Forum: Arcelor Mittal » Arcelor Mittal juni 2019 » Pagina: 54 | Beursonline.nl

Arcelor Mittal juni 2019

1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
UpandDown
0
quote:

Archie Steelman schreef op 27 juni 2019 10:29:


Het duurste diner ooit: $75 miljard
Door Joost DerksForex5 minuten geleden (27.06.2019 10:13)

De komende dagen gaan president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping op zoek naar een uitweg uit het handelsconflict. Als ze daar niet in slagen, heeft dat heel grote gevolgen.
Tijdens de G20 bijeenkomst in Osaka schuiven Trump en Jinping aan voor wat mogelijk het duurste diner ooit wordt. Tussen de gangen door, moet er een oplossing worden gevonden voor het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Trump dreigt namelijk om bij het uitblijven van een akkoord, een importheffing van 25% in te voeren op de $300 miljard aan goederen waarover nu nog geen belasting wordt betaald. Bij het etentje staat dus $75 miljard op het spel. De werkelijke belangen zijn zelfs veel groter, aangezien een Chinese tegenzet in dit scenario onvermijdelijk is.

90% op weg
De vooruitzichten zijn gunstig. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin vertelde begin deze week dat de voorbesprekingen goed verkopen en een akkoord al voor 90% rond is. Het blijft natuurlijk afwachten of beide partijen elkaar ook daadwerkelijk vinden. Eerder dit jaar leken de besprekingen ook vlot te verlopen, totdat Trump in mei onverwacht een nieuw pakket importheffingen doorvoerde. Volgens hem krabbelde China op te veel punten terug op de gemaakte afspraken. Het land laat nu echter geen kans liggen om de goede wil te tonen. China plaatste bijvoorbeeld woensdag nog voor $4,5 miljard aan renminbi-obligaties om die munt te ondersteunen. Dat is een duidelijk signaal dat China de eigen valuta niet als wapen wil gebruiken in het conflict.

Haarscheurtjes
In economisch opzicht komt het beide partijen goed uit om de handelsstrijdbijl te begraven. De laatste tijd worden er wat haarscheurtjes zichtbaar in de Amerikaanse economische groei. In mei daalden de orders voor duurzame goederen zoals vliegtuigen en auto’s voor de derde keer in vier maanden: -1,3%. En de 75.000 nieuwe banen in die maand waren nog niet de helft van waar economen op rekenden. Dat het Chinese groeitempo nog enigszins op peil blijft, is volledig te danken aan een enorm pakket stimuleringsmaatregelingen.

Winnaars van de handelsvrede
Op de valutamarkt hebben echter de opkomende landen nog het meest te winnen bij een handelsakkoord. Deze landengroep is hard getroffen door de afvlakkende wereldhandel. Bovendien hebben beleggers met het oog op de groeiende risico’s hun positie in valuta’s van opkomende landen ingeruild voor veilige havens, zoals de dollar. De kans dat er over een paar dagen een compleet akkoord ligt, is overigens vrij klein. Trump wil eerst bewijs zien dat China de afspraken nu wel goed nakomt. Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook dat de invoerheffing van tafel gaat en de onderhandelingen een vervolg krijgen. Ook in dat geval halen financiële markten – en valuta’s van opkomende markten in het bijzonder - straks opgelucht adem.

We gaan zien wat dit allemaal gaat doen met de koers van Arcelor.
Hoop doet leven zal ik maar zeggen


Bij een deal verwacht ik een stijging tussen de 20 en 30%.
Waarom?
Omdat de koers vanaf rond de €20 omlaag gekelderd is sinds de aankondiging van trump over de heffingen.
mvliex 1
0
quote:

Pussy schreef op 27 juni 2019 06:33:


[...]
Goed nieuws
Voor a en b misschien wel poes, niet voor hen die dan zonder werk komen te zitten! Er is meer dan jouw shortpositie.

