Pharming Juni 2019

4.149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dewarry
0
quote:

Winstgevend schreef op 27 juni 2019 13:51:Voor mij is de actuele en huidige financiële status van belang.
Niet wat er nog steeds met het aandeel gebeurt.
Concrete cijfers en de logische stappen zijn KEY, de rest is BULL.
Kunnen we opnieuw 35 Miljoen Euro bijschrijven?
Daar ziet het wel naar uit.

Veel succes met nog 2 en een halve dag te gaan in Q2.
Nice die screenshot, zelf gemaakt? Lijkt met interessant om door te trekken op andere bedrijven. :-)
Wompie
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 28 juni 2019 14:26:


[...]
onzin.

er is in het verleden gemeld dat er extra voorraad was om aan de vraag te voldoen ,volgens mij ook bij goedkeuring prophylaxis.

Wellicht wordt er een hoop duidelijk als we de q2 cijfers te zien krijgen. Zou toch verwachten dat die hoger gaat zijn dan eerdere kwartalen.
De Allesweter
0
quote:

't zal maar gebeuren schreef op 28 juni 2019 14:26:


[...]
onzin.

er is in het verleden gemeld dat er extra voorraad was om aan de vraag te voldoen ,volgens mij ook bij goedkeuring prophylaxis.


Dan is de voor de hand liggende conclusie dat de omzet significant is toegenomen.
Produktie tekorten om welke reden dan ook zijn mij niet bekend.

U kiest voor uw interpretatie, ik de mijne.

We zullen snel weten hoe of wat.
voda
6
Gesprek van de Dag: Sijmen de Vries, topman Pharming

Na een woelige periode is Pharming (NL0010391025: 0,52%)uitgegroeid tot een winstgevend biotechbedrijf. Topman Sijmen de Vries vertelt hoe de onderneming de toekomst in eigen hand kon nemen.

Op 16 juni was het twintig jaar geleden dat Pharming een beursnotering in Amsterdam kreeg. Na een langere periode van ups and downs is het biotechbedrijf sinds een paar jaar een winstgevende onderneming met een beurswaarde van bijna €500 mln. Dat is voor een groot deel te danken aan een ambitieuze operatie waarmee het bedrijf de Amerikaanse rechten terugkocht van zijn tot dusver enige medicijn Ruconest, dat wordt gebruikt bij behandeling van de zeldzame aandoening erfelijk angio-oedeem (HAE). Topman Sijmen de Vries vertelt over de metamorfose van zijn bedrijf en deelt zijn visie op de farmaceutische- en biotechindustrie.

De stevige omzetgroei van de afgelopen jaren is te danken aan het middel Ruconest. Hoe ziet de markt voor dit medicijn er momenteel uit?
‘Toen we vijf jaar geleden groen licht kregen voor de Amerikaanse introductie van Ruconest, waren er al verschillende HAE-middelen op de markt. Daarom kregen we in eerste instantie de patiënten bij wie de werking van de andere middelen niet afdoende was. Voor die groep was ons middel een mooi alternatief. Vervolgens zijn we om deze patiënten een goed zorgnetwerk heen gaan bouwen. Hierdoor hebben we een heel trouwe patiëntengroep gecreëerd.

‘Vorig jaar is er een nieuwe generatie medicijnen op de markt gekomen, vooral gericht op preventie van HAE-aanvallen met een ander werkingsmechanisme. Deze middelen zijn een stap voorwaarts. Ze kunnen echter niet voorkomen dat, zo weten we uit gegevens van de FDA (de Amerikaanse toezichthouder op de medicijnmarkt, red.) meer dan de helft van de patiënten nog steeds kampt met doorbraakaanvallen. Tot voor kort werd Ruconest niet voor de behandeling van doorbraakaanvallen gebruikt, maar na goede resultaten bij ernstig zieke patiënten zien we nu dat ook op voor deze toepassing van ons medicijn de interesse toeneemt.

Lees ook:

Groeimotor Pharming dreigt stil te vallenGroeimotor Pharming dreigt stil te vallen

‘Hoewel het steile groeitempo misschien wat afvlakt, zitten onze inkomsten in deze nichemarkt nog steeds in de lift. Maar doordat HAE-aanvallen op onvoorspelbare momenten plaatsvinden, moeten beleggers er wel rekening mee houden dat de inkomsten van kwartaal tot kwartaal behoorlijk kunnen fluctueren. Dat is echter niets bijzonders. Zo zagen we in 2017 dat de verkopen plotseling omhoog schoten door leveringsproblemen met een concurrerend middel. Dat heeft ons toen een flinke duw in de rug gegeven. Het was ook een wake up call, die ons ertoe bracht om onze eigen productieketen nog eens goed tegen het licht te houden. Om de levering van Ruconest te kunnen blijven garanderen, hebben we in het voorjaar een minderheidsbelang genomen in onze toeleveringspartner BioConnection.’

Hoe komt het dat Pharming als Nederlands bedrijf het overgrote deel van de omzet in de Verenigde Staten boekt?

‘In Europa wordt de medicijnprijs vastgesteld door marktautoriteiten. Het uitgangspunt voor die prijsstelling is in dit geval het prijsniveau van de vorige generatie HAE-middelen. Die werd echter dertig jaar geleden gefabriceerd door semi- overheidsbedrijven (bloedbanken) zonder winstoogmerk. Met een middel met hoge productiekosten, zoals Ruconest, valt daarom nauwelijks iets te verdienen in Europa. In dit geval ging het om producten die niet in de Verenigde Staten te verkrijgen waren. De fabrikanten hebben bij de eerste introductie, tien jaar geleden, voor een prijsstelling gekozen die meer in overeenstemming was met de toegevoegde waarde van de producten.

‘De ophef over hoge medicijnprijzen in Nederland is volgens mij niet altijd terecht. Innovatie kost nu eenmaal heel veel geld. Toen ik 32 jaar geleden voor het eerst aan de slag ging in de farmaceutische industrie, maakten de medicijnkosten slechts 10 tot 12% van de totale medische uitgaven uit. Dat is nog steeds zo. Politici kunnen makkelijk scoren als ze medicijnfabrikanten de zwartepiet toespelen, maar ze gaan voorbij aan de vraag wat een investering in geneesmiddelen de totale gezondheidszorg en de gehele samenleving uiteindelijk bespaart – vooral bij behandelingen die langdurig het functioneren van een jonge populatie kunnen verbeteren. De maatschappelijke winst is dan veel groter dan het ogenschijnlijk hoge prijskaartje van een geneesmiddel.

‘In de Verenigde Staten hebben ze dat beter door, hoewel de gemiddelde prijs van een geneesmiddel daar niet zo heel ver verwijderd is van de prijs in Europa. Dat komt omdat er, ook in de VS, voor het merendeel goedkope, generieke kopieën worden voorgeschreven van medicijnen waarvan het patent verlopen is en de prijzen ook in de VS heel laag liggen.

‘Een gevolg van de prijsdiscussie in de afgelopen decennia is dat er in Europa een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden. Er zijn nog maar een paar grote spelers over, die vooral gevestigd zijn in landen waar ze normalere medicijnprijzen hanteren, zoals Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De biotech- en farmasector in de Verenigde Staten floreert en vrijwel alle Europese bedrijven worden uiteindelijk door Amerikaanse branchegenoten opgekocht.’

voda
5
Deel 2:
Pharming heeft nu een eigen verkooporganisatie in de Verenigde Staten. Aanvankelijk opereerde het bedrijf daar via een marketingpartner. Wat gaat er schuil achter die omslag?
‘Op basis van mijn ervaringen, onder andere vroeger bij Novartis, zijn we in de VS zo’n tien jaar geleden voor Ruconest op zoek gegaan naar een relatief kleine farmaceut die nog hongerig was en die veel energie in de marketing voor het toen nog niet goedgekeurde Ruconest zou kunnen stoppen. Zo kwamen we uit bij Santarus, waarmee we in veel opzichten op dezelfde golflengte zaten. Maar nog voordat we het middel op de markt mochten brengen, werd Santarus al overgenomen door Salix Pharmaceuticals. In eerste instantie leek die partij niet van plan om veel moeite in Ruconest te stoppen. Het kostte behoorlijk wat moeite om onze nieuwe partner te overtuigen van de kansen die er voor ons medicijn lagen. En hoewel Salix weinig ervaring had met middelen tegen zeldzame aandoeningen, werd de marktintroductie toch een succes.

‘Niet lang daarna werd Salix op zijn beurt ook weer overgenomen. Onze nieuwe partner Valeant Pharmaceuticals stond indertijd bekend als een grote partij met een sterke verkoopafdeling. In eerste instantie was ik enthousiast, maar al snel begon ik me meer en meer zorgen te maken omdat Valeant allerlei bezuinigingen doorvoerde. De alarmbellen gingen pas echt rinkelen toen de topman vertelde dat Ruconest voor hen een van de snelst groeiende producten was — maar zo groot waren die verkopen helemaal niet! Het had er alle schijn van dat Valeant een groot kaartenhuis was, dat vroeg of laat zou instorten.

‘We hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe we het heft weer in eigen hand konden nemen. Valeant stond echter niet te springen om zaken met ons te doen en het was heel lastig om de financiering rond te krijgen. We hadden €80 mln tot €100 mln nodig, maar onze beurswaarde was slechts €60 mln à €70 mln. Het heeft uiteindelijk meer dan een jaar geduurd voordat we de deal met veel kunst en vliegwerk rond kregen. Vervolgens zijn we heel hard aan de gang gegaan om dure schuldconstructies te herfinancieren. Daar zijn we goed in geslaagd. Pharming heeft de toekomst weer in eigen hand en is sinds vorig jaar ook helemaal onder de streep steeds winstgevender.’

Lees ook:

Winstprimeur voor PharmingWinstprimeur voor Pharming

Hoe ziet toekomst eruit?
‘Een van de grote uitdagingen is om te kijken of Ruconest ook ingezet kan worden tegen nieuwe indicaties, zoals bij de zwangerschapscomplicatie pre-eclampsie of acuut nierfalen bij bijvoorbeeld stentoperaties waarbij contrastvloeistof wordt gebruikt. De eerste studies naar acuut nierfalen en opvattingen van zogeheten key opinion leaders op beide gebieden zijn veelbelovend. En de potentiële marktomvang voor deze aandoeningen, waarvoor nog geen behandeling voorhanden is, is een veelvoud van die voor HAE. Bovendien hoeven we voor deze studies geen geld te lenen, want we verdienen dat nu in ruime mate zelf.

‘Het voordeel daarbij is dat eerdere studies al hebben uitgewezen dat Ruconest een veilig middel is. Voor dit deel van het onderzoekstraject hoeven dan ook geen langdurige testfases doorlopen te worden, maar kunnen we meteen met patiënten beginnen. Iets anders waar we sinds kort ook naar kijken, is het overnemen van een kleinere partij met een veelbelovend middel tegen zeldzame aandoeningen, dat we via onze eigen verkooporganisatie kunnen vermarkten. Er lopen allerlei gesprekken. Of het tot een akkoord komt, hangt van heel veel zaken af. Het zou echter zomaar kunnen dat we binnen afzienbare tijd een aankoop kunnen doen.’

Sijmen de Vries, topman Pharming
2008 – heden Topman Pharming
2006 – 2008 Topman 4-Antibody
2004 – 2006 Topman Morphochem AG in München
2000 – 2004 Diverse functies bij Novartis
1998 – 1999 Topman Londense biotech-startup
1986 – 1998 Diverse functies bij Smithkline Beecham
1986 Studie Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam) afgerond
1959 Geboren in Vlaardingen
TAGS
Gesprek van de Dag
Interview

www.beleggersbelangen.nl/2019/06/28/g...
't zal maar gebeuren
0
quote:

De Allesweter schreef op 28 juni 2019 14:55:


[...]

Dan is de voor de hand liggende conclusie dat de omzet significant is toegenomen.
Produktie tekorten om welke reden dan ook zijn mij niet bekend.

U kiest voor uw interpretatie, ik de mijne.

We zullen snel weten hoe of wat.

het was een vraag ,geen interpretatie.
en het zou uiteraard prachtig zijn als de omzet flink is toegenomen.
shortcut
0
sijmen de vries is een oude man geworden want het gesprek gaat heel veel over vroeger
Nickname
0
quote:

shortcut schreef op 28 juni 2019 15:08:


sijmen de vries is een oude man geworden want het gesprek gaat heel veel over vroeger

Prima toch? Veel mensen hier op het forum hebben de zware gang die het management heeft moeten maken in de afgelopen tien jaar echt niet op het netvlies. Dat er nu (duurzaam) winst gemaakt wordt was niet bepaald vanzelfsprekend. En verder is het blijkbaar de keus van de journalist om het 'verhaal van Pharming' nog eens op te schrijven. Aan het eind van het stuk wordt er overigens prima op de toekomst ingegaan.
BassieNL
1
quote:

Stinkschoen schreef op 28 juni 2019 14:17:


[...]

Mooi bericht, heb je toevallig ook de bron hierbij? Als ik op Google zoeken dan vind ik dit bericht niet. Bedankt!
First Berlin (21 mei 2019)
www.equitystory.com/Download/Research...

Dat behoort tot de algemene kennis ;)
Cor S
5
quote:

Woefdram schreef op 28 juni 2019 15:46:


Beetje een nietszeggend interview...


Ik vind jou reactie nietszeggend....
tombola
0
De Vries: ".... Maar doordat HAE-aanvallen op onvoorspelbare momenten plaatsvinden, moeten beleggers er wel rekening mee houden dat de inkomsten van kwartaal tot kwartaal behoorlijk kunnen fluctueren...."
Is dit een verkapte waarschuwing geen hoge verwachtingen over Q2 te hebben? Hij kent natuurlijk al het verlopig resultaat van Q2 en lijkt zich zo vast in te dekken voor een eventuele tegenvaller.
Tegelijk vind ik het wel een inzichtgevend interview. Maar hij laat weer niets los over alle zaken waarop al jaren wordt gewacht: 1 EMA goedkeuring voor onder de 12 jr; 2. Nieuwe vriendelijker toedieningsvormen 3 Wanneer start onderzoek bij nierfalen 4 Koeien ruconest etc etc
De amateur
1
quote:

tombola schreef op 28 juni 2019 16:39:


De Vries: ".... Maar doordat HAE-aanvallen op onvoorspelbare momenten plaatsvinden, moeten beleggers er wel rekening mee houden dat de inkomsten van kwartaal tot kwartaal behoorlijk kunnen fluctueren...."
Is dit een verkapte waarschuwing geen hoge verwachtingen over Q2 te hebben? Hij kent natuurlijk al het verlopig resultaat van Q2 en lijkt zich zo vast in te dekken voor een eventuele tegenvaller.
Tegelijk vind ik het wel een inzichtgevend interview. Maar hij laat weer niets los over alle zaken waarop al jaren wordt gewacht: 1 EMA goedkeuring voor onder de 12 jr; 2. Nieuwe vriendelijker toedieningsvormen 3 Wanneer start onderzoek bij nierfalen 4 Koeien ruconest etc etc


1. EMA voor onder 12 jaar is zeer bureaucratisch. Pharming gaf aan komt wanneer het komt ligt aan de EMA.
2. Wordt aan gewerkt, zodra er iets concreets is wordt dat gemeld. Momenteel geen PB waardige ontwikkelingen
3. IND filing wordt gedaan 2e halfjaar. Momenteel nog overleg met zowel Basel als andere deskundigen wat de beste opzet voor onderzoek is
4. Koeienlijn is vorig jaar opgestart. Geen PB waardige ontwikkelingen.

Nog meer vragen?

P.s. wellicht handig naar een AVA te gaan waar dit allemaal behandeld is.
BassieNL
0
quote:

De amateur schreef op 28 juni 2019 16:48:


[...]

1. EMA voor onder 12 jaar is zeer bureaucratisch. Pharming gaf aan komt wanneer het komt ligt aan de EMA.
2. Wordt aan gewerkt, zodra er iets concreets is wordt dat gemeld. Momenteel geen PB waardige ontwikkelingen
3. IND filing wordt gedaan 2e halfjaar. Momenteel nog overleg met zowel Basel als andere deskundigen wat de beste opzet voor onderzoek is
4. Koeienlijn is vorig jaar opgestart. Geen PB waardige ontwikkelingen.

Nog meer vragen?

P.s. wellicht handig naar een AVA te gaan waar dit allemaal behandeld is.

Of een analistenrapport doornemen:
www.equitystory.com/Download/Research...

1. onbekend
2.H1 20 Start clinical studies of new delivery methods
3. H1 19 IMPD filing in acute kidney injury / H2 19 Start phase II trial in acute kidney injury
4. onbekend

Source: Pharming Group NV
Woefdram
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
voda
1
18 okt 0.9515 13 nov 0.8600 07 dec 0.7950 07 jan 0.8700 31 jan 0.8270
19 okt 0.9190 14 nov 0.8355 10 dec 0.7615 08 jan 0.8450 01 feb 0.8145
22 okt 0.9185 15 nov 0.8240 11 dec 0.7890 09 jan 0.8325 04 feb 0.8060
23 okt 0.8490 16 nov 0.8165 12 dec 0.7860 10 jan 0.8260 05 feb 0.8280
24 okt 0.8710 19 nov 0.7705 13 dec 0.7800 11 jan 0.8215 06 feb 0.8210
25 okt 0.9450 20 nov 0.7775 14 dec 0.8130 14 jan 0.8000 07 feb 0.7990
26 okt 0.9510 21 nov 0.8465 17 dev 0.7950 15 jan 0.7920 08 feb 0.7885
29 okt 0.9470 22 nov 0.8140 18 dec 0.7720 16 jan 0.8190 11 feb 0.7870
30 okt 0.9300 23 nov 0.8065 19 dec 0.7620 17 jan 0.8140 12 feb 0.8495
31 okt 0.9620 26 nov 0.7880 20 dec 0.7630 18 jan 0.8290 13 feb 0.8360
01 nov 0.9495 27 nov 0.7940 21 dec 0.7420 21 jan 0.8200 14 feb 0.8130
02 nov 0.9450 28 nov 0.8045 24 dec 0.6950 22 jan 0.8015 15 feb 0.8370
05 nov 0.9380 29 nov 0.7950 27 dec 0.6750 23 jan 0.8225 18 feb 0.8520
06 nov 0.9330 30 nov 0.7885 28 dec 0.7200 24 jan 0.8300 19 feb 0.8875
07 nov 0.9485 03 dec 0.7990 31 dec 0.7575 25 jan 0.8430 20 feb 0.8700
08 nov 0.9430 04 dec 0.8010 02 jan 0.7665 28 jan 0.8425 21 feb 0.8600
09 nov 0.9175 05 dec 0.7920 03 jan 0.7585 29 jan 0.8300 22 feb 0.8455
12 nov 0.8415 06 dec 0.7565 04 jan 0.7570 30 jan 0.8315 25 feb 0.8450

