Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2017

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

R Invest schreef op 3 mei 2017 08:26:

[...]
Er is duidelijk geen meerwaarde alleen negatieve waarde. Momenteel is het orderboek zo dat de volgende notering 80% lager is op een koers van 1 euro. Schande! Duidelijk geval van koers manipulatie!
Nu 4,92 euro in de bied. Deze kan mogelijk 1 min voor de veiling worden ingetrokken zodat de veiling toch nog op 1 euro plaats vindt. Mogelijk wordt dit door de beurs geblokkeerd door een freeze. Schande dat dit mogelijk is met zo'n mooi fonds!
[verwijderd]
0
quote:

R Invest schreef op 3 mei 2017 08:37:

[...]
Nu 4,92 euro in de bied. Deze kan mogelijk 1 min voor de veiling worden ingetrokken zodat de veiling toch nog op 1 euro plaats vindt. Mogelijk wordt dit door de beurs geblokkeerd door een freeze. Schande dat dit mogelijk is met zo'n mooi fonds!
FREEZE Wat is een freeze? Dit is het door Euronext Amsterdam stilleggen van de orderinvoer en handel in een fonds wanneer te grote koersfluctuaties binnen dat fonds dreigen te ontstaan. Hoe ontstaat een freeze? Voor elk fonds wordt een referentieprijs bepaald. Dit is de prijs waarop het laatst is gehandeld. Vanuit de referentieprijs wordt de onder en bovengrens bepaald. Voor de openingveiling is de ondergrens -10% en de bovengrens +10% van de slotveiling van de vorige beursdag. Tijdens de doorlopende handel is de ondergrens -2% en de bovengrens +2% van de laatstgedane notering. Wanneer de limiet van een binnenkomende order zou leiden tot een notering die buiten deze grenzen valt ontstaat de freeze en zal de order (deels) door Euronext worden geweigerd. Wat gebeurt er met orders opgegeven tijdens een freeze? Deze blijven in het ordersysteem van uw bank geparkeerd staan. Zodra de freeze wordt opgeheven door Euronext Amsterdam legt uw bank deze orders alsnog in in het orderboek van Euronext Amsterdam, behalve de order die de freeze heeft veroorzaakt. Wat gebeurt er met de order die de freeze veroorzaakt? Uw bank zal deze order niet bevestigen, d.w.z. dat zij de order zal royeren.
[verwijderd]
0
Xea.nl:

Om 11.25 uur worden de posities van EUR 1 en 2 verkopen weggetrokken.
Waarom moet dit op deze manier.
ALS er normale controle en toezicht zou zijn, dan moet dat niet 5 minuten voor de veiling gebeuren. PER direct moeten deze 2 opdrachten(dat waren geen vergissingen) weggehaald worden. Nu beïnvloeden zijn de handel op een schandalige manier.
WAT doen de Toezichthouders eigenlijk qua toezicht??
Oranjewoud 5,18 + 0,18(3,60%)11:30:00 omzet 2.500 sts.
[verwijderd]
0

Agenda


Financiële agenda 2017

jaarverslag 2016 nog te bepalen
eerste halfjaar 2017 datum nog vast te stellen
algemene vergadering van aandeelhouders datum wordt op korte termijn bekend gemaakt

Een broedende kip moet men niet storen.
Gelukkig komt er binnen drie weken iets moois uit het ei.
Met een waarde veel meer dan het begin (het ei).
Ik verwacht dat de kip al twee weken zit te broeden!
Dus nog een week vol spanning zitten te wachten!

En dan een overname bod cq beurs exit bod van minimaal 8,50 euro.

[verwijderd]
0
Redactie ABM Financial News - 12 december 2016, 19:32
Belang Sanderink naar 96,0 procent.
(ABM FN-Dow Jones) Gerard Sanderink heeft 19 miljoen euro geïnvesteerd in Oranjewoud en deze holding investeert op zijn beurt 24 miljoen euro in dochterbedrijf Strukton Groep. Dit maakte het bouwbedrijf maandag nabeurs bekend.
Oranjewoud, de holding van bouwbedrijven Strukton en Antea, geeft 4.139.434 aandelen B uit aan Sanderink Investments, het investeringsvehikel van Sanderink, tegen een koers van 4,59 euro. Deze aandelen B krijgen geen beursnotering. Het belang van Sanderink in Oranjewoud neemt als gevolg van deze transactie toe van 95,7 naar 96,0 procent.
De opbrengst wordt gedeeltelijk gebruikt om een lening aan Sanderink van 10 miljoen euro met 9 miljoen euro deels af te lossen en om te zetten in eigen vermogen.
Oranjewoud brengt vervolgens 24 miljoen euro in in Strukton. De holding stelde dat de resultaten van de bouwer zijn gestabiliseerd en sprak vertrouwen uit in de toekomst. Van dit bedrag wordt 9 miljoen euro gebruikt om een lening van Oranjewoud aan Strukton van 15 miljoen euro deels af te lossen en om te zetten in agio.
Bovendien verstrekt Oranjewoud een nieuwe achtergestelde lening van 5 miljoen euro aan Strukton en stort Oranjewoud nog eens 10 miljoen euro op de agio van het bouwconcern.

Fd.nl: Oranjewoud: Aantal aandelen (x1000): 58.408

2,3 miljoen aandelen zijn nog vrij verhandelbaar. Mogelijk heeft de heer Sanderink in tussentijd nog meer aandelen via de beurs gekocht. Hij hoeft hiervan geen melding te doen omdat hij al boven de 96% van de aandelen bezit.

