ageas « Terug naar discussie overzicht

Ageas 2024

95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Tonydwi
1
Aan alle belegger in Ageas de beste wensen voor 2024. En hopen op mooie koers voor Ageas koers nu €39.31 en een dividend van normaal €3,10 maar die kan nog verhoogt worden. Is een dividend van 7,89 % netto. Dus de achterblijver van verleden jaar zullen de winnaar zij in 2024 hoop ik toch.
Tonydwi
1
quote:

Tonydwi schreef op 2 januari 2024 06:37:

Aan alle belegger in Ageas de beste wensen voor 2024. En hopen op mooie koers voor Ageas koers nu €39.31 en een dividend van normaal €3,10 maar die kan nog verhoogt worden. Is een dividend van 7,89 % netto. Dus de achterblijver van verleden jaar zullen de winnaar zij in 2024 hoop ik toch.
SORRY DIVIDEND IS 5,34 NETTO.
JdeFL
0
Nazinderen? Of nog zo eentje...

JPMorgan Research verlaagt het houdadvies voor Ageas naar verkopen
vrijdag 12 januari 2024 - 17:23u -

JPMorgan Research verlaagt het koersdoel van Ageas naar € 39,00 van € 45,00. Het houdadvies van woensdag 6 december 2023 wordt vervangen door een verkoopadvies.
Rowi62
0
De China korting doet Ageas weer eens de das om. Mogelijk gaan aandeelhouders eens vragen die belegging maar eens te verkopen. Zou jammer zijn voor de lange termijn maar 1. het dividend is zekerder 2. de koers gaat omhoog

Tbc

Wel reden om te houden denk ik...
Rowi62
0
Evergrande failliet minimaal 300 miljard USD weg. Tijd om aan te geven of en zo ja welke impact er op de deelname in China is Ageas!
Het is een HK rechter dus nog even wachten wat de overheid (mainland CHina ) zegt/doet.
Daan 008
0
Gaat Ageas daar nog veel last van ondervinden?
Ageas heeft maar een deel van Taiping Life in handen.

Evergrande heeft toch al enige tijd problemen, lijkt mij als dan wel verwonderlijk mocht dan nog een grote blootstelling aanwezig zijn.

Maar we zullen het wel gaan horen.
JdeFL
0
Kort voor 13u, 100kstuks dump, -4%. Dacht aan een fat finger. Kooporder ingelegd, maar waarschijnlijk wat laat.
Stofda
0
Waar of hoe kan je het aankopen/verkopen vaan aandelen raadplegen… waar je dus zien dat er 100K stuks te koop werden aangeboden?
tomS
0
JdeFL
0
quote:

Stofda schreef op 5 februari 2024 13:51:

Waar of hoe kan je het aankopen/verkopen vaan aandelen raadplegen… waar je dus zien dat er 100K stuks te koop werden aangeboden?
broker, in dit geval saxo, in de daggrafiek.

En:
Door ABM Financial News op maandag 5 februari 2024

(ABM FN) Fosun International overweegt om zijn minderheidsbelang in Ageas, van 10 procent, te verkopen. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van informatie van ingewijden.

Het Chinese conglomeraat wil belangen verkopen om zo de schuldenberg te verminderen.

Fosun werkt samen met adviseurs om de verkoop van het belang in Ageas, in zijn geheel of deels, te onderzoeken, aldus de bronnen.

Het Chinese bedrijf zou de aandelen kunnen verkopen door middel van een of meer bloktransacties, aldus de bronnen. Omgerekend was het belang van Fosun in Ageas vrijdag 736 miljoen euro waard.

Ageas wilde tegenover Bloomberg geen reactie geven. Het aandeel daalde maandag 3,5 procent in Brussel.

Bron: ABM Financial News
JdeFL
0
Desinvestering door Fosun goed nieuws voor Ageas
Door ABM Financial News op maandag 5 februari 2024

(ABM FN) Een eventuele verkoop door het Chinese Fosun van het belang van 10 procent in Ageas zou de 'overhang' in het aandeel wegnemen. Dit zei analist Jason Kalamboussis van ING tegen ABM Financial News.

