ageas « Terug naar discussie overzicht

Wij gaan naar kopen zodra Fortis de weerstand

40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
op E15,25 opwaarts kan doorbreken.

Slot vndg 15,75 : Kopen dus ! Binnen 2 weken nieuws over het op last van de EU verplicht af te splitsen deel. Daar is veel belangstelling voor van diverse partijen en dat kon nog wel eens voor een aangename verrassing zorgen..

Analyse Fortis 20 Maart 2008 - 09:21

Fortis op zoek naar een bodem
door TA.nl

( Koers Fortis: 14.80)
De koersdaling in de laatste 12 maanden is zeer heftig geweest. De laatste 2 maanden probeert Fortis rond de 14 euro te stabiliseren. We kunnen voorzichtig spreken van een poging tot bodemvorming rond de huidige koersen. We hanteren voorlopig een neutraal advies. Het neerwaarts potentieel is vanwege de tradingrange vrij beperkt tot ongeveer 13 euro. Wij gaan naar kopen zodra Fortis de weerstand op E15,25 opwaarts kan doorbreken.


Chichi21
0
quote:

novastar schreef:

op E15,25 opwaarts kan doorbreken.

Slot vndg 15,75 : Kopen dus ! Binnen 2 weken nieuws over het op last van de EU verplicht af te splitsen deel. Daar is veel belangstelling voor van diverse partijen en dat kon nog wel eens voor een aangename verrassing zorgen..

Hi Nova,

Voorkennis ?
Zijn m.i. nogal grote woorden:Zowel "binnen 2 weken" als "veel belangstelling van diverse partijen".

Mvg CC
[verwijderd]
0
Ik werk voor de club en er komt steeds meer info los die direct publiekelijk gaat. Dus geen voorkennis.

Maar binnen 2 weken wordt bekend welke districten zakelijk van de 13 af te stoten naar de zogeheten Remedybank gaan incl. HBU/IFN en 2 Corporate Client Units. De koper hoeft dan nog niet per sé bekend te zijn, maar we weten wel wat meer over de impact. Niet mbt tot de koers, geen misverstand !

Ik weet niet meer of minder dan de rest, maar het heeft wel impact op de mensen die overgaan. Als "jouw district" erbij zit gaan klanten en medewerkers 1 op 1 over en het houdt iedereen bezig wie de partij is die dat stuk opkoopt. In ieder geval een buitenlandse partij, zo is bedongen.
Chichi21
0
quote:

novastar schreef:

Ik werk voor de club en er komt steeds meer info los die direct publiekelijk gaat. Dus geen voorkennis.
Hier iets dergelijks.

Welke 15 (?) districtkantoren en 2 CCC's worden afgestoten is vooral van belang in het kader van de duidelijkheid richting medewerkers.

Ik las laatst een artikel dat alleen de Belgische Bank KBC de meest logische kandidaat zou zijn.

En of men nu die vette prijs wil betalen. Wanneer je MOET verkopen, kan je het doorgaans krijgen voor de helft van de reeele prijs.

Alma2007
1
PASOP-PASOP

Op WALLSTREET gaat het gerucht dat de Amerikaanse
bank Lehman Brothers kan omvallen.Zie bericht
hieronder

27 Mar 08, 16:17
door Peter Westhof
AMSTERDAM (DFT) - De AEX-index zakte donderdagmiddag weg, vanwege lagere koersen op Wall Street. De techsector lag er in de VS zwak bij. Ook waren er geruchten in de markt over een mogelijk bankroet van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers.
[verwijderd]
0
Heel jammer voor die bank. Verkeerd beleid! Nu op de op de blaren zitten. Fortis en ING staan hier geheel buiten. Koers Fortis kruipt langzaam naar de 16 EUR. Sluiten er net niet mee af vandaag.
Misschien morgen een eindkoers van 16.20 EUR.
josmos
0
als lehman ten onder gaat word het terug paniek allom en gaan alle banken terug in de brokken delen.. terechte opmerking imo
[verwijderd]
0
quote:

josmos schreef:

als lehman ten onder gaat word het terug paniek allom en gaan alle banken terug in de brokken delen.. terechte opmerking imo
Maar de FED heeft al bewezen dat ze het niet zullen laten gebeuren dat een grote bank echt omvalt
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Fortis advies verlaagd naar reduce - Petercam
Vrijdag 28 Maart 2008 09:55

