ageas « Terug naar discussie overzicht

Vermogen: 8,8 mia + 1,1 mia

10 Posts
[verwijderd]
1
Vermogen
Op 30 juni 2008, in de nieuwe vorm en zonder resultatenbijdrages of balansbewegingen in het derde kwartaal, had Fortis een totaal vermogen van 8,8 miljard euro. Daarvan is 7,4 miljard euro eigen vermogen en 1,4 miljard minderheidsbelangen. Na de verkoop van de activiteiten aan de Benelux-overheden en BNP Paribas bedraagt het totale aantal uitstaande aandelen 2.468 miljoen

Bron: www.tijd.be
________________________________________________

Daarna is de netto cashpositie 10,5 mia geworden. Schulden zijn 9,4 mia. Indien de schulden worden afgelost blijft er nog 1,1 mia over.

Dat zou betekenen 8,8 mia (is Euro 3,57 per aandeel) + 1,1 mia (is Euro 0,45 per aandeel), brengt het totaal op 4,02 Euro per aandeel.

Het aandeel is nu dus veel en echt veel te laag. Dit is HET aandeel dat de komende tijd het snelst zal stijgen. In potentie dus in ieder geval Euro 4,02.

Bonus mogelijkheid:
Indien de structured products teveel zijn afgewaardeerd in het verleden (waren namelijk al van ongeveer 40 mia naar 10,4 mia afgewaardeerd), kan het nog met euro's per aandeel omhoog.

Ik heb de aandelen overigens al reeds in mijn bezit, en veel duurder gekocht in het verleden, 26000 stuks. Maar als ik nu cash had, had ik bijgekocht. En dit is geen verkooppraat om de koers omhoog te duwen (dat gaat toch wel gebeuren de komende week). Puur mijn beschouwing.

Groet,
Diederik

[verwijderd]
0
Die 1.1 mld cash hebben ze gewoon al wel in het eigen vermogen meegerekend. Er moet nog een hoop afgerond en afgehandeld worden. Je moet maar zien hoe dat uitpakt. De kredietportefeuille kan misschien positief geherwaardeerd worden, maar misschien ook niet en misschien wel negatief. Die portefeuille moet ook nog beheerd worden en is voor 70% zelf ook weer gefinancierd, dus daar zitten ook de nodige kosten.

Met de kennis van dit moment lijkt alles boven de 2 euro goed betaald.
[verwijderd]
0
Ik denk dat je te negatief bent en dat 3 euro vandaag zeker al reeel zal zijn!

En wat te denken van overname van Fortis totaal nu bij deze koers door bnp? 3 euro ? Ontslaan de overige hoofdirektieleden en pakken Fortis totaal en gaan nu ook onderhandelen met ned staat over Fortis nl!
ronnyforgeron
0
plus nog wat verwachtingswaarde uit de verzekeringsactiviteiten.de huidige beursdiscount is inderdaad enorm overdreven- en niet voor niets is er een markt die koopt. ik leun nu maar even achterover, dit aandeel loopt nu het minste ricico nog verder te dalen als strax de beurs weer inklapt door de CDS ramp die er nog aankomt
drulletje drie
0
voorlopig ziet het er niet uit dat de € 3.00 op de borden komt....

had ook een flinke stijging verwacht eigenlijk
[verwijderd]
0
Wat ook kan gebeuren is dat de resterende onderdelen van het huidige Fortis verkocht worden, en de cash uitbetalen aan de aandeelhouders.

Dan komt wel degelijk de intrensieke waarde naar boven drijven. Plus het zou zo kunnen zijn dat de int. verzekeringspoot voor een kopende partij strategisch zou kunnen zijn, en derhalve meer waard is dan de intrensieke waarde.

Mijn mening, indien de koers onder de Euro 3,5 is het koopwaardig.

Groet,
Diederik
Terpen Tijn
0
De waarde van het aandeel is sinds het begin van dit jaar zo'n 90 procent gedaald. Is die overgebeven 10 % een representatieve waarde voor het huidige Fortis. Ik geloof het niet.

mvg
TT
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 mei 2024 17:35
Koers 46,180
Verschil +0,500 (+1,09%)
Hoog 46,380
Laag 45,620
Volume 314.300
Volume gemiddeld 414.900
Volume gisteren 222.180