ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
Kosten banken kunnen veel lager - ECB

Nederlandse banken al erg efficiënt

(ABM FN-Dow Jones) De Europese centrale bank ziet nog veel ruimte voor kostenbesparingen bij Europese banken, vooral in landen met een hoog aantal bankmedewerkers per hoeveelheid uitstaand krediet en met veel bankfilialen per inwoner. Dat stelde de toezichthouder donderdag in zijn halfjaarlijkse rapport over financiële stabiliteit.

De centrale bank wees op grote verschillen in de efficiëntie van banken in de verschillende Europese landen. Zo is het aantal bankfilialen per miljoen inwoners gemiddeld 400 voor de Europese Unie.

Sommige grote landen zit daar echter ruim boven, zoals Spanje, dat de kroon spant met bijna 700 filialen, terwijl Frankrijk, Portugal en Italië meer dan 500 filialen per miljoen inwoners tellen.

Andere landen duiken er diep onder, met name Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische en Baltische staten, met minder dan 200 filialen.

Niet toevallig zijn dit vaak ook landen waar de winstgevendheid van banken nog wel in orde is. Na Estland is Nederland het meest efficiënte jongetje van de klas met 100 filialen per miljoen inwoners.

België, waar ING heeft aangekondigd hard in te zullen grijpen in het kantorennetwerk, zit iets onder het Europese gemiddelde met 300 filialen per miljoen inwoners, volgens de cijfers van de ECB.

Als ook de hoeveelheid uitstaande leningen per werknemer wordt meegenomen, scoren banken in Nederland, het het Verenigd Koninkrijk en Zweden het best qua efficiëntie, met bijna 30 miljoen euro aan balanstotaal per medewerker.

Frankrijk en België zitten met deze maatstaf in de middenmoot, met 17 miljoen euro, terwijl qua aantal werknemers op het balanstotaal Duitsland en Italië benedengemiddeld efficiënt zijn, met 10 miljoen euro per medewerker.

Vooral digitalisering kan het aantal filialen helpen verminderen, stelde de ECB. Door vergevorderde digitalisering hebben met name banken in Noordse landen de laagste kostenniveaus in de EU. De grote Nederlandse banken ING, Rabobank en ABN AMRO, zijn hier ook al jaren volop mee in de weer.

Maar banken in andere landen die niet al intensief aan het digitaliseren zijn, zullen daar de eerste jaren nog veel kosten voor moeten maken.

Analisten voorzien daarom dat de operationele kosten van grote beursgenoteerde banken in de eurozone tussen 2016 en 2018 maar met zo'n 2 procent zullen dalen, volgens het rapport van de centrale bank.

Behalve door kosten te besparen zullen banken hun lage winstgevendheid, die deels wordt veroorzaakt door het lage renteklimaat, de komende jaren proberen op te krikken door meer fee-inkomsten te genereren, meer te focussen op consumentenkrediet met hoge marges, verwacht de ECB.

Analisten hebben hun ramingen voor het rendement op eigen vermogen van beursgenoteerde banken in de eurozone het afgelopen halfjaar verder verlaagd, tot gemiddeld zo'n 7 procent, van een eerdere raming van ongeveer 8 procent.

Dat is lager dan de gemiddelde kapitaalkosten voor banken, die boven 10 procent liggen. Beleggers eisen al sinds 2009 meer rendement dan banken zelf behalen, wat deels veroorzaakt wordt door de strengere kapitaaleisen voor banken. Die aanpassing is volgens de ECB echter grotendeels achter de rug. De uitdagingen komen inmiddels niet meer zozeer van hogere kapitaaleisen, maar meer van cyclische factoren, waaronder het lage renteklimaat.

