DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM gaat samen met Roquete fabriek bouwen

4 Posts
voda
0
DSM gaat samen met Roquete fabriek bouwen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) gaat samen met het Franse Roquette Freres sa (RQF.YY) een fabriek bouwen voor de productie van bio-barnsteenzuur, maken de bedrijven maandag bekend.

De fabriek komt te staan in Italie en zal naar verwachting in de tweede helft van 2012 operationeel zijn. De bedrijven maken geen financiele details bekend.

DSM en Roquette werken al sinds 2008 samen en maakten vorig jaar bekend een joint venture op te starten op het gebied van barnsteenzuur.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com

voda
0
DSM start bioplastics positief, maar klein - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het besluit van DSM (DSM.AE) om samen met het Franse Roquette (RQF.YY) in Italie een productiefaciliteit voor bioplastics te gaan bouwen is een positieve eerste stap in deze activiteiten, zegt Fabian Smeets van ING Equity Research. De ING-analist schat echter dat het aandeel van DSM in de joint venture ongeveer EUR10 miljoen omzet per jaar vertegenwoordigt en daarmee voor een bedrijf met de omvang van DSM relatief bescheiden is. Hij handhaaft een buy-advies bij een koersdoel van EUR56,00. Omstreeks 10.50 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR45,63, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

s.lin
0
Gelauwerd DSM in barnsteenzuur Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - DSM gaat een nieuwe barnsteenzuurfabriek bouwen. Daarmee geeft het bedrijf dat ooit begon als Dutch State Mines opnieuw vorm aan de verschuiving van (bulk) chemiebedrijf naar biotechnologie.Topman Feike Sijbesma nam bovendien in Canada een belangrijke innovatieprijs in ontvangst, waaruit blijkt dat DSM als nieuwkomer ook in de biotechbranche voor vol wordt aangezien.

„Over twee of drie eeuwen zullen mensen op onze huidige beschaving terugkijken als een korte tijdspanne waarin de mensheid haar totale economie voor ongeveer 250 jaar op kolen, olie en gas baseerde. We staan daarom op de drempel van een groene revolutie om terug te gaan naar een samenleving van en met de natuur.” Met deze woorden nam topman Sijbesma gisteren in Canada de prestigieuze George Washington Carver Award in ontvangst.

De prijs wordt sinds vier jaar uitgereikt aan de meest innovatieve bedrijven in de biotechindustrie. Sijbesma ziet voor biotechnologie een sleutelrol in de ’terugkeer’ naar een natuurlijke economie. Daarbij denkt hij aan kwalitatief hoogstaand voedsel, en biologische varianten van chemie en energie. Washington Carver (1864-1943) was een Afro-Amerikaanse uitvinder die vooral bekend werd door de vele toepassingen die hij uitvond rondom pinda’s. Voorbeelden zijn pindalijm, explosieve nitroglycerine en verf.

De wereldwijde koepelorganisatie Biotechnology Industry Organization schat de biotechmarkt inmiddels op € 250 miljard groot, zo meldde zij gisteren.

DSM gaat samen met de Franse onderneming in zetmeel en derivaten Roquette Frères een fabriek bouwen voor de duurzame productie van barnsteenzuur. De productielijn wordt gevestigd in Italië.

Barnsteenzuur wordt gebruikt voor de productie van harsen, voedingsproducten, textiel en medicijnen. De fabriek krijgt een capaciteit van 10.000 ton per jaar en moet in de tweede helft van 2012 in productie gaan. Het barnsteenzuur wordt geproduceerd op basis van fermentatie met een bijzondere gistsoort die bestand is tegen een zeer lage pHwaarde. Daardoor kan het barnsteenzuur met een veel lager energiegebruik worden geproduceerd dan bij gangbare productiemethoden.

Over de hoogte van de investeringen willen de twee partijen geen mededelingen doen.
di 10 mei 2011, 09:12 www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/97389...
[verwijderd]
0
De tweede paragraaf klinkt mij als muziek in de oren. Dat is iemand die het begrepen heeft!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 mei 2024 17:35
Koers 107,000
Verschil -1,150 (-1,06%)
Hoog 108,000
Laag 106,050
Volume 323.497
Volume gemiddeld 450.366
Volume gisteren 156.685