TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH 2015

301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
JK Dutch
0
quote:

Drentenier1 schreef op 6 mei 2015 09:19:

Koers iets onder druk door afnemende autonome groei in 1Q (vergeleken met voorgaande kwartalen). Voornaamste reden: dalende verkopen bij bandenbouwmachines in China uit angst voor importheffingen door VS (was reeds voor gewaarschuwd door TKH). Morgen aandeelhoudersvergadering, waarschijnlijk horen we dan meer, bijvoorbeeld of dit een incidentele afname is, of dat we dit ook in de komende kwartalen kunnen verwachten.
Door de in het vierde kwartaal ingezette investeringsterughoudendheid onder Chinese bandenbouwfabrikanten vanwege onzekerheid over importheffingen in Noord-Amerika, daalde de omzet in het segment bandenbouwsystemen. De orderintake lag echter op een goed niveau vanwege een toenemende vraag uit andere werelddelen.”
JK Dutch
0
De bandenbouwdivisie was idd al bekend maar ik ben zeer positief verrast door de ontwikkeling binnen de divisie Building Solutions.

De omzet binnen het segment Building Solutions steeg met 21,9% naar € 140,5 miljoen in het eerste kwartaal 2015. Acquisities waren verantwoordelijk voor een groei van 8,6%, terwijl valutakoersen een positief effect op de omzet hadden van 3,2%. Het effect van hogere grondstofprijzen was beperkt tot 0,1%. Per saldo bedroeg de autonome groei 10,0%. Hoewel de marktomstandigheden in de Benelux niet verbeterden, werd zowel in connectivity systems als vision & security systems een sterke groei gerealiseerd. Dit succes kwam tot stand door de focus op de verticale groeimarkten en de daarmee samenhangende internationale groei, gedreven door de innovaties. De EBITA verdubbelde.
[verwijderd]
0
Margeverbetering meevaller volgens Kepler Cheuvreux.
TKH Group is sterk aan 2015 begonnen. Dit stelde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux tegenover ABM Financial News.

"De zeer sterke margeverbetering van de groep alsmede de sterke groei in Building solutions waren voor mij de positieve verrassingen", aldus Olofsen.

Een tegenvaller was volgens de analist de omzet bij Industrial Solutions, die achterbleef op de verwachtingen. De oorzaak, een zwakkere vraag uit China, was evenwel geen verrassing gezien de importheffingen in Amerika, voegde de analist toe.

TKH Group zag de omzet afgelopen kwartaal met ruim 7 procent op jaarbasis stijgen van 314 miljoen naar 337 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) dikte zelfs met 35 procent aan naar 36 miljoen euro. Olofsen mikte vooraf op een omzet van 335 miljoen euro met een bedrijfsresultaat van 34 miljoen euro.

Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies op TKH Group, mede vanwege de significante potentie die de bandenbouwdivisie biedt op de middellange termijn.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - TKH Group heeft een prima eerste kwartaal gedraaid. Dat meldde Rabobank in een reactie op het handelsbericht van TKH woensdag.
Volgens Rabo viel het resultaat (ebita) hoger uit dan verwacht, ondanks een iets zwakker dan verwachte omzetgroei. De marge was ruim binnen de doelstelling van TKH van 10 tot 11 procent en de schuld was lager dan verwacht. Volgens Rabo is er ruimte om de ramingen voor heel 2015 iets naar boven bij te stellen.
Al met al onderstreept het bericht de positieve kijk op TKH, aldus Rabo. Het advies is buy.
Resultaten
Theodoor Gilissen meldde dat de resultaten sterk en boven verwachting waren. Theodoor Gilissen denkt de winstverwachtingen voor heel 2015 iets naar boven bij te kunnen stellen en denkt dat TKH de doelstelling voor de marge zal verhogen. Het advies is 'aanbevolen'.
Het aandeel TKH noteerde ongeveer een uur na opening 1,2 procent lager 32,64 euro.
JK Dutch
0
Laat eerst overal de positieve winstontwikkeling maar even doorsijpelen vandaag en dan zien we morgen wel hoe de koers weer omhoog gaat. Ik verwacht dat de komende dagen de koers herstelt en de weg omhoog weer vind. Uiteraard maandag een dip te verwachten als gevolg van de ex-dividend notering van 1,00 per aandeel!!!!! Maar mss wordt die wel ingelopen.
JK Dutch
0
Biedboek belooft een plusje vandaag, ben benieuwd naar de opening.
Denk 1%+ als ik naar de orders kijk.
[verwijderd]
0
Bartjens heeft zijn column aan TKH geweid.

fd.nl/ondernemen/1102952/kink-in-de-k...

Twentsche Kabel Holding (TKH) is een van de lievelingen op de Amsterdamse beurs. De technologieonderneming uit Haaksbergen heeft de reputatie van een degelijk, internationaal actief maakbedrijf. Het bestuur maakt de voorspellingen bijna altijd waar, waarbij wel moet worden aangetekend dat de ramingen doorgaans erg voorzichtig zijn. En de belegger is tevreden over de resultaten: de aandelenkoers steeg sinds begin dit jaar met 25%.

De producent van glasvezelkabels, beveiligingssystemen en autobandenmachines maakte woensdag de financiële resultaten over het eerste kwartaal bekend. En het moet gezegd worden, die vielen op één belangrijk punt tegen: de omzet groeide veel minder sterk dan mocht worden verwacht.

Omzetstijging, het is een steeds terugkerend thema in de schaarse prognoses van ceo Alexander van der Lof. De onderneming beschikt over tientallen dochterbedrijven en heeft daarmee de risico’s gespreid. Van de omzet komt meer dan 80% uit het buitenland. De topman, die het bedrijf al van voor de eeuwwisseling leidt, stelt dat de omzet de komende drie tot vijf jaar met €?300 mln tot €?500 mln zal stijgen.

Van der Lof weet zich daarbij gesteund door aanhoudend sterke rugwind. De afgelopen jaren steeg de autonome omzet gemiddeld met 7%, dus zonder het effect van overnames, en dat kunnen maar weinig bedrijven hem nazeggen.


Helaas kwam er dit eerste kwartaal een kink in de kabel. De groepsomzet steeg weliswaar met 7% naar €?337 mln, maar er was een autonome groei van niet meer dan twee procent. Volgens de topman presteerden alle segmenten goed, maar dat is een wat te positieve voorstelling van zaken. Want de grootste divisie, Industrial Solutions, zag de autonome omzet met 4% krimpen, een duidelijke breuk met de meerjarige groeilijn van de groep.

De schok is nog groter als het eerste kwartaal van 2015 wordt vergeleken met een kwartaal eerder, toen de autonome omzet nog met 16% toenam. Het blijkt dat de Aziatische bandenmakers de speciale machines van TKH (even) niet willen hebben. De reden: onzekerheid over importheffingen in Noord-Amerika.

De vraag is: blijven de Chinezen angstig? Is die tegenvallende expansie een signaal dat de Twentse groeimachine hapert? Daar lijkt het niet op, want het bedrijf handhaaft vooralsnog de oude prognoses. Toch is het iets om de komende maanden scherp in de gaten te houden.
Voor de rest laat het Twentse maakbedrijf een gezonde ontwikkeling zien. De nettowinstmarge schoot door de 10% en ligt maar liefst twee procentpunt boven die van een jaar eerder. De financiële basis is stevig: de onderneming blijft ook met een tegenvallende omzet makkelijk voldoen aan de convenanten van de banken en de solvabiliteit ligt ruim boven de 40%. Het heeft er alle schijn van dat de status van beursfavoriet nog wel even standhoudt.
JK Dutch
0
Mooi artikel. Koers pakt de draad weer op en net als bij jaarcijfers de day after plus ipv op de dag van de bekendmaking. Maar dat maakt me niet uit.
Biobert
0
quote:

JK Ducth schreef op 7 mei 2015 14:24:

Zo en dan gaat de koers mooi omhoog, nog iets nieuws op de AvA vandaag?
Het was vast heel gezellig daar in Haaksbergen. En morgen ook nog koerswinst of toch liever dividend op maandag. Een vent wil divident, dus die wacht tot maandag.
JK Dutch
0
quote:

Biobert schreef op 7 mei 2015 21:25:

[...]

