Ablynx « Terug naar discussie overzicht

ABLYNX Q4, worden de verwachtingen waargemaakt?

1.399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Hoeki
0
- our ability to find a new suitable partner for the development of vobarilizumab if AbbVie does not exercise its rights to license vobarilizumab and/or identify new indications for vobarilizumab which we could pursue independently;

Ook een interessante, ik ga er vanuit dat Ablynx al research heeft gedaan naar nieuwe indicaties. Gunstig mochten ze een totaal deal kunnen sluiten en anders blijft het interessant voor Ablynx zelf!

Even een gedachtenspinsel:
Ablynx gaat Capla zelf commercialiseren aangezien de medische nood hoog is. Wat ik links/rechts lees is dit bij Lupus toch ook wel het geval, zou het nog een mogelijkheid zijn dat Ablynx, bij het afhaken van Abbvie, Lupus zelf gaat commercialiseren?
de tuinman
0
quote:

Pokerface schreef op 3 oktober 2017 18:38:

Zou dat geld bedoeld kunnen zijn om te anticiperen op het uitstappen van AbbVie in Vobar? Gaan ze toch zelf Fase 3 doorlopen?
A balanced risk approach, with more than 45 wholly owned and partnered programs.

Genoeg onderzoek om al die miljoenen in te investeren.
FC Barcelona
0
Zit nu ook vol in Ablynx net als destijds in Galapagos ; ga dit keer volharden in het houden van de aandelen voor langere termijn ! Had ik ook met Gala moeten doen; had ik mij nu echt rot gelachen !
Hoeki
0
quote:

de tuinman schreef op 3 oktober 2017 22:12:

[...]

We are dependent on collaboration partners for the development and commercialization of vobarilizumab for the treatment of RA and SLE.
Daar had ik overheen gelezen, dankjewel!!

Nooit geweten dat die contracten zo uitgebreid waren
de tuinman
0
quote:

Lauwry schreef op 3 oktober 2017 20:37:

Net de conference call over de Capla fIII data nog eens gelezen.
Komt heel sterk over. Meer vragen stellers dan ik gewend ben, wat kan duiden op toenemende interesse. Ook sterke one-liners en natuurlijk super data.
Verder viel me de nadruk op de positieve effecten op meerdere endpoints. Met name op (major) trombo embolic events.
Volgens mij wordt er rond 30 min gesuggereerd dat er aanwijzingen zijn dat patienten wel trombo embolic events hadden, maar niet per se aTTP gerelateerd (hoge ADAMTS13 activiteit). En WEL baat leken te hebben bij Capla. Dit naar aanleiding van een vraag waarom de Capla groep in het nadeel was omdat daar een groter percentage patienten een baseline ADAMTS13 hoger dan 10 percent had.
Ik sluit niet uit dat de indicatie voor Capla uitgebreid gaat worden. