Euronext « Terug naar discussie overzicht

Euronext 2020

119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
voda
0
Euronext-baas houdt Spaanse beurs in vizier

Gepubliceerd op 13 jan 2020 om 07:44 | Views: 0

Euronext 10 jan
77,05 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext, het bedrijf achter onder meer de beurs in Amsterdam, onderzoekt nog altijd een overname van zijn Spaanse branchegenoot BME. Euronext-topman Stéphane Boujnah bevestigde dit nogmaals in een interview met de Franse krant Le Figaro, maar zei tevens dat er nog altijd geen beslissing is genomen.

BME, voluit Bolsas y Mercados Españoles, zou goed passen bij Euronext dat er naar streeft om een soort pan-Europees beursbedrijf te worden. Ook de beurzen in België, Frankrijk, Ierland, Noorwegen en Portugal horen al bij de onderneming.

Kort nadat Euronext vorig jaar zijn interesse in BME etaleerde, bracht beursuitbater SIX Swiss Exchange een bod uit op de Spaanse partij. Die waardeerde BME op bijna 3 miljard euro.
voda
0
Euronext rondt overname Nord Pool af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
76,95 -0,10 -0,13 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft de overname van een belang van 66 procent in de Noorse energiebeurs Nord Pool afgerond. Dit maakte de beursuitbater woensdagavond bekend.

De deal werd op 5 december vorig jaar aangekondigd. De ondernemingswaarde van Nord Pool is vastgesteld op omgerekend 84 miljoen euro. Het bedrijf genereerde in 2018 een omzet van circa 40 miljoen euro.

De huidige eigenaren van Nord Pool houden het resterende belang van 34 procent in handen.

De activiteiten van Nord Pool worden per 16 januari 2020 in de cijfers van Euronext verwerkt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursuitbater Euronext verkent mogelijkheid van kortere handelsdag

Euronext, de uitbater van de beurzen van Brussel, Parijs, Amsterdam en Lissabon, start een consultatieronde onder leden over de openingstijden van de beurs.

De handelsdagen in Europa zijn de langste van de financiële wereld: 8,5 uur, van 9.00 tot 17.30. Op Wall Street wordt tussen 9.30 en 16.00 gehandeld: twee uur korter dan in Europa. In Tokio is de beurs slechts vijf uur per dag open. Eerst van 9.00 tot 11.30, en na een pauze van een uur tot 15.00.

De lange dagen zouden de werk-privébalans van werknemers verstoren en net afgestudeerden afschrikken. Bovendien zorgen technologische verbeteringen ervoor dat het veel makkelijker is om te handelen op elk tijdstip, vanaf iedere plek op de wereld.
Weerstand
Het voorstel voor minder uren zou volgens Bloomberg op weerstand kunnen stuiten van andere, niet bij Euronext aangesloten Europese beurzen. Bijvoorbeeld in Duitsland, waar de handel dan ook pas later zou kunnen beginnen.

De London Stock Exchange heeft net een vergelijkbare, zeven weken durende consultatie afgerond over het mogelijk verkorten van het aantal handelsuren. De organisatie zegt 'het verbeteren van de bedrijfscultuur en de diversiteit' sterk te ondersteunen.

fd.nl/beurs/1333738/euronext-verkent-...
voda
0
Euronext duwt marge omhoog

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
81,20 0,50 0,62 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in het vierde kwartaal van 2019 een licht lagere winst geboekt, maar ook een hogere EBITDA-marge dan een jaar eerder, omdat de inkomsten dankzij de overnames sterker stegen dan de kosten. Dat maakte de beursorganisatie woensdag nabeurs bekend.

De nettowinst daalde van 49,6 miljoen naar 49,0 miljoen euro, door hogere belastingen en financiëringskosten.

De omzet groeide met 18 procent van 157 miljoen tot 186 miljoen euro. Dit was geheel te danken aan overnames. De autonome omzet bleef gelijk.

