Reed Elsevier « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit/in de branche

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
McGraw-Hill boekt winstdaling 44% in eerste kwartaal
29 apr 2008, 13:33 uur
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - McGraw-Hill heeft over het eerste kwartaal van 2008 een nettowinst behaald van USD 81,1 miljoen, een daling van 44% ten opzichte van de USD 143,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de eigenaar van Standard & Poor's dinsdag bekendgemaakt.

Per aandeel zakte de winst van USD 0,40 tot USD 0,25. Analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van USD 0,24. De omzet bedroeg in de verslagperiode USD 1,22 miljard, een daling van 6,1% tegenover een jaar geleden en licht onder de analistenconsensus van USD 1,24 miljard

De onderneming wijt de winstdaling aan de turbulentie op de financiele markten.

Voor heel 2008 denkt McGraw een winst per aandeel te realiseren in een range van USD 2,65 tot USD 2,75. Analisten gingen uit van een winst per aandeel van USD 2,85 in 2008.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
ELSEVIER HEALTH SCIENCES CEO BRIAN NAIRN TO RETIRE; MICHAEL HANSEN, FORMER CEO OF HARCOURT ASSESSMENT TO SUCCEED
07 May 2008

Elsevier praises Nairn’s leadership; Hansen to run health division of world’s largest provider of scientific, technical and medical information.

May 7, 2008, Philadelphia, PA: Elsevier, the leading publisher of scientific, technical and medical information, announced today that Brian Nairn, CEO of Elsevier Health Sciences, is retiring from the company. Michael Hansen, the former CEO of Harcourt Assessment Inc., has been appointed to succeed Nairn and will report to Erik Engstrom, Elsevier's CEO, effective June 9th. Nairn will remain with the company during a transition period.
Erik Engstrom said of Brian's retirement, "I would like to thank Brian for his dedication to the company during his eight years as CEO of Elsevier Health Sciences. In this time the division has more than doubled in revenue, has consistently outperformed the competition and is executing on an exciting segment-based growth strategy."
Michael Hansen brings extremely relevant experience to his new role. He recently served as CEO of Harcourt Assessment formerly owned by Reed Elsevier. He was previously with Bertelsmann, as EVP of Operational Excellence. He started his career at The Boston Consulting Group in New York, where he became a Partner and Chairman of the global Media Convergence practice and was a senior member of the firm's health care practice.
Michael said of the appointment, "I'm very proud to join a company that is so uniquely positioned to improve the quality and performance of healthcare delivery worldwide. Brian has developed a powerful team that is driving a rapid growth program in Elsevier Health Sciences. I am very much looking forward to working with them to build on this record of success."
Hansen holds a law degree from the University of Bonn in Germany and an MBA from Columbia University in New York.


© 2008 Reed Elsevier. All rights reserved | Terms and conditions | Privacy policy

[verwijderd]
0
TMG-dochter sluit overeenkomst met Verwant.nl
8 mei 2008, 12:03 uur
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Telegraaf Media Nederland, een onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG), heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Verwant.nl. Dat is donderdag middels een persbericht bekendgemaakt, zonder financiele details te noemen.

Verwant.nl is de Nederlandse variant van Europa's grootste online social netwerk website voor families. Het is een website waar bezoekers hun eigen stamboom kunnen plaatsen en familieleden kunnen zoeken.

Het internationale Verwandt is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk voor families in de wereld. Inmiddels heeft het netwerk al meer dan 30 miljoen profielen.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
S&P haalt Reed Elsevier van CreditWatch

12 May 08, 19:05
AMSTERDAM (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) handhaaft de kredietratings van uitgever Reed Elsevier. Tegelijk heeft S&P het concern van de CreditWatch met negatieve implicaties gehaald na de aankondiging van de overname van Choicepoint voor 2,8 miljard euro op 21 februari.

dft.nl
[verwijderd]
0
PCM verkoopt ThiemeMeulenhoff aan NDC VBK29 mei 2008, 17:33 uur
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - PCM verkoopt haar 100%-belang in ThiemeMeulenhoff aan NDC VBK. Dat hebben de bedrijven donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Financiele details werden niet gegeven.

Bij de presentatie van de jaarcijfers begin april kondigde PCM al aan een onderzoek te doen naar de strategische opties voor ThiemeMeulenhoff, waarbij verkoop een serieuze optie werd genoemd. De onderwijsuitgever behaalde in 2007 10% van de groepsomzet. Die kwam vorig jaar, voor gecorrigeerd voor de verkoop van Bohn Stafleu van Loghum en Arrow , uit op EUR 644,3 miljoen.

De nieuwe combinatie is met circa 400 medewerkers goed voor een jaaromzet van circa EUR 100 miljoen, melden de bedrijven op basis van pro forma cijfers. De perspectieven zijn bovendien gunstig volgens PCM en NDC VBK. Ze verwachten nagenoeg geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
^Wolters Kluwer Fin Services gaat samenwerken met uMonitor
17 jun 2008, 19:27 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het bedrijf uMonitor heeft een onderdeel van Wolters Kluwer nv gekozen als platform voor het aanbieden van informatie over regelgeving voor financiele dienstverleners in de Verenigde Staten. De diensten van het onderdeel, Wolters Kluwer Financial Services, zullen worden geintegreerd in het product uOpen & uFund van uMonitor. Door Ykje Vriesinga, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, ykje.vriesinga@dowjones.com (END) Dow Jones Newswires June 17, 2008 13:27 ET (17:27 GMT)
[verwijderd]
0
Wegener schrapt tot 465 banen
26 jun 2008, 10:38 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Wegener nv, dat vorig jaar door Mecom Group plc van de beurs werd gehaald, schrapt naar verwachting 395 tot 465 banen. Dat meldt de krantenuitgever donderdag in een persbericht.

Door de reorganisatie en het schrappen van de banen, zullen de kosten structureel EUR32 tot EUR37 miljoen lager uitkomen, schrijft Wegener.

Organisatorisch gezien smelten de drie uitgeverijen NieuwsMedia, Huis-aan-huisMedia en MediaVentions samen tot e e n bedrijf: Wegener Media. Wel blijven de dagbladen en huis-aan-huisbladen onder dezelfde namen op de markt verschijnen.

Daarnaast worden alle ondersteunende diensten, inclusief die van de holding, ondergebracht in e e n backoffice organisatie. Alleen de drukkerij NieuwsDruk blijft een zelfstandige eenheid.

Het definitieve plan zal naar verwachting eind september ter advisering aan de Centrale Ondernemingsraad worden voorgelegd. In de laatste maanden van dit jaar kan dan begonnen worden met het inrichten van de nieuwe Wegener organisatie. "Voorzien wordt dat dit het gehele jaar 2009 in beslag zal nemen." De afronding vindt plaats in het eerste kwartaal van 2010. Om die reden zullen de financiele effecten in 2008 beperkt zijn, aldus Wegener.

In maart van dit jaar kondigde de uitgeverij een onderzoek aan naar een "effectievere en efficientere" bedrijfsvoering en organisatieinrichting, waarvan vandaag de resultaten zijn gepresenteerd.

Door Carlie van Tongeren; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715200; carlie.vantongeren@dowjones.com
[verwijderd]
0
Wegener en Mecom willen Munsterman benoemen tot ceo
27 jun 2008, 21:49 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Wegener nv maakt vrijdag bekend dat de raad van bestuur en Mecom Group plc Joop Munsterman willen voordragen als voorzitter van de rvb en ceo.

Munsterman is sinds mei van dit jaar al actief als waarnemend ceo van Wegener. Hij trad in 1967 in dienst bij het uitgeefconcern.

