Fugro « Terug naar discussie overzicht

FUGRO - januari 2014

74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Daar gaan we ! Een nieuw (beurs)jaar ... benieuwd wat de koers van het aandeel FUGRO gaat doen. Eenieder de beste wensen !

Greetzzz
dagobert1
0
het jaar 2013 was een teleurstellend jaar voor Fugro. Per saldo heb ik verlies geleden in Fugro. Gekocht in januari 2013 en na een jaar lager geeindigd ondanks alle positieve vooruitzichten. Koers heeft dus nog wat herstel te gaan lijkt me.
Benieuwd hoe het bestuur dit jaar gaat communiceren. Eerste handelsdag staat Fugro alweer lager hoop niet dat dit een voorteken is.
Back
1
Hey Dagobert, ik vroeg me al af........dacht dat je een bespreking had met het bestuur van Fugro.
Anyways, moge een beter beleggingsjaar jou deel zijn,
RT2014
0
quote:

dagobert1 schreef op 2 januari 2014 13:09:

het jaar 2013 was een teleurstellend jaar voor Fugro. Per saldo heb ik verlies geleden in Fugro. Gekocht in januari 2013 en na een jaar lager geeindigd ondanks alle positieve vooruitzichten. Koers heeft dus nog wat herstel te gaan lijkt me.
Benieuwd hoe het bestuur dit jaar gaat communiceren. Eerste handelsdag staat Fugro alweer lager hoop niet dat dit een voorteken is.
De beste wensen aan iedereen!
Voor de meeste Fugro aandeelhouders was 2013 inderdaad geen vetpot. Ik kan niet klagen over mijn rendement in Fugro, vooral dankzij verschillende put series die ik periodiek heb geschreven. Ook wanneer het grofweg zijwaarts gaat (en je de juiste uitoefenprijzen selecteert) pak je dan nog een rendement van ca. 10-15%. Maar goed, dat blijft altijd nog fors achter bij mijn gemiddelde rendement op mijn andere posities. 2013 was een uitstekend beursjaar, Fugro heeft daarvan helaas niet kunnen profiteren door allerlei factoren.

Op Seeking Alpha een uitgebreid artikel daarover:
seekingalpha.com/article/1925751-fugr...
Wel inlog vereist.

Belangrijkste conclusie lijkt mij dat
-de onderliggende business goed rendeert;
-de onderliggende resultaten over 2013 en begin 2014 iets lager zullen zijn door start up issues bij de nieuwe joint venture met CGG en Subsea.
-de winstwaarschuwingen van concurrenten geen goede indicator zijn voor de business van Fugro;
-Fugro nog steeds laag gewaardeerd is door wat issues in 2012/2013 (vermeend boekhoudprobleem, vertrek verschillende bestuurders, short posities)
-Fugro kansen ziet om verder te groeien.

Ik verwacht op korte termijn geen spectaculaire stijgingen, maar dat er voor de lange termijn genoeg opwaarts potentieel in het vat zit lijkt mij duidelijk.

[verwijderd]
0
Rabobank : Koersdoel minus 3 euro bij blijvend Hold advies.
Fugro heeft uitdagingen op korte tot middellange termijn.

bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/fugro/...

Brogembank
0
@RT2014, dank voor het artikel op Seeking Alpha, had dit gemist;
er was reeds eerder een positief Fugro artikel daar te vinden:
seekingalpha.com/article/1755912-fugr...

probleem is wel dat daar in US$ gerekend wordt.

Dit bericht van Rabo vanmorgen zal op korte termijn vrees ik weinig goed doen... blij dat ik calls maart geschreven heb, maar liever zou ik het aandeel substantieel zien stijgen.

deze week gaat het weer echt gebeuren op de beurs, succes allen
dagobert1
0
Het bestuur van Fugro heeft toch wat uit te leggen aan de aandeelhouders. Van alle kanten komen er winstwaarschuwingen en analisten die moeilijke tijden voorzien voor Fugro. Dan kan je jen niet stil houden en zou ik een reactie verwachten van Fugro. Men dient aan te geven of de resultaten niet behaald kunnen worden vanwege deze omstandigheden zoals Rabo bijvoorbeeld meld of je geeft aan dat alles goed gaat. Communicatie in deze is beter dan niets zeggen lijkt me.
[verwijderd]
0
RT2014
0
roloff
0
quote:

RT2014 schreef op 9 januari 2014 15:39:

[...]