De operationele kosten stegen iets minder sterk, met 16 procent. Daarin zijn de overnamekosten echter niet meegenomen. Autonoom daalden de kosten met 6 procent.

Het EBITDA-resultaat steeg met 20 procent tot 104 miljoen euro, waardoor de EBITDA-marge van 55,3 procent naar 56,0 procent steeg.

Euronext wil over 2019 een dividend van 1,59 euro per aandeel uitkeren.

Outlook

Euronext verwacht door de integratie van Oslo Bors en digitaliseringsprojecten dit jaar tijdelijk hogere kosten te zullen maken, terwijl de kostenbesparingen pas in 2021 vruchten afwerpen. Het beursbedrijf rekent op een stijging van de operationele kosten, exclusief overnamekosten, met circa 5 procent, vergeleken met de tweede helft van 2019.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Euronext duwt marge omhoog

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
81,20 0,50 0,62 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in het vierde kwartaal van 2019 een licht lagere winst geboekt, maar ook een hogere EBITDA-marge dan een jaar eerder, omdat de inkomsten dankzij de overnames sterker stegen dan de kosten. Dat maakte de beursorganisatie woensdag nabeurs bekend.

De nettowinst daalde van 49,6 miljoen naar 49,0 miljoen euro, onder andere door hogere belastingen en financiëringskosten. Ook daalde het verhandelde volume van contante effecten aanzienlijk, vergeleken met een jaar eerder.

Desondanks groeide de omzet met 18 procent van 157 miljoen tot 186 miljoen euro. Dit was te danken aan overnames. De autonome omzet bleef gelijk.

Met name de overname van Oslo Børs droeg bij aan een 21 procent hogere omzet uit nieuwe beursnoteringen van 129 miljoen euro. Ook de nieuwe bedrijfstak Corporate Services liet een sterke omzetgroei zien, van 43 procent tot 24 miljoen euro.

De omzet uit de handel in contante effecten daalde, door een daling van de handelsvolumes met 9 procent. Dankzij hogere marges en een hoger marktaandeel wist Euronext de autonome omzetdaling te beperken tot 6 procent.

"We proberen het zo te managen, dat als de volumes goed zijn, wij het supergoed doen", zei CEO Stéphane Boujnah in een toelichting. "En als de volumes lager zijn, dat we de gevolgen daarvan beperken, met een hoger marktaandeel, hogere marge en andere inkomsten."

Klanten segmenteren

Het marktaandeel in contante effecten steeg met 2,6 procentpunt tot bijna 69 procent. De marge op het verhandelde volume, of 'revenue capture', steeg ook met 4 procent tot 0,53 basispunten.

CFO Giorgio Modica legde uit hoe Euronext de marges verhoogt in een krimpende markt. "Dat doen we door klanten in segmenten te verdelen. Aan het ene segment bieden we dan een toegevoegde waarde, zoals betere orderuitvoering, en daar willen deze klanten iets meer voor betalen." Volgens Modica is dit een handelsmerk van Euronext, en de stijging van het marktaandeel "laat zien dat we de goede kant opgaan."

Het EBITDA-resultaat steeg met 20 procent tot 104 miljoen euro, waardoor de EBITDA-marge van 55,3 procent naar 56,0 procent steeg. Over heel 2019 gemeten, en exclusief de overnames, was de marge zelfs meer dan 60 procent, zei topman Boujnah. Het kostenbesparingsdoel werd volgens hem afgelopen jaar overtroffen.

Euronext wil over 2019 een dividend van 1,59 euro per aandeel uitkeren, of 50 procent van de nettowinst.

De topman weet nog niet of Euronext een bod zal doen op de Spaanse beurs BME. Toezichthouders beoordelen momenteel een hoog bod van het Zwitserse SIX en daarom hoeft Euronext op dit moment niet te handelen. "We volgen de situatie en zullen wel of geen bod uitbrengen", vatte Boujnah de situatie samen.