Verder hebben Han Noten en Jaap Vink op 27 juni met directe ingang hun functie neergelegd als commissaris van de krantenuitgever, vanwege "voortdurend verschil van inzicht met Mecom over de benoeming van een nieuwe ceo van Wegener". Wegener schrijft dat er "op korte termijn" actie zal worden ondernomen om de functies in te vullen.

Wegener werd vorig jaar door Mecom van de beurs gehaald.

Door Carlie van Tongeren; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715200; carlie.vantongeren@dowjones.com
[verwijderd]
0
Wolters Kluwer ziet ook in Europa zwakkere markt
21 jul 2008, 09:46 uur
Door Annette van Soest

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer ziet, behalve in de Verenigde Staten bij zijn divisie Corporate & Financial Services, ook in Europa bij zijn overige divisies zwakkere marktomstandigheden. Dat heeft een woordvoerder van het uitgeefconcern maandag gezegd tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Wolters Kluwer verlaagde maandag voorbeurs zijn verwachting voor de autonome omzetgroei in 2008. Waar het bedrijf er eerst van uitging dat de autonome omzet dit jaar met 4% zou toenemen, rekent het nu op een groei van 3%. De onderneming wijt de lagere groei aan "de impact van recente marktomstandigheden in non-subscription productlijnen", vooral binnen Corporate & Financial Services.

Het merendeel van de producten en diensten van Wolters Kluwer is op een abonnement gebaseerd. Onder niet- abonnementsgebonden productlijnen vallen losse verkopen zoals boeken, maar ook eenmalige diensten. In 2007 maakten abonnementsgebonden producten 66% van de totale omzet uit. Het overige deel van de omzet, ofwel 34%, werd uit non-subscription gehaald.

"Nu de economie voor een aantal van onze klanten moeilijk wordt, besluiten ze om eerder iets niet te doen", aldus de zegsvrouw.

Klanten van Corporate & Financial Services zitten met name in Amerika. "Onze klanten daar zijn bedrijfsjuristen van grote advocatenkantoren, maar ook kamers van koophandel en banken bijvoorbeeld. Die zijn voorzichtig met hun uitgaven vanwege de marktomstandigheden."

Volgens de woordvoerder is in Europa, bij de overige divisies, echter ook sprake van een verslechterende markt. "Wat betreft non-subscription productlijnen, dat merken we ook in Europa. Maar in mindere mate."

Wolters Kluwer handhaaft overigens zijn winstverwachting en overige vooruitzichten. De winst per aandeel zal dit jaar uitkomen tussen de EUR1,52 en EUR1,57, bij constante wisselkoersen.

"Op basis van informatie die we nu hebben denken we dat dit een realistische outlook is", aldus de woordvoerster. "Voor een deel van onze productlijnen is de markt negatief, dat is de informatie die we hebben. Verdere uitspraken over de toekomst doen we niet."

Wolters Kluwer maakt zijn volledige halfjaarcijfers bekend op 30 juli.

Door Annette van Soest; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715201; annette.vansoest@dowjones.com

[verwijderd]
0
Wolters Kluwer Financial Services koopt Compliance Online
29 jul 2008, 10:28 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer Financial Services koopt het Britse Compliance Online. Dat is dinsdag middels een persbericht bekendgemaakt zonder financiele details te vermelden.

Compliance Online biedt Britse klanten onder andere informatie, nieuws en analyses over regelgeving.

Door Marijn Wellink; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; marijn.wellink@dowjones.com
[verwijderd]
0
Wolters Kluwer Health-CEO treedt terug30 jul 2008, 08:43 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Jeff McCaulley, President en CEO van Wolters Kluwer Health, treedt om familiaire redenen terug. Dat heeft de uitgever woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

McCaulley was CEO van de divisie Health sinds april 2004. Het bedrijf is een zoektocht gestart naar een opvolger, in de tussentijd neemt Wolters Kluwer-bestuursvoorzitter Nancy McKinstry zijn taken binnen de divisie waar.

