ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML in 2015

2.899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Chineesintimboektoe
0
Ik heb C aug die zijn nu 35 cent waard, dit is mijn eerste ervaring met opties dus vandaar mijn vraag.

wat is jullie ervaring met restwaarde van een call kort voor expiratie?
Stel we herstellen naar 93-94 2de week augustus zal de call dan in waarde stijgen?
[verwijderd]
0
We moeten niet proberen voor elke % een verklaring te vinden. Gedurende de dag gaat de koers nu eenmaal op en neer, daar is niets geks aan.

Wat we laatste tijd veel zagen is dat er bij geen nieuws een dalende koers inzet en zodra er iets van nieuws naar buiten komt stijgt hij net zo snel weer.

Moraal van het verhaal blijft dat de cijfers goed waren en dat ook de vooruitzichten goed zijn, laat je dus niet van de wijs brengen wanneer de koers enkele procenten daalt. Zolang dit met kleine volume's gedaan word en zonder noemenswaardig nieuws is er weinig tot niets aan de hand en stijgt de koers met hetzelfde gemak ook weer.

(90,25 op moment van schrijven, van afbouwen is dus geen sprake want er word net zo goed weer ingekocht)
ABC1234
0
Heerlijk laatste half uurtje. Hopelijk is dit de opmaat voor herstel in de komende dagen/weken.
[verwijderd]
0
Hallo mede forummers. Ik volg nu een tijdje dit forum en het valt me op dat het vrij rustig is. Zal wel door de vakantie komen. Wat ik een beetje mis is 'duiding' van wat er nu eigenlijk met het aandeel gebeurd vanuit iemand die ASML professioneel volgt en wellicht dicht bij het feitelijke beurs gebeuren zit.
[verwijderd]
0
quote:

Prince Meander schreef op 30 juli 2015 11:38:

WordT zeker tijd voor een ASML nieuwtje; komt eraan..
Wanneer komt dat nieuwtje, Prince?
[verwijderd]
0
quote:

Sputnik schreef op 31 juli 2015 11:20:

Hallo mede forummers. Ik volg nu een tijdje dit forum en het valt me op dat het vrij rustig is. Zal wel door de vakantie komen. Wat ik een beetje mis is 'duiding' van wat er nu eigenlijk met het aandeel gebeurd vanuit iemand die ASML professioneel volgt en wellicht dicht bij het feitelijke beurs gebeuren zit.
De meningen daarover zullen altijd verschillen. De een denkt dat de koers wordt gemanipuleerd, de ander denkt dat het vertrouwen bij de beleggers weg is. Analisten en beleggers hebben zo hun eigen onderbouwingen.
[verwijderd]
0
Dat klopt inderdaad. Veel gevoel en emotie maar helaas weinig 'harde' feiten en daar zijn we natuurlijk allemaal naar op zoek. Zonder nu de mensen op dit forum te willen beledigen denk ik dat de echte ingewijden zich vast niet op een dergelijk forum zullen vertonen. We zullen het moeten doen met info die voor iedereen ( op internet) beschikbaar is en daar ons eigen oordeel op geven.Wat nu wel duidelijk is is dat er maar een lage omzet is in dit fonds en dat de koers daardoor op en neer vliegt. Zijn de professionele partijen echt allemaal op vakantie?
gam gam
0
Sputnik: De echte ingewijden mogen niet handelen met voorkennis.
En wat bedoel je met de professionele partijen. De analisten die er zo vaak naast zitten zeker. De managers bij pensioenfondsen die niet kunnen handelen zoals ze willen vanwege de regels. Al die mensen zouden zo graag willen ruilen met een particulier die voor zichzelf 15% per jaar haalt en dat is echt niet zo moeilijk.
Bepaal voor jezelf de echte waarde van een aandeel en koop als het iets van 75ct per euro is of minder, zoals nu volgens mijn model bij ASML. Als je het moeiljk vindt om echte waarde te bepalen, google dan "intrinsic value". Bv. The Little Book of Value Investing, of The Intelligent Investor, allemaal gratis op internet, zelfs Security Analysis. En zo precies hoeft het niet. Meer dan twee significante cijfers is flauwekul. En totdat je zelf een waarde kunt bepalen middel je gewoon de SP500 indextracker. Of de AEX als je erg vaderlandslievend bent, maakt helemaal niet veel uit op de lange duur.
De banken, brokers en de meeste andere "professionals" willen alleen maar dat je meer gaat traden, meer hefboomproducten, opties, meer kosten. En om je daarbij te helpen is bijvoorbeeld TA bedacht, haha.
[verwijderd]
0
Zinnige taal.Er zitten idd onder de zgn professionals ook wel enkele twijfelachtige types die vooral voor eigen belang (of belang van hun werkgever)gekleurde info geven. Ik volg maar gewoon mijn gevoel en hopelijk gezonde verstand en af en toe een zinnige tip, thanks!
V!c
0
Je ziet de laatste dagen hetzelfde patroon: Positieve opening daarna al vlug in de min om aan het eind van de dag weer in de plus te eindigen. Wellicht dat een partij de dunne zomer handel gebruikt om de koers te drukken en zelf wat in te slaan
[verwijderd]
0
Zou wel mooi zijn als we vandaag weer in de plus eindigen. Gaat nu in ieder geval weer helemaal de verkeerde kant uit.Je zou denken de Amerikanen want direct na opening Wall Street begon het gedonder....
[verwijderd]
0
Zou kunnen,die daalt ook weer (voor zolang het duurt). Van mij mag het want ik ga eind augustus daarheen ;-))
[verwijderd]
0
The dollar added to earlier losses on Friday as a U.S. government index on employment cost rose less than forecast, paring bets the Federal Reserve may interest rates later this year.
2.899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 mei 2024 10:21
Koers 860,800
Verschil -3,900 (-0,45%)
Hoog 864,300
Laag 860,200
Volume 26.656
Volume gemiddeld 524.018
Volume gisteren 209.691