ageas « Terug naar discussie overzicht

Ageas 2022

293 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Johannes
0
Wat heeft het nieuwe jaar in petto voor Ageas? De eerste dagen gaat de koers crescendo.
FORT1944
0
quote:

Johannes schreef op 4 januari 2022 15:08:

Wat heeft het nieuwe jaar in petto voor Ageas? De eerste dagen gaat de koers crescendo.
DE BOEKWAARDE LIGT ERGENS BOVEN DE 60€ dan moet een aandeel toch herstellen naar de eerdere hogere koersen .
als de ganse sector aan 't stijgen is . Zo rampzalig was 2021 NIET voor AGEAS dan sommige lieten verstaan omdat de herverzekeraars de meeste schade moesten vergoeden .
Johannes
0
Nog 10 euro en de koers zit in de buurt ban de boekwaarde. Gaat hard in de eerste week van het nieuwe jaar. Dat geldt voor alle verzekeraars. Ik heb regelmatig gemiddeld afgelopen half jaar. Nu veel baat bij.
expo 58
0
Trends voorziet dat we naar de 61 euro gaan; zou goed zijn om eindelijke de verliezen van fortisverleden weg te werken
Johannes
0
Wat een domper vandaag. Min 2,3 procent. En de opwaartse trend was zo vloeiend. Tech en financials lijken wel communicerende vaten. Daarom beide in mijn portefeuille. Dan komen de klappen minder hard aan.
jowi
0
Ik heb de indruk dat Ageas behoorlijk achterblijft t.o.v. andere verzekeraars. Is dit allemaal toe te rekenen aan een andere
markt ? De renteperikelen zouden toch ook voor ageas een positieve impuls moeten geven.
zilvermeeuw
0
Federale overheid neemt belang in Ageas

"Als internationale verzekeringsgroep, zetten Ageas en zijn Belgische filiaal AG Insurance zich volop in om een actieve bijdrage te leveren aan de Belgische samenleving", klinkt het in een mededeling. "Ageas is dan ook verheugd om vast te stellen dat de Belgische overheid met deze investering deze betrokkenheid en ook de toekomstmogelijkheden van de Groep erkent." "Ageas is de grootste verzekeraar van het land en speelt een cruciale rol in het economisch weefsel van België, via de dekking van risico's voor natuurlijke en juridische personen maar ook in de financiering van pensioenen en strategische infrastructuur voor het land", zegt CEO van de FPIM Koen Van Loo. "Deze transactie past perfect in de investeringsstrategie van FPIM", reageert ook minister van Financiën Vincent van Peteghem (CD&V). "De financiële sector is één van onze zes strategische investeringspijlers en we focussen op de slimme verankering van bedrijven die van strategisch belang zijn voor de economie van het land. Het laat ons toe om een lange termijn, strategische aandeelhouder te worden van Ageas en het bedrijf stevig in België te verankeren." Aegeas zal later nog een persbericht uitsturen nadat het de officiële transparantieverklaring heeft ontvangen. Tot nu toe had de Chinese Ping An Insurance, al aanwezig in het Fortis-tijdperk, een aandeel van meer dan 5 procent in Ageas. Het Chinese conglomeraat Fosun bezit 10 procent. Ageas zag in april 2010 het levenslicht, in de nasleep van de Fortis-affaire. In tien jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale verzekeringsgroep, actief in Europa en Azië. De verzekeraar telt ongeveer 45.000 medewerkers. (Belga)

trends.knack.be/economie/bedrijven/fe...
miss LYE
0
De federale overheid neemt via haar Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij een belang van 6,3 procent in het kapitaal van Ageas. Dat melden de verzekeraar en de FPIM zaterdag.
biobert
0
Voorlopig geen overname van Ageas nu de Federale overheid aandeelhouder is geworden en Ageas stevig in Belgie wil verankeren.
CGCDLR
0
Perfect! De lange termijn aandeelhouders kunnen blijven genieten van de groei / jaarlijkse dividend van 4 a 5 % netto.Speculanten op snelle overname zijn we kwijt.Fosun kan z'n belang nu ook opdrijven en de federale participatie maatschappij zal wel volgen.Bij overname zit een Belgische groep aan tafel!Ik zie het zo: er is een Belgische beursgenoteerde/verzekeringsgroep verankerd mét een netto rendement van 4-5%.Waargaan die 300 miljard € spaargeld naartoe gaan denk je? Wetende dat die "spaarders" vorig jaar meer dan 20miljard! aan koopkracht verloren.,
CGCDLR
0
Met een boekwaarde van 62€ +30%(81€),was ik tevreden.Nu gaat ze meer moeten bieden.
jodu
0
@Swing
0
quote:

jodu schreef op 16 januari 2022 06:52:

Geen overnamespeculatie meer = wat lucht uit de koers maandag, jammer
Nieuws is nochtans geen reden tot verkoop. Integendeel, mss geen overname mr wel terug een extra reden voor een standvastige waarde. Zie binnenkort extra instappers mede door het slechte sentiment v/d techaandelen. Vorig jaar was het omgekeerd.
Vasthouden vroeg of laat reiken we de 60,- aan.
Semper Nescio
0
En bij De Tijd hebben ze in het weekend waarschijnlijk zwaar doorgezakt. Daar hebben ze het over een 'kapitaalinjectie van de overheid'. Faut le faire !!! Ik denk dat we beter HLN kunnen gaan lezen voor economisch nieuws.
Nick74
0
Prachtige koersbeweging. Ik heb bijgekocht. Ik ben super tevreden dat Ageas niet zal worden overgenomen. Mooi dividend, Koopje, een pak onder de boekwaarde.
gulia
0
Wat een vertrouwen straalt onze overheid toch weer uit... Maar hebben wel lessen getrokkken uit het Electrabel fiasco van de regering Verhofstat...
stijn d
0
# Verzekeraar Ageas wil tussen 2022 en 2024 een progressief dividend uitkeren aan aandeelhouders. Het dividendrendement is nu ruim 5%.
Johannes
0
De koers krijgt wel een flinke tik. Het nieuws moet duidelijk nog indalen bij de belegger. Als de rook is opgetrokken zie ik een groen slot vandaag. De strategie past in het Europese beeld de Chinese opmars een halt toe te roepen.
arconati
0
Goed nieuws. Ageas is nog min of meer het enige aandeel in Brussel met een dividend, de naam waardig tov de prijs die je ervoor betaalt. Een dividend dat bovendien gesteund is op voldoende winst en dito vooruitzichten. Andere aandelen met een standvastig stijgend of gelijk dividend noteren aan 50 tot 100 keer dit dividend. Enkel krimpbedrijven, zoals telecom en de post, hebben een hoog dividend, terwijl de koersdaling ervan een permanentie is.
293 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 48,300
Verschil +0,800 (+1,68%)
Hoog 48,440
Laag 47,140
Volume 369.206
Volume gemiddeld 421.348
Volume gisteren 333.398