Euronext « Terug naar discussie overzicht

Euronext 2019

81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
Handelsvolumes Euronext licht lager in december

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in december licht lager dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie dinsdag voorbeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 0,9 procent lager op 7.902 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume 5,7 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met 6 procent tot 255 miljoen euro. Vergeleken met november was er een groei van 11,6 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 22 procent en met 16 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 34 procent op jaarbasis stijgen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met krap 16 procent toenam.

Derivaten op grondstoffen daalden met 0,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus 2017 een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume in december 19,1 miljard dollar, wat 22,5 procent meer was dan een jaar eerder en 6 procent minder dan in november.

In december kreeg Euronext er vier aandelennoteringen bij, onder andere het Spaanse Lleida.net, die samen 8,6 miljard euro ophaalden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verschillende partijen interesse in overname Noorse beurs

(ABM FN-Dow Jones) Het bestuur van Oslo Børs VPS doet eind februari een aanbeveling omtrent de partijen die belangstelling hebben getoond in een eventuele overname van de Noorse beursuitbater. Dit meldde Oslo Børs VPS vrijdag.

Eind december bracht Euronext een bod uit op Oslo Børs VPS ter waarde van 625 miljoen euro in contanten. Begin januari 2019 maakte de Noorse beurs echter bekend "relevante" partijen uitgenodigd te hebben om ook een bod op het Noorse beursbedrijf te doen,

Oslo Børs VPS deed dit, nadat bekend werd dat er partijen waren buiten Euronext die geïnteresseerd zijn in een overname.

Oslo Børs VPS meldde dat na de uitnodiging een aantal partijen belangstelling hebben getoond, waarna een reeks ontmoetingen plaatshadden en nog steeds plaatsvinden. Het Noorse beursbedrijf hoopt tot een optimale oplossing te komen met het oog op de aandeelhouderswaarde.

Uiterlijk eind februari zal Oslo Børs VPS een definitieve aanbeveling doen.

Eind december meldde Euronext een belang van 50,6 procent in het Noorse beursbedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext lanceert bod op Oslo Børs VPS

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft maandag het bod op Oslo Børs VPS gelanceerd. Dit maakte de beursuitbater uit onder meer Amsterdam en Brussel maandag voorbeurs bekend, nadat eind december de interesse al bekend werd gemaakt.

Euronext betaalt 6,24 miljard Noorse kronen voor Oslo Børs VPS, of omgerekend 625 miljoen euro. Dit betekent een premie van 32 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op 17 december 2018. Daarbovenop ontvangt elke aandeelhouder die het bod accepteert een rentebetaling op het bod per aandeel van 145 Noorse kroon van 6 procent per jaar.

De aanmeldingsperiode voor het bod start maandag en loopt af op 11 februari aanstaande bij het sluiten van de aandelenmarkten. De aanmeldingsperiode kan eventueel worden verlengd, aldus Euronext. De beursuitbater kan sowieso rekenen op de steun van een deel van de aandeelhouders van Oslo Børs VPS. Inclusief aankopen in de markt heeft Euronext zo zekerheid dat het 50,5 procent van de uitstaande aandelen in handen heeft.

Aan het bod zijn bepaalde voorwaarden verbonden, waaronder de goedkeuring van toezichthouders, een kort boekenonderzoek, groen licht van een meerderheid van de aandeelhouders van Euronext en een afronding van de transactie voor 31 augustus 2019. Daarnaast geldt een minimale drempel van 50,01 procent van het uitstaande Oslo Børs VPS aandelen dat Euronext in handen heeft of zal krijgen.

Indien Euronext de Noorse beurs inlijft, wil het Oslo Børs VPS verder blijven ontwikkelen. Ook hoopt het zo een bijdrage te leveren aan het Noorse financiële ecosysteem, aldus Euronext.

Het aandeel Euronext sloot vrijdag vlak op 52,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*Belangstelling Nasdaq nadat Euronext recentbod op Oslo Bors aankondigde
17:44
*Nasdaq in gesprek over een mogelijke overname van Oslo Bors, meldt Financial Times
voda
0
Nasdaq in gesprek over overname Oslo Bors - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beursorganisatie Nasdaq is in gesprek over een mogelijke overname van Oslo Børs. Dat schreef de Britse krant Financial Times donderdag.

