AEGON SEPTEMBER 2019

369 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Henk(ie)
0
Na de eerste halfjaar cijfers van 2019, de lagere rente en de aankondiging van de nieuwe CEO (vanaf maart 2020) gaan we september in. Gaat de koers van het aandeel Aegon nog verder zakken en modderen wij door? Of gaan we langzaam richting een (iets) hogere koers? September gaat het ons laten zien ...
Edwin54
1
Aegon is een grote droefenis. In vergelijk met de peers als Allianz, AXA , Generali en vele anderen is het ronduit slecht en beschamend dat het bestuur met droge ogen de aanwezigen in de jaarvergadering durft aan te kijken. Het is te hopen dat de aandeelhouders met een bod van zeg 7 euro uit hun lijden worden verlost.
snipper
0
quote:

Edwin54 schreef op 1 september 2019 13:55:


Aegon is een grote droefenis. In vergelijk met de peers als Allianz, AXA , Generali en vele anderen is het ronduit slecht en beschamend dat het bestuur met droge ogen de aanwezigen in de jaarvergadering durft aan te kijken. Het is te hopen dat de aandeelhouders met een bod van zeg 7 euro uit hun lijden worden verlost.

klopt, maar ik vind die kutsmoes, 2x per jaar cijfers presenteren wegens veel werk cq. kostenbesparing minstens zo erg. Het fonds is al slecht, en hiermee laat je de aandeelhouder volledig in de kou staan, en ontneem je zeer relevante info per kwartaal.
Wilbar
0
Wat fijn dat u, Edwin54, vooral namens uzelf schrijft en niet namens “de aandeelhouders”.
Edwin54
0
Aegon is het schoolvoorbeeld van de negatieve zijde van het kapitalisme. De top van Aegon zijn grootverdieners en interesseren zich totaal niet voor de aandeelhouders. Ik ben al jaren aanwezig geweest in de vergadering en vind het bestuur ronduit arrogant. Ik denk nog vaak terug aan de jaren met Kees Storm die de koers tot grote hoogte bracht.
Edwin54
0
Nog een toevoeging. Het is echt te hopen dat er een redelijk bod op Aegon komt. Op stand-alone basis zakt de koers dit najaar naar 2,50.
Marc.D
0
quote:

Edwin54 schreef op 1 september 2019 14:50:


Nog een toevoeging. Het is echt te hopen dat er een redelijk bod op Aegon komt. Op stand-alone basis zakt de koers dit najaar naar 2,50.
Lijkt wel of de R in de maand zit
Wat een negativiteit allemaal :)

Tot 18 sept Fed even ronddobberen rond de 3.25./3.50 en daarna start de grote beurscorrectie
Deze 0.50% renteverlaging wordt gezien als een wereldwijde recessie voorbode:(
2.50/ 1.50 standen sluit ik zeker niet uit.

Maakt niks uit !!gewoon indekken of gestaffeld bij kopen !!Bedrijf kan en mag niet op de fles.

TOO BIG TO FAIL
Marc.D
0
quote:

Marc.D schreef op 1 september 2019 20:03:


[...]Lijkt wel of de R in de maand zit
Wat een negativiteit allemaal :)

Tot 18 sept Fed even ronddobberen rond de 3.25./3.50 en daarna start de grote beurscorrectie
Deze 0.50% renteverlaging wordt gezien als een wereldwijde recessie voorbode:(
2.50/ 1.50 standen sluit ik zeker niet uit.

Maakt niks uit !!gewoon indekken of gestaffeld bij kopen !!Bedrijf kan en mag niet op de fles.

TOO BIG TO FAIL

Aegon 'too big to fail' - update
AMSTERDAM (Dow Jones)--Aegon (AGN.AE) is door internationale toezichthouders toegevoegd aan de lijst met negen verzekeringsconcerns die 'too big to fail' zijn: te belangrijk voor de stabiliteit van het mondiale financiele systeem om failliet te mogen gaan. Dat betekent dat het concern aan extra toezichtseisen moet voldoen, maakt de Financial Stability Board (FSB) dinsdag bekend.Als mondiaal systeemrelevante verzekeraar, of G-SII, zal Aegon waarschijnlijk moeten gaan voldoen aan hogere kapitaaleisen. Strengere eisen om verliezen op te kunnen vangen zullen in 2019 worden ingevoerd voor deze groep verzekeraars, meldde de in Zwitserland gevestigde FSB.Mondiaal systeemrelevante verzekeraars zijn onderhevig aan eisen voor versterkte groepsbreed toezicht, stelt de FSB dinsdag in een persbericht. De groepsbrede toezichthouder krijgt directe bevoegdheid over holding-bedrijven en houdt toezicht op de ontwikkeling en invoering van een plan voor de beheersing van systeemrisico's en liquiditeitsbeheer.

Ook moeten mondiale systeemrelevante verzekeraars beschikken over groepsbrede plannen om het bedrijf te kunnen ontmantelen en af te wikkelen als het in problemen raakt door een crisis in het financiele systeem.

De lijst bestaat behalve uit Aegon uit de Duitse sectorgenoot Allianz SE (ALV.XE), de Amerikaanse verzekeraars American International Group (AIG), MetLife (MET) en Prudential Financial Inc (PRU), het Britse Aviva plc (AV.LN) en Prudential plc (PRU.LN), het Franse Axa S.A. (CS.FR) en het Chinese Ping An (601318.SH).

De organisatie die verantwoordelijk is voor de samenstelling van de lijst, de International Association of Insurance Supervisors (IAIS), zal later deze maand de sector raadplegen over de methode op basis waarvan de lijst wordt samengesteld en over de definitie van niet-traditionele niet-verzekeringsactiviteiten.

Aegon belooft deel te nemen aan deze consultatierondes. Zodra de regelgeving is afgerond, zal de verzekeraar nauw samen werken met de regelgevende instanties om te voldoen aan de speciale regelgeving waar deze mondiaal systeemrelevante verzekeraars aan zullen moeten voldoen, stelt het bedrijf in een kort persbericht.
Marc.D
0
quote:

Wolff in schaapskleren schreef op 2 september 2019 07:47:


Tja, too big to fail; is dat nu positief of niet....


Positief !! Ze zullen de koers nooit onder de 1 euro laten afglijden . ( pennystock aandeel ) Evt steunaankopen
toontjeavanti
0
quote:

Wolff in schaapskleren schreef op 2 september 2019 07:47:


Tja, too big to fail; is dat nu positief of niet....


Wanneer ik too big to fail lees denk ik altijd aan het SNS scenario, de ene dag wordt er vermeld dat er niets aan de hand is, de volgende dag maakt W.Bos bekend dat SNS genationaliseerd wordt en de aandeelhouders met niets achterblijven. Enkele jaren later worden de deelnemingen weer ( na investeringen ) weer verkocht maar de aandeelhouders hebben het nakijken.
ruud45
1
AD zaterdag:
Door Trump beleven we een rare tijd
Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het Economisch Bureau van ABN Amro en docent aan de Erasmus School of Economics.
@sandraphlippen

Hoe kon het zover komen dat we gewend zijn geraakt aan een man die op een vrijdagmiddag onderuitgezakt naar de wereldkaart kijkt en tegen een onderdaan zegt: ,,Hé, dat grote land daar, hoe heet dat? Groenland zeg je? En waarom is dat niet van mij? Ik wil dat kopen! Wie moet ik daarvoor bellen?''

Wij raken ervan afgestompt, maar hoe ga je hiermee om als je in je dagelijks werk met deze vent te maken hebt? Neem nou de baas van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, Jay Powell. Hij moet de Amerikaanse dollar stabiel houden en een recessie proberen te voorkomen. Maar met een president die de economie telkens in gevaar brengt is dat bijna niet te doen. Trump, altijd al wisselvallig, besluit het ene moment om producten ter waarde van honderden miljarden 25 procent duurder te maken voor zijn eigen mensen. Het volgende moment bedenkt hij zich en stelt dat besluit uit of af. Trump wisselt steeds sneller van mening en dus volgen aankondigingen en afkondigingen elkaar in steeds hoger tempo op. De Amerikaanse beurzen gaan daardoor ook van hoop naar vrees en omgekeerd, wat op zichzelf ook weer een destabiliserende werking op de economie heeft.

Voor die arme Powell en zijn team betekent dat hollen als Trump weer iets stoms doet, en stilstaan zodra hij zich weer bedenkt. Afgelopen weekend reisde Powell naar zijn jaarlijkse treffen met collega's van andere centrale banken in Jackson Hole, waar hij eindelijk eens achter de schermen zijn zorgen kon uiten. Officieel komen er alleen academische overwegingen naar buiten, maar maandag publiceerde de voormalige vicevoorzitter van de Fed, William Dudley, een overweging die oproer veroorzaakte en ook direct door de centrale bank terzijde werd geschoven als: 'niet onze mening' - wat zijn opmerking natuurlijk extra interessant maakt.

