BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM maart 2016

4.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
[verwijderd]
0
Edwin de Jong van SNS Securities heeft zijn koersdoel voor Heijmans (HEIJM.AE) verhoogd.. enz...

1 bericht over verhoging .. en Heij vliegt UP, als dat bij BAM zou zijn, was het nu 4,03....
mister_white
0
quote:

Eurowin schreef op 2 maart 2016 09:01:

Goedemorgen, ik wacht met instappen op 4,10/4,11..... Na een dag van absurde UP beurzen om niets, krijg je een correctie, futures rood... Is het niet vandaag, dan zeker morgen... Is dat zo Euro? Ja, dat is zo, oké rustig maar....
Eens. Ik durf al 2 dagen niet meer in te stappen.
Fred107
0
quote:

Eurowin schreef op 2 maart 2016 09:13:

[...]

Ik verwacht helemaal niets meer Buts, ja.. even wat met de beurzen hype UP, zoals nu, maar hoe dichter we bij het referendum Engeland komen, hoe slechter het gaat worden, .. maar we zien wel..
BAM zou zich eens duidelijk moeten uitlaten over hoe zij omgaan met een eventuele brexit, hoe zij zich daar tegen indekken en of ze daar überhaupt last van kunnen gaan krijgen. Ze barsten van het werk in Engeland.
Ze gaan daar nu renovatie werk doen aan bouwwerken die ze zelf in 1960 hebben gebouwd.
Toen hadden we dus pond, gulden ,Dmark en francs en was er ook geen probleem.
Er werd in elk afzonderlijk land gewoon geld verdiend.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Fred107 schreef op 2 maart 2016 09:29:

[...]

BAM zou zich eens duidelijk moeten uitlaten over hoe zij omgaan met een eventuele brexit, hoe zij zich daar tegen indekken en of ze daar überhaupt last van kunnen gaan krijgen. Ze barsten van het werk in Engeland.
Ze gaan daar nu renovatie werk doen aan bouwwerken die ze zelf in 1960 hebben gebouwd.
Toen hadden we dus pond, gulden ,Dmark en francs en was er ook geen probleem.
Er werd in elk afzonderlijk land gewoon geld verdiend.
dus? ;)
[verwijderd]
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 2 maart 2016 09:12:

that's why
Edwin de Jong van SNS Securities heeft zijn koersdoel voor Heijmans (HEIJM.AE) verhoogd naar EUR11,50 van EUR9,80, ondanks teleurstellende resultaten over 2015. Belangrijker dan die resultaten is de financiele gezondheid van het bouwbedrijf volgens de analist. Heijmans heeft nieuwe afspraken gemaakt met banken, waaruit volgens De Jong vertrouwen spreekt en hij gaat ervan uit dat de onderneming binnen de bankconvenanten zal blijven. Daarmee is het risicoprofiel van het fonds flink verbeterd en in combinatie met een verwachte verbetering van de marktomstandigheden betekent dit dat Heijmans voor de analist sectorfavoriet is geworden. Hij heeft zijn taxaties voor dit jaar dan ook verhoogd en rekent dit jaar op een operationele winst (EBITA) van EUR29 miljoen ten opzichte van EUR21 miljoen eerder. Het advies blijft buy. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR7,87.

sinds 24/2 al ca 20% gestegen op niks

Dat is niet helemaal waar Ed.

In een koers worden allerlei zaken meegenomen en wanneer nu blijkt dat er veel te negatief gecalculeerd is dan corrigeert die koers weer. Kijk naar BAM vorig jaar. De koers schoot toen ook in een sneltreinvaart omhoog omdat het te zwaar afgestraft was. Dat is nu aan de gang bij Heijmans, verder zijn de vooruitzichten voor woningbouw in NL erg goed en daar zal Heijmans dus erg van profiteren.

Ik verwacht voor dit jaar een redelijk groot positief resultaat voor Vastgoed en Woningbouw, Utiliteitsbouw zal een bescheiden winst gaan laten zien en Infra nog een keer iets negatief maar ook dat zal ws meevallen omdat er veel verlies genomen is en de meeste slechte projecten opgeleverd (nog 10% van de infra projecten zijn oude en nieuwe projecten moeten winst brengen).

Dus ik verwacht een koers van > 10 Euro dit jaar en dat is aan de voorzichtige kant. In 2017, bij aanhoudende tendens in woningbouw > 15 Euro.
En laten we eerlijk zijn de winstgevendheid van BAM was ook niet om over naar huis te schrijven NL op 2.500 miljoen een resultaat van 6 miljoen en daar moest dan nog 36 miljoen als byzondere afschrijving op grond vanaf. Dus was dat dan zo veel beter dan Heijmans?