26 feb 0.8520 21 mrt 0.8100 15 apr 0.8498 13 mei 0.7622 05 jun 0.7450
27 feb 0.9050 22 mrt 0.7950 16 apr 0.8404 14 mei 0.7958 06 jun 0.7324
28 feb 0.9270 25 mrt 0.7820 17 apr 0.8328 15 mei 0.7700 07 jun 0.7274
01 mrt 0.9570 26 mrt 0.8100 18 apr 0.8200 16 mei 0.8052 10 jun 0.7278
04 mrt 0.9960 27 mrt 0.8055 23 apr 0.8266 17 mei 0.7900 11 jun 0.7300
05 mrt 0.9435 28 mrt 0.7990 24 apr 0.8262 20 mei 0.7884 12 jun 0.7260
06 mrt 0.9155 29 mrt 0.8105 25 apr 0.8252 21 mei 0.8044 13 jun 0.7336
07 mrt 0.8840 01 apr 0.8200 26 apr 0.8370 22 mei 0.7922 14 jun 0.7300
08 mrt 0.8250 02 apr 0.8188 29 apr 0.8370 23 mei 0.7590 17 jun 0.7220
11 mrt 0.8045 03 apr 0.8392 30 apr 0.8250 24 mei 0.7710 18 jun 0.7478
12 mrt 0.8390 04 apr 0.8370 02 mei 0.8200 27 mei 0.7740 19 jun 0.7566
13 mrt 0.8250 05 apr 0.8760 03 mei 0.8218 28 mei 0.7776 20 jun 0.7632
14 mrt 0.8100 08 apr 0.8706 06 mei 0.8216 29 mei 0.7730 21 jun 0.7454
15 mrt 0.8290 09 apr 0.8720 07 mei 0.8010 30 mei 0,7674 24 jun 0.7400
18 mrt 0.8220 10 apr 0.8648 08 mei 0.8100 31 mei 0.7478 25 jun 0.7254
19 mrt 0.8210 11 apr 0.8702 09 mei 0.7664 03 jun 0.7420 26 jun 0.7318
20 mrt 0.8195 12 apr 0.8450 10 mei 0.7860 04 jun 0.7460 27 jun 0.7276

28 jun 0.7338
lucas D
1
2018:
31 dec 0,758 = ijkpunt einde maand winst/verlies
2019:
31 januari 0,827: + 9,15%
28 februari 0,927: + 22,38%
29 maart 0,811: + 7%
30 april 0,825: + 8,8%
31 mei 0,748: - 1,4%
28 juni 0,734 - 3%

03 juni 0,742
04 juni 0,746
05 juni 0,745
06 juni 0,732
07 juni 0,727
10 juni 0,728
11 juni 0,730
12 juni 0,726
13 juni 0,734
14 juni 0,730
17 juni 0,722
18 juni 0,748
19 juni 0,757
20 juni 0,763
21 juni 0,745
24 juni 0,740
25 juni 0,725
26 juni 0,732
27 juni 0,726
28 juni 0,734 Voda winnaar.

Bedankt weer Hans, vandaag een slotkoers van 0,734 dat is 0,008 hoger dan de voorgaande beursdag. Volume laag met 1.979.420 st. verhandelde aandelen.

Nieuws deze week:
Nee.
Blijft staan:
Het ruime minderheidsbelang in BioConnection zou ook weleens een nieuwe inkomstenbron kunnen worden.
www.mibiton.nl/images/Interviews/BioC...

Slotkoers van de maand juni is 0,014 lager gesloten dan de slotkoers van mei.
Komt er in de maand juli nog nieuws?
We gaan het zien.

Hoogste koers 0,735, laagste koers 0,726 verschil 0,009
Maandag 1 juli een nieuwe maand met weer een dag met opnieuw nieuwe kansen.
4.149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 200 201 202 203 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 feb 2020 17:35
Koers 1,120
Verschil -0,021 (-1,80%)
Hoog 1,148
Laag 1,060
Volume 24.098.382
Volume gemiddeld 12.820.158
Volume gisteren 25.023.493