Volgens Dudley moedigt de centrale bank Trump indirect juist áán in zijn steeds agressievere beleid. Door het constant wegpoetsen van de nare gevolgen van Trumps beleid, kan de president het zo bont maken als hij wil, de renteverlagingen redden hem er wel weer uit. Volgens Dudley zou Powell moeten weigeren dit spelletje nog langer mee te spelen. Dat zou Trump ontmoedigen in het steeds verder opdrijven van het handelsconflict met China. Het zou de centrale bank ook helpen zich meer van de politieke waan van de dag te distantiëren. Maar het allerbelangrijkste zou zijn dat de centrale bank zijn ruimte om de rente te verlagen op de plank houdt, zodat de bank munitie heeft om te schieten als het echt uit de hand loopt. Dudley legt hiermee een zeer gevoelig punt op tafel, namelijk: wat betekent onafhankelijk van de politiek zijn in deze tijd? Als politici onverantwoorde risico's nemen omdat ze toch door de rentemanipulatie gered worden, worden centrale banken dan meegezogen in een politieke agenda? En als je zegt: 'we spelen je spelletje niet langer mee en laten de economische schade oplopen', is dat niet evengoed een politieke keuze? En wie beschermt het inkomen van de mensen ondertussen? En wiens schuld is dat dan? We leven in een rare tijd.

hartenaas
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Aegon

ABM Financial News - 09:56
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Aegon verlaagd van 3,90 naar 3,00 euro en blijft adviseren het aandeel te verkopen, na een evaluatie van Europese verzekeraars. Dat meldde de Zwitserse zakenbank maandag in een sectorrapport.
Aegon was een van de verzekeraars die minder goed dan gemiddeld presteerde qua aandelenkoers na de laatste kwartaalcijfers, die over het algemeen solide waren voor de sector.
Aegon liet echter een forse daling zien van de solvabiliteit, net als L&G, waar beleggers ook minder positief over waren. Bij Aegon had dit gevolgen voor het vermogen van het Nederlandse bedrijf om contanten voor dividend naar de holding te sluizen.
De volatiliteit van de solvabiliteitsratio's van levensverzekeraars, in combinatie met het lage renteklimaat, wordt mogelijk door beleggers onvoldoende onderkend en zou de perceptie van veerkracht en dividendzekerheid van de sector op de proef kunnen stellen, volgens de analisten van de zakenbank.
Wat dat betreft is Nederland met zijn grote levensverzekeringensector "geen land voor lage rentes", aldus de analisten.
De analisten zeggen defensief te blijven. Hun voorkeur gaat uit naar Allianz, Baloise en NN Group, die een koopadvies hebben. Over ASR Nederland en Ageas bleven de analisten neutraal.
Het aandeel Aegon noteerde maandag 0,8 procent hoger op 3,49 euro. ASR Nederland verloor 1,9 procent en NN Group won 0,2 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Jelle-43
0
2012 dewegomhoog
0
quote:

Edwin54 schreef op 1 september 2019 13:55:


Aegon is een grote droefenis. In vergelijk met de peers als Allianz, AXA , Generali en vele anderen is het ronduit slecht en beschamend dat het bestuur met droge ogen de aanwezigen in de jaarvergadering durft aan te kijken. Het is te hopen dat de aandeelhouders met een bod van zeg 7 euro uit hun lijden worden verlost.


Helemaal mee eens laat dat bod maar heel snel komen.
Deze CEO bakt er echt helemaal niets van.
Hoe eerder dat we uit ons lijden verlost zijn hoe beter.
expo 58
0
deze keer opteer ik voor cash ipv stock
eerste maal in 8 jaar maar geen enkel echt hoopgevend bericht voor aegon
normaal is stockdividend 44%
Marc.D
0
quote:

Jelle-43 schreef op 2 september 2019 12:05:


Koersdoel verlaagd naar €3 .Het ziet er niet gunstig uit voor Aegon


Koers moet /gaat zsm onder de All time low gedirigeerd worden (1.85)
Marc.D
0
Als we ze doorgaan krijgen we nog een eigen beursexit .

Scheelt ze wel een sloot aan dividend uitkering per jaar :) 600 miljoen
ralije
0
Goedemiddag,

Weggegooid geld, als ik wat optie,s Aegon dec 2023 3,50 aan wil kopen ?.
2012 dewegomhoog
0
quote:

ralije schreef op 2 september 2019 16:41:


Goedemiddag,

Weggegooid geld, als ik wat optie,s Aegon dec 2023 3,50 aan wil kopen ?.


Dat kan niemand voorspellen., maar de looptijd is behoorlijk lang en de koers is extreem laag.
Hel lijkt op een koopje.

Garantie tot aan de deur .
369 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 sep 2020 17:35
Koers 2,160
Verschil -0,078 (-3,49%)
Hoog 2,233
Laag 2,160
Volume 17.334.129
Volume gemiddeld 13.762.985
Volume gisteren 10.023.976