Wolters Kluwer stelde bij de presentatie van de halfjaarcijfers de ramingen voor wat betreft de autonome omzetgroei voor 2008 naar beneden toe bij. Voor de Health-tak gaat Wolters Kluwer nu uit van een autonome omzetgroei van 1% tot 2%, tegen eerder 1% tot 3%. De omzetgroei in het eerste halfjaar was vlak.

Door Marijn Wellink; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; marijn.wellink@dowjones.com

[verwijderd]
0
Wegener wil 37%-belang in AD Nieuwsmedia aan PCM verkopen
7 aug 2008, 10:30 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wegener is in gesprek met PCM over de verkoop van zijn 37%-belang in AD NieuwsMedia aan PCM. Ook zijn er gesprekken over een mogelijke overname van PCM Lokale Media door Wegener. Dat heeft Wegener donderdag bekendgemaakt.

De transacties zijn afhankelijk van een aantal voorwaarden. Zo moeten de twee het nog eens worden over de transactiedocumentatie. Ook moet de Nederlandse Mededingingsautoriteit nog het groene licht geven.

De betrokken vakorganisaties en de Sociaal-Economische Raad zijn op de hoogte gesteld. Aan de betrokken ondernemingsraden wordt advies gevraagd.

Door Annette van Soest; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715201; annette.vansoest@dowjones.com
[verwijderd]
0
Wolters Kluwer neemt UpToDate over3 sep 2008, 10:06 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv neemt UpToDate over, een bedrijf dat via internet informatie levert aan artsen over de diagnose en behandeling van patienten. Dat meldt The Wall Street Journal woensdag.

Een overnamebedrag is niet bekend. Het Amerikaanse UpToDate zal dit jaar naar verwachting $80 miljoen aan omzet behalen, aldus bestuursvoorzitter Nancy McKinstry van Wolters Kluwer.

De Nederlandse uitgever wil de dienstverlening van UpToDate uitbreiden naar neurologie, immunologie en andere medische gebieden, aldus McKinstry.

Volgens Wolters Kluwer wordt de informatie van UpToDate gebruikt door 320.000 doktoren en ander medisch personeel, in 130 landen.

Door Annette van Soest; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715201; annette.vansoest@dowjones.com

[verwijderd]
0
Wolters Kluwer neemt Iers bedrijf Ci3 over
24 sep 2008, 19:47 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer Tax & Accounting, onderdeel van Wolters Kluwer nv, neemt CI Consultancy Limited (Ci3) in Ierland over. Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt zonder financiele details te noemen.

Ci3 is volgens de persverklaring een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van oplossingen op het gebied van risococontrole aan financiele instellingen en bedrijven wereldwijd. De onderneming bedient volgens Wolters Kluwer meer dan 3.000 gebruikers in Europa, Noord-Amerika en Azie.

Ci3 is gevestigd in Dublin en heeft 36 medewerkers.

Dow Jones Nieu
[verwijderd]
0
Helaas zijn onze Oosterburen niet zo positief over onze sector.......artikeltje uit de Telegraaf van vandaag

AMSTERDAM (AFN) - Uitgevers van professionele informatie zullen de komende jaren druk voelen op hun omzet door een mogelijke recessie in Westerse economieën. De huidige groei in de sector kan in ieder geval niet in stand worden gehouden.
Dit stelde Deutsche Bank woensdag in een notitie over enkele uitgevers. De bank is vooral negatief gestemd over de vooruitzichten voor Pearson, Thomson Reuters en Informa, waar volgens Deutsche Bank de omzet gaat dalen in 2009. Elders wordt een minimale groei verwacht.

Klanten zullen in toenemende mate kritisch naar hun uitgaven gaan kijken. Dit is al te merken bij de advertentiebestedingen, maar ook op terugkerende uitgaven aan data die professionele uitgevers leveren zal worden gekort. Volgens Deutsche Bank is de recente omzetwaarschuwing van het softwarebedrijf SAP in dit licht een teken aan de wand.

Wolters Kluwer

Deutsche Bank zegt dat er selectiever naar de sector moet worden gekeken. De bank hanteert een ’sell’-advies voor Thomson Reuters en Pearson. Reed Elsevier staat op ’hold’ en Wolters Kluwer op ’buy’. Volgens Deutsche Bank wordt Wolters Kluwer nu laag gewaardeerd en heeft het bedrijf al aangegeven last te hebben van de kredietcrisis

[verwijderd]
0
Wolters Kluwer: Robert Becker nieuwe CEO Health
31 okt 2008, 16:02 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv heeft Robert Becker benoemd tot president en CEO van Wolters Kluwer Health. Zijn benoeming gaat in per 1 november, zo is vrijdag middels een persbericht bekendgemaakt.

Becker is op dit moment CEO van Wolters Kluwer Law & Business. Zijn positie daar wordt overgenomen door Stacey Caywood

Wolters Kluwer meldde bij de presentatie van de halfjaarcijfers op 30 juli dat Jeff McCaulley om familaire redenen terug zou treden als president en CEO van de divisie Health.

McCaulley was CEO van de divisie Health sinds april 2004.

Door Marijn Wellink; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, marijn.wellink@dowjones.com
[verwijderd]
0
LexisNexis Acquires IDEX, Inc.
10/30/2008
LexisNexis® Expands Litigation and Client Development Portfolio with Market Leading Expert Witness Content

New York, NY; October 30, 2008 – LexisNexis, a leading global provider of content-enabled workflow solutions, today announced that it has acquired IDEX, Inc. Financial terms of the acquisition were not disclosed.

Based in Overland Park, Kansas; IDEX is a leading provider of expert witness content to the legal market. The company maintains an authoritative, exclusive database of more than 1,000,000 records on 200,000-plus experts – including expert profiles, testimonial histories, verdict awards, settlement amounts, authored content, and expert depositions and court testimony.

The acquisition solidifies the position of LexisNexis as a leading provider of expert witness identification and evaluation information. New content from IDEX® complements expert witness data currently available from LexisNexis® through market leading directories, court dockets, documents, briefs, and public records offered through its lexis.com®, Martindale-Hubbell®, LexisNexis® Total Litigator, CourtLink®, and CaseMap® platforms.

Litigators will benefit with access to a comprehensive set of expert witness information enabling them to more confidently and quickly identify leading experts, perform due diligence on experts that they might consider hiring, and thoroughly research opposing experts. Integration of this content into the LexisNexis suite of litigation case assessment tools, including CaseMap and Total Litigator, delivers key litigation workflow efficiency and analytical aids essential to today’s litigators.

“An expert witness can have a critical impact on a case; and as such, expert intelligence is a powerful asset in combating uncertainty. Whether selecting an expert, or researching the opposition’s, smart litigators are profiling experts along with the other key players in the case—witnesses, judges and opposing counsel, to gain an edge in the early case assessment and case strategy process,” said Allan McLaughlin, senior vice president of the LexisNexis Research, Litigation & Business Information Solutions organization. “The integration of IDEX content to our set of litigation workflow tools means that users will not only be able to get that valuable expert information quickly and easily, but they’ll do so in context as they work on assessing and managing their case.”

“IDEX resources are a perfect fit for what LexisNexis is doing to enhance and build upon litigation services, research content and client development offerings,” said Robert L. White, president and chief executive officer of IDEX, Inc. “I am very pleased that IDEX is becoming part of a user-friendly company that demonstrates a continued commitment to providing clients with a comprehensive set of litigation solutions.”

As part of the acquisition, IDEX expert witness information will also bolster the client development offering from LexisNexis. In particular, IDEX content will expand the Martindale-Hubbell® Experts & Services Directory to enhance it as a valuable resource to help lawyers to find and hire expert witnesses.

About LexisNexis
LexisNexis® (www.lexisnexis.com ) is a leading global provider of content-enabled workflow solutions to a wide range of professionals in the legal, risk management, corporate, government, law enforcement, accounting and academic markets. LexisNexis originally pioneered online information with its Lexis® and Nexis® services. A member of Reed Elsevier [NYSE: ENL; NYSE: RUK] (www.reedelsevier.com ), LexisNexis serves customers in more than 100 countries with 18,000 employees worldwide.

About IDEX, Inc.
Idex, Inc. is a privately-held corporation with more than thirty employees. Founded in 1984 and based in Overland Park, Kansas; Idex is the leading provider of expert witness content and information. The company serves a diverse group of clients including law firms, insurance companies, corporations and government agencies.

# # #

LexisNexis Media Contact:
Jorge Martinez
(202) 857-9120
jorge.martinez@lexisnexis.com
[verwijderd]
0
Wolters Kluwer krijgt meerjarig contract FDA

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer Health, onderdeel van Wolters Kluwer nv, heeft een meerjarig contract gesloten met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Financiele details werden niet gemeld. Volgens de overeenkomst zal Wolters Kluwer de FDA voorzien van informatie over het gebruik van van de voorgeschreven medicijnen in de Verenigde Staten.

Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com
[verwijderd]
0
Wolters Kluwer: markt in KW3 2008 verder verslechterd

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv, uitgever van onder andere medische, juridische en fiscale publicaties, heeft de markt in het derde kwartaal van dit jaar verder zien verslechteren, aldus het management van de onderneming ten overstaan van analisten ter toelichting op de trading update over het derde kwartaal.

Voor 2009 houdt het bedrijf vertrouwen. Voor 2008 en 2009 geeft het bedrijf geen verdere guidance.

Het bedrijf geeft woensdag zijn al eerder opgezette besparingsprogramma Springboard meer omvang op basis van eerder uitgevoerde pilots. Chief financial officer (CFO) Boudewijn Beerkens: "We zagen dat de eerste besparingen zich uitbetaalden. Het werkte goed en dus besloten we tot een versnelling over te gaan. De kosten die we moeten maken bij deze besparingen keren niet terug, maar zullen de marges wel verbeteren. Springboard wordt met de nieuwe invulling nu wel materieel van impact op de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie, het EBITA", adus Beerkens.

Het bedrijf geeft woensdag aan dat er in 2008 EUR40 miljoen aan eenmalige kosten worden geboekt, terwijl een jaarlijkse kostenbesparing wordt gerealiseerd van EUR10 miljoen in 2008.

Chief executive officer (CEO) Nancy McKinstry stelde bij de jaarcijfers nog te verwachten dat de operationele marges een verbetering van 1 tot 3 procentpunt met zich mee zal brengen. Bij de halfjaarcijfers gaf het bedrijf aan dat investeringen en besparingen op elkaar worden afgestemd waardoor het effect op de EBITA in 2008 en 2009 niet materieel is.

Het herstructureringsprogramma voor de divisie Health is eveneens versneld. Bij Health wordt gewerkt aan herstructurering, distributiekanalen en desinvesteringen van producten met een lage groei. Robert Becker is per 1 november van dit jaar de nieuwe CEO van de Health-tak.

In 2011 verwacht de uitgever een besparing op jaarbasis te kunnen realiseren van EUR120 miljoen.

Het contract met de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) dat Wolters Kluwer deze week bekendmaakte betreft volgens McKinstry een contract voor meerdere jaren met een zogeheten "multi-miljoenen" omvang.

De uitgever paste woensdag in een trading update de verwachting voor de autonome omzetgroei voor 2008 aan. Waar de onderneming eerder nog uitging van een groei van 3%, stelt het nu dat de groei positief zal zijn, maar onder de eerder afgegeven doelstelling.

Als oorzaak noemt Wolters Kluwer onder andere de impact van marktomstandigheden op niet abonnementgebonden productlijnen. "De samentrekking op de financiele markten resulteerde in een vermindering van volumeniveau's bij financiele- en bedrijfstransacties", aldus Wolters.

De verwachting voor de verwaterde winst per aandeel wordt wel aangehouden. De uitgever ziet nog steeds een verwaterde winst per aandeel in een range van EUR1,52 - EUR1,57. Wolters ziet verder nog steeds een EBITA-marge voor buitengewone kosten van 20% en een vrije kasstroom van ongeveer EUR400 miljoen.

In de eerste helft van dit jaar lanceerde de uitgever Springboard, dat geldt als een vervolg op het eerdere, uitvoerige besparingsprogramma. Het programma moest in eerste instantie EUR50 miljoen tot EUR75 miljoen aan besparingen opleveren aan het eind van 2011.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

[verwijderd]
0
Op de site z24.nl van vandaag het volgende verhaal....

Het is uitverkoop in tijdschriftenland. UitgeversTelegraaf Media Groep, VNU Media en Reed Elsevier hebben alledrie tijdschriften in de etalage staan.

De tijdschriftentak van Reed Elsevier, waar in Nederland de bladen Fem Business, Elsevier en Boerderij onder vallen, staat het langst te koop. Sinds februari dit jaar wil Reed Elsevier wil de tijdschriften verkopen om niet meer afhankelijk te zijn van de grillen van de advertentiemarkt.

Meer recentelijk boden ook de Telegraaf Media Groep (TMG) en VNU Media tijdschriften te koop aan. TMG wil onder meer af van de klassiekers Residence en Elegance, maar ook meer eigentijdse bladen als FHM, CosmoGirl en JAN moeten worden verkocht. Uit de VNU-stal staan Management Team, Emerce en Sprout te koop.

Reorganisatie
VNU Media en TMG zitten beiden in een flinke reorganisatie. Bij TMG verdwijnen er de komende tijd 500 banen.

Hoeveel mensen er bij VNU Media uitgaan wil het bedrijf niet zeggen. Volgens VNU-baas Erik Hoekstra zal het grootste gedeelte van de mensen er uitgaan door natuurlijk verloop en het niet verlengen van contracten. Dat laatste is al enige tijd beleid. Maar Hoekstra sluit gedwongen ontslagen ook niet uit.

Wat de verkoop van titels betreft, is het de vraag of de uitgeverijen voor hun tijdschriften de gewenste prijzen kunnen krijgen.

In juli dit jaar maakte Reed Elsevier bekend de tijdschriften ook wel in delen te willen verkopen. Ook bood Reed Elsevier potentiële kopers aan ongeveer 200 miljoen euro te lenen om de koop te financieren.

Uitverkoop
Inmiddels schatten analisten de kans groot dat Reed minder dan de helft kan krijgen van wat het eigenlijk had willen hebben voor zijn tijdschriftentak. Schattingen variëren nu van 600 tot 750 miljoen pond, tussen de 710 en de 887 miljoen euro.

Bij VNU Media staan Management Team, Sprout en Emerce sinds een week te koop, "Online wordt belangrijker dan print, daar richten we ons op. We houden print aan zolang die bij online past," aldus Hoekstra. In 2007 haalde het bedrijf nog 35 procent van de omzet uit internet, dit jaar is dat volgens Hoekstra meer dan 50 procent. Binnen een paar jaar wil Hoekstra 75 procent van de inkomsten uit online halen.

Management Team en Sprout stonden vorig jaar ook al in de etalage. Toen werd de verkoop na een paar maanden afgeblazen omdat het bedrijf kon geen geschikte verkoper kon vinden.

"Vorige keer wilden we de tijdschriften in zijn geheel en voor een goede prijs verkopen. Nu accepteren we een lagere prijs en de bladen mogen opgeknipt worden," licht VNU Media-directeur Erik Hoekstra toe.

laura walburg

laura.walburg@z24.nl

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 38,560
Verschil -0,280 (-0,72%)
Hoog 39,040
Laag 38,560
Volume 845.592
Volume gemiddeld 678.424
Volume gisteren 660.114