De resterende aandelen (4% van totaal aantal aandelen) kan de heer Sanderink voor minder dan 20 miljoen euro kopen d.m.v. een overname bod van 8,50.

Mogelijk hoeft de heer Sanderink nog wel 1 of 2% via de beurs gekocht.

Dan hoeft hij mogelijk 10 miljoen te investeren om geheel Oranjewoud in het bezit te krijgen.

TheAdmiral
0
R Inest, verwacht je binnenkort een bod op de resterende paar procent? Volgens mij ziet de toekomst van de bouw en in het bijzonder Oranjewoud er zonnig uit. Net weer een prestigieuze mega-order in Indonesie, waarvan alleen al de eerste fase een waarde heeft van $ 200 mln.
[verwijderd]
0
Goed nieuws voor Oranjewoud m.b.t. tot aantrekkende markt.

Het Zweedse ingenieursbureau Sweco heeft in het eerste kwartaal fors betere resultaten behaald door een aantrekkende markt. Ook het Nederlandse Grontmij, dat anderhalf jaar geleden door Sweco werd overgenomen, droeg aan de groei bij.[ref. FD.nl/11 mei 2017]
[verwijderd]
0
Goed nieuws voor Oranjewoud m.b.t. meer belangstelling voor de Nederlandse bouwsector:

Ten slotte verwacht hij een positief effect van de beursgang van VolkerWessels, zowel voor BAM als voor Heijmans. 'Het leidt tot meer positieve aandacht voor de Nederlandse bouwsector. Met name BAM, maar ook het nu puur op Nederland gerichte Heijmans, kan straks op belangstelling van een bredere groep beleggers rekenen.' [ref. FD.nl/10 mei 2017].
[verwijderd]
0
Goed nieuws voor Oranjewoud m.b.t. het economisch herstel.

De bouw gaat met de rugwind van het economisch herstel beter presteren. Dat verwachten analisten. [ref. FD.nl/10 mei 2017]
[verwijderd]
0
Heerenveen, 10 mei 2017
- Antea Group heeft in Nederland een positief resultaat geboekt over 2016. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het internationaal opererende ingenieurs- en adviesbureau. Met een omzet van 192 miljoen euro en een nettowinst van bijna 10 miljoen euro boekte Antea Group in Nederland het één na beste resultaat ooit. De Nederlandse organisatie van Antea Group had hiermee het belangrijkste aandeel in de mondiale groei van omzet en resultaat. reactie XEA.nl
Waar blijven de datum voor de AVA e.a. mededelingen?
[ref. 11 mei 2017 XEA.nl]
Beate
0
Jan 59
0
Aandeelhoudersvergadering wordt op een nog later te bepalen datum gehouden.
Zie bericht bij de voorlopige jaarcijfers
Beate
0
Sanderink wil helemaal geen aandeelhoudersvergaderingen. Hij wil ook van de beurs af,
maar dan moet hij de laatste aandeelhouders nog een fooitje geven. Maar daar is hij te gierig voor. Wat een dilemma voor een van de rijkste ondernemers in Nederland!
GrindNshiP
0
Waar geeft Sanderink aan dat hij van de beurs af wil? Het is al even geleden, maar in 2009 gaf hij nog aan dat hij de notering bewust aanhoudt voor zijn nazaten om aandelen te kunnen verkopen. Wat ik een logischere tussenstap vind is dat er weer wordt gekeken om dividend uit te keren, maar daar is hij ook niet zo fan van haha. Dat kwam toen nav een aandeelhoudersvergadering. Ik deel je mening dat hij daar inderdaad weinig belang bij heeft. Ik hoop, ook voor mezelf, dat hij beide opties overweegt en het weer wat interessanter wordt.
Beate
0
Sanderink inschattend heeft hij er een vreselijke hekel aan kosten te moeten maken voor de beursnotering en ook nog eens aan regeltjes te moeten voldoen. Nazaten heeft hij bij mijn weten niet. Daar hoeft hij ook zeker geen beursnotering voor aan te houden. Bovendien, waarom verwatert hij de laatste aandeelhouders dan nog? Anderzijds kan hij de koers elke kant op laten bewegen. Wat hem ook maar past....
Jan 59
0
Positief bericht over het 1e kwartaal.
De koers wordt ook mooi naar boven gebracht.
Nu nog een datum van de aandeelhoudersvergadering.
rapsac
0
Nogal wat medewerkers van Oranjewoud zijn in het bezit van deze aandelen. Zij hebben meegebouwd aan een stabiel bedrijf. Wat ik van Sanderink niet begrijp is waarom het steeds met de koers manipuleert,. Laat de echte waarde van het bedrijf in de aandelenkoers tot uiting komen, de mensen die in het bedrijf geloven hebben er recht op. Dus Gerard op naar de € 8,=
Beate
0
Ik heb indertijd met Gerard Sandelink te maken gehad toen hij KSI overnam. We hebben hem als een spijkerharde onderhandelaar leren kennen wiens grootste angst het was een cent te veel te moeten uitgeven. Dat heeft hem (dankzij of desondanks) schatrijk geworden. Hij heeft geen kinderen dus denk ik dat hij uiteindelijk de aandeelhouders zal belonen, want anderen zal hij niets gunnen....
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  17:54
 Germany40^ 18.162,50 +1,37%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.007,84 +1,39%
 US30^ 38.205,61 +0,21%
 Nasd100^ 17.712,33 +1,63%
 US500^ 5.097,54 +1,04%
 Japan225^ 38.168,05 +1,17%
 Gold spot 2.336,30 +0,18%
 EUR/USD 1,0685 -0,41%
 WTI 83,88 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%