AMSTERDAM (Dow Jones)--Petercam verlaagt het advies op Fortis naar reduce van hold. 'Alhoewel het aandeel Fortis na de publicatie van mijn laatste note kort na de jaarcijfers met 7% is gestegen, biedt het aandeel te weinig opwaarts potentieel om het hold advies te handhaven', aldus analist Ton Gietman. De analist verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in 2008 zullen aanhouden en dat Fortis gevoelig blijft voor een tegenslag. De analist heeft een koersdoel van EUR18,75 op Fortis. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR15,84, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (AMV)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

March 28, 2008 04:55 ET (08:55 GMT)

Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
1
Koerspotentie is op advies van Petercam nog 20%.

Dit vinden zij te weinig om het koop advies te handhaven en stellen daarom afbouwen het aandeel.

Dit soort adviezen heeft toch geen enkele waarde, of de uitleg slaat nergens op die men erbij geeft.

Groetjes Groentje
craasie
0
[verwijderd]
1
inderdaad,je moet vooral kijken wie het er bij het rechte eind hebben met adviezen.
Ik moet zeggen dat ik alleen de adviezen van Goldman Sachs serieus neem. Kijk de adviezen er maar op na,8 van de 9 zitten ze goed.
Aan de rest schenk ik geen aandacht,tenzij ik aan het daytraden ben. Immers, bepaalde banken hebben altijd inpact op beleggers.
[verwijderd]
1
Ik wil jullie feestje niet verpesten hoor, maar van alle grote nederlandse banken heeft Fortis het momenteel het moeilijkst. Bovendien zijn zij niet helemaal eerlijk in hun berichtgeving. Nog niet zo lang geleden verklaarde een woordvoerder van Fortis namelijk nog dat zij geen aandelen emissie zouden hoeven doen en zeer recentelijk blijkt ineens dat zij toch chinees kapitaal hebben aangetrokken. Weliswaar geen direkte emissie, maar toch echt op het randje van het toelaatbare lijkt mij. De kredietcrisis is nog lang niet voorbij. Wie weet wat voor lijken er nog uit de kast komen de komende maanden. Fortis is van alle grote nederlandse banken het meest exposed en verkeerd bovendien, door de recente overname van abn/amro, in een beroerde financiële situatie. Er hoeft maar iets mis te gaan en Fortis zit diep in de problemen. Mijns inziens geen aandeel om lekker in portefeulle te houden. Er zijn genoeg andere aandelen op de beurs, met minder neerwaarts risico.
[verwijderd]
0
Cavia,ik wil je even wijzen op het feit hoe hard Fortis dit jaar al onderuit gegaan is. Ik denk dat we de bodem nu echt wel gezien hebben(rond 13 euro).

Verder wijs ik op het persbericht waarin gezegt word dat ping an zijn belang tot 7 procent wil uitbreiden. Dit doe je toch niet in een bank waar je geen vertrouwen in hebt?