Archie Steelman
0
Bij een deal verwacht ik nog een behoorlijke stijging, maar 20 tot 30% is wel heel veel
voda
0
ArcelorMittal ResponsibleSteel certification standard reviewed

Following a two day members’ meeting last week, hosted by ArcelorMittal at the ArcelorMittal Orbit at the Olympic Park in Stratford, East London, version four of the new draft ResponsibleSteel certification standard has been reviewed by members with formal market launch of the standard now expected towards the end of the year.

Mr Alan Knight, head of sustainable development at ArcelorMittal and co-chair of ResponsibleSteel said that “I am encouraged both by the progress we have made in developing the ResponsibleSteel standard and the broad-based interest in the scheme. For a scheme like this to truly gain market acceptance we need involvement, collaboration and input from multiple stakeholder groups. Steel industry participants clearly have an important role to play in its development, but an accreditation scheme created solely by the steel industry and for the steel industry would lack credibility. The multi-stakeholder aspect is critical, so the support and membership sign up we have received from mining majors, financial institutions, steel consuming customers and NGOs brings that credibility. It has also been integral in ensuring the development of the standard is sufficiently stringent – we received over 600 responses to the public consultation carried out on version three of the standard. With this input carried into version four, I am confident the scheme will be market ready later this year and will achieve its objective of providing the reassurance steel customers and industry stakeholders need on industry sustainability standards.”

ResponsibleSteel is the steel industry’s first, multi-stakeholder certification initiative that aims to set a single, global standard for the entire ‘mine-to-metal’ steel value chain. The multi-stakeholder initiative, of which ArcelorMittal was a founding member and has played a leading role in developing, was first established in 2015. Efforts to accelerate the creation of the standard, including extensive public consultation periods, have increased over the past 12 months, leading to yesterday’s approval of draft version four. The standard will enable steel producers to prove their production processes and products meet rigorously defined standards across a broad range of social, environmental and ethical criteria. It will also serve to improve responsible sourcing of raw materials used in steelmaking and reduce supply-chain risk.

Source : Strategic Research Institute
Audit4life
1
quote:

Archie Steelman schreef op 27 juni 2019 10:45:


Bij een deal verwacht ik nog een behoorlijke stijging, maar 20 tot 30% is wel heel veelHeeft het niet meer te maken met die hedgefondsen? Gisteren las ik in de slotblog dat alle shortposities inmiddels afgebouwd zijn. Naar ik mag aannemen, gaat de koers dus op de korte termijn niet meer naar beneden, anders hadden ze wel gewacht. Dat verklaard ook waarom AM zo rap gestegen is deze maand.
voda
0
Beursupdate: ArcelorMittal opnieuw uitblinker in AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdag gedurende de ochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 559,41 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij sprak van een rustige ochtend met "zeer beperkte" omzetten. "Beleggers nemen een afwachtende houding aan in aanloop naar de G20-top in Japan", aldus Schutte. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping zullen elkaar op zaterdagochtend spreken. "Beleggers lijken bereid om weer wat meer risico's te nemen, maar wel met de handrem erop."

Schutte wees als voorbeeld op het herstel van ArcelorMittal in de afgelopen dagen, dat flink geraakt was door het handelsconflict. Het aandeel koerste vanochtend op het hoogste niveau sinds medio mei. De defensieve waarden lagen er in de afgelopen twee dagen juist wat zwakker bij, zo merkte Schutte op.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen koerste staalfonds ArcelorMittal 2,2 procent hoger. De staalreus zal mogelijk zijn vestiging in het Italiaanse Taranto sluiten als het zijn juridische garanties die dateren uit 2017 verliest en daarmee niet meer immuun is voor de milieuwetgeving. Dit schreef de Italiaanse krant La Repubblica woensdag waarbij deze zich baseerde op uitspraken van Geert-Maurice van Poelvoorde, de CEO van ArcelorMittal Europe. Verder won Aegon 3,0 procent.

(ingekort) Bron Binck
Mr Trade.
0
quote:

Audit4life schreef op 27 juni 2019 11:00:


[...]


Heeft het niet meer te maken met die hedgefondsen? Gisteren las ik in de slotblog dat alle shortposities inmiddels afgebouwd zijn. Naar ik mag aannemen, gaat de koers dus op de korte termijn niet meer naar beneden, anders hadden ze wel gewacht. Dat verklaard ook waarom AM zo rap gestegen is deze maand.


Alle shortposities zijn onder de meldingsgrens 0,5% van het uitstaande aandelen kapitaal, dit betekend niet dat er geen hedgefondsen met shortposities aanwezig zijn in Mittal.

Mvg
Longshortercc
0
Het wordt weer een normaal dagje AM zoals de afgelopen weken wel vaker gezien... Mega groen, draai naar rood. Bah! Hopelijk krijg ik ongelijk in de middag.
Longshortercc
0
quote:

Archie Steelman schreef op 27 juni 2019 11:59:


Plotselinge koersduikeling om tien voor 12.
Iets geks gebeurt ergens?


China komt met eigen voorwaarden voordat ze verder willen spreken over een handelsdeal. O.a. de ban op Huawei moet worden opgeheven, ze willen niet nog extra verplicht worden nog meer producten uit de VS aan te kopen (Niet meer dan in december is afgesproken) plus de laatste set tariff's moeten worden opgeheven. Pas dan willen ze weer aan tafel.

Dat zie ik allemaal nog niet zo gauw gebeuren, dus daar gaat de hoop op goede gesprekken dit weekend.

Feitelijk zegt China; leuk dat jullie willen dat wij onze regelgeving gaan aanpassen, maar dat doen we alleen onder deze voorwaarden.
boompie
0
quote:

Archie Steelman schreef op 27 juni 2019 11:59:


Plotselinge koersduikeling om tien voor 12.
Iets geks gebeurt ergens?

Er is iets niet best maar wat.
Archie Steelman
0
quote:

Longshortercc schreef op 27 juni 2019 12:05:


[...]

China komt met eigen voorwaarden voordat ze verder willen spreken over een handelsdeal. O.a. de ban op Huawei moet worden opgeheven, ze willen niet nog extra verplicht worden nog meer producten uit de VS aan te kopen (Niet meer dan in december is afgesproken) plus de laatste set tariff's moeten worden opgeheven. Pas dan willen ze weer aan tafel.

Dat zie ik allemaal nog niet zo gauw gebeuren, dus daar gaat de hoop op goede gesprekken dit weekend.

Feitelijk zegt China; leuk dat jullie willen dat wij onze regelgeving gaan aanpassen, maar dat doen we alleen onder deze voorwaarden.


Je hebt gelijk. Dit is de goede reden voor de daling


AMSTERDAM - China wil dat Amerika weer zaken gaat doen met zijn telecombedrijf Huawei. Zo niet, dan wil president Xi niet met zijn ambtgenoot Trump om tafel, meldt de Wall Street Journal op gezag van ingewijden in de Chinese delegatie.
Huawei wil wereldwijd supersnelle 5G-netwerken voor mobiele telefonie aanleggen. Het Westen wantrouwt het bedrijf echter, omdat Chinese spionnen via Huaweis netwerken toegang zouden kunnen krijgen tot gevoelige informatie en belangrijke systemen.
Trump en Xi zouden elkaar dit weekend spreken op een G20-top in het Japanse Osaka. Nu Peking vooraf al met een eisenpakket komt, waaronder dus een einde aan de Huawei-boycot, vrezen de financiële markten dat de Amerikaans-Chinese handelsoorlog toch geen staakt-het-vuren krijgt, of misschien zelfs escaleert.

De Europese beurzen doken na het bericht van de Wall Street Journal collectief in het rood.
UpandDown
1
Laat je niet gek maken door de nieuwsberichten voordat de gesprekken gaan plaatsvinden. En die vinden dan op het allerhoogste niveau.
Veel mensen hebben allerlei belangen om nu even snel fakenews te verspreiden!!
boompie
0
Zie maar weer wat je zakt op dit nieuws.
Moet je na gaan wat mittal gaat stijgen op positief nieuws .
Heb wat hefbomen long 10,97 aangeschaft.
nonserver
0
Word vandaag niets meer , te hopen dat we groen kunnen blijven , er zijn toch wat winstnemers.
voda
0
Meeste beleggers tevreden met 5 procent rendement

(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers noemen een gemiddeld jaarrendement van 5 procent het vaakst als bevredigend rendement. Dit bleek donderdag uit een halfjaarlijks onderzoek van online broker Binck Bank onder zijn actief beleggende klanten.

Bijna één op de vier beleggers koos voor 5 procent als een “bevredigend rendement”.

Bijna één op de vijf beleggers mikt op meer dan 8 procent rendement per jaar op meer en één op de zeven is tevreden met 4 procent of minder.

De particuliere beleggers verwachten gemiddeld dat de AEX dit jaar eindigt op circa 566 punten.

De handelsconflicten zijn het grootste risico volgens 30 procent van de respondenten, op de voet gevolgd door geopolitieke onrust. De Brexit noemt slechts 6 procent.

De actieve beleggers van Binck hadden eind juni bijna de helft van hun vermogen in individuele aandelen van Nederlandse bedrijven belegd, ruim 20 procent in buitenlandse aandelen, krap 13 procent in ETFs en 8,5 procent in beleggingsfondsen. Slechts 8 procent van het vermogen werd in obligaties gestoken.

ING, Pharming en Galapagos werden in de eerste jaarhelft het meest verhandeld. Ook de relatief volatiele aandelen ArcelorMittal en Altice Europe staan hoog in dit lijstje. Het meeste geld zit in aandelen Shell, ING en Galapagos. Ook ASML, DSM, Unilever en Ahold Delhaize staan in de toptien.

Onder de Amerikaanse aandelen staan Apple, Tesla en Amazon bovenaan het lijstje met meest verhandelde fondsen, in Europa gooien Air France-KLM, Fagron en Bayer hoge ogen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Archie Steelman
0
VS en China 'voorlopig mee eens' over wapenstilstand
Op donderdag kwamen berichten naar buiten dat voorafgaand aan de G20-top Washington en Peking het "voorlopig eens zijn geworden" over een wapenstilstand in de aanhoudende handelsoorlog.

De South China Morning Post zei dat de overeenkomst de nog hangende ronde van aanvullende tarieven op Chinese goederen in de wacht zou zetten.

Trump stelde woensdag dat een deal tot de mogelijkheden behoort, hoewel hij bereid bleef om tarieven in te voeren op alle Chinese importen naar de VS. Het Witte Huis bevestigde dat Trump en Xi een bilaterale bijeenkomst zouden hebben op zaterdagochtend in Japan.

Wereldwijde aandelen dalen op Chinese Huawei-eis
China heeft laten weten dat het geen definitieve overeenkomst komt voordat de sancties op Huawei worden opgeheven.

Rond 13:20 (Nederlandse tijd) noteerden de Amerikaanse futures kleine plussen.De Dow futures noteerden vlak, S&P 500 futures stonden 5 punten of 0,2% hoger, terwijl Nasdaq 100 futures 22 punten of 0,3% erbij kregen.

Europese aandelen reageerden negatiever op het nieuws en lijken zodoende de vierdaagse verliesreeks niet te gaan doorbreken

Investing.com zojuist
Pussy
0
quote:

nonserver schreef op 27 juni 2019 12:08:


beurs zakt weg. Hopelijk valt t mee.

Niet altijd te hard van stapel lopen , af en toe naar ko en Tukker luisteren, een deal is pas deal als iedereen tevreden is .
UpandDown
1
quote:

Pussy schreef op 27 juni 2019 14:17:


[...]
Niet altijd te hard van stapel lopen , af en toe naar ko en Tukker luisteren, een deal is pas deal als iedereen tevreden is .


Duh...
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 feb 2020 13:04
Koers 15,624
Verschil -0,346 (-2,17%)
Hoog 15,740
Laag 15,520
Volume 1.734.171
Volume gemiddeld 6.177.856
Volume gisteren 2.521.496