Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon 2022

4.865 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Take a sisi
2
Hallo hierbij het verzoek om op 1 januari 2022 aangaande Aegon op dit lijntje over te stappen lijkt me gemakkelijker dan iedere maand opnieuw een nieuw lijntje aan te maken .
Take a sisi
1
Wat ik in het jaar 2022 verwacht :

De rente gaat het komende jaar een belangrijke rol spelen de boel gaat shiften , daarbij zal de dollar zolang de ECB haar poot stijf houdt en niet mee gaat in de renteverhoging van de US in sterkte toenemen , Europese bedrijven werkzaam in de US en vooral banken en verzekeraars waarvoor de hogere US rente een meerfactor is zullen hiervan vermoedelijk dubbel gaan profiteren , op het moment dat de ECB in de komende toekomst de FED in het rentebesluit gaat volgen zullen de banken en verzekeraars hier nog meer van gaan profiteren .
Goud zal dit jaar mijn inziens omdat factoren zoals hogere rente en vermoedelijk sterkere dollar gaan spelen , in waarde dalen .
Samengevat rente gerelateerde bedrijven gaan vermoedelijk profiteren .

Inflatie is de wolf waartegen we moeten knokken .

Ik hoor graag wat jullie hier van vinden
hartenaas
0
Take a sisi
0
quote:

hartenaas schreef op 3 december 2021 19:48:

Ben jij niet een beetje aan de vroege kant,
Sinterklaas is nog niet eens weg.
Het accent ligt niet zo op de datum het gaat meer om de blijvende aard van het lijntje , dit lijkt me handiger en is gemakkelijker terug te vinden .

Dus nieuws en visies zijn zelfs vanaf nu van harte welkom , met de eventuele mogelijkheid om de boel naar 2022 door te trekken .
Take a sisi
0
Wat mij opvalt is dat vandaag 3 dec veel US bedrijven flink lager worden gezet , terwijl de Dow30 dit niet weergeeft , het zou mij niets verbazen als we volgende week met de futures zomaar op een dag voorbeurs doormidden breken .
Correctie lijkt op komst , ik zie steeds meer signalen die , die kant op wijzen ook ASML en ASMI hebben de afgelopen week veel ingeleverd terwijl deze een prachtige Outlook voor Q4 van 2021 bekend gemaakt hebben , oprecht bedoeld , dit is toch op zijn minst opmerkelijk .
Take a sisi
1
Aegon UK

"We're not net positive yet," said Mike Holliday-Williams, Aegon UK's chief executive. "But we're on the borderline of not shrinking anymore."

He continued: "We want to try and get to a positive net flow. We're almost there."

"There may be some more ups and downs to go. ...Q4 is always a bit seasonal, so we’ll see how it goes. We're in a good position with the earnings we've made this year. So we'll continue to invest in our platforms."

Aegon UK has focused on growing its retail platform business since it migrated customers of the former Cofunds businesses to its new platform.
Bull1970
0
quote:

Take a sisi schreef op 3 december 2021 18:24:

Hallo hierbij het verzoek om op 1 januari 2022 aangaande Aegon op dit lijntje over te stappen lijkt me gemakkelijker dan iedere maand opnieuw een nieuw lijntje aan te maken .
Dan kan je ook een draadje 21e eeuw opstarten, dan hoeven we niet ieder jaar een nieuw lijntje aan te maken.
:-)

Het wordt alleen wel steeds moeilijker terugzoeken inderdaad. In een maand zoeken is al een hele klus.
Take a sisi
0
Okay misschien moet ik er :

Aegon vanaf 2022

van maken , ik weet niet of ik de titel nog kan veranderen .
Ben het namelijk een beetje zat om iedere maand naar een nieuw draadje te moeten zoeken .
Bulletje Rozenwater
0
Ik snap zowiezo niet waarom op iex per maand/jaar draadjes gemaakt moeten worden. In draadje is prima, zie bijvoorbeeld het Shell forum.
Take a sisi
0
Beetje vreemd koers verloop , na de middag bleef de future van de Dow oplopen terwijl de koers van Aegon nagenoeg niet meer boven de 4.13 kwam , zelfs bij het openen van de Dow die vanaf dat moment flink doorsteeg ging Aegon hier niet meer in mee , om tenslotte zelf nog wat in te leveren .
Ik vraag me af wat het morgen gaat brengen , antwoord verschuilt zich in de tijd , we zullen zien .
upsidedown
1
Aegon beweegt weer de goede kant op
6 dec 2021
Aegon vaart langzaam aan een verstandiger koers sinds het aantreden van een nieuwe CEO anderhalf jaar geleden, vindt Morningstar. De verzekeraar is nu beter gefocust: in minder landen actief en geconcentreerd op minder kapitaalintensieve en riskante producten en diensten. Maar er is nog steeds veel werk aan de winkel.

De zaken staan er momenteel niet slecht voor bij verzekeringsconcern Aegon NV (AGN), anderhalf jaar na het aantreden van Lard Friese als nieuwe bestuursvoorzitter. Dat concludeert aandelenanalist Henry Heathfield van Morningstar in zijn jongste analyse over Aegon. Als nieuwe ceo vaart Friese een heldere koers, vindt de analist, waarbij Aegon alleen nog investeert in kernactiviteiten waarin de verzekeraar kan uitblinken en waaraan het goed kan verdienen.

Deze nieuwe strategie leidde al tot de verkoop van Aegons activiteiten in Centraal- en Oost-Europa. En het lijkt erop dat Friese de hele portfolio aan het herstructureren is en afscheid wil nemen van producten die erg kapitaalintensief zijn of te wisselvallige inkomsten opleveren.

Dat deze strategie zijn vruchten afwerpt, bleek eerder deze maand ook bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers, aldus analist Heathfield. Aegons netto inkomsten zijn in het derde kwartaal minder volatiel geworden en het bedrijf staat er qua solvabiliteit (de verhouding tussen vreemd en eigenvermogen) beter voor dan de meeste andere verzekeraars.

Nieuwe strategie werkt
Ook loopt Aegon, dat voornamelijk actief is in de drie kernlanden Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, op schema met het verlagen van de kosten binnen het concern. De teller staat nu op €248 miljoen aan besparingen, terwijl het einddoel €400 miljoen is vóór 2024. Verder maakt het vaart met het aflossen van zijn schulden. De totale schuld op de balans bedraagt nu ruim €11 miljard.

Uitdijende puinhoop
Betekent dit dat Aegon al bijna is waar het wezen moet? Verre van, stelt analist Heathfield. Neem alleen al de balans: die is nog lang niet stevig genoeg. Maar in elk geval beweegt het verzekeringsconcern weer de goede kant op, en dat vindt hij al heel wat, na een lange periode waarin Aegons activiteiten in Heathfields woorden ‘een steeds verder uitdijende puinhoop’ vormden en een duidelijke strategie ontbrak.

Onder voormalig ceo Alex Wynaendts, die er 12 jaar zat tot Lard Friese het in 2020 van hem overnam, stapelden de problemen zich op bij de Nederlandse verzekeraar en vermogensbeheerder. Denk bijvoorbeeld aan de kredietcrisis die in 2008 uitbrak. Nog in datzelfde jaar had Aegon een reddingsboei-krediet à €3 miljard nodig van de Nederlandse staat. En denk ook aan de steeds verder oplopende schuldenratio van Aegon: de verhouding tussen schuld en vermogen.

Vier doelen
Sinds Frieses aantreden concentreert Aegon zich op vier zaken, teneinde er een wezenlijk beter bedrijf van te maken, stelt analist Heathfield. Ten eerste doet de directie z’n best om de balans te versterken.

Ten tweede is het bezig een managementcultuur op te zetten waarin de directie meer verantwoording aflegt. Dat bleek volgens Heathfield bijvoorbeeld uit de overstap van halfjaarlijks aan de buitenwereld rapporteren naar elk kwartaal.

Het derde punt waar Aegon zich momenteel op richt, is op het verbeteren van de efficiëntie en het vierde is het zorgen voor strategische focus.

Landen afstoten
Dit betekent overigens niet dat Aegon van plan is om zijn activiteiten in Spanje en Portugal te staken. Althans, de voortdurende discussies over deze twee landen en de samenwerking met Banco Santander die Aegon heeft gesloten, wijzen niet in die richting, stelt Heathfield vast. Helaas, vindt hij: Aegon zou sterker kunnen presteren als het in minder landen actief was. Maar het draait niet aleen om Spanje en Portugal: Aegon zou ook in allerlei andere gebieden nog prima activiteiten kunnen afstoten.

Idealiter beperkt Aegon zich uiteindelijk tot activiteiten in slechts twee landen: Nederland en de VS, stelt analist Heathfield. Bovendien zou het zich in Nederland moeten concentreren op levensverzekeringen en spaarproducten en alles daarbuiten, zoals schadeverzekeringen, afstoten. Omvorming tot een pure levensverzekeraar zou de concurrentiepositie van het bedrijf goed kunnen doen. En in de toekomst zou het kunnen zorgen voor een beter rendement voor aandeelhouders, in de vorm van dividend en inkoop van eigen aandelen.

Al met al ligt de reële waarde van Aegon, ofwel de Fair Value die Morningstar toekent aan bedrijven, nu iets hoger dan de beurswaarde. De actuele beurskoers aan Euronext Amsterdam schommelt rond de €4, terwijl de Fair Value €4,95 is. Die laatste waarde gaat uit van 6,3 maal de winst in 2021. Verder gaat Morningstar ervan uit dat Aegon circa de helft van de winst zal aanwenden voor het uitbetalen van dividend, inclusief een jaarlijkse inkoop van een bescheiden aantal eigen aandelen.
--------
Ben benieuwd naar 4e kwartaalcijfers
upsidedown
1
Topmannen cashen dankzij transfercarrousel verzekeraars

12 augustus 2019

Lard Friese maakt een toptransfer: de ceo van verzekeraar NN Group wordt de baas bij concurrent Aegon. Een mogelijke reden: hij kan er een stuk meer verdienen.

