DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM-CEO: op zoek naar allianties voor Pharma

3 Posts
voda
0
DSM-CEO: op zoek naar allianties voor Pharma
Gepubliceerd op 28 apr 2011 om 15:49 | Views: 7

HEERLEN (AFN) - DSM is hard op zoek naar nieuwe allianties voor het onderdeel Pharma. Een partnerschap moet waarde toevoegen en het liefst ook eigen producten met zich meebrengen. Dat zei donderdag topman Feike Sijbesma van DSM tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het chemiebedrijf.

DSM sloot eind vorig jaar een joint venture met het Chinese Sinochem op het gebied van anti-infectiemiddelen. Volgende partnerschappen zullen waarschijnlijk ook in China of in India worden gevonden, aldus Sijbesma. De topman voegde er aan toe dat de samenwerking in China geen stap is richting een 'liquidatie' van het onderdeel Pharma.
voda
0
Toeval bestaat niet
28 april 2011, 10:00 uur | FD.nl
Toevallig op de dag dat DSM zijn resultaten over het eerste kwartaal presenteert, maakt farmaconcern Johnson&Johnson (J&J) de acquisitie bekend van Synthes.

J&J telt $ 21,3 mrd neer voor dit Zwitserse bedrijf dat doorgaat als de nummer 1 in de markt van producten voor het herstel van botbreuken. De aankoop vergroot het aandeel van J&J op dit gebied en verrijkt het concern met een bedrijf dat een operationele marge kent van 35%. Het is de hoogste marge van dit soort producenten met een martkwaarde van meer dan $5 mrd. De aankoop is de grootste in de 125-jarige historie van J&J.

...

Farmaconcerns

Om onder druk van de aandeelhouders toch te blijven presteren, saneren farmaconcerns er lustig op los, onder meer door de uitbesteding van de productie van medicijnen aan derden weer zelf ter hand te nemen.

Het Pharma-cluster van DSM is hiervan al enkele jaren het slachtoffer. Door het wegvallen van productiecontracten zijn de operationele inkomsten voor rente en belasting in het het eerste kwartaal met euro 10 mln in de rode cijfers gedoken.

etc.

www.fd.nl/artikel/22029916/toeval-bes...
Mr sponge
0
J&J is lekker aan het shoppen zeg. Eerst Crucell, nu Synthes.
Wie is de volgende?
Over een paar jaar Galapagos. Als er enkele producten in de buurt komen van markt introductie...
Of DSM of enkel de pharma tak van DSM? Voor de productieruimte die ze nodig hebben voor de producten die ontwikkeld worden onder Crucell / Galagos. Er is al samenwerking met DSM in de vorm van Percivia.

Wel jammer dat al die mooie bedrijven ten prooi drijgen ten vallen aan J&J.
Van de kant van J&J is het natuurlijk erg slim. De kleine investeerders de grote risico's laten nemen, door te investeren in nieuwe technieken/projecten. Als de kans van slagen aanzienlijk is gestegen nemen ze de enkele overgebleven bedrijven over en betalen een kleine premie. Dat is nog eens risk management!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:37
Koers 107,450
Verschil +0,100 (+0,09%)
Hoog 108,600
Laag 106,900
Volume 432.779
Volume gemiddeld 456.541
Volume gisteren 384.084