan. R Strijker laat hier verschillende opties open...



“Pharming heeft reeds in haar jaarverslag aangekondigd later in het jaar de kas te willen versterken op een manier die afhankelijk is van marktcondities. Ook tijdens de AvA is hier uitdrukkelijk over gesproken bijvoorbeeld in de context van een commerciele overeenkomst. Ik heb toen op een specifieke vraag geantwoord dat een upfront betaling nodig zou zijn om onze 'kasdoelstellingen' te halen. Ook bij de bespreking van de financiele resultaten is dit ter sprake gekomen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers heb ik daar aan toegevoegd dat een emissie tegen deze koers niet aantrekkelijk is en dus niet waarschijnlijk”. Voorlopig lijkt het aannemelijker dat er een deel uit een partnerovereenkomst zal kunnen komen en het resterende bedrag zal komen van een converteerbare lening, en of asset verkoop



En als afsluiter; “'Ik kan mij het ongeduld voorstellen”, zegt commercieel directeur Rein Strijker van Pharming . “Toch hebben we Rhucin in zeven jaar ontwikkeld en tot nu toe euro 80 à 90 mln geïnvesteerd. Dat zijn geen wereldrecords, maar het maken van een nieuw medicijn kost al snel tien jaar en vaak honderden miljoenen euro's”'

Momenteel zijn er 4 bedrijven bezig met het een medicijn tegen HAE. Ze zullen toch niet alle 4 gek zijn zeker…
Het is aan jullie om het te krakken of aan te vullen. .



Succes , jurpsy -)







[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Mooi verhaal

Maar dit lees ik al jaren wat een potentie Pharming wel niet heeft,Maar wat is de werkelijkheid nu vandaag aan de dag.
Pharming - AGResearch

Gisteren maakte Pharming bekend dat ze een partnership is aangegaan met AgResearch voor Lactoferrin. De markt kon deze transactie niet waarderen en de koers sloot lager. Een mogelijke, en meer logische, verklaring van deze daling is niet dat Pharming deze deal bekend maakte maar dat het bedrijf eerder had aangekondigd dat ze een belangrijke partner voor het eind van juni bekend zouden gaan maken. Maar waar gaat deze deal met Ag eigenlijk over. Ik vond op een IEX forum een aardig stukje over deze deal.

Nu een voorbeeld uit een posting van 2005

Deze verwachtingen zijn al aardig bij gesteld

Lees en je ziet zelf dat de rose brillenverwachting vandaag aan de dag nog niks heeft opgeleverd

Vriendelijke groet,

Voor wie inhoud van koers weet te scheiden is er vandaag weinig aan de hand geweest. Reeds langere tijd werd een partnership met AG verwacht. Snorkle meldde dit reeds maanden geleden en vanaf 2002 af werd dit bedrijf met enige regelmat besproken in relatie met Lactoferrin. Inhoudelijk is een prima bericht dat past in de veranderende positie van Pharming. Het beleid van ‘one product company’ is verlaten en een brede ontwikkeling is ingezet. Dit partnership is onderdeel van deze brede aanpak. En nog een belangrijke ook. AG heef zich tot doel gesteld een brede range aan biotechnologische ontwikkelingen naar Nieuw Zeeland te halen. Hier zijn ze al geruime tijd mee bezig. De overeenkomst die vandaag is aangekondigd onderstreept het vertrouwen wat AG heeft in deze techniek. Om dit bericht op waarde te kunnen schatten is het belangrijk dat je de visie van Pharming af kan zetten tegen de activiteiten van AG.

Pharming wil het product lacoferrin zo spoedig mogelijk op de markt brengen. Hiervoor hebben ze 2006 aangegeven. E.e.a. hangt samen met de GRAS status die ze gaan aanvragen. De voorwaarde hiervoor zijn voldaan middels een onderzoek waar in de positieve werking is aangetoond. Een GRAS status staat voor Generaly Regarded As Safe. Het is bedoeld om stoffen een goedkeuring te geven voor nutriciale (voeding) toepassingen. Onderzoek bij AG richt zich ook op een dergelijke toepassing. Het betekent dat de samenwerking moet leiden naar een versnelling van de productlancering van Lactoferrin op een zo kort mogelijke termijn. Pas hierna zal Pharming de farmaceutische toepassingen gaan ontwikkelen. De marktomvang wordt geschat op een bedrag tussen de €100 milj. en €1000 milj.