Het bericht komt enkele dagen nadat Euronext zijn overnamebod op de Noorse nationale beurs lanceerde en wijst op een mogelijke biedingsstrijd tussen de twee rivaliserende beursorganisaties.

Euronext betaalt omgerekend 625 miljoen euro voor Oslo Børs en had bij de lancering van het bod afgelopen maandag al een meerderheid van 50,5 procent van de aandelen van het Noorse bedrijf in handen.

Oslo Børs maakte donderdag voorlopige resultaten bekend over 2018, naar aanleiding van het overnameplan van Euronext. Volgens Euronext was het bedrijf door een groep aandeelhouders uitgenodigd om te kijken naar een overname.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
London Stock Exchange kijkt ook naar Noorse beurs - media

(ABM FN-Dow Jones) De London Stock Exchange staat op het punt om een biedingsoorlog te ontketenen om de overname van de aandelenbeurs van Noorwegen, nadat Euronext onlangs een overnamebod lanceerde. Dat meldde de Britse krant Evening Standard maandag.

LSE zou een zakenbank hebben ingehuurd om te kijken naar een mogelijke overname van Oslo Børs, volgens een anonieme bron van de krant. Het zou de eerste overnamepoging zijn van LSE na de mislukte fusiepoging met Deutsche Börse in 2017.

Euronext lanceerde vorige week al een bod van 625 miljoen euro op Børs Bors. In december kreeg de in Amsterdam gevestigde beursorganisatie 50,3 procent van de aandelen van de Noorse beurs in handen.

Dat meerderheidsbelang bestaat uit onherroepelijke toezeggingen voor 45,3 procent van het aandelenkapitaal, plus ruim 5 procent die Euronext zelf heeft gekocht, zei woordvoerder Alice Jentink van Euronext maandag tegen ABM Financial News.

De aandelen die zijn toegezegd kunnen tot augustus 2019 niet worden aangeboden aan andere bieders. Euronext heeft eenzijdig het recht om de toezeggingen om te zetten in een transactie nadat de toezichthouders de noodzakelijke goedkeuringen voor de fusie geven.

De drempel die Euronext hanteert om het bod gestand te doen is 50,01 procent van de aandelen.

Het bestuur van de beurs van Oslo staat nog altijd open voor andere biedingen, merkte de Britse krant op. De twee grootste aandeelhouders van Oslo Bors, DNB Bank en Kommunal Landspensionskasse, hebben bovendien gezegd dat ze het advies van het bestuur afwachten alvorens ze een besluit nemen.

Eerder meldde de Financial Times dat de Amerikaanse rivaal Nasdaq ook zijn oog heeft laten vallen op het beursbedrijf in Oslo. Nasdaq bezit al de belangrijkste aandelenbeurzen van Denemarken, Zweden en Finland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext gaat vol voor Oslo Børs

Gepubliceerd op 4 feb 2019 om 08:00 | Views: 1.186

Euronext 16:31
53,05 +0,05 (+0,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext zet de strijd om de Noorse branchegenoot Oslo Børs voort. Het feit dat het bestuur van Oslo Børs de voorkeur geeft aan het concurrerende bod van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq doet daar niets aan af, zo laat Euronext maandag weten in een verklaring. Kort na de bekendmaking van Euronext vol te gaan voor Oslo Børs, lanceerde Nasdaq zijn bod officieel.

Euronext, het bedrijf achter onder meer de beurs van Amsterdam, weet zich door bepaalde toezeggingen al verzekerd van de steun van een meerderheid van de aandeelhouders van Oslo Børs. De Amerikanen bieden echter meer: bijna 674 miljoen euro, tegenover de circa 625 miljoen euro die Euronext bereid is te betalen.