De lage winstgevendheid van Europese banken is een punt van zorg voor de ECB. Hierdoor kunnen banken op termijn mogelijk de economische groei minder goed ondersteunen. Als het negatieve rendement voor beleggers te lang duurt, kunnen banken bovendien hun toegang tot de kapitaalmarkt verliezen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Goed nieuws:

Kapitaalinjectie Monte dei Paschi

SIENA (AFN) - Bij Monte dei Paschi di Siena is een belangrijke stap gezet om de oudste bank van de wereld er weer bovenop te helpen. De aandeelhouders zijn donderdag akkoord gegaan met een plan dat het financiële concern uit Italië 5 miljard euro aan nieuw kapitaal moet opleveren.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over ING Groep

Onlangs werden al grote ingrepen in de organisatie aangekondigd. De bank schrapt 2600 banen en sluit vijfhonderd filialen.

Monte dei Paschi wil ook voor veel geld aan slechte leningen van de hand doen. Volgens topman Marco Morelli is de bank bezig aan een plan dat ,,wat betreft structuur en omvang geen precedent kent in de Italiaanse bancaire sector.''

Monte dei Paschi staat er al jaren slecht voor en zag de laatste tijd een groot deel van zijn beurswaarde verdampen door zorgen over de toekomst van de bank.
The voice
0
Ennnnnn: Trump gaat claim Deutsche Bank regelen!

Reken maar dat DB daar morgen op gaat reageren!
Mike2202
0
quote:

The voice schreef op 24 november 2016 23:42:

Ennnnnn: Trump gaat claim Deutsche Bank regelen!

Reken maar dat DB daar morgen op gaat reageren!
Dat lijkt me niet. Deutsche Bank heeft Trump in het verleden juist geld geleend toen niemand dat wou. Hij heeft er dus totaal geen belang bij de bank grond in te trappen.
The voice
0
quote:

Mike2202 schreef op 25 november 2016 07:21:

[...]

Dat lijkt me niet. Deutsche Bank heeft Trump in het verleden juist geld geleend toen niemand dat wou. Hij heeft er dus totaal geen belang bij de bank grond in te trappen.


Daarom gaat DB ook stijgen.

Claim VS tegen DB gaat door Trump gesettled worden.
voda
0
Beursblik: extra kapitaal biedt banken geen bewegingsruimte

Standard & Poor's pleit voor meer flexibiliteit.

(ABM FN-Dow Jones) Banken moeten meer ruimte krijgen om hun stevige kapitaalbuffers aan te spreken, als toezichthouders willen voorkomen dat banken zich procyclisch blijven gedragen en gevoelig blijven voor schokken in het marktsentiment. Dit stelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's in een woensdag gepubliceerd.

Banken zijn veel sterker gekapitaliseerd dan voor de crisis van 2007, door de aangescherpte regelgeving. Maar omdat ook de kapitaaleisen veel hoger zijn, hebben banken in de Europese Unie en de Verenigde Staten volgens S&P niet meer ruimte dan voor de crisis om verliezen op te vangen zonder door de minimale kapitaaleisen heen te zakken.

"Aan de ene kant hebben systeemrelevante financiële instellingen door de hogere eisen genoeg vermogen om verliezen te absorberen na een stresssituatie", aldus analist Bernard de Longevialle. "Tegelijk is, parallel daaraan, de verwachting verschoven van de markt, wat de minimale kapitaaleisen zijn die de bank permanent moet respecteren om vertrouwen te behouden."

Een lichtpunt is dat Europese toezichthouders de bankspecifieke Pilaar 2-eisen hebben onderverdeeld in een harde 'eis' en een zachtere 'aanbeveling'. Dit kan grote Europese banken een welkome extra flexibiliteit bieden om schokken op te vangen, zonder dat bijvoorbeeld couponbetalingen op achtergestelde obligaties hoeven te worden geschrapt. Dat laatste zou beleggers schrik aanjagen, wat vervolgens onrust op de financiële markten kan veroorzaken.

S&P stelde dat de zogenaamde TLAC- en MREL-buffers die banken moeten aanhouden, voor het geval zij kosten van investeerders moeten worden opgedoekt en afgewikkeld, nooit bedoeld zijn geweest als minimale kapitaaleisen.

Eerder dit jaar bleek echter dat de obligatiemarkten al onrustig werden omdat de couponbetaling op bailinbare achtergestelde obligaties van Deutsche Bank in de gevarenzone dreigde te komen. Daarmee lijken de extra veiligheidsbuffers de banken eerder minder dan meer bewegingsruimte te bieden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kapitaaleis voor ING tijdelijk lager

Minimumeis kernkapitaal volgend jaar 9 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Bij de jaarlijkse herziening door de Europese Centrale Bank is de minimumeis voor het kernkapitaal voor ING Groep is voor volgend jaar vastgesteld op 9,0 procent, waardoor de bank tijdelijk meer ruimte heeft om dividend uit te keren. Dit meldde de bank woensdag.

In de jaarlijkse evaluatie door de ECB, SREP genaamd, is de bankspecifieke aanvullende eis onder de "2e pilaar" van de kapitaalregels meegeteld. Daarnaast adviseert de centrale bank banken om extra kapitaal aan te houden om onverwachte verliezen op te vangen. Deze "pillar 2 guidance" is niet meegeteld bij de 9,0 procent en wordt ook niet bekendgemaakt.

Het cijfer voor 2017 betekent dat toezichthouders ING pas kunnen verplichten om zijn dividenduitkeringen in te perken als de buffer onder 9,0 procent daalt. In 2016 kan dat nog bij 10,25 procent.

In 2019 zal de grens weer stijgen naar 11,75 procent, doordat de derde bufferlaag, de zogeheten capital conservation buffer, in de tussentijd verdubbelt van 1,25 procent naar 2,5 procent. Ook wordt de nationale vierde bufferlaag, de systeemrisicobuffer, in de komende jaren opgetrokken van 1,5 procent in 2017 tot 3,0 procent in 2019.

ING Groep had bij de derdekwartaalcijfers een kernkapitaalratio van 13,5 procent, dus ruim boven de eis van 9,0 procent. De bankdivisie had een buffer van 11,3 procent.

Het aandeel ING Groep noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 12,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: drie Britse banken falen voor stresstest

RBS, Barclays en Standard Chartered schieten tekort.

(ABM FN-Dow Jones) De drie grote Britse banken Royal Bank of Scotland, Barclays en Standard Chartered zijn niet zonder kleerscheuren door de nieuwste stresstest van de Bank of England gekomen. Dat maakte de Prudential Regulation Authority woensdag bekend.

De drie banken dienden plannen in om hun balans te verder versterken, nadat "enige tekortkomingen op kapitaalgebied" waren vastgesteld.

HSBC, Lloyds Banking Group, Nationwide en Santander UK overleefden de test wel zonder kleerscheuren.

Royal Bank of Scotland was de enige bank die ook na de conversie van zijn alternatieve Tier 1-kapitaal, de zogeheten coco's, niet aan de eisen voor het kernkapitaal en de leverage ratio voldeed.

De risicogewogen kapitaalbuffer van RBS daalde van 15,5 procent tot 5,5 procent in het stress-scenario. De minimumeis van 6,6 procent zou wel op eigen kracht worden bereikt met behulp van de coco's. De ongewogen leverage ratio halveerde tot 2,7 procent, onder de minimumeis van 3,0 procent.

Ook bij Standard Chartered zakte de kernkapitaalratio naar 5,5 procent, tegen een minimumeis van 6,1 procent. De leverage ratio ging naar 4,0 procent en bleef daarmee binnen de marges.

Bij Barclays daalde de kapitaalbuffer van 11,4 procent tot 5,9 procent, bij een eis van van 6,8 procent. De leverage ratio zakte van 4,5 naar 3,0 procent en bleef daarmee nipt binnen de gestelde eisen.