Maar succes allen.
Fred107
0
Er wordt gewoon geld verdiend. BAM gaat echt niet failliet bij een brexit, voor het zelfde geld krijg je een sterkere pond ,kijk naar Zwitserland waar BAM ook zit. Het is erg voorbarig allemaal om daar nu BAM maar links om te laten liggen.
Mippert
0
TIMING

Hoe kort geleden nog stond BAM boven de 5 en AM onder de 3. Nu kun je erop wachten dat AM BAM zijn achterlichten laat zien......

;-(
Fred107
0
quote:

Mippert schreef op 2 maart 2016 09:42:

TIMING

Hoe kort geleden nog stond BAM boven de 5 en AM onder de 3. Nu kun je erop wachten dat AM BAM zijn achterlichten laat zien......

;-(
Nee, iedereen die in kudde meegaat en denkt dat je bij AM moet zijn krijgt de kous op de kop als de emissie een feit is straks. Het is puur kuddegedrag dat AM stijgt.
Lieps
2
quote:

Fred107 schreef op 1 maart 2016 19:32:

[...]

Ik ben het niet met je eens. Ik beleg al jaren en had dit absoluut niet zien aankomen.
Als je de dag voor 18 feb. 12 dikke adviezen van 6,50 hebt staan en een forum leest waarin wordt gezegd " als het D woord maar valt dan gaan we over de 6 en ook analisten die alleenmaar positief praten.. Dan heb je geen verkopen in je hoofd als je op 5 staat.
En dan valt het Dividend woord en dan ìs er winst en een fantastische outlook en dan vinden de heren het weer te magertjes.
Het zijn op dit moment de ratten die er mee aan de haal gaan en we moeten helaas die tijd uitzitten. Ik verrek het om mijn aandelen aan die jakhalzen te verkopen tegen deze spotprijs. het is echt belachelijk wat er gebeurt.
BAM kan er ook iets aan doen door gewoon een positief persbericht eruit te doen.
Engeland gaat ook als een speer, de dikke opdrachten stromen binnen evenals Duitsland e.d. Daar is Nederland maar een klein werkgebiedje bij!
KOOP BAM nu het nog voor deze spotprijs kan!
Volkomen mee eens. Ik had het ook absoluut niet zien aankomen. Gisteravond toch eens nagedacht over wat er aan de hand kan zijn. De cijfers waren goed, maar niet overtreffend met de voorzieningen. Bam wil het scenario van eind 2014 voorkomen en is voorzichtig.

Scenario's:
1) Verkoopdruk door afbouw van grootaandeelhouder. Bijvoorbeeld van Herk, maar dat verwacht ik niet. Heeft zijn belang reeds verlaagd en daarop een mooie winst gemaakt. Als er bekend wordt gemaakt dat een grootaandeelhouder zijn belang heeft afgebouwd stopt de verkoopdruk en kan BAM gaan stijgen.
2) Verkoopdruk door opbouw shortpositie. Diverse keren genoemd en hierdoor ontstaat er neerwaarste druk als beleggers bang worden dat ze de positie uitbreiden. Uiteindelijk zullen shorters niet een dermate grote positie opbouwen dat ze een te groot risico lopen bij een shortsqueeze. Alleen pas rond 12 mei komen de cijfers en zullen ze het risico verkleinen. Sowieso moeten shorters altijd de aandelen terugkopen dus dat zorgt ook dat BAM kan gaan stijgen.
3) Verkoopdruk door gemanipuleer van een kopende partij. Een partij die wil op- of afbouwen schakelt een financiële partij in. Die zonder duidelijk te maken dat ze kopen de koers richting kan geven. Ze kopen en verkopen zo dat ze langzaam een klein belang opbouwen. Als ze meldingsplichting worden staat BAM weer vol in de schijnwerpers en kan BAM gaan stijgen.
4) Verkoopdruk door een rustige periode waarin er uiteraard door de grootste concurrenten gekeken wordt naar BAM. Inmiddels heeft BAM de zaken weer op de rit en de shit van het verleden loopt steeds meer uit de boeken. Typisch een moment waarop een partij toe slaat en dan kan de koers van BAM zeker hard gaan stijgen.
5) Verkoopdruk door een rustige periode waarin er een private equity partij naar BAM zit te kijken. Inmiddels heeft BAM de zaken weer op de rit en de shit van het verleden loopt steeds meer uit de boeken. Typisch een moment waarop een partij toe slaat en dan kan de koers van BAM zeker hard gaan stijgen. (Ik herinner me het overnamebod van Reggeborg op Volker Wessels in 2002 nog goed: dip was voorbij en ze stonden er goed voor om te kunnen schitteren in een bloeiende periode).
6) Verkoopdruk dankzij de oververwachting van de markt ten aanzien van de cijfers van BAM voor 18 februari. BAM zal de komende cijferperiodes moeten laten zien dat ze ook een winst kunnen maken die een goede verhouding laat zien met hogere koersen. De verwachtingen en doelen van KBC zijn reeds vaker genoemd, maar als dat in de buurt komt kan BAM mooi gaan stijgen.

