AEX lager van start gegaan en Alfen -16% na cijfers

Door ABM Financial News op 21 mei 2024 09:13 | Views: 6.590

AEX lager van start gegaan en Alfen -16% na cijfers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,4 procent lager op 911,46 punten, terwijl de Midkap 0,6 procent prijs gaf.

Onder de overwegend roodgekleurde hoofdaandelen was Prosus met krap twee procent de grootste daler. Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, daalde vanochtend in Hongkong 3,5 procent. Tencent stopte vannacht de langverwachte lancering van zijn computerspel Dungeon & Fighter Mobile vanwege serverproblemen, aldus persbureau Bloomberg.

Aegon en Adyen daalden daarnaast ongeveer een procent. RELX en Wolters Kluwer noteerden nipt in het groen. 

In de AMX ging Alfen met maar liefst 19 procent onderuit na cijfers. De laadpalenspecialist boekte in het eerste kwartaal van 2024 een licht hogere omzet, terwijl het aangepaste EBITDA-resultaat en de marge daalden, waarmee de resultaten van het bedrijf ruim onder de verwachtingen van analisten uitkwamen. Wel herhaalde Alfen de outlook voor 2024 en presenteerde het een tijdelijke CFO, terwijl de zoektocht naar een permanente financieel directeur doorgaat.

In de AScX verloren Fastned en Vastned ongeveer een procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.