De door de regelgeving vereiste kapitaalbuffers per bank liggen iets boven de gemelde minimumwaarden, vanwege aanvullende bankspecifieke 'tweede pilaar'-eisen voor banken.

De beleidscommissie belast met de beoordeling van de stresstest was verder van oordeel dat het Britse bankensysteem als geheel voldoende gekapitaliseerd is om de reële economie van het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen in een scenario waarin die economie over een breed front zwaar onder druk komt te staan.

De stresstest was zwaarder dan die van de voorgaande twee jaren en ging uit van een gelijktijdige recessie in zowel het Verenigd Koninkrijk als wereldwijd, met de bijkomende prijsschokken op de financiële markten. Daarnaast werd er rekening gehouden met juridische kosten voor overtredingen van regels door banken.

De test veronderstelde een krimp van de wereldeconomie met 2 procent, net zoals tijdens de financiële crisis van 2007 en 2008. De Britse economie zou in het scenario met 4 procent krimpen, wat in de vorige crisis 6 procent was. De werkloosheid zou stijgen met 4 procent, tegen 3 procent in de crisis, terwijl de huizenprijzen met 31 procent zouden kelderen, tegen grofweg 20 procent in de crisis van 2007 en 2008.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ING Groep

Koersdoel naar 13,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 11,80 naar 13,00 euro met een ongewijzigd Onderwogen advies.

De analisten verhoogden hun winstverwachtingen voor 2017 en 2018 met circa 4 procent. De Amerikaanse zakenbank is positief over de strategie van het management, de toewijding aan digitalisering, de gezonde dividenduitkering en de bovengemiddelde groei van de leningenportefeuille in groeimarkten.

Wel geven de marktvorsers de voorkeur aan concurrenten KBC Groep en ABN AMRO.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ING Groep dinsdag 2,1 procent hoger op 13,19 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse financials omarmen duurzaamheidsdoelen VN

Banken, verzekeraars, pensioenfondsen slaan handen ineen.

(ABM FN-Dow Jones) Achttien Nederlandse financiële instellingen zullen woensdag de regering en De Nederlandsche Bank (DNB) uitnodigen om de doelen van de Verenigde Naties voor duurzaamheid te ondersteunen met hun investeringen. Dit maakten de instellingen dinsdag bekend.

Het zou wereldwijd voor het eerste zijn dat pensioenfondsen, banken en verzekeraar zich verenigen met een gezamenlijke agenda voor duurzame investeringen. De plannen worden woensdag tijdens een conferentie aangeboden aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liliane Ploumen.

Om de doelstellingen van de VN te kunnen realiseren moet er jaarlijks 5.000 miljard tot 7.000 miljard dollar worden geïnvesteerd. "Zonder kapitaal van institutionele en private beleggers is dit niet mogelijk", stelde het consortium.

De financials stelden na consultatie met medefinanciers en overheden een rapport op met concrete voorstellen om investeringen in de duurzaamheidsdoel te versnellen.

Alle bekende namen uit de Nederlandse financiële wereld verbinden zich aan het initiatief, zoals pensioenfondsen APG en PGGM, vermogensbeheerder Robeco, verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, Delta Lloyd en NN Group en de banken ABN AMRO, ASN Bank, ING Groenbank, NIBC, Rabobank, Triodos Bank en Van Lanschot.

Particuliere beleggers lopen niet warm voor duurzaamheid

Terwijl Nederlandse pensioenfondsen internationaal te boek staan als voorlopers op het gebied van duurzaam beleggen, geldt dat niet voor particuliere beleggers. Dit stelde vermogensbeheerder Schroders dinsdag in een rapport na onderzoek onder 20.000 beleggers in 28 landen.

Particuliere beleggers in Nederland en Japan zijn nauwelijks bereid om bij het beleggen duurzaamheidsdoelen na te streven. Op een lijst van 28 landen bungelt Nederland onderaan, samen met Japan, stelde Schroders. Kleine beleggers in China en Brazilië staan bovenaan deze lijst.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Artisan meldt belang in ING Groep

Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Artisan Investments heeft een eerste belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 december 2016.