Wat in het persbericht niet wordt genoemd, maar wél interessant kan worden is dat AG al langere tijd zelf ook bezig is met proteïnen uit koemelk. Een proces dat destijds met PPL werd opgezet in relatie met een medicijn tegen de ziekte multiple sclerosis. AG was samen met PPL bezig om het eiwit human myelin basic te ontwikkelen. Er bestaat een gerede kans dat Pharming dit proces zal gaan voortzetten en hiermee een nieuw product kan toevoegen aan de huidige producten. Zelf denk ik dat het hierbij niet zal blijven en dat in 2006 ook de overige farmaceutische toepassingen voortgezet zullen worden.
Het was Arie die in augustus 2004 de waarde van AG voor Pharming al wist te omschrijven op de pahrming.nu site. Hij (of zij) schreef:

“Pharming heeft de octrooien overgekocht van PPL, die zelf al heel lang heeft samengewerkt met AG Research.
AG Research heeft een heleboel onderzoeksresultaten klaar liggen en misschien ook wel veel materiaal om het onderzoek weer snel aan de gang te krijgen.
Pharming heeft AG Research nodig om het wiel niet opnieuw te hoeven uitvinden en AG Research heeft Pharming nodig voor de IP.
Als dit klopt, dan is de volgende partner bekend. Temeer omdat die gasten van AG Research met hun handen in het haar zullen zitten, omdat het IP waar zij onderzoek naar doen van hand tot hand gaat, daar moet wel weer een goede deal voor pharming inzitten.”

Ik begon met de melding dat de koers de inhoud van dit bericht niet weerspiegelt. Ook ben ik van mening dat de RABO een verkeerde inschatting heeft gemaakt door dit bericht als redelijke belangrijk te betitelen. De impact gaat namelijk veel verder dat de nutriciale toepassing. Dat de koers vandaag gedaald is verbaasd me evenwel allerminst. Niet de logica, maar de emotie heeft het vandaag wederom overwonnen. Niet wat er wél werd geschreven, maar wat er niet werd geschreven is leidend geweest in de handelingsdrang van veel beleggers. Ik hoop dat deze groep niet net zo makkelijk een miljoen euro die ze NIET hebben uitgeven. Het is namelijk erg onverstandig te handelen n.a.v. iets dat je niet weet. Het bericht van vandaag is onderdeel van een reeks van berichten. Nooit heeft Pharming aangegeven dat de majeure partner het eerstvolgende bericht zou zijn. Voor hetzelfde geld handelt het volgende bericht over Fibrinogen en wordt het juli voordat de Amerikaanse partner wordt aangekondigd.

Persoonlijk ben ik erg blij met de mededeling van vandaag. Het leert mij namelijk nog iets waar ik bang voor was. De deal met AG was nooit van de grond gekomen wanneer een overname aanstaande zou zijn. Het betekent dat we naast een bericht over fibrinogen en de Amerikaanse partner ook nog meerdere Europese partners zullen gaan zien en natuurlijk de filing bij de EMEA. In welke volgorde deze binnenkomen maakt mij helemaal niets uit.

Ontstekingsremmer Pharming in etalage

Weer een verwachting geschrapt

Vriendelijke groet,

jurpsy
1
We zijn nog september ,--) ivm UBS conf /pinto
ff heel, kort door de bocht , ik moet de UBS-conference nogmaals beluisteren.
1ste indruk:

uitspraken:
-rhucin uitspraak aanstaande in EU
-laatste data patient in laatste Q 2007 in US trial
-rhucin is het betere medicijn
-voor rhucin zijn er gepsrekken met 4a5 partijen
-voor de mediche toepassingen voor de dnage producten is men in gesprek met een 3-tal partijen.
-opstarten met volgende fase voor het dnage procduct Prodersan
-inzake fibrinogen wordt er dit jaar nog nieuws verwacht.
-Sowieso dit jaar nog veel newsflow.

ze gaan het druk hebben met de pR-molen daar in Leiden -))

vullen jullie aan ? tnx;
sappas
0
quote:

jurpsy schreef:

We zijn nog september ,--) ivm UBS conf /pinto
ff heel, kort door de bocht , ik moet de UBS-conference nogmaals beluisteren.
1ste indruk:

uitspraken:
-rhucin uitspraak aanstaande in EU
-laatste data patient in laatste Q 2007 in US trial
-rhucin is het betere medicijn
-voor rhucin zijn er gepsrekken met 4a5 partijen
-voor de mediche toepassingen voor de dnage producten is men in gesprek met een 3-tal partijen.
-opstarten met volgende fase voor het dnage procduct Prodersan
-inzake fibrinogen wordt er dit jaar nog nieuws verwacht.
-Sowieso dit jaar nog veel newsflow.

ze gaan het druk hebben met de pR-molen daar in Leiden -))

vullen jullie aan ? tnx;
Jurpsy alle uitspraken van Pharming moet je soms met een korreltje zout nemen.