Bij Aegon geldt namelijk niet het bonusplafond dat bij NN Group wel geldt. Bij dat bedrijf mocht Friese maximaal 20 procent van zijn vaste salaris aan bonus krijgen per jaar, bij Aegon kan de bonus veel verder oplopen.

Dat is omdat bij Aegon een groot deel van het personeel buiten Nederland werkt, en dan gelden andere bonusregels dan voor de rest van de Nederlandse financiële instellingen. Als meer dan 75 procent van het personeel van een 'Nederlandse' financiële instelling in het buitenland werkt, mogen er bonussen tot 100 procent van het vaste salaris worden uitgeloofd.

Hogere bonus
Vorig jaar verdiende Friese 1,6 miljoen euro aan vast salaris. Met zijn bonus erbij kwam zijn totale beloning uit op bijna 2 miljoen, blijkt uit het jaarverslag.

En dat is toch ruim 300.000 euro minder dan de 2,35 miljoen die Wynaendts in 2018 toucheerde aan basissalaris en bonus.

Salarissprong Knibbe
De beoogd opvolger van Friese bij NN, David Knibbe, maakt ook een salarissprong. Het is niet bekend wat hij nu verdient omdat dit niet vermeld hoeft te worden in het jaarverslag, maar hij zal er wel op vooruitgaan.

Zijn nieuwe salaris zal 'in lijn zijn' met dat van Friese, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen RTL Z. Hoeveel hij exact gaat verdienen, wil zij niet zeggen. Dat meldt het bedrijf volgend jaar in het jaarverslag.

Groter bedrijf
Bij zijn oude werkgever had Friese ruim 14.000 werknemers verdeeld over 24 landen, bij Aegon werken wereldwijd in totaal ruim 26.000 mensen in meer dan twintig landen. Ook qua omvang is Aegon de bovenliggende partij, blijkt uit een vergelijking van de belangrijkste cijfers over 2018.

Aegon boekte een onderliggende resultaat van twee miljard euro, onder de streep bleef 744 miljoen over. In totaal kwam er bijna 19 miljard euro aan premies binnen, het bedrijf had eind vorig jaar 316 miljard euro aan beheerd vermogen.

Bij NN Group kwam uit het operationeel resultaat uit op 1,6 miljard, de nettowinst bedroeg 1,1 miljard. Het bedrijf kreeg 13,2 miljard aan premies binnen, en had 246 miljard euro aan vermogen in beheer.

Hoewel Aegon dus aanmerkelijk groter is dan NN, wordt het bedrijf wel lager gewaardeerd. De beurswaarde van Aegon is 8 miljard euro, die van NN is 10,4 miljard.
------
NN doet 45,45 euro op woensdag 8 december 2021 op 12.55
Aegon doet 4,10 op woensdag 8 december 2021 op 12.55

Het kan verkeren...

Take a sisi
0
10 Year Treasury Yield zet ook vandaag de weg omhoog weer voort , en noteert nu alweer boven de +1.5%
Dit betekent logischerwijs dat deze positieve ontwikkeling voor de verzekeraar , ook in NL gevolgt wordt , de langdurige 10 jarige rente op de kapitaalmarkt noteert nu :

06-12-2021 -0,250%

07-12-2021 -0,239%

08-12-2021 -0,186%

We zullen zien in hoeverre dit vandaag iets met de koers van Aegon zal doen .
Take a sisi
0
Nieuws van vandaag

The Fed is expected to say next week it will double the pace of its bond purchase taper, while also likely hinting at more aggressive rate hikes in 2022.
If it meets those expectations, it will mark at least the fourth significant policy change under Chairman Jerome Powell's leadership.
With policy so unpredictable and forecasts proving often unreliable, the Fed could be facing a substantial credibility challenge.
If the Federal Reserve meets expectations next week and announces a more aggressive unwind of the measures taken to boost the economy, it will mark an important policy shift for the U.S. central bank and Chairman Jerome Powell.

Woensdag 15 dec

2:30 pm US time
Jerome Powell press conference
aandeelofoptie
0
quote:

Take a sisi schreef op 9 december 2021 07:17:

10 Year Treasury Yield zet ook vandaag de weg omhoog weer voort , en noteert nu alweer boven de +1.5%
Dit betekent logischerwijs dat deze positieve ontwikkeling voor de verzekeraar , ook in NL gevolgt wordt , de langdurige 10 jarige rente op de kapitaalmarkt noteert nu :

06-12-2021 -0,250%

07-12-2021 -0,239%

08-12-2021 -0,186%

We zullen zien in hoeverre dit vandaag iets met de koers van Aegon zal doen .

Weinig animo voor dit zieke aandeel
Take a sisi
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 10 december 2021 09:43:

[...]

Weinig animo voor dit zieke aandeel
Kan zijn maar de nabije toekomst gaat mogelijk draaien en dan heb je kans op een helende werking ;-)
4.865 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 5,522
Verschil -0,064 (-1,15%)
Hoog 5,540
Laag 5,390
Volume 8.098.027
Volume gemiddeld 6.787.970
Volume gisteren 7.585.195