Short of Long?
Wat Geert Schaaij doet weet ik niet, maar ik zou short gaan.

www.nicoprbakker.nl/index.php/nicobak...

Denk dat beurzen (onder aanvoering van S&P500) als gevolg van de Amerikaanse kwartaalcijfers omlaag gaan. Verwachtingen zijn namelijk erg hoog.

Prettig weekend allen. FUR-Groet, Roloff
dagobert1
0
quote:

rolof schreef op 10 januari 2014 18:33:

[...]Wat Geert Schaaij doet weet ik niet, maar ik zou short gaan.

www.nicoprbakker.nl/index.php/nicobak...

Denk dat beurzen (onder aanvoering van S&P500) als gevolg van de Amerikaanse kwartaalcijfers omlaag gaan. Verwachtingen zijn namelijk erg hoog.

Prettig weekend allen. FUR-Groet, Roloff
Ja zo kan ik ook nog wel wat linkjes toevoegen. Niemand die het kan voorspellen. Voor Fugro geldt dat men in het afgelopen jaar op het aandeel geen rendement heeft kunnen behalen ondanks alle positieve berichten en verbeterde vooruitzichten. Ik voorzie derhalve een inhaal slag voor Fugro in 2014. Positief is dat het aandeel nog steeds een flinke dividend uitkeerd en dat kunnen weinig aandelen zeggen.
roloff
0
Het is niet zomaar een linkje / grafiekje. We hebben voor FUR immers net een mooie countertrend beweging (opwaarts) gehad in een dalende trend.

Van ruim 40 naar circa 43.50 (meer zit er even niet in het vat) en de trend is vooralsnog dalend.

www.nicoprbakker.nl/index.php/nicobak...

De inhaalslag zal pas gaan gebeuren als de dalende trend is doorbroken. Shell heeft ook lang in zo'n dalende trend gezeten.

Succes met het dividend.
FUR-Groet, Roloff
dagobert1
0
Bijzonder koersverloop vandaag. We zijn in een frame van 15 centen gebleven met een hoog volume. Is er iets gaande en is er op dit nivo flink ingekocht. Bijna alles vandaag op 42,60 verhandeld.
RT2014
0
Zo kan het ook!

"AMSTERDAM (Dow Jones)--Schlumberger Ltd. (SLB) heeft in het vierde kwartaal meer winst gemaakt, vooral omdat de omzet in het Midden-Oosten en Azie toenam. Ook in kernmarkten als Noord-Amerika steeg de omzet.
Dit blijkt vrijdag bij het openen van de boeken over de laatste drie maanden van het jaar.
Schlumberger behaalde in het Midden-Oosten en Azie 18% meer omzet dan een jaar eerder. De omzet uit activiteiten in Noord-Amerika steeg met 6,6%, in de regio's Europa/Commonwealth of Independent States/Afrika ging de omzet met 8,6% omhoog ten opzichte van een jaar eerder. In Latijns-Amerika daalde de omzet met 3,4% in het vierde kwartaal.
De dienstverlener aan de oliesector maakte een winst van $1,66 miljard, of $1,26 per aandeel, van $1,36 miljard, of $1,02 per aandeel een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $1,35, van $1,04 in dezelfde periode in 2012.
De omzet steeg met 7,4% tot $11,91 miljard.
Door Thomson Reuters geraadpleegde analisten hadden vooraf een winst per aandeel van $1,32 voorzien op een omzet van $11,99 miljard.
Voor 2014 verwacht het bedrijf dat de vraag naar olie flink toeneemt en uitkomt boven de niveaus van de afgelopen jaren. De mondiale economische outlook is volgens Schlumberger weinig veranderd, waarbij de economische fundamenten in de VS verder verbeteren en de groei in Europa naar verwachting sterker wordt.

Door Ben Fox Rubin; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
January 17, 2014 07:13 ET (12:13 GMT)"
dagobert1
0
Dat is goed nieuws voor de branche waarin Fugro ook zit. Fugro zit zelf ook in de gebieden waar de omzet flink is gestegen zoals het midden oosten en Azie,
RT2014
0
Zo kan het ook II (even ter afwisseling van een aantal tegenvallende resultaten bij branchegenoten):

"Omzet Halliburton naar record in 2013

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Halliburton heeft in 2013 een recordomzet geboekt, geholpen door een stijgende vraag in het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Azië en de landen van de voormalige Sovjetunie. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
De omzet ging vorig jaar met 3 procent omhoog tot 29,4 miljard dollar (21,7 miljard euro). Volgens topman Dave Lesar van Halliburton werd in 2013 in elke internationale regio een recordomzet behaald. De nettowinst bedroeg 2,1 miljard dollar, tegen 2,6 miljard dollar een jaar eerder. Dat kwam onder meer door prijsdruk op de Noord-Amerikaanse markt.
In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op 7,6 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 93 cent. Analisten hadden in doorsnee op 89 cent gerekend.
"
RT2014
0
Ka$$a voor Fugro:

"Noren geven record aan olielicenties uit
Van onze redactie
AMSTERDAM -
Noorwegen heeft 65 licenties uitgegeven aan bedrijven voor de productie van olie en gas. Dat is een record. De licenties zijn populair, ondanks een hogere oliebelasting.

De Noorse energieminister Tord Lien maakte bekend dat een recordaantal van 48 bedrijven licenties hebben ontvangen voor olie- en gasvelden die klaar zijn voor exploratie.
Ook Shell kreeg licenties toegewezen, net als andere oliereuzen als Total, Chevron en ExxonMobil. Het Noorse Statoil kreeg de meeste licenties toegewezen.
Verder hebben 40 bedrijven zich gemeld om onderzoek te doen in de Noorse delen van de Barentszzee en Noorse zee.
Vorig jaar werd de oliebelasting in Noorwegen opgetrokken, maar gezien cijfers zijn bedrijven dus nog steeds geïnteresseerd in de Noorse licenties. Het land zelf hoopt op deze manier de productie weer op te schroeven, nadat de olieproductie vorig jaar opnieuw daalde.
"

www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondse...

Fugro meldde in haar KW3 update:

"Sales of multi-client seismic data are developing more slowly than planned, mainly due to earlier reported delays in this year's Norwegian licensing round, with catch-up expected in the fourth quarter. Multi-client sales are traditionally back-end loaded to the fourth quarter."

Dat deze ronde niet in KW4 plaatsvond, droeg voor een aantal branchegenoten van Fugro bij aan het besluit om een winstwaarschuwing te geven voor de winst van 2013/KW4. Fugro zag hier geen reden toe.

Nu de ronde dan eindelijk toch heeft plaatsgevonden zullen de verkopen van data weer worden ingehaald.

hvb
0
Fugro lijkt me momenteel behoorlijk ondergewaardeerd. Zeker op lange termijn lijken me de kansen omhoog veel groter dan de risico's omlaag (ongeacht de cijfers over enkele weken).

In ieder geval ziet de balans er goed uit, en lijkt het dividend verzekerd. En dat dividend hoeven we ook niet lang meer op te wachten.

Het sentiment rond dit aandeel lijkt me momenteel véél te negatief. Een zeer goed bericht uit Noorwegen werd gisteren zelfs volledig genegeerd.

Ik ben daarom vandaag in Fugro ingestapt. Dit is vanaf nu zelfs mijn enige grote positie naast RDS (ik ben daarnaast nog in bezit van kleinere posities in Ahold en enkele goudmijnaandelen in VS/Canada).
74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2024 17:35
Koers 23,900
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 23,940
Laag 23,500
Volume 127.354
Volume gemiddeld 345.901
Volume gisteren 127.354