Outlook

Euronext verwacht door de integratie van Oslo Børs en digitaliseringsprojecten dit jaar tijdelijk hogere kosten te maken, terwijl de kostenbesparingen pas in 2021 vruchten afwerpen. Het beursbedrijf rekent op een stijging van de operationele kosten, exclusief overnamekosten, van ruwweg 5 procent, vergeleken met de tweede helft van 2019.

"2020 wordt opnieuw een jaar van transformatie, waarin we onze voetafdruk in Noord-Europa zullen blijven vergroten", zei Boujnah. "Het wordt een jaar van investeren, van kostendiscipline en verdere transformatie."

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bij Euronext draait het vooral om de overnames

Euronext moet zijn groei vooral halen uit overnames. Hoewel Stéphane Boujnah bij de presentatie over de cijfers van 2019 benadrukt dat de kernactiviteiten van de beurs het goed deden, laten de cijfers hier en daar iets anders zien. Zonder overnames was de omzet met een procent gedaald. Euronext had het afgelopen jaar te maken met lagere handelsvolumes, dat van aandelenhandel met 9,4% en van de derivatenhandel met 4,2%.

Beursbedrijf Euronext heeft eind vorig jaar zijn groeiplannen voor de komende jaren bekend gemaakt. De bruto winstmarge moet groeien van de huidige 57% tot boven de 60% in 2022. Met een marge van 58,8% over het afgelopen jaar lijkt het op de goede weg.

Wel is het beursbedrijf daarvoor erg afhankelijk van overnames. Het afgelopen juni lijfde de beursgroep Oslo Börse in en de energiebeurs Nord Pool in december. Inclusief deze aankopen ging de omzet met 10,4% omhoog. Zonder daalde die dus met 1%. Het bruto bedrijfsresultaat is het afgelopen jaar gestegen met 12,8%, naar €399,4 mln. Zonder acquisities was de stijging 3,8% geweest.

Voldoende middelen
Vandaar dat het bij de cijferpresentatie lange tijd ging over mogelijke nieuwe beurzen die gekocht moeten worden. En dan duurt het niet lang voordat het gaat over Bolsas y Mercados Españoles (BME). Zwitserse beurs SIX Group heeft €2,84 mrd geboden en de vraag is of Euronext genoeg middelen heeft om überhaupt de strijd met de kapitaalkrachtige Zwitsers aan te gaan. 'Ja', was daarop het duidelijke antwoord van Boujnah. Op de vraag of hij dan ook werkelijk een bod gaat doen op de beurs van Madrid, was hij minder helder.

'We analyseren nu alle relevante parameters', aldus de Euronext-ceo. 'We houden de ontwikkelingen in Spanje in de gaten. Dit kan uiteindelijk misschien wel, of misschien niet leiden tot een overnamebod. Er is voor ons geen uiterste datum om te bieden'

Ook een eventuele overname van de Italiaanse beurs kwam nog aan bod. Die is nu in bezit van de London Stock Exchange (LSE), dat afgelopen augustus een bod heeft gedaan van $27 mrd op dataleverancier Refinitiv, bekend van de Reuters-terminals. De verwachting is dat LSE, om aan Europese concurrentieregels te blijven voldoen, misschien de Borsa Italiana moet verkopen.

Hoewel Boujnah meldde hierover niet te willen speculeren, gaf hij aan dat hij altijd op zoek naar nieuwe investeringen die leiden tot een betere mix in zijn beursbedrijf en dat hij de Borsa Italiana een mooi bedrijf vindt.

Dalende volumes
Dan waren er nog de dalende handelsvolumes. Die zouden vooral te wijten zijn aan het voor Euronext ongunstige beursklimaat. Bij een geleidelijk stijgende beurs, zoals in 2019, wordt er minder gehandeld en kan Euronext zijn klanten minder transactiekosten in rekening brengen.

