ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

HSBC-bod van 48 euro op ABN AMRO.

47 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
1
READ MY LIPS: Maandag 16 juli begint de biedingsstrijd, die vele weken zal doorlopen. Primair is het een gevecht van het Consortium (Fortis, RBS, Santander) versus Barclays. Daarna komt HSBC als de 3e hond uit "als 2 honden vechten om een been..." Aziaten/Chinezen bulken namelijk van het geld want zijn langzamerhand uit de Amerikaaanse obli's aan het stappen. Als aandeelhouder ga ik voor het hoogste bod. Dat komt van deze HSBC en ligt uiteindelijk tegen de 48 Euro.
[verwijderd]
1
Het geheugen van sommige beleggers is wat kort want dit was begin mei aan de orde:

*******Heel ABN Amro, inclusief de Amerikaanse dochter, is behalve bij Barclays en het consortium van de drie banken in het vizier van nog twee buitenlandse consortia gekomen. Dat meldt een bron rond het bestuur van ABN Amro. Daarbij zouden Bank National Paribas en HSBC betrokken zijn. De belangstelling is echter bekoeld, mede door de uitspraak van de ondernemingskamer en de schadeclaim die Bank of America in het vooruitzicht heeft gesteld*********.

De uitspraak van de Ondernemingskamer is nu dus teruggedraaid en daarmee HSBC weer betrokken. Bod ca. 48 euro.
[verwijderd]
0
En deze....

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - HSBC kan een serieuze bieder zijn voor Banco Real, de Braziliaanse activiteiten van ABN AMRO. Dit meldt The Times vrijdag. Banco ABN AMRO Real is de grootste Braziliaanse bank in buitenlandse handen. HSBC heeft zich tot nu toe op geen enkele manier in het overname proces gemengd, om zo de mogelijkheid open te houden een bod uit te brengen op de Braziliaanse operaties. De verwachting is niet dat HSBC op de hele bank zal bieden als Barclays en ABN AMRO niet tot overeenstemming kunnen komen. Naar verwachting lopen de overnamegesprekken nog door in het weekend.
[verwijderd]
0
Nieuw consortium: Consortium van HSBC(Braziliaanse Banco Real plus Aziatische activiteiten), ING(Nederlanse activiteiten), BNP Paribas(Antonveneta + rest of Europe).
[verwijderd]
0
HSBC-bod van 48 euro is voor alle duidelijkheid geen nieuwsfeit maar een logische gedachtengang afkomstig uit de bankwereld zelf. De argumenten, die gelden voor Barclays en het Europese consortium gelden natuurlijk ook en misschien nog wel meer voor de Aziatische concurrenten van ABN AMRO. Verder bulken ze in de Pacific van het geld en ze hebben wat meer geduld. Maar dat zij zich gaan bemoeien in de biedingsstrijd staat voor mij als een paal boven water. Oetjijama.
[verwijderd]
0
Het blijft speculatie maar op zich is het een optie die zo maar zou maar de waarheid zou kunnen worden.
Denk daarbij eerder in een bod van 42,50 / 50,00 in cash.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM - ABN Amro heeft in de periode voorafgaand aan de uitspraak van de Hoge Raad een externe adviseur ingeschakeld om te onderzoeken of de bank alsnog zelfstandig verder kan. Zakenbank Rothschild, een van ABN Amro's meest vertrouwde adviseurs, heeft het onderzoek op verzoek van de raad van bestuur uitgevoerd. Dat stellen ingewijden in de financiële wereld. ABN Amro is onderwerp van een overnamestrijd tussen Barclays en een consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander. Naar verwachting maakt het consortium vandaag nabeurs details van zijn bod bekend. Het besluit van ABN Amro om in deze fase van de strijd een zelfstandig voortbestaan te onderzoeken, is opvallend. Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink heeft een zogenoemd 'stand alone'-scenario in april tijdens een aandeelhoudersvergadering achterhaald genoemd. Dat deed hij onlangs opnieuw. De uitkomst van de studie heeft de bestuursvoorzitter niet van gedachten doen veranderen. Waarom ABN Amro nu alsnog een zelfstandig scenario heeft laten onderzoeken door een externe adviseur, wil de bank niet zeggen. Ook wil ABN Amro niet aangeven welke scenario's Rothschild heeft doorgerekend, en wat de bank dan waard zou kunnen zijn. Bronnen stellen dat Rothschild in een positief scenario een waarde taxeert van meer dan euro 40 per aandeel. In april zei Groenink dat het aandeel ABN Amro euro 27 waard zou zijn bij een zelfstandig scenario, terwijl een 'opbreekwaarde' van de bank euro 34 tot euro 36 zou zijn. Dat prijsverschil gaf Groenink als een van de redenen om de beoogde fusie met Barclays aan te kondigen. Het bod van Barclays is nu ruim euro 34 waard. Binnen ABN Amro gaan al enkele maanden geruchten dat er tot op het hoogste niveau van de bank verdeeldheid bestaat over de vraag of het noodzakelijk is om de zelfstandigheid van de bank op te geven. Groenink beveelt de fusie met Barclays aan. Anderen menen dat ABN Amro beter zelf onderdelen kan afsplitsen om afgeslankt verder te gaan. In deze plannen kan de bank alsnog samengaan met een andere partij, maar dan vanuit een sterkere positie. Daarnaast zijn er onderdelen van de bank, met name de top van de huidige divisie Nederland, die toekomst zien in de combinatie met Fortis. Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad
[verwijderd]
0
Bronnen stellen dat Rothschild in een positief scenario een waarde taxeert van meer dan euro 40 per aandeel. Dan is er nog niet gesproken over een biedingsstrijd met een 3e partij.
[verwijderd]
0
READ MY LIPS: Maandag 16 juli begint de biedingsstrijd, die vele weken zal doorlopen. Primair is het een gevecht van het Consortium (Fortis, RBS, Santander) versus Barclays. Daarna komt HSBC als de 3e hond uit "als 2 honden vechten om een been..." Aziaten/Chinezen bulken namelijk van het geld want zijn langzamerhand uit de Amerikaaanse obli's aan het stappen. Als aandeelhouder ga ik voor het hoogste bod. Dat komt van deze HSBC en ligt uiteindelijk tegen de 48 Euro.

Maandag 16-07 als verwacht gestart met het bekende consortium. Eerste geruchten over volgend consortium incluusief INg de markt op. HSBC nog niet in de picture. Definitieve biedingen voor 23 juli.
[verwijderd]
0
Barclays vooralsnog aan zet of een 3e partij.

AMSTERDAM (ANP-AFX) - Nu het bankentrio een nieuw, verbeterd bod heeft uitgebracht op ABN Amro, is het biedingsvoorstel van de Britse rivaal Barclays geen serieus alternatief meer. Dat schreven financieel analisten van Rabo Securities maandag. We kunnen het bod van het consortium zien als een basis. De mogelijkheid bestaat dat Barclays zijn bod verhoogt. Het Barcalys-bod is geen serieus alternatief meer voor aandeelhouders die voor de hoogste prijs gaan'', aldus Rabo Securities. Het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander biedt 38,40 euro per aandeel, ofwel 71,1 miljard euro, bijna geheel in contanten. Barclays bood in april 36,25 euro per aandeel. Dit bod is geheel in aandelen Barclays. Het verbeterde bod betekent dat de drie banken zich erbij hebben neergelegd dat de dochter LaSalle buiten de boedel valt. Afgelopen vrijdag bepaalde de Hoge Raad dat deze door ABN Amro verkocht mag worden aan Bank of America. Volgens Fred Goodwin, bestuursvoorzitter van RBS, heeft het consortium nooit overwogen zich uit de overnamestrijd terug te trekken. ,,Het was vorige week aantrekkelijk om ABN Amro te kopen, en dat is het nu nog steeds. Dat is de basis waarop we verder gaan, aldus de topman. Verheugd

Op de Amsterdamse beurs werd maandag verheugd gereageerd op het nieuwe bod. Het aandeel ABN Amro schoot dik 4 procent omhoog naar 37,37 euro per aandeel. Het aandeel Fortis ging met 0,7 procent omlaag naar 30,99 euro. In Groot-Brittannië stond Barclays 1,7 procent hoger, terwijl Royal Bank of Scotland 0,6 procent bijschreef. Volgens Ton Gietman van Petercam mag het duidelijk zijn dat aandeelhouders een voorkeur hebben voor het hogere bod van het consortium. De financieel analist sluit echter niet uit dat aandeelhouders van Fortis tegen de emissie van 13 miljard euro stemmen waarmee de overname deels wordt gefinancierd. FBS Bankiers wijst op geruchten dat er een derde partij, of tweede consortium een bod uitbrengt. ,,Daarbij blijft hardnekkig de naam ING opduiken'', aldus de analisten. ABN Amro en ING voerden begin dit jaar fusiegesprekken die uiteindelijk niet tot resultaat leidden.
[verwijderd]
1
Voorzichtig met 43 euro.

LONDON, July 17 (newratings.com) - Analyst Arturo De Frias of Dresdner Kleinwort maintains his "buy" rating on ABN Amro Holding (AABA.ASX). The target price has been set to €39.80.

In a research note published yesterday, the analyst mentions that the company has received a revised, ex-LaSalle bid from the Consortium, which has kept its offer unchanged at €38.4 per share, but has raised the cash portion of the offer significantly to 93%. The Consortium’s offer is now substantially superior to the one placed by Barclays, the analyst says. There is still a 25% probability of ABN Amro receiving a €43-per-share counterbid, Dresdner Kleinwort adds.
[verwijderd]
0
Tis maar een weetje.

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - ABN AMRO is als zelfstandige bank EUR 40,50 per aandeel waard. Dit blijkt woensdag uit een berekening van ABN AMRO-specialisten, die in handen is van RTL-Z. Daarmee zou de bank meer waard zijn dan de EUR 38,30 dat het bankenconsortium biedt tegen de huidige beurskoers. Concurrent in de strijd Barclays heeft een bod neergelegd van EUR 34,60 tegen de huidige prijzen. Daarmee zou het zelfstandig doorgaan van de bank dan ook voor de hand liggen. De fusie- en overnamespecialisten hebben gekeken wat ABN AMRO waard is als gemikt wordt op een derde optie. Geen overname door Barclays, noch door consortium, maar doorgaan als zelfstandige bank. De specialisten gaan er in hun berekeningen vanuit dat een aantal grote bedrijfsonderdelen verkocht zal worden. Zo zou de verkoop van de onderdelen in Noord- en Zuid-Amerika en Italie volgens die berekening EUR 22,80 per aandeel opleveren. Het resterende stuk van ABN AMRO zou in ieder geval EUR 14,50 per aandeel waard zijn. Door te reorganiseren kan er verder nog een extra waarde van EUR 3,19 worden gerealiseerd. ABN AMRO liet zelf vanmiddag in een persbericht weten niet van plan te zijn om nog meer grote bedrijfsonderdelen te gaan verkopen. Eerder dit jaar werd het Amerikaanse LaSalle voor USD 21 miljard aan Bank of America verkocht.
[verwijderd]
0
Tis maar een weetje.

quote:

quickk schreef:

Another 4 days to go en een slot van bijna 38 euro vanavond op Wall Street.
liesje
0

*DJ Barclays moet biedingsdocument uiterlijk 6 augustus publiceren

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

July 19, 2007 02:09 ET (06:09 GMT)

Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.
47 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 17:35
Koers 15,245
Verschil -0,215 (-1,39%)
Hoog 15,465
Laag 14,905
Volume 3.793.421
Volume gemiddeld 3.584.618
Volume gisteren 2.918.350