Volgens Bloomberg zou Fosun samen met adviseurs kijken of het belang, eventueel in verschillende transacties, verkocht kan worden.

Kalamboussis wijst erop dat het directe belang circa 6,5 procent bedraagt. De rest zijn 'swaps', die Fosun zou kunnen afwikkelen.

Een verkoop zou volgens de analist ook betekenen dat Ageas samen met partner Taiping Holding zonder verdere externe invloed zou kunnen werken.

De Belgische staat heeft een belang van 6,3 procent. Mogelijk is er interesse volgens ING om dit belang uit te breiden tot 10 procent of meer. "Dit belang zorgt voor stabiliteit en zonder invloed."

Kalamboussis benadrukte maandag dat Fosun al maanden onder druk staat vanwege de hoge schuldenlast die het heeft. Vorige maand brachten de Chinezen hun belang in het Portugese BCP Bank al terug.

ING heeft een koopadvies op Ageas met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel daalde maandag 3,4 procent naar 37,81 euro.

Bron: ABM Financial New
Tonydwi
0
China's Fosun overweegt afstoting van minderheidsbelang in Belgische verzekeraar Ageas
(MT Newswires) -- Fosun International werkt samen met adviseurs aan de mogelijke gedeeltelijke of volledige verkoop van zijn 10%-belang in de Belgische verzekeraar Ageas (AGS.BR) in een poging om zijn schuld te verminderen, meldde Bloomberg News maandag, verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak.
Volgens de bronnen overweegt het Chinese conglomeraat om zijn belang van de hand te doen door middel van bloktransacties of door het te verkopen aan een strategische koper of financiële investeerder. Er is echter geen garantie dat de lopende gesprekken tot een deal zullen leiden.

Ageas vertelde MT Newswires dat het geen commentaar geeft op geruchten over de markt.

(Market Chatter nieuws is afkomstig van gesprekken met marktprofessionals wereldwijd. Deze informatie wordt verondersteld afkomstig te zijn van betrouwbare bronnen, maar kan geruchten en speculaties bevatten. De nauwkeurigheid wordt niet gegarandeerd).
Tonydwi
0
China's Fosun onderzoekt verkoop minderheidsbelang in Club Med ter waarde van $800 miljoen

Het Chinese conglomeraat Fosun International onderzoekt de verkoop van een minderheidsbelang in zijn luxe resortketen Club Med en mikt op een waardering van $800 miljoen voor het hele bedrijf, aldus twee mensen die van de zaak op de hoogte zijn.

Fosun heeft de afgelopen maanden informele gesprekken gevoerd met potentiële kopers en adviseurs over de verkoop, maar er is nog geen concreet bod uitgebracht, aldus de twee bronnen en een derde persoon met kennis van de zaak.

Fosun zou een belang van 30% in Club Med kunnen verkopen, aldus een van de bronnen.

De bronnen wilden niet bij naam genoemd worden omdat de gesprekken vertrouwelijk zijn.

Fosun en Club Med reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

In november 2022 meldde Bloomberg dat Fosun informeel interesse toonde in Club Med op basis van een waardering van $1,5 miljard voor het hele bedrijf. Op dat moment zei Fosun dat het "geen plannen" had om de all-inclusive resort operator te verkopen.

Het recentere onderzoek naar de verkoop van een minderheidsbelang komt nu het conglomeraat van onroerend goed naar gezondheidszorg zijn desinvestering van niet-kernactiviteiten heeft verdubbeld naar aanleiding van de bezorgdheid van investeerders over zijn schuldniveaus.

Het conglomeraat zei vorige maand dat het van plan was om een belang van 5,60% in de Portugese kredietverstrekker Banco Comercial Portugues te verkopen voor 235,19 miljoen euro ($256,07 miljoen) om zijn werkkapitaal te verhogen.

Fosun is ook in vergevorderde gesprekken om haar pakketreismerk Thomas Cook te verkopen aan de Poolse online reisagent eSky, meldde Sky News vorige maand. Fosun kocht het bedrijf voor 11 miljoen pond ($13,87 miljoen) nadat het in 2019 failliet ging.

Fosun Tourism Group, de in Hongkong genoteerde toerisme-entiteit van het conglomeraat die resorts beheert, waaronder Club Med en het luxe Atlantis-resort op het tropische Chinese eiland Hainan, heeft een marktwaarde van ongeveer 652 miljoen dollar.

Fosun kocht het in Parijs gevestigde Club Med in 2015 in een deal die de keten waardeerde op ongeveer 939 miljoen euro. Het heeft nu bijna 70 resorts over de hele wereld in populaire bestemmingen zoals de Malediven, Hokkaido en Cancun, volgens de website van Club Med.

De totale omzet van Club Med voor de eerste drie kwartalen van 2023 bereikte ongeveer 12 miljard yuan ($1,67 miljard), een stijging van 21,3% en 16,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2022 en het pre-pandemische jaar 2019, respectievelijk, zei Fosun Tourism in oktober.

De stap van Fosun om een minderheidsbelang in Club Med te verkopen komt op een moment dat het wereldwijde toerisme zich naar verwachting dit jaar volledig zal herstellen van de pandemie.

De Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties zei deze maand dat de toegenomen wereldwijde luchtverbindingen en een sterk herstel van de Aziatische markten een volledige opleving van de toeristische activiteiten wereldwijd dit jaar mogelijk zouden maken, ondanks de geopolitieke instabiliteit in het Midden-Oosten en elders.
christo1
0
Kan Ageas dat belang van fosun niet zelf overnemen?

De koers staat laag onder de boekwaarde en daarna deze aandelen vernietigen.

Ageas heeft toch de cash ervoor liggen.

Mvg.
Daan 008
0
Ageas zal op 19 juli 2024 per aandeel 2,1 euro aan dividend uitkeren.

Op 27 oktober 2023 werd 1.50 euro uitgekeerd.
Tonydwi
0
Op 19 juli 2024 zal Ageas 2,1 euro per aandeel aan dividend uitkeren. Aan een koers van €40 is dat een dividend 6,30 % NETTO in een jaar. DUS EEN AANDEEL OM JAREN IN JE KAST TE LEGGEN EN ER NIET MEER MAAR KIJKEN.
Bingo66
0
Ageas krikt dividend 8 procent op | (Nog) geen aandeleninkoop
De verzekeringsholding Ageas boekte over boekjaar 2023 een netto operationeel resultaat - het nettoresultaat uit de eigenlijk verzekeringsactiviteiten - van 1,17 miljard euro. Dat is grosso modo in lijn met de 1,15 miljard euro waar analisten gemiddeld op rekenden.

Het dividend stijgt met 8 procent, tot 3,25 euro bruto per aandeel.
voda
0
PERSBERICHT: Ageas rapporteert resultaten voor 2023
28-feb-2024 07:30

Ageas rapporteert resultaten voor 2023

-- Uitstekende commerciële prestaties in Niet-Leven in alle segmenten
en een dubbelcijferige groei in Leven in China

-- Netto operationeel resultaat van EUR 1.166 miljoen en een uitstekend
gegenereerd operationeel kapitaal

-- Kaspositie aanzienlijk gestegen tot EUR 959 miljoen

-- Voorgesteld totaal dividend van EUR 3,25 per aandeel, ruim 8% hoger.
Slotdividend van EUR 1,75 per aandeel

Kerncijfers (Groep)
Resultaat -- Het netto operationeel resultaat van de Groep bedroeg
EUR 1.166 miljoen, wat neerkomt op een rendement op
het eigen vermogen van 16,2%.
-- Het nettoresultaat bedroeg EUR 953 miljoen.
-- Het gegenereerde operationele kapitaal bedroeg EUR
1.803 miljoen.
-- Het gegenereerde operationeel vrij kapitaal bedroeg
EUR 1.162 miljoen.
------------------- -----------------------------------------------------------------
Premie-inkomen -- Het premie-inkomen steeg tegen constante
(tegen constante wisselkoersen met 8% tot EUR 17,1 miljard, dankzij de
wisselkoers) uitstekende commerciële prestaties in Niet-Leven
en de sterke verkopen in Leven in China.
-- Het premie-inkomen Leven bedroeg EUR 11,2 miljard,
met een lager premie-inkomen in België en Europa
,
gecompenseerd door groei in Azië.
-- Het premie-inkomen in Niet-leven steeg tegen
constante wisselkoersen met 17% en bedroeg EUR 5,9
miljard, dankzij stijgingen in alle segmenten.
------------------- -----------------------------------------------------------------
Operationeel
resultaat -- De combined ratio bedroeg 93,3%.

-- De marge op producten met gegarandeerde rente
bedroeg 124 basispunten en de marge op
Unit-Linked bedroeg 39 basispunten.
------------------- -----------------------------------------------------------------
Balans
-- Het Uitgebreid Eigen Vermogen bedroeg EUR 15,6
miljard of EUR 85,04 per aandeel.

-- De Solvency II-ratio voor Pijler II verbeterde en
bereikte 217%, ruim boven het risicoprofiel van de
Groep.

-- De totale liquide activa van de Algemene Rekening per
31 december 2023 bedroegen EUR 959 miljoen.

-- De verplichtingen Leven excl. UG/L bedroegen EUR 84,7
miljard.
------------------- -----------------------------------------------------------------

Een overzicht van de cijfers en een vergelijking met vorig jaar is te vinden op pagina 8 van dit persbericht en op de website van Ageas.

Impact24 -- Niet-financiële resultaten en verwezenlijkingen
inzake duurzaamheid

-- Dankzij aanhoudende duurzaamheidsinspanningen in het
hele bedrijf is Ageas erin geslaagd zijn ratings te
verbeteren bij vijf van de zes ESG-ratingbureaus die
de Groep volgen.

-- Verschillende entiteiten van de Groep werden beloond
voor hun inspanningen op personeelsvlak, wat de
ambitie van Ageas om voor zijn medewerkers een 'Great
place to Grow' te zijn, ondersteunt.

-- Ageas introduceerde verschillende initiatieven om
zijn kernactiviteiten en distributiekanalen te
versterken, de klantervaring te verbeteren en nieuwe
technologieën te integreren.
--------------------------------------------------------------------

Hans De Cuyper, CEO Ageas: " We hebben in 2023 sterke commerciële prestaties geleverd. Die waren voornamelijk te danken aan een opmerkelijke groei in Niet-Leven in de hele Groep en door de sterke activiteiten van Leven in China. Daarnaast wist ook Herverzekering de hernieuwingscampagne van 1 januari 2024 succesvol af te ronden. De solide marges in Leven en de sterke combined ratio in Niet-Leven bevestigen de sterke operationele basis van onze activiteiten, nu en in de toekomst. Met het nakomen van onze belofte voor wat het netto operationeel resultaat betreft, zijn we er trots op dat we over 2023 een totaal bruto cashdividend van EUR 3,25 kunnen aankondigen, in lijn met ons objectief dat we in het kader van Impact24 hadden vooropgesteld. Ook in 2023 boekten we vooruitgang in onze Impact24-strategie: we namen belangrijke stappen om onze ambities qua groei, uitmuntende commerciële prestaties, de integratie van tech en data en duurzaamheid te verwezenlijken. Daardoor boekten we op tal van vlakken mooie vooruitgang op onze niet-financiële en duurzaamheidsdoelstellingen. Hiervoor kregen we ook extern erkenning. In de loop van het jaar hebben vijf van de zes ESG-ratingbureaus die ons volgen onze rating immers verhoogd. Ik ben onze toegewijde mensen en waardevolle partners erg dankbaar voor hun aanzienlijke bijdragen aan onze sterke prestaties in 2023, en ik wil onze investeerders en klanten bedanken voor hun niet-aflatend vertrouwen in onze onderneming."

Bijlage

-- Lees het volledige persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 48,300
Verschil +0,800 (+1,68%)
Hoog 48,440
Laag 47,140
Volume 369.206
Volume gemiddeld 421.348
Volume gisteren 333.398