Desondanks zei Boujnah tevreden te zijn over de handelsvolumes. 'Want we hebben marktaandeel gewonnen. We willen het beste beursbedrijf van Europa zijn. Met het beste rendement voor beleggers, het grootste marktaandeel en de beste services. Als de volumes goed zijn, moet het goed met ons gaan. Als de volumes tegenvallen, moeten we zorgen dat daar andere inkomsten tegenover staan.'

Daarom wil hij nog investeren de levering van bewerkte marktdata, data-analyses en kunstmatige intelligentie aan klanten. Volgens ceo Stéphane Boujnah betalen de investeringen in de dataservices zich in 2019 al uit. 'Onze nieuwe data-systeem Optiq maakt ons een technoligische voorloper binnen onze bedrijfstak.' De inkomsten van deze bedrijfstak stegen met 8,8% naar bijna €129 mln.

fd.nl/beurs/1334455/bij-euronext-draa...
voda
0
KBC verlaagt advies Euronext

Gepubliceerd op 13 februari 2020 11:57 | Views: 26

Euronext 11:52
80,30 -0,90 (-1,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities verlagen het beleggingsadvies op Euronext tot accumulate. De voornaamste reden voor de aanpassing is dat de koers van de uitbater van beurzen in onder meer Amsterdam en Oslo de laatste paar maanden fors opliep. Het koersdoel gaat wel licht omhoog tot 83 euro mede vanwege betere resultaten bij de het onderdeel waar effectenhandel onder valt.

De winstcijfers van Euronext kwamen lager uit dan de verwachtingen van KBC. Dat was volgens de analisten wel grotendeels veroorzaakt door eenmalige posten. Daarom zien ze de verslechtering niet als structureel. De ontwikkelingen bij de opbrengsten waren verder solide, aldus de kenners.

Marktvorsers bij ING, die bij hun koopadvies blijven, verwachten dat de resultaten van Euronext slecht vallen. Zij wijzen op de veel zwakkere prestatie op het vlak van winst dan waar de marktconsensus vanuit ging. Verder zien ze de kosten bij Euronext sneller en hoger opstapelen dan geraamd. Het koersdoel bij ING staat op 83 euro.

Het aandeel Euronext noteerde donderdag omstreeks 11.40 uur 1,1 procent lager op 80,35 euro.
voda
0
Euronext benoemt nieuwe operationeel directeur

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
62,05 -5,70 -8,41 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft Georges Lauchard benoemd tot chief operating officer. Dit werd maandag nabeurs bekend.

Lauchard, die in principe start op 17 maart aanstaande, werkte eerder voor de Amerikaanse bank JPMorgan.

Het aandeel Euronext sloot maandag 8,4 procent lager op 62,05 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
CEO Euronext ziet geen reden voor sluiting - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
61,55 -1,25 -1,99 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Er is geen reden om de handel op Euronext stil te leggen. Dit zegt CEO Stéphane Boujnah van het beursbedrijf woensdag op Bloomberg TV.

De topman liet weten dat alle systemen goed werken.

Dat de meeste werknemers van Euronext thuiswerken, is geen probleem, meent de topman.

Daarbij zijn er zogeheten circuit breakers die hun werk doen, aldus Boujnah.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext ziet af van overnamebod Spaanse beurs BME

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
67,00 -0,10 -0,15 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext is niet van plan een overnamebod te doen op de Spaanse beurs Bolsas y Mercados Españoles. Dit maakte de beursuitbater maandag nabeurs bekend.

Euronext deed onderzoek of een overname van de beurs opportuun zou zijn. Hoewel de beursorganisatie ervan overtuigd is dat een overname van BME de nodige voordelen biedt, ziet het hier toch van af. De synergievoordelen zouden niet opwegen tegen de uiteindelijke waardecreatie en het rendement op geïnvesteerd kapitaal voor aandeelhouders van Euronext.

Euronext zegt te blijven kijken naar andere aantrekkelijke groeimogelijkheden.