Daarom denk ik dat een herstel richting 17,50 mogelijk moet zijn mocht er daarvoor geen negatief nieuws van verdere afschrijvingen van andere banken naar buiten komen.
[verwijderd]
1
Wel, jij hebt uiteraard recht op jouw eigen mening. Misschien moet ik de mijne iets verduidelijken met een voorbeeld: Stel je runt een huishouden met vrouw en kinderen. Op een bepaald moment verlies je een gedeelte van je inkomen. Om toch het hoofd boven water te houden en je huishouden door te laten draaien besluit je ten einde raad, om het tafelzilver maar te verkopen. Je vrouw en kinderen (lees aandeelhouders) staan te juichen. Er komt geld binnen, geweldig! Of toch niet? Ja, china koopt zich in in westerse bedrijven. Niet omdat zij zo'n vertrouwen hebben in die bedrijven, maar omdat zij domweg niets anders kunnen doen met hun waardeloze dollars. China produceert voor de hele westerse wereld en krijgt daardoor enorm veel geld (vooral dollars) binnen. Inmiddels hebben zij daar al duizenden miljarden van op de plank liggen. Als zij die dollars zomaar op de markt zouden gooien dan crashed het complete financiële systeem, dus dat doen zij niet. Toch moeten zij iets doen met dat geld. Dus gebruiken zij het maar, om zich in te kopen in westerse bedrijven die met hun rug tegen de muur staan. Hiermee helpt china voorkomen dat de westerese economiën in elkaar storten. In feite financiert china op deze manier haar eigen export. Dat Fortis nu moet toestaan dat de chinezen er met hun tafelzilver vandoor gaan zegt alles over de huidige situatie waar Fortis zich in bevindt. Al die zogenaamde analysten die maar blijven roepen dat je dit soort bedrijven moet blijven kopen, dat zijn idiooten, met vette salarissen en leasebakken onder hun kont, die werkelijk geen idee hebben hoe het financiële systeem in elkaar zit. Voortdurend blijven zij maar roepen dat de bodem berijkt is en dat je de financials beslist moet kopen. Na iedere nieuwe koersdaling roepen zij dat opnieuw. De dag voordat Bear Sterns om viel werd er nog geroepen dat het een koopje was en dat je het beslist moest kopen. Analisten hebben meestal hun eigen agenda en die geven echt niets om een klein beleggertje dat zijn zuur verdiende centjes in aandelen Fortis steekt om vervolgens een paar maanden later tot de ontdekking te komen dat ie ze kwijt is hoor. Als je wilt gokken kun je mijns inziens beter naar het casino gaan, dan je geld te zetten op een spoedige herijzenis van de bankensector.
[verwijderd]
1
kijk ik respecteer je mening cavia,daar is een goede discussie voor. Echter blijf ik van mening dat fortis op dit moment koopwaardig is.

Chinezen hoeven niet per se in bedrijven te gaan zitten die met hun rug tegen de muur staan. Er zijn genoeg andere bedrijven waar zij ook prima een belang in kunnen opbouwen die op het oog een stuk minder risicovol zijn. Echter ziet zij als bank waarschijnlijk,dat Fortis op dit moment voor een betrekkelijk laag bedrag gewaardeerd staat zodat het opbouwen van een belang betrekkelijk goedkoop is als je het bekijkt over de lange duur.Immers zij zijn ook uit op een koopje,en echt niet alleen actief om bepaalde bedrijven te redden.

En verder vertel je al dat niemand belang heeft bij het ineenklappen van het financiele systeem. En dit is zonder meer waar,waardoor voor mij nog een reden ontstaat om mijn fortis aandelen te houden(ingestapt 13,35). Er zullen vele belangen zijn om aandelen van banken te doen stijgen om zo meer vertrouwen onder beleggers te wekken en voor wat rust te zorgen in de financiele markt.

Verdere en laatste reden,die ik vaak als allerlaatste gebruik meer omdat ik er vaak niet zo''n hoge pet van op is de technische analyse. Deze wijst op een stijging.

Toch moet ook ik zeggen dat niet alles te voorzien valt,dus een terugval naar de 13 zou kunnen maar daar zie ik echt de bodem. Over 2/3 jaar noteert fortis 21 euro of is overgenomen door een buitenlande partij is mijn voorspelling.
[verwijderd]
0
Tja, wat moet ik hier nou nog op zeggen. Behalve dat het bijna aanstekelijk werkt dat optimisme. Ik zal voor jou duimen dat ik ongelijk heb en dat Fortis vriend en vijand zal verbazen met prachtige cijfers de komende jaren. Ik zal duimen dat Fortis niet, net als Bear Sterns, zal worden overgenomen voor een symbolisch bedrag, maar dat er voor dit beurspareltje wel grof geld op tafel gelegd zal worden. Net zoals zij dat zelf gedaan hebben voor abn/amro. Het zou mij niets verbazen als Rijkman Groenink ergens schuddebuikend van de lach dit forum zat te lezen hahaha.
[verwijderd]
0
hogere opening morgen lijkt me...aandelen van banken staan in mooie plussen. Op dit moment houd niks de stijging tegen al is het wel puur gebasseerd op sentiment
40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13 mei 2024 13:46
Koers 45,760
Verschil -0,100 (-0,22%)
Hoog 46,180
Laag 45,740
Volume 76.326
Volume gemiddeld 414.643
Volume gisteren 352.688