Artisan meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Bezuinigingen bij handelsdivisie ING - media

Kosten moeten jaarlijks met 200 miljoen euro omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep gaat flink bezuinigen bij de handelsdivisie. Dit schreef Het Financieele Dagblad op basis van ingekeken documenten.

Bij de afdeling financial markets wil ING jaarlijks naar verluidt tot 200 miljoen euro besparen vanaf 2020, een kostenreductie van ruim 20 procent.

De plannen passen in de recent aangekondigde bezuinigingsronde, waarbij handelsfuncties van Amsterdam en Brussel naar Londen verhuizen. De verhuizing kost 36 Amsterdamse handelaren in valuta's, staatsobligaties en derivaten hun baan, al kunnen zij wel solliciteren op de functies die naar Londen verhuizen.

Ook ondersteunende functies worden getroffen, zo bleek volgens het FD uit de documenten. Een deel van de 29 risicomanagers van de marktendivisie moet verhuizen, wordt boventallig of krijgt een nieuwe functieomschrijving. Mogelijk treft ondersteunende IT'ers hetzelfde lot. Voor eind 2017 moet duidelijk zijn of ook de handelaren in bedrijfsobligaties en grondstoffen naar Londen verhuizen.

Het aandeel ING Groep sloot dinsdag op een groene beurs 4,4 procent hoger op 13,49 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bazels Comite eens over ongewogen kapitaaleis systeembanken - media

Minimale leverage ratio ING naar 3,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Leden van het Bazels Comité voor het bankentoezicht hebben een voorlopig akkoord bereikt over de ongewogen kapitaaleis voor mondiale systeembanken. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

De dertig banken die als mondiale systeembank zijn aangemerkt, moeten nu al een extra risicogewogen kapitaalbuffer aanhouden om onverwachte verliezen op te vangen, afhankelijk van hun belang voor het internationale systeem. Deze 'ophoging' varieert van 2,5 procentpunt voor de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase tot 1 procent voor onder andere ING.

Voor de ongewogen leverage ratio is nu voorgesteld de helft van dat percentage te nemen als 'ophoging', meldde Reuters. Indien toegepast op de huidige lijst van systeembanken, zou voor ING de minimale ongewogen kapitaalbuffer stijgen naar 3,5 procent van de totaal uitstaande risico's, waar voor Europese banken slechts 3 procent geldt.

De impact hiervan op ING lijkt beperkt, omdat de Nederlandse regering vanaf 2019 al een ongewogen buffer van 4 procent verlangt van de banken. Dat zou nodig zijn, omdat de Nederlandse bankensector relatief groot is vergeleken met de omvang van de economie. Een bank redden met belastinggeld wordt daardoor relatief duur.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Winsten banken blijven onder druk staan'

Gepubliceerd op 14 dec 2016 om 08:21 | Views: 2.475

LONDEN (AFN) - De winsten van Europese banken staan ook volgend jaar onder druk, door de lage rente en oplopende kosten. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Moody's in een woensdag gepubliceerd rapport.

Het ratingbureau verwacht dat de winstgevendheid in de Europese bankensector geleidelijk verder afneemt, van het toch al lage peil van dit jaar. Dit komt vooral door de lage rente, die de rentemarge van de banken aantast.

De financiële positie van de banken verbetert volgens Moody's in doorsnee wel, ondanks de nog altijd hoge berg aan slechte leningen in Italië, Portugal en Griekenland. In Ierland en Spanje is op dat vlak volgens het bedrijf wel flinke vooruitgang geboekt.

De buffers van Europese banken voldoen over het algemeen aan de regels van Basel III en aan de eisen voor de 'leverage ratio' die vanaf 2018 in de EU gelden. Moody's verwacht wel dat banken achtergestelde leningen blijven uitgeven om hun buffers verder te versterken.

Moody's voorziet verder fusies in landen waar de bankensector nog heel gefragmenteerd is, zoals in Duitsland en Oostenrijk. De consolidatie vindt daar naar verwachting vooral onder coöperatieve banken plaats.
voda
1
Europese banken in de lift

Gepubliceerd op 15 dec 2016 om 15:45 | Views: 763

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag in de plus. Met name financiële fondsen profiteerden van het besluit van de Federal Reserve om voor het eerst in een jaar de rente te verhogen. De Amerikaanse centrale bank gaf daarbij ook aan dat volgend jaar de rente sneller kan stijgen dan eerder gedacht.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na opening van de Amerikaanse beurzen 0,4 procent in de plus op 474,20 punten. De MidKap klom ook 0,4 procent tot 667,65 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stegen 0,2 tot 0,6 procent.
Het rentebesluit had vooral effect op de valutamarkt. Daar daalde de waarde van de euro ten opzichte van de dollar naar 1,0440 dollar, wat het laagste peil is sinds maart 2015. Eerder deze maand stond de Europese munt nog op bijna 1,09 dollar.

ING

In Amsterdam profiteerde vooral ING van het vooruitzicht van een stijgende rente in de VS. De bank stond met een winst van 2,1 procent bij de sterkste stijgers in de AEX. In Frankrijk stegen Société Générale, Credit Agricole en BNP Paribas 2,7 tot 4,1 procent. In Frankfurt wonnen Commerzbank en Deutsche Bank tot 4 procent. Barclays en Royal Bank of Scotland wonnen in Londen tot 3,3 procent.

Galapagos was met een winst van bijna 4 procent de grootste stijger. Het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet publiceerde een positief onderzoek over een middel van de biotechnoloog.

SBM Offshore

SBM Offshore leverde ruim 1 procent in bij de hoofdfondsen. De maritiem oliedienstverlener blijft in het duister tasten over de timing van een nieuwe schikking in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Heineken zakte 0,7 procent. De brouwer geeft 363 miljoen euro uit voor uitbreiding van zijn Britse pubportfolio.

In de MidKap was TomTom koploper met een plus van 5,9 procent. De kaarten en verkeers- en navigatiesoftware van TomTom worden beschikbaar op het Windows Azure-platform van Microsoft.

TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) verloor 2,4 procent tot 4,88 euro. Woensdag schoot TMG nog bijna 44 procent omhoog na een overnamebod van het Belgische Mediahuis van 5,25 euro per aandeel. Een belangrijke aandeelhouder van TMG, Dasym, heeft echter kritiek op het bod.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 50,23 dollar per vat en Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 53,41 dollar.
voda
0
ING financiert alleen groene kantoren

Gepubliceerd op 15 dec 2016 om 06:48 | Views: 1.608

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat over een jaar alleen kantoorpanden financieren die voldoen aan de voorwaarden voor een groen energielabel. Dat maakte de bank donderdag bekend.

ING Real Estate Finance wil daarbij dat klanten binnen een jaar met concrete plannen komen om hun kantoorpanden te verduurzamen. Per 2023 wil het financiële concern geen ,,bruine panden'' meer in zijn portefeuille hebben. Deze komen na 2017 dus al niet meer in aanmerking voor financiering, tenzij er door de eigenaren een verduurzamingsplan is opgesteld.

De plannen van ING zijn in lijn met de nieuwe wetgeving die minister Stef Blok (Wonen) heeft aangekondigd, waarbij vanaf 2023 kantoorpanden verplicht tenminste energielabel C moeten hebben om nog langer als kantoorpand verhuurd te mogen worden. Omdat veel vastgoedleningen een looptijd van vijf jaar hebben, wordt deze eis al vanaf 2018 door ING in de leningsvoorwaarden meegenomen.
voda
0
Beursblik: resultaten stresstest niet zorgwekkend voor Nederlandse verzekeraars

Lage rente blijft een risico voor levensverzekeraars.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van de stresstest voor Europese levensverzekeraars bleken relatief teleurstellend, maar zijn niet zorgwekkend voor Nederlandse verzekeraars. Dit stelde analist Matthias De Wit van KBC Securities vrijdag in een rapport.