Het aandeel Euronext sloot maandag 0,2 procent lager op 67,00 euro

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KBC rekende al niet op stap Euronext bij BME

Gepubliceerd op 31 maart 2020 10:14 | Views: 7

Euronext 10:04
70,20 +2,55 (+3,77%)

KBC Groep 10:04
42,23 +1,86 (+4,61%)

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities hield er al rekening mee dat beursbedrijf Euronext geen tegenbod zou doen op de beurs in Madrid. Dat zeggen ze in een rapport. Volgens de kenners zal het besluit van het bedrijf achter de beurzen in onder meer Amsterdam en Parijs ook op de financiële markten niet als een verrassing komen.

Dat Euronext geen gevecht met rivaal SIX over Bolsas y Mercados Españoles (BME) aan gaat, volgt na uitgebreid onderzoek van alle beschikbare feiten en gegevens, zo liet de onderneming in een verklaring weten. Een samensmelting zou waarschijnlijk wel synergievoordelen opleveren. Maar het bedrijf ziet beren op de weg als het gaat om het financiële plaatje. Het doen van een concurrerend bod lijkt niet samen te gaan met doelen als waardecreatie en een toereikend rendement op geïnvesteerd kapitaal voor de eigen aandeelhouders. Euronext blijft wel kijken naar andere groeikansen.

"Wij zijn het volkomen eens met het bestuur", aldus de KBC-kenners. Zij hanteren een accumulate-advies op het aandeel met een koersdoel van 83 euro. Euronext stond dinsdag omstreeks 10.10 uur uur 5,1 procent hoger op 70,40 euro.
voda
0
Beleggersonrust zorgt voor verdubbeling transacties Euronext

Gepubliceerd op 3 april 2020 19:08 | Views: 429

Euronext 17:35
68,20 +2,70 (+4,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De onrust op de beurzen van vorige maand is terug te zien in de nieuwste handelscijfers van Euronext, dat onder andere aandelenbeurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert. Ten opzichte van februari is het totale aantal transacties bijna verdubbeld.

In totaal voerden beleggers via de beurzen van Euronext bijna 115 miljoen transacties uit in maart, een stijging van 92,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis gaat het om ruwweg een verdriedubbeling van het aantal transacties (197,5 procent).

De dagelijkse gemiddelde transactiewaarde nam ook stevig toe, tot net geen 17 miljard euro. Dat is een stijging van 94,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op maandbasis gaat het om een toename van 42,1 procent.
voda
0
Beursblik: Euronext spint garen bij marktonrust

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
70,40 2,20 3,23 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Hoge transactievolumes in maart door de marktonrust over het coronavirus zullen ruimschoots compenseren voor de lagere inkomsten van Euronext uit nieuwe beursnoteringen. Dat stelde ING maandag in een rapport.

In maart werd er bijna twee keer zo veel gehandeld in contante effecten als een jaar eerder, ruim de helft meer in derivaten en 75 procent meer in valuta.

Met name derivaten op aandelendices en op grondstoffen zijn populair, zo merkte ING op.

Bijna de helft van de omzet van Euronext is gerelateerd aan transactievolumes, terwijl beursnoteringen 20 procent van de omzet genereren, waarvan een beperkt deel gerelateerd is aan het volume. Deze volumes zullen negatief worden geraakt doordat beursgangen in het huidige klimaat worden uitgesteld, aldus ING.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 83,00 euro op Euronext. Het aandeel steeg maandag ruim 3 procent tot 70,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Credit Suisse handhaaft Outperform advies op Euronext
10:00
*Credit Suisse verlaagt koersdoel Euronext van 84,80 naar 82,00 euro

bron Binck
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Euronext

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
72,00 0,20 0,28 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Euronext verlaagd van 84,80 naar 82,00 euro, maar handhaaft het koopadvies, in aanloop naar de komende kwartaalcijfers.

