DSM « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: DSM boekt 2,2% hogere EBIT in KW1 2011

10 Posts
voda
0
PREVIEW: DSM boekt 2,2% hogere EBIT in KW1 2011


AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) zal woensdag voorbeurs over het eerste kwartaal van 2011 een 2,2% hoger resultaat voor rente en belastingen (EBIT) van EUR186 miljoen bekendmaken, tegen EUR182 miljoen een jaar geleden. Dat is de gemiddelde verwachting van 19 door Vara Research geraadpleegde analisten. Zij voorzien een 3,2% hoger resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van EUR293 miljoen. De omzet zal volgens deze analisten 11% hoger zijn uitgekomen op EUR2,1 miljard, tegen EUR1,9 miljard in het eerste kwartaal van 2010. De analisten denken dat DSM de gestegen omzet te danken zal hebben aan hogere volumes en gestegen verkoopprijzen, hoewel DSM er volgens hen in het eerste kwartaal nog niet volledig in is geslaagd hogere grondstofprijzen door te berekenen, maar daar in de rest van het jaar beter in zal slagen. Ze denken verder dat DSM in de nutritiondivisie margedruk ondervindt als gevolg van de sterke Zwitserse frank, omdat de belangrijkste productiefaciliteit voor deze activiteiten in Zwitserland is gevestigd. De analisten verwachten een update over de acquisitie van Martek en een outlook. Omstreeks 13.10 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR43,44, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK/AVM)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Vooruitblik: 'Winst- en omzetgroei DSM'
Gepubliceerd op 26 apr 2011 om 16:19 | Views: 1

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft in het eerste kwartaal van 2011 de omzet en winst flink zien groeien, zo is de verwachting van marktvorsers. Met name bij de divisies Performance Materials en Polymer Intermediates is er sprake van een sterke expansie. DSM publiceert woensdag voorbeurs resultaten over het eerste kwartaal.

Bij Performance Materials en Polymer Intermediates ziet analist Jan van den Bossche van Petercam ,,ruimte voor een positieve verrassing''. Performance Materials profiteert mogelijk van verder vraagherstel en Polymer Intermediates zou de vruchten kunnen plukken van een zachte winter, verwacht de analist.

Nutrition, het paradepaardje van DSM, zal last hebben van de gestegen koers van de euro ten opzichte van de Zwitserse frank, maar het gewicht daarvan zal door het hedging-beleid van DSM niet per se in het eerste kwartaal vallen. Van den Bossche verwacht verder stabiele marges voor Nutrition. Maar als er al iets verandert aan de marges, dan zullen die eerder dalen dan stijgen, denkt de analist. ,,Ze staan nu al op piekniveaus.''

Hieronder volgt de gemiddelde verwachting van zes analisten voor de cijfers van DSM. De verwachtingen zijn in het Engels en in miljoenen euro, behalve winst per aandeel en dividend.
gerrit 69
0

Bedankt Voda voor deze preview.

Helaas zijn goede cijfers nog geen garantie voor een koersstijging is mijn ervaring.
We wachten maar af, maar boven de weerstand van 45 Euro kunnen beleggers het aandeel nog steeds met beide handen vasthouden.

Groet van Gerrit
s.lin
0
DSM ziet winst stijgen in KW1 en is positief over 2011
Gepubliceerd: 08:20
Door Anton Reijinga

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) heeft in het eerste kwartaal een 28% hogere nettowinst geboekt, het concern berekent hogere grondstofkosten door en is positief over de rest van 2011, meldt het bedrijf uit Heerlen woensdag.

De nettowinst over de eerste drie maanden kwam uit op euro166 mln, tegen euro130 mln een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst euro0,91 tegen euro0,70.

"Met onze robuuste performance in het eerste kwartaal van 2011 boeken we verdere voortgang op weg naar realisatie van onze doelstellingen voor 2013, terwijl we de succesvolle uitvoering van onze strategie voortzetten", stelt chief executive Feike Sijbesma in een toelichting.

De omzet over de driemaandsperiode beliep euro2,23 mrd tegen euro1,93 mrd. Het resultaat voor rente en belastingen (ebit) kwam uit op euro231 mln tegen euro182 mln een jaar eerder.

Analisten geraadpleegd door Vara Research verwachtten op voorhand een ebit-resultaat van euro186 mln op een omzet van euro2,1 mrd.

DSM benadrukt dat het hogere kosten, met name van grondstoffen, blijft doorbereken door middel van prijsverhogingen.