De stresstest van EIOPA, de Europese toezichthouder op verzekeraars en pensioenfondsen, bevestigde dat Europese levensverzekeraars gevoelig zijn voor scenario's met blijvend lage rentes of met schokken op beleggingen in een lage rente-omgeving. Vooral voor Nederlandse verzekeraars waren de resultaten van de stresstest relatief teleurstellend, vanwege de bovengemiddelde gevoeligheid voor lage rentes, zo merkte De Wit op.

Evenwel voorziet de analist voor NN Group geen problemen, gezien de verzekeraar geniet van een "toonaangevende" solvabiliteitsratio II van circa 240 procent. De marktvorser verwacht dat deze ratio boven 150 procent zal blijven en denkt dan ook dat NN de stresstest "met gemak" heeft doorstaan.

ASR Nederland begeeft zich volgens De Wit eveneens op veilig terrein, maar zet wel enige vraagtekens bij de kapitaalpositie van de verzekeraar vanwege de "bovengemiddelde" afhankelijkheid van de rekenrente.

De Wit denkt dan ook dat de zwakke resultaten van de stresstest in Nederland voornamelijk te wijten zijn aan Aegon, VIVAT en Delta Lloyd. Maar gezien Delta Lloyd inmiddels al kapitaal heeft opgehaald en Aegon eveneens stappen heeft ondernomen om de solvabiliteit te verbeteren, maakt de analist zich weinig zorgen over de uitkomst van de stresstest.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Aegon vlak, terwijl Delta Lloyd 0,1 procent prijsgaf en ASR Nederland 0,3 procent won. NN Group verloor 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Budget van 15 miljard voor Italiaans reddingsplan banken

Gepubliceerd: 16 december 2016 11:14
Laatste update: 16 december 2016 11:14

De Italiaanse overheid heeft 15 miljard euro klaar liggen om in Monte dei Paschi di Siena en andere banken te pompen. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zou het bedrag op 22 december beschikbaar worden gesteld.
Monte dei Paschi werkt nog aan een reddingsplan met behulp van private geldschieters, maar daar wordt weinig van verwacht. De oudste bank ter wereld heeft tot eind deze maand om 5 miljard euro bijeen te sprokkelen en riskeert anders onder de druk van de Europese Centrale Bank (ECB) een ondergang. Dit kan vervolgens ook andere banken in gevaar brengen.

Naast Monte dei Paschi worden ook de kleinere banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca door bronnen genoemd als ontvangers van staatssteun. De twee werden eerder dit jaar al gered door een door de staat gesteund fonds. Volgens La Repubblica zou ook Banca Carige geld krijgen.
voda
0
Compensatieregeling rentederivaten definitief

Banken starten begin volgend jaar met uitvoering.

(ABM FN-Dow Jones) Er is een definitief akkoord tussen de derivatencommissie en Nederlandse banken over de compensatieregeling voor mkb-rentederivaten. Dit maakte de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten maandag bekend.

De zes betrokken banken ABN AMRO, Deutsche Bank, ING, Rabobank, SNS Bank en Van Lanschot starten begin 2017 met de uitvoering van het 'herstelkader' en de uitbetaling van compensaties.

Nederlandse banken namen in juli al extra voorzieningen in verband met de compensatieregeling. ABN AMRO trof een extra voorziening van 360 miljoen euro, Rabobank van 500 miljoen euro en ING van 150 miljoen euro. Van Lanschot zette 7 tot 9 miljoen euro opzijn.