Het was vast heel gezellig daar in Haaksbergen. En morgen ook nog koerswinst of toch liever dividend op maandag. Een vent wil divident, dus die wacht tot maandag.
Ik verwacht morgen ook nog een redelijke stap omhoog, denk 1%-2%.
Een aantal zullen nog instappen om het dividend mee te pakken. Er zullen ook beleggers zijn die morgen verkopen omdat het dividend niet willen en maandag / dinsdag terugkopen. We zullen zien maar bij verschillende aandelen gezien de afgelopen weken dat het dividend geheel / gedeeltelijk weer goed gemaakt werd op dezelfde dag.
Drentenier1
1
Beste tkh fans,
Gisteren op ava van tkh geweest. De sfeer was prima. Uitgebreide toelichting op de gang van zaken 2014 en het 1Q 2015. Volgens van der lof kan de chinese onzekerheid nog 12 tot 18 maanden duren. Chinezen zijn bezig produktiecapaciteit van banden over te hevelen naar het buitenland om zo de importheffingen van de vs te omzeilen. Vandaar ook de belangstelling voor pirelli. Mocht een chinees pirelli overnemen dan zou dat uiteraard positief kunnen uitpakken voor tkh. Hun marktaandeel in de big five is nog steeds klein. Ook van der lof maakte de vergelijking met asml. Overigens waren ze niet al te bezorgd over de bandenbouwdivisie. De orderintake blijft op een goed peil dankzij meer orders uit andere landen. Verder opvallend is de ontwikkeling in onderzeese kabels. Zijn nu bezig om produktiecapaciteit te creeren voor kabels tot 50 km lang. Hiervoor bestaat bij afnemers een wachtlijst tot 3 jaar. Benodigde investering circa 30 mln. Tkh durft dit aan omdat verschillende afnemers een afzetgarantie heeft gegeven. De omzet van dit onderdeel bedraagt momenteel 30mln, na een sterke groei in een paar jaar, maar met dit nieuwe produkt kan dit een nieuwe groeiparel worden. Ook bij de parkeersystemen komen steeds grotere orders binnen, met name van vliegvelde (melbourne). Voor de rest geen nieuwe feiten. Kortom, het ziet er goed uit voor tkh met verdere winstgroei in 2015 (tkh doet pas een duidelijke winstuitspraak bij 1hy cijfers).
Ben uiteraard long in tkh, koersdoel 40 in 2015 en tussen de 50 en 60 voor 2016 wanneer de chinezen weer gaan investeren en tkh mischien een voet tussen de deur krijgt bij de big five
Koning Insinuatie
0
Beste Drentenier,

Hartelijk bedankt voor je toelichting! Zijn we allemaal weer wat wijzer geworden.
JK Dutch
0
quote:

Drentenier1 schreef op 8 mei 2015 10:12:

Beste tkh fans,
Gisteren op ava van tkh geweest. De sfeer was prima. Uitgebreide toelichting op de gang van zaken 2014 en het 1Q 2015. Volgens van der lof kan de chinese onzekerheid nog 12 tot 18 maanden duren. Chinezen zijn bezig produktiecapaciteit van banden over te hevelen naar het buitenland om zo de importheffingen van de vs te omzeilen. Vandaar ook de belangstelling voor pirelli. Mocht een chinees pirelli overnemen dan zou dat uiteraard positief kunnen uitpakken voor tkh. Hun marktaandeel in de big five is nog steeds klein. Ook van der lof maakte de vergelijking met asml. Overigens waren ze niet al te bezorgd over de bandenbouwdivisie. De orderintake blijft op een goed peil dankzij meer orders uit andere landen. Verder opvallend is de ontwikkeling in onderzeese kabels. Zijn nu bezig om produktiecapaciteit te creeren voor kabels tot 50 km lang. Hiervoor bestaat bij afnemers een wachtlijst tot 3 jaar. Benodigde investering circa 30 mln. Tkh durft dit aan omdat verschillende afnemers een afzetgarantie heeft gegeven. De omzet van dit onderdeel bedraagt momenteel 30mln, na een sterke groei in een paar jaar, maar met dit nieuwe produkt kan dit een nieuwe groeiparel worden. Ook bij de parkeersystemen komen steeds grotere orders binnen, met name van vliegvelde (melbourne). Voor de rest geen nieuwe feiten. Kortom, het ziet er goed uit voor tkh met verdere winstgroei in 2015 (tkh doet pas een duidelijke winstuitspraak bij 1hy cijfers).
Ben uiteraard long in tkh, koersdoel 40 in 2015 en tussen de 50 en 60 voor 2016 wanneer de chinezen weer gaan investeren en tkh mischien een voet tussen de deur krijgt bij de big five
Drentenier erg bedankt voor je toelichting. Dit is info waar we iets aan hebben. De kabelontwikkeling is erg interessant. Super dat je de info met ons deelt!!
Biobert
0
@ Drentenier1
Bijzonder dank voor deze info zonder dat ik een hele reis naar Haaksbergen hoefde te maken.
Een leuk feit voor u, Drentenier1: de eerste beursnotering in Drente is binnenkort een feit: VNC
izdp
0
Drentenier, je verhaal sterkt me in de feiten die er zijn.
Zoals Bartjens - die echt oud wordt en gezapig- al opmerkte over de autonome groei van de omzet, merk ik op dat de emissie totaal is besteed aan het verminderen van bankschulden. Ontstaan door de veel hogere uitgave voor de goodwill van Augusta alsmede voor het deels verwerven van het restant van commend wat nog niet in het bezit was en wat extra in een nieuw marktje voor tkh onderzee. Peanuts net zoals het gebazel over die stomme parkeergarage's.
En hoe verbazingwekkend: het gekraai van teslin/darlin destijds met de emissie is vrijwel geheel en alleen ten bate van de beurs van de fondsbeheerders ten goede gekomen. Lees en braak hoe het ouwe jongens krentenbrood uw vermogen weet uit te hollen.
Dan even over die geweldige winsten. Jaja voor amortisatie. Dus waard?
Geen ene moer gezien de enorme post goodwill cq gebakken parkeerluchten.
Het benadrukken van al buiten industrial is niet voor niets.
TKH begint nu echt een gevaarlijke investering te worden.
JK Dutch
0
Mooi artikel over CO2 in autoindustrie.

Een van de goedkopere oplossingen is inzet op co2 reductie via de banden. Laat dat nou net de innovatie zijn waar TKH group met haar bandenbouwdivisie goed in is.

www.robeco.com/nl/professionals/visie...

Leveranciers van onderdelen zijn straks de grote winnaars
Leveranciers van onderdelen voor technologieën die de CO2-uitstoot verminderen, profiteren van de strengere regelgeving.
JK Dutch
0
Renteverlaging in China goed voor investeringen in China en dan ook voor TKH group's bandenbouwdivisie.
JK Dutch
0
quote:

RW1984 schreef op 11 mei 2015 10:53:

De VEB heeft ook een artikel gewijd aan TKH en rept van een conglomeraat discount.

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...
Mooi artikel, vandaag ex divi en morgen weer mooie uptrend hervatten
301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 40,560
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 41,100
Laag 40,560
Volume 64.096
Volume gemiddeld 88.538
Volume gisteren 64.096