Een voorbeeld waar ik me nog steeds over erger:
2 jaar geleden zei dhr. Pinto dat er diverse partijen waren en dat hij een inschrijving/loterij wilde doen en degene die het meeste zou bieden werd de grote partner.

Nu zeggen ze weer en we zijn 2 jaar verder:
voor rhucin zijn er gesprekken met 4a5 partijen

Ik hoop dat ze met veel en goede PB's komen maar ik moet het eerst nog zien.

Hoe is het spreekwoord ook al weer: veel geschreeuw en weinig wol.

Groetjes,

Sappas
[verwijderd]
0
Juist! was een lachertje toen, die veiling.. god o god wat klonk dat leuk...

Maak me wat meer zorgjes over de FDA Lev. markt besscherming! Goedkeuring komt er wel. Even meelopen phoog tot een Eurotje of 5-6 en dan aftaaien..(helaas!)
Dennis V.
0
Bij de beoordeling van de feiten kijkt men nog steeds teveel achterom.
Als je naar het heden en de (nabije) toekomst kijkt ziet het er voor Pharming veelbelovend uit.
Trouwens Pinto kan zich in dit stadium geen bokkesprongen veroorloven. Pinto weet drommels goed wat hij zegt en doet.
taurus86
3
Het begint meer en meer op het Isotis verhaal te lijken. Te weinig geld voor handen; bij te lage koers geen emissie en uiteindelijk was muisje Isotis voor de poes. Eén keer vind ik wel genoeg. Als Pinto niet met een sterk verhaal uit de VS terugkomt, dan - helaas met bloedend hart en met nogmaals een scheur in mijn broek- zal ik mijn Pharmingstukken na 3 jaar vertroetelen toch maar weer op de markt brengen. "Een ezel in het gemeen; stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen"
[verwijderd]
0
quote:

Shorts schreef:

Juist! was een lachertje toen, die veiling.. god o god wat klonk dat leuk...

Maak me wat meer zorgjes over de FDA Lev. markt besscherming! Goedkeuring komt er wel. Even meelopen phoog tot een Eurotje of 5-6 en dan aftaaien..(helaas!)
Eurotje of 5-6???
Daar doe ik het voor hoor!!!
Weet je wel hoeveel rendement dat is?
voda
0
quote:

relationinformation schreef:

morgen opening van 2,80!!

Kennis van Luchthandelaar? :-)
[verwijderd]
0
quote:

taurus86 schreef:

Het begint meer en meer op het Isotis verhaal te lijken. Te weinig geld voor handen; bij te lage koers geen emissie en uiteindelijk was muisje Isotis voor de poes. Eén keer vind ik wel genoeg. Als Pinto niet met een sterk verhaal uit de VS terugkomt, dan - helaas met bloedend hart en met nogmaals een scheur in mijn broek- zal ik mijn Pharmingstukken na 3 jaar vertroetelen toch maar weer op de markt brengen. "Een ezel in het gemeen; stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen"
Totaal niet te vergelijken deze twee, Pharming is vele malen beter beschermt en heeft meer eigen vermogen.
Daarbij komt ook nog eens dat het aantal uitstaande aandelen bij Iso wel even een tikkeltje de pan uit was gerezen.
nogmaals vergelijking gaat niet op!
Ik zeg leg ze op de plank maar wel onderaan want ze gaan exploderen.

Ruud..
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
snap niet dat deze topic door iex niet in de schijnwerpers wordt gezet ,heeft toch wel wat aanbevelingen gekregen van de mensen !!!!!!!

of is dit een bewuste move ??????
[verwijderd]
1
quote:

170k schreef:

snap niet dat deze topic door iex niet in de schijnwerpers wordt gezet ,heeft toch wel wat aanbevelingen gekregen van de mensen !!!!!!!

of is dit een bewuste move ??????
Tja,35 aanbevelingen maar liefst op een stukje papier ik kan er met mijn verstant niet bij?...slechts 1 uit de kast komen rollend stuiterend lijk en het is allemaal nutteloos?Meneer Jurspy kan nu wel als een professor met allerlei ingewikkelde posts aan komen zetten? kortom niemand weet wat er allemaal speelt het is van zoveel andere dingen afhankelijk.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 0,899
Verschil +0,000 (+0,06%)
Hoog 0,914
Laag 0,898
Volume 4.659.264
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 2.763.190