Bovenstaande scenario's zijn optimistisch, maar ik geloof ook goed in BAM en zie weinig neerwaartse risico's buiten gemanipuleer van de markt, shorters en MM.
7) Ze hebben pas geleden cijfers gerapporteerd en volledig openheid van zaken gegeven. Een paar dagen later stonden we flink lager. Als dit in april was gebeurd zou ik meer angst hebben dat een partij met voorkennis zou handelen. Gezien het moment na de cijfers hoeven we daar nu niet bang voor te zijn.
8) BAM blijft een minimale winst behalen de komende tijden en de verwachtingen lopen uit de koers. Alleen er ligt wel een bodem onder de koers gezien het eigen vermogen als deel van het aandeel. Ook hebben ze in 2015 weer incidentele lasten genomen en ik verwacht dat deze te ruim zijn genomen. Voor een reorganisatie nemen ze de maximale lasten, maar wat als medewerkers zelf gaan of een goedkopere deal sluiten? Dan moet BAM in 2016 de incidentele last als incidentele bate nemen, mits ze er een ander vlaggetje aan kunnen hangen.

Ik ben een rasoptimist en dit is mijn valkuil. Welke scenario's vergeet ik (buiten die van trolletjes).

Laten we maar weer eens inhoudelijk over BAM discussiëren i.p.v. elkaar aan te vallen.
€d_Modus Vivendi
0
Ja Gerard, maar daarom hoeft de Bam-koers nog niet te staan op het niveau van juni 2011 !
snipper
0
..de prop moet eruit..dan kan ie spuien..momenteel is het een dood aandeel..maar ik hou het aandeel wel aan
Adek 2001
0
quote:

JanK1 schreef op 1 maart 2016 15:06:

[...]

Vandaag is het aandeel even uit de gratie maar dit moet je wel voor de langere termijn houden om resultaten te boeken. Sommigen dachten uiteraard een snelle winst te genereren met de cijfers maar ik heb het gevoel dat nu verkopen zonde is als het verlies oplevert
ok volg t wel maar kop nog niets Jan
effegenoeg
0
quote:

Adek 2001 schreef op 2 maart 2016 10:03:

[...] ok volg t wel maar kop nog niets Jan
Op dit koersniveau is het zinloos om ze te verkopen.
Weinig neerwaarts risico dunkt me.
BoterbijdeVis
0
Iemand enig idee waarom we steeds, al meerdere dagen, rond de 4.15 cirkelen.
Stel dat shorters de oorzaak zijn van de huidige koersmalaise, waarom blijft de koers dan op dit punt hangen? Shorters willen de koers toch zo laag mogelijk hebben? Met de huidige dagomzetten en minimale kopersbelangstelling is dat voor hen toch een makkie? Of zijn er andere oorzaken dan shorters?
[verwijderd]
0
quote:

Fred107 schreef op 2 maart 2016 09:46:

[...]
Nee, iedereen die in kudde meegaat en denkt dat je bij AM moet zijn krijgt de kous op de kop als de emissie een feit is straks. Het is puur kuddegedrag dat AM stijgt.
Kijk jij wel naar al het goede nieuws van de laatste tijd? Ijzererts staat alweer 100 dollar hoger dan begin januari ze gaan importheffingen op Chinees staal doen.
[verwijderd]
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 2 maart 2016 10:20:

Iemand enig idee waarom we steeds, al meerdere dagen, rond de 4.15 cirkelen.
Stel dat shorters de oorzaak zijn van de huidige koersmalaise, waarom blijft de koers dan op dit punt hangen? Shorters willen de koers toch zo laag mogelijk hebben? Met de huidige dagomzetten en minimale kopersbelangstelling is dat voor hen toch een makkie? Of zijn er andere oorzaken dan shorters?
Overname op 5.50 euro?
€d_Modus Vivendi
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 2 maart 2016 10:20:

Iemand enig idee waarom we steeds, al meerdere dagen, rond de 4.15 cirkelen.
Stel dat shorters de oorzaak zijn van de huidige koersmalaise, waarom blijft de koers dan op dit punt hangen? Shorters willen de koers toch zo laag mogelijk hebben? Met de huidige dagomzetten en minimale kopersbelangstelling is dat voor hen toch een makkie? Of zijn er andere oorzaken dan shorters?
mogelijk omdat ze de koers niet veel lager krijgen en indien wel, ze zich een buil vallen als hij terug schiet. Het lijkt op een spel van drukken en laag terug kopen en wat hoger verkopen zonder terug te leveren en weer met die stukken te drukken. Dat kunnen ze lang volhouden, want de afm slaapt. Zo wordt een parel een zwarte steen.
4.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 3,896
Verschil -0,004 (-0,10%)
Hoog 3,932
Laag 3,860
Volume 525.331
Volume gemiddeld 1.429.485
Volume gisteren 691.847