Voor de divisie Nutrition zal dit de minste problemen opleveren, hier verwacht DSM gezonde volumegroei en prijsverhogingen. Bij Pharma zal het resultaat echter naar verwachting lager liggen.

Bij Perfomance Materials zullen de resultaten duidelijk hoger zijn. Ook voor Plymer Intermediates verwacht DSM uitstekende resultaten.

Al met al zegt Sijbesma dat de verwachting voor de rest van het jaar "positief" is en "dat 2011 een sterk jaar wordt". Hij heeft er verder vertrouwen in dat de doelstelling van een ebitDA van euro1,4 mrd tot euro1,6 mrd in 2013 gehaald zal worden.

De ebitDA, ofwel het ebit-resultaat voor afschrijvingen en andere waardeverminderingen, uit voorgezette activiteiten bedroeg in het eerste kwartaal euro325 mln.

Het aandeel DSM sloot dinsdag in Amsterdam op euro43,42.

s.lin
0
Meer volume en hogere prijzen dragen bij aan de stijging van de resultaten.

Vooruitzichten

DSM spreekt van een 'over het geheel genomen' positieve algemene economische verwachting voor 2011. Het concern voorziet dat de zakelijke omstandigheden van het eerste kwartaal in het gehele jaar zullen aanhouden, met sterke groei in China en de overige snelgroeiende economieën en gematigde groei in volwassen economieën.

De onrust in het Midden-Oosten heeft geen invloed gehad op DSM's activiteiten afgezien van de hogere olieprijs die leidde tot hogere energie- en grondstofprijzen. DSM blijft deze hogere kosten doorberekenen door verdere prijsverhogingen.
Het cluster Nutrition zal naar verwachting goede omzetten blijven behalen met 'een gezonde' volumegroei en prijsverhogingen. De valutakoersen zullen naar verwachting volatiel blijven. De ebitda inclusief Martek zal naar verwachting duidelijk hoger zijn dan vorig jaar.

www.fd.nl/artikel/22018623/dsm-meldt-...
s.lin
0
UPDATE: DSM boekt sterk resultaat, berekent prijzen door
Gepubliceerd: 12:45
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'DSM ziet winst stijgen in KW1 en is positief over 2011', om meer informatie, analistencommentaar en actuele aandelenkoers toe te voegen.)
Door Anton Reijinga
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) heeft in het eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt, waarbij het concern in staat was hogere grondstoffenkosten door te berekenen aan klanten.
Het bedrijf uit Heerlen meldt woensdag een 28% hogere nettowinst over de eerste drie maanden van euro166 mln, tegen euro130 mln een jaar eerder, en is positief over de rest van 2011.
De omzet over de driemaandsperiode beliep euro2,23 mrd tegen euro1,93 mrd. Het resultaat voor rente en belastingen (ebit) kwam uit op euro231 mln tegen euro182 mln een jaar eerder.
Analisten geraadpleegd door Vara Research verwachtten op voorhand een ebit-resultaat van euro186 mln op een omzet van euro2,1 mrd.
De gemiddelde prijzen die aan afnemers worden gerekend, stegen met 8%. Bij de divisie Polymer Intermediates bedroeg de verhoging van de prijzen zelfs 34%, waarbij schaarste aan grondstoffen voor nylon en plastic DSM in de hand speelde.
DSM benadrukt dat het hogere kosten van met name grondstoffen zal blijven doorberekenen door middel van prijsverhogingen.
Voor de divisie Nutrition zal dit de minste problemen opleveren, hier verwacht DSM gezonde volumegroei en prijsverhogingen. Bij Perfomance Materials zullen de resultaten verder duidelijk hoger zijn. En ook voor Polymer Intermediates verwacht DSM uitstekende resultaten.
Bij Pharma zal het resultaat echter naar verwachting lager liggen dan in 2010, aldus DSM.
Chief executive Feike Sijbesma stelt in een toelichting dat hij de 'robuuste performance' in het eerste kwartaal ziet als stap 'op weg naar realisatie' van de doelstellingen voor 2013. De DSM-CEO is 'positief' over de rest van het jaar en verwacht dat 2011 'een sterk jaar' wordt.
Hij zegt daarbij vertrouwen te hebben in het halen van de doelstelling van een ebitDA van euro1,4 mrd tot euro1,6 mrd in 2013.
De ebitDA, ofwel het ebit-resultaat voor afschrijvingen en andere waardeverminderingen, uit voortgezette activiteiten bedroeg in het eerste kwartaal euro325 mln.
"Beleggers zijn vooral tevreden over de sterke resultaten bij Polymer Intermediates en Performance Materials, en de bevestiging dat DSM in staat is gebleken hogere grondstoffenkosten door te berekenen", zegt analist Fabian Smeets van ING.
Beleggers reageerden dan ook positief op de cijfers en zetten het aandeel hoger. Om 12.30 uur winst DSM in Amsterdam 6,9% op euro46,40.

Mr sponge
0
'Veel plussen, kleine minnen bij DSM'

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers die DSM woensdagochtend publiceerde, bevatten ,,veel plussen en een paar kleine minnetjes'', zegt analist Mark van der Geest van ABN Amro. Polymer Intermediates en Performance Materials blonken uit.Pharma viel tegen.

De resultaten bij Polymer Intermediates zijn veel beter dan analisten hadden verwacht, aldus Van der Geest. Ook Performance Materials presteerde sterk. ,,Je ziet dat DSM ook goed in staat is om de gestegen grondstofprijzen door te berekenen.''

Nutrition was min of meer in lijn, terwijl Pharma teleurstellend was, vindt Van der Geest. Een andere min is dat DSM eenonderhoudsstop heeft aangekondigd voor een onderdeel van Polymer Intermediates.

Positief

Financieel topman Rolf-Dieter Schwalb liet woensdag overigens weten dat DSM voor de lange termijn een ,,positieve verwachting'' heeft voor Pharma. Het onderdeel ,,moet wel winstgevend worden'', aldus de CFO. Vorig jaar profiteerdePharma van een grotere vraag naar griepvaccins. Die vraag viel dit kwartaal uit.

Analist Fabian Smeets van ING concludeert dat de resultaten en verwachtingen ,,al met al beter zijn dan verwacht''. Smeetsverwacht dat de consensus voor het bedrijfsresultaat met zeker 10 procent omhoog zal gaan. Volgens de analist zijn de aandelen DSM nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd. Zowel Smeets als Van der Geest hanteren een 'buy'-waardering voor DSM.

Beleggers wisten de cijfers van DSM woensdag ook zeer te waarderen. Het aandeel noteerde woensdag bijna een uur na de opening een plus van 4,8 procent op 45,49 euro.

www.iex.nl/Nieuws/9205616/Veel-plusse...

Ze zater er toch knap naast met hun winstverwachting de analisten. Nu overtreft DSM de verwachtingen en gaan ze toch nog zoeken om alles zo negatief mogelijk uit te leggen. Bah wat een volk die analisten...

Gelukkig trekken de beleggers zich niet veel aan van die analisten.
s.lin
0
Mr sponge
Ze zater er toch knap naast met hun winstverwachting de analisten. Nu overtreft DSM de verwachtingen en gaan ze toch nog zoeken om alles zo negatief mogelijk uit te leggen. Bah wat een volk die analisten...

Gelukkig trekken de beleggers zich niet veel aan van die analisten.
[/quote]

er zijn anders veel analisten met adviezen op 52 euro of hoger.
en die zijn van voor de cijfers
s.lin
[verwijderd]
0
quote:

s.lin schreef op 27 april 2011 12:50:

UPDATE: DSM boekt sterk resultaat, berekent prijzen door
Gepubliceerd: 12:45
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'DSM ziet winst stijgen in KW1 en is positief over 2011', om meer informatie, analistencommentaar en actuele aandelenkoers toe te voegen.)
..............

"Beleggers zijn vooral tevreden over de sterke resultaten bij Polymer Intermediates en Performance Materials, en de bevestiging dat DSM in staat is gebleken hogere grondstoffenkosten door te berekenen", zegt analist Fabian Smeets van ING.
Beleggers reageerden dan ook positief op de cijfers en zetten het aandeel hoger. Om 12.30 uur winst DSM in Amsterdam 6,9% op euro46,40.

Wat een zwamneus.

Hij weet niets van wat de meeste beleggers vinden en waar ze tevreden over zijn. En veel beleggers hebben deze deelcijfers niet eens nauwgezet bekeken.

Hij bedoelt (misschien): "... Beleggers mogen volgens mij vooral tevreden zijn over....".

Kees
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:37
Koers 107,450
Verschil +0,100 (+0,09%)
Hoog 108,600
Laag 106,900
Volume 432.779
Volume gemiddeld 456.541
Volume gisteren 384.084