Zondag liet NasdaqNordic, de Scandinavische tak van Nasdaq, nog weten bereid te zijn om met Euronext in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. Nasdaq wil op die manier meer aandelen kopen om alsnog aan het langste eind te trekken en na de beurzen van Denemarken, Zweden, Finland en IJsland ook die van Noorwegen in te lijven. Euronext baat beurzen in vijf landen uit.
voda
0
'Euronext overweegt hoger bod Oslo Børs'

Gepubliceerd op 5 feb 2019 om 19:37 | Views: 191

Euronext 17:35
53,80 +0,55 (+1,03%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext overweegt zijn bod op de Noorse branchegenoot Oslo Børs te verhogen om zo de overnamestrijd te winnen van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Mogelijk kan Euronext deze week al met het verhoogde bod naar buiten komen, al is er geen zekerheid dat er een verhoogd voorstel komt. Momenteel ligt er een bod van het beursbedrijf van circa 625 miljoen euro voor Oslo Børs. Nasdaq biedt bijna 674 miljoen euro en heeft de steun van het bestuur van Oslo Børs en de twee grootste aandeelhouders. Euronext zou de steun hebben van iets meer dan de helft van de aandeelhouders van Oslo Børs.

Voor Nasdaq zou het kopen van Oslo Børs zijn dominantie in Noord-Europa compleet maken. De Amerikanen zijn via onderdeel Nasdaq Nordic nu al eigenaar van de beurzen in Denemarken, Zweden, Finland en IJsland. Ook Euronext timmert in verschillende landen aan de weg. Als het lukt om Oslo Børs over te nemen, heeft Euronext straks van zes Europese landen de nationale aandelenbeurs in handen, waaronder de beurs in Amsterdam.
voda
0
Beursblik: Euronext traag uit de startblokken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
53,55 -0,25 -0,46 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De handel bij Euronext is in januari traag op gang gekomen met lagere volumes dan een jaar eerder en dan in december, wat niet verrast na de onrust op de financiële markten in die periodes. Dat stelde ING woensdag in een rapport.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume aan contante effecten, zoals aandelen en obligaties, op de beurzen van Euronext daalde met 15 procent op maandbasis en met 16 procent op jaarbasis.

Op de markt voor derivaten zoals opties en futures was de handel ongeveer 7 procent dunner dan een jaar eerder en 20 procent minder dan in december.

De valutahandel bij FastMatch bedroeg 20,1 miljard dollar, wat 5 procent meer was dan in december. Ten opzichte van een jaar eerder daalde het volume echter met 3,5 procent.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 64,00 euro op Euronext. Het aandeel stond woensdag een fractie lager op 53,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext verhoogt bod op Oslo Børs

Gepubliceerd op 11 feb 2019 om 07:55 | Views: 1.251

Euronext 15:57
52,55 +0,05 (+0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn bod op zijn Noorse branchegenoot Oslo Børs verhoogd. De pan-Europese beursuitbater biedt nu 158 Noorse kroon per aandeel waardoor het totale bod op ruim 6,7 miljard Noorse kroon uitkomt. Omgerekend is dat ongeveer 690 miljoen euro.

Het eerdere bod van Euronext was circa 625 miljoen euro waard. Euronext heeft verder de periode om zijn bod te accepteren verlengd tot en met 11 maart. De uitbater van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Dublin zegt al meer dan de helft van de aandeelhouders achter zijn bod te hebben.

Euronext-topman Stéphane Boujnah liet weten dat zijn bedrijf niet per se heel Oslo Børs in handen hoeft te krijgen. Als een aantal grote aandeelhouders aan willen blijven als minderheidsaandeelhouders, dan valt daar zeker over te praten zei hij tijdens een persconferentie in de Noorse hoofdstad.

Decentrale model

Na het bekend worden van het bod van Euronext nodigde de directie van Oslo Børs ook andere partijen op om een bod te doen. Het Amerikaanse Nasdaq deed dat en is momenteel bereid omgerekend 674 miljoen euro op tafel te leggen voor de Noorse beurs. De Amerikanen hebben ongeveer een derde van de aandeelhouders achter hun bod.