In totaal 24.000 derivatencontracten van ongeveer 19.000 klanten zullen worden getoetst aan de regeling, ook als ze al een compensatie hebben gekregen. Het gaat vooral om mkb-bedrijven.

Externe accountants zullen controleren of de banken de afspraken goed uitvoeren. De AFM zal ook optreden als waarnemer en zal in maart en september 2017 over de voortgang en kwaliteit van het werk rapporteren aan de minister van Financiën.

De derivatencommissie werd op advies van de AFM in het leven geroepen nadat de toezichthouder ontevreden was over de manier waarop banken klanten compenseerden die als niet-professionele partijen waren opgezadeld met complexe rentederivaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ING zet tientallen miljarden klaar voor overheden en grote bedrijven

Gewogen kredietrisico blijft gelijk.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in de eerste helft van 2016 voor tientallen miljarden euro's gereserveerd, bedoeld voor leningen aan overheidsinstellingen en grote bedrijven in Nederland en Duitsland. Dit bleek uit een begin december gepubliceerde transparantie-oefening van toezichthouder EBA.

Het gaat om een toename van zogenoemd 'niet getrokken' krediet, waar klanten nog geen gebruik van hebben gemaakt, bevestigde de bank in een toelichting per e-mail. Omdat ING op ieder ogenblik de kredietlijn kan opzeggen, betekent dit "veel meer een formele en niet een feitelijke stijging van het risico", aldus een woordvoerder.

ING lichtte niet direct toe waarvoor het extra krediet voor overheden werd klaargezet.

In de ING-portefeuilles die de kredietrisico's berekenen met interne modellen, steeg de bruto blootstelling aan centrale overheden en centrale banken in de eerste helft van dit jaar met 60 miljard euro, of bijna een derde, tot 245 miljard euro. Na weging van de risico's resteerde een stijging van 13 procent tot 6,8 miljard euro.

Er werd vooral veel geld klaargezet voor de Duitse overheid, waar de bruto blootstelling steeg met 28 miljard tot 73 miljard euro. In Nederland nam het bedrag toe met 14 miljard tot 56 miljard euro. De bank hoeft in deze portefeuilles nauwelijks kapitaal aan te houden voor het bijbehorende kredietrisico, namelijk slechts 253 miljoen euro in Nederland.

Een marktvorser zag een mogelijk verband tussen de onbenutte kredietlijnen en de snelle groei van 'structured finance' bij ING de afgelopen jaren. Het segment Industry Lending bij de zakenbank groeide sinds 2013 met ongeveer de helft, van 72 miljard naar 106 miljard euro, vooral in Duitsland, Amerika en Azië. Voor de komende jaren mikt de zakenbank op een vlakkere groei van 5 procent per jaar.

Samen met een aantal Japanse en Franse banken is ING een wereldspeler in de financiering van grote joint-venture-projecten en publiek-private deals. Het gaat bijvoorbeeld om leningen voor de bouw van een autotunnel, olieplatform of windmolenpark.

Industry Lending leverde ING de afgelopen jaren een hoog rendement op van meer dan 20 procent van het geïnvesteerde eigen vermogen, wat behalve aan de rentemarge van ruim 200 basispunten, ook te danken was aan de lage kapitaaleisen.

De bruto blootstelling van ING aan grote zakelijke klanten steeg ten opzichte van eind 2015 met 50 miljard tot 416 miljard euro. Deze toename kwam deels voort uit nieuwe EU-richtlijnen. Hierdoor vallen bepaalde leningen niet langer onder financiële instellingen, maar onder zakelijke klanten met een hogere risicoweging, lichtte woordvoerder Christoph Linke van ING toe.

De totale risicogewogen activa van ING stegen overigens nauwelijks in de eerste helft van het jaar.

Het aandeel ING Groep noteerde woensdag op een iets lager Damrak 0,6 procent in het rood op 13,56 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536