De zakenbank verhoogde zijn verwachting voor de winst in 2020 met 5 procent, op basis van hogere handelsvolumes in het eerste kwartaal, maar de winstramingen voor 2021 en 2022 werden juist met 3 tot 4 procent verlaagd, omdat de analisten voorzien dat het klimaat voor nieuwe beursnoteringen moeilijker zal zijn. Dit zal ook de volgende jaren beïnvloeden.

Het koersdoel daalt per saldo met 3 procent tot 82 euro. Gezien de huidige koers rond 72 euro herhaalden de analisten hun Outperform advies voor de beursuitbater.

Euronext publiceert de kwartaalcijfers op 13 mei, nabeurs. Credit Suisse voorziet een stijging van de inkomsten uit effectenhandel met 65 procent tot 107 miljoen euro, mede dankzij de overname van Oslo Bors en Nord Pool, en de toename van de handelsvolumes in het volatiele eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Euronext neemt VP Securities over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
69,50 -1,65 -2,32 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft het Deense VP Securities overgenomen, een zogeheten central securities depository. Dit maakte de uitbater van onder meer de Amsterdamse en Brusselse beurs donderdagavond bekend.

"Een belangrijke nieuwe mijlpaal", zei CEO Stéphane Boujnah van Euronext in een toelichting op de aankoop.

Het gaat om de overname van een belang van ongeveer 70 procent, waarbij de overnameprooi is gewaardeerd op omgerekend 150 miljoen euro. Verkopende partijen zijn de Deense centrale bank, Danske Bank, Nykredit, Nordea en Jyske Bank.

Euronext doet tevens een bod op de resterende 30 procent, tegen dezelfde voorwaarden.

De transactie zal vermoedelijk in het derde kwartaal worden afgerond, indien de toezichthouders goedkeuring geven voor de deal.

Eerder al kocht Euronext de beurs van Oslo en Nord Pool. Samen met VP Securities wordt het beursbedrijf zo een leidende speler in Scandinavië. Na afronding van de deal komt een kwart van de omzet van Euronext uit Scandinavië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amundi verkleint belang in Euronext

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
69,60 0,10 0,14 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een kleiner belang in Euronext gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 april 2020.

Amundi meldde een kapitaalbelang van 2,96 procent met een stemrecht van eveneens 2,96 procent.

Op 8 maart 2019 meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 4,98 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Euronext op kooplijst KBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Euronext NV
69,55 0,05 0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Euronext verhoogd van Accumuleren naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 83,00 naar 85,00 euro.

KBC deed dit, nadat Euronext donderdagavond de aankoop van het Deense VP Securities aankondigde. Daarmee voegt Euronext 57 miljoen euro aan omzet en 17 miljoen euro aan EBITDA toe.

De overname zorgt volgens de analisten ook voor een betere geografische spreiding en productmix. En ondanks de coronacrisis blijft de groeistrategie van Euronext op schema, concludeerde KBC.

Het aandeel Euronext steeg vrijdag 0,6 procent 69,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Transactiewaarde Euronext steeg in april

Gepubliceerd op 7 mei 2020 18:59 | Views: 294

Euronext 17:35
82,30 -0,35 (-0,42%)

AMSTERDAM (AFN) - De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in april met 17,5 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 9,6 miljard euro. De pan-Europese beursexploitant maakte dat bekend in een maandelijkse rapportage. De cijfers vertekenen enigszins, want een jaar geleden was Oslo Børs nog geen onderdeel van Euronext, dat verder beurzen bezit in onder meer Amsterdam, Parijs, Lissabon en Dublin.

Ten opzichte van maart daalde de transactiewaarde met 43,4 procent. Die waarde lag in de derde maand van het jaar zo hoog omdat de beurskoersen toen een harde klap kregen wat leidde tot veel verkoop van aandelen, maar later ook weer tot veel toeslaande koopjesjagers.
119 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 dec 2023 17:35
Koers 76,800
Verschil +0,600 (+0,79%)
Hoog 76,850
Laag 76,200
Volume 167.745
Volume gemiddeld 159.221
Volume gisteren 384.358