Euronext benadrukt nu dat de Noorse beurs door het decentrale model na een overname zijn eigen identiteit en bestuur houdt, maar wel kan profiteren van de slagkracht van een groot beursbedrijf op het gebied van bijvoorbeeld technologie en IT. Ook belooft Euronext dat Oslo zijn hoofdkantoor wordt voor alle toekomstige activiteiten in Scandinavië.

Meer vertrouwen in Nasdaq

Verder laat Euronext weten dat de Noorse financiële waakhond Finanstilsynet de belangrijkste toezichthouder blijft en nodigt het de Noorse financiële autoriteit ook uit om plaats te nemen in de toezichtsraad. Behalve de aandeelhouders heeft ook het Noorse ministerie van Financiën nog een stem in de overname van Oslo Børs. De overheid heeft al gewaarschuwd dat het beoordelingsproces enige tijd in beslag kan nemen.

Oslo Børs gaat het verhoogde bod van Euronext bestuderen, laat het Noorse beursbedrijf weten. Tegelijkertijd zegt de beursuitbater nog altijd meer vertrouwen te hebben in een toekomst als onderdeel van Nasdaq.

Nasdaq Nordic laat in een reactie weten er vertrouwen in te hebben dat het beter bij Oslo Børs past. Daardoor denkt Lauri Rosendahl, het hoofd van de Noord-Europese Nasdaq-tak, dat zijn bedrijf ,,superieure waarde biedt aan klanten, bedrijven, investeerders en de beurs''. De Amerikanen zijn ook al uitbater van onder meer de beurzen in Zweden, Denemarken, Finland en IJsland en willen een regionaal Scandinavisch handelssysteem optuigen.
voda
0
Massachusetts Financial Services meldt eerste belang in Euronext

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
52,60 -0,90 -1,68 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Massachusetts Financial Services heeft een eerste belang in Euronext gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 februari 2019.

Massachusetts Financial Services meldde een kapitaalbelang van 2,15 procent met een stemrecht van 3,04 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nasdaq verhoogt bod op Oslo Børs

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
54,85 0,25 0,46 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Nasdaq heeft het bod op Oslo Børs VPS verhoogd. Dit maakte de Amerikaanse beursuitbater maandag bekend.

Nasdaq wil nu 158 Noorse kronen per aandeel Oslo Børs VPS betalen, in plaats van het eerdere bod van 152 kronen. Eerder verhoogde de andere kaper op de kust, beursbedrijf Euronext, zijn bod al tot 158 kronen.

Verder versoepelt Nasdaq de voorwaarde dat meer dan 90 procent van de aandelen Oslo Børs moeten worden aangemeld onder het bod. Die drempel gaat omlaag naar "zeker tweederde van de aandelen" of indien nodig een hoger percentage om te voldoen aan de eisen van de regelgever.

Nasdaq herhaalde maandag dat zij de steun van de raad van bestuur van de Noorse beurs geniet. Aandeelhouders die goed zijn voor ruim een derde van de uitstaande Oslo Børs aandelen zouden opnieuw hun steun hebben uitgesproken. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe bod van Nasdaq is verlengd tot 29 maart, aldus de beursuitbater.

Vorige maand verhoogde Euronext, uitbater van onder andere de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs, zijn bod op de Noorse beurs van 145 naar 158 kronen. De aanmeldingsperiode voor dat bod loopt tot 11 maart. Euronext controleert al 50,5 procent van de aandelen Oslo Børs.

Het aandeel Euronext steeg maandag 1,0 procent op 55,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update2: Nasdaq verhoogt bod op Oslo Børs

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
54,80 0,20 0,37 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Nasdaq heeft het bod op Oslo Børs VPS verhoogd en de Noorse beurs beveelt dit bod aan bij zijn aandeelhouders. Een eerder verhoogd bod van Euronext wijst men af. Dit werd maandag bekend.

Nasdaq maakte vanmiddag bekend 158 Noorse kronen per aandeel Oslo Børs VPS te willen betalen, in plaats van het eerdere bod van 152 kronen. Eerder verhoogde de andere kaper op de kust, beursbedrijf Euronext, zijn bod al tot 158 kronen.

"Op basis van een evaluatie heeft het bestuur [van Oslo Børs] unaniem besloten om het hogere bod van Nasdaq aan te bevelen bij aandeelhouders en het verhoogde bod van Euronext niet te accepteren", zei het Noorse bedrijf maandag in een reactie.

Euronext laat zich echter niet uit het veld slaan. In een reactie zei de beursuitbater maandag dat men vertrouwen heeft in het eigen bod. Dat bod wacht op goedkeuring van toezichthouders en dat is de laatste grote horde voor de transactie om een meerderheid van de aandelen in handen te krijgen, afgerond kan worden.

"Euronext herhaalt dat het al een meerderheid van de aandelen Oslo Børs heeft veilig gesteld, waardoor voldaan is aan de minimale vereiste om het bedrijf over te nemen", aldus de beursuitbater. De transactie wordt dan ook afgerond zodra er groen licht is van toezichthouders.

Euronext controleert al 50,5 procent van de aandelen Oslo Børs. Vorige maand verhoogde de uitbater van onder andere de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs zijn bod op de Noorse beurs van 145 naar 158 kronen. De aanmeldingsperiode voor dat bod loopt tot 11 maart.

Nasdaq versoepelde onder zijn nieuwe bod de voorwaarde dat meer dan 90 procent van de aandelen Oslo Børs moeten worden aangemeld onder het bod. Die drempel gaat omlaag naar "zeker tweederde van de aandelen" of indien nodig een hoger percentage om te voldoen aan de eisen van de regelgever. Ook wordt de zogeheten 'drop-dead date' verlengd van 31 december 2019 naar 4 maart 2020 en 60 dagen na het verlopen of het afronden van het bod van Euronext.

Nasdaq herhaalde maandag ook dat zij de steun van de raad van bestuur van de Noorse beurs geniet. Aandeelhouders die goed zijn voor ruim een derde van de uitstaande Oslo Børs aandelen zouden opnieuw hun steun hebben uitgesproken. De aanmeldingsperiode voor het nieuwe bod van Nasdaq is verlengd tot 29 maart.

Het aandeel Euronext steeg maandag 0,4 procent op 54,80 euro.

Update: om reactie Oslo Børs toe te voegen.

Update 2: om reactie Euronext toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Euronext

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
55,90 -0,30 -0,53 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 64,00 naar 65,00 euro, met handhaving van het koopadvies, wijzend op de mogelijkheid van een fors dividend, als de geplande overname van de Noorse aandelenbeurs Oslo Børs niet zou slagen.

Als Euronext wel Oslo Bors VPS overneemt zou de winst per aandeel met 20 procent stijgen. Als de deal mislukt is er ruimte voor een aanzienlijk teruggave van kapitaal aan aandeelhouders, stelt analist Albert Ploegh in een woensdag gepubliceerd rapport.

Volgens de analist zijn geen van beide uitkomsten goed weerspiegeld in de huidige koers van het aandeel Euronext en wordt het aandeel verhandeld met een significante korting ten opzichte van sectorgenoten.

Het koersdoel van 65,00 euro gaat uit van de situatie zonder overname. Het bedrijf heeft gezegd vriendelijker voor aandeelhouders te zullen worden als er voor het einde van 2019 geen overnamekansen zijn. Ploegh voorziet in dit scenario een teruggave van 6,00 euro per aandeel, of zo'n 11 procent van de huidige marktwaarde.

Als Oslo binnengehaald wordt, zou de waarde van het aandeel 6,50 euro stijgen, bovenop het koersdoel van 65,00 euro.

Het wachten is op goedkeuring van de Noorse toezichthouder FSA, die uiterlijk medio juni wordt verwacht. Het feit dat het bestuur van Oslo Børs de overname door Euronext niet steunt, en wel het overnamebod van Nasdaq, "helpt niet" voor Euronext, denkt Ploegh. Maar volgens hem is het niet voldoende om de transactie te blokkeren. Hij durft niet te voorspellen welke partij uiteindelijk zal winnen.

Zowel Euronext, dat toezeggingen voor een meerderheidsbelang heeft, als Nasdaq, dat een fors minderheidsbelang heeft, zullen waarschijnlijk geschikte eigenaren worden bevonden door de toezichthouder, wat kan leiden tot een situatie waarin beide bedrijven vasthouden aan hun belangen. Euronext heeft gezegd in dat geval nog altijd de verwachte kostenvoordelen te kunnen realiseren.

Het aandeel Euronext stond donderdag 0,3 procent lager op 56,05 euro, bij een beperkt volume.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valutaplatform Euronext breidt uit naar Zuidoost-Azië

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
55,25 0,10 0,18 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) FastMatch, het platform voor valutahandel van Euronext, gaat een nieuwe 'matching engine' opzetten in Singapore, die vanaf het vierde kwartaal geheel operationeel moet zijn. Dat maakte de beursorganisatie dinsdag bekend.

Ook werd een commercieel kantoor in Singapore geopend voor Aziatische klanten.

De nieuwe 'matching engine' wordt de vierde van het bedrijf, na de locaties in New York, Londen en Tokyo. De nieuwe locatie moet klanten in diverse markten waaronder Singapore, Australië en Hong Kong een betere handelservaring en connectiviteit bieden.

"Deze uitbreiding in de Aziatische markt reflecteert de ambitie van FastMatch om overal ter wereld dichter bij zijn klanten te zijn en creëert een sterke basis voor de ontwikkeling tot een grote valutamarktplaats in de regio", aldus het bedrijf.

De monetaire autoriteit van Singapore wil de rol van de stadstaat versterken als centrum voor valutahandel. De autoriteit moedigt daarom marktpartijen aan om hun digitale infrastructuur in Singapore te plaatsen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer tijd voor bod Euronext op Oslo Børs

Gepubliceerd op 1 apr 2019 om 18:13 | Views: 124

Euronext 17:35
56,60 +0,10 (+0,18%)

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft de periode voor het accepteren van zijn bod op het Noorse Oslo Børs opnieuw verlengd, deze keer tot en met 6 mei. De uitbater van onder meer de beurs in Amsterdam liet verder weten een verklaring van geen bezwaar op zak te hebben van het college van bij Euronext aangesloten toezichthouders.

Alle overige voorwaarden van de bieding blijven hetzelfde. Zowel Euronext als tegenstrever Nasdaq is bereid 158 kroon per aandeel op tafel te leggen. Daarmee wordt Oslo Børs gewaardeerd op ongeveer 705 miljoen euro.

Euronext is al een tijdje in een overnamestrijd verwikkeld met het Amerikaanse Nasdaq. Euronext weet zich met zijn overnamebod nu verzekerd van steun van 53,1 procent van de aandeelhouders van Oslo Børs. Nasdaq op zijn beurt moet het volgens de laatste berichten nog doen met toezeggingen van circa een derde van de investeerders, maar heeft ook de steun van het bestuur van Oslo Børs.
voda
0
Update: Euronext verlengt bod op Noorse beurs

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
56,60 0,10 0,18 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft de aanmeldingsperiode voor zijn bod op Oslo Bors VNP verlengd, nu een college van toezichthouders geen bezwaren heeft tegen het overnameplan, waardoor alleen nog de Noorse regering groen licht moet geven. Dat maakte de beursorganisatie maandag bekend.

Aandeelhouders kunnen hun stukken aanmelden onder het bod van 158 kronen per aandeel tot en met 6 mei 18.00 uur. Eerder werd het bod al verlengd van 11 maart tot 1 april.

De goedkeuring vervult één van de voorwaarden voor het bod en vergroot zo de zekerheid dat de overname doorgaat, stelde de beursorganisatie. Toestemming van het Noorse ministerie van Financiën is nu nog "de laatste belangrijke voorwaarde" voordat de overname kan worden afgerond, volgens Euronext.

Euronext heeft naar eigen zeggen al een meerderheidsbelang van 53,1 procent in handen, via onherroepelijke toezeggingen en aandelen die aangeboden zijn onder het bod, bij elkaar goed voor 45 procent van de aandelen, plus een reeds verworven belang van 8,1 procent.

Het bestuur van Oslo Børs steunt nog altijd het concurrerende bod van 152 kronen per aandeel van het Amerikaanse Nasdaq. Euronext gelooft nog altijd de aantrekkelijkste strategische partner te zijn voor het Noorse bedrijf.

Als de overname is afgerond, dan zal de voormalig bestuursvoorzitter van Oslo Børs VPS, Tom Vidar Rygh, als onafhankelijk bestuurder toetreden tot het bestuur. Rygh is nu senior adviseur bij private equity fonds Nordic Capital en zal de groeiplannen van Euronext in het Noordse gebied ondersteunen.

Update van bericht 'Geen bezwaren toezichthouders tegen overname Oslo Bors door Euronext' om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handelsvolumes Euronext weer flink gedaald

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BinckBank
6,32 0,01 0,16 % Euronext Amsterdam
Euronext NV
56,95 -0,25 -0,44 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in maart opnieuw flink lager dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie vrijdag voorbeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 13,0 procent lager op 7.724 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume echter 5,6 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met ruim 30 procent tot 215 miljoen euro. Vergeleken met februari was er een minieme krimp van 0,9 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 1,7 procent, maar daalde op maandbasis met 7,0 procent.

Derivaten op aandelenindices zagen de volumes echter met 7,3 procent op jaarbasis afnemen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met meer dan 10 procent toenam.

Derivaten op grondstoffen daalden met 3,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus 2017 een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume in maart 21,0 miljard dollar, wat 12,1 procent meer was dan een jaar eerder, en 16 procent meer dan in februari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Noorse aanbeveling goed voor Euronext'

Gepubliceerd op 8 apr 2019 om 09:50 | Views: 995

Euronext 13:30
57,15 +0,50 (+0,88%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat de Noorse toezichthouder FSA beursuitbater Euronext een goede eigenaar vindt voor Oslo Børs is een welkome boodschap voor het in Amsterdam genoteerde bedrijf. Analisten van ING benadrukken dat een eventuele overname van Oslo Børs zonder verdere restricties mogelijk is.

Euronext is al langer in een overnamestrijd verwikkeld met Nasdaq. Ook dat Amerikaanse bedrijf kreeg een positief oordeel van de FSA. Het is aan het Noorse ministerie van Financiën om uiteindelijk goedkeuring te verlenen.

Volgens ING is het nu nog moeilijk om te zeggen wie uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Maar dat Euronext groen licht heeft gekregen van de FSA is duidelijk een positief signaal.

ING handhaafde zijn advies buy met een koersdoel van 65 euro. Het aandeel Euronext stond maandag omstreeks 09.40 uur 1,3 procent hoger op 57,40 euro.
voda
0
Nasdaq vergroot belang in Oslo Børs

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 09:14 | Views: 559

Euronext 12:49
58,05 -0,45 (-0,77%)

OSLO (AFN) - De biedingsstrijd om de Noorse beursuitbater Oslo Børs blijft aanhouden. Het Amerikaanse Nasdaq, dat in de overnametwist de concurrentie weet van Euronext, heeft ruim 844.000 aandelen Oslo Børs aangekocht. Daarmee hebben de Amerikanen nu een belang van 37 procent in het Noorse bedrijf.

Nasdaq benadrukt dat zij naar eigen zeggen de beste partij zijn voor Oslo Børs. Dat vindt ook Euronext, de uitbater van onder meer de beurs in Amsterdam, van zichzelf.

De strijdende partijen kregen onlangs beide een positieve aanbeveling van de Noorse financiële toezichthouder voor de overname van Oslo Børs. Euronext weet zich met zijn overnamebod verzekerd van steun van meer dan de helft van de aandeelhouders. Het is nu wachten op de goedkeuring door het Noorse ministerie van Financiën.
81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 dec 2023 17:35
Koers 76,800
Verschil +0,600 (+0,79%)
Hoog 76,850
Laag 76,200
Volume 167.745
Volume gemiddeld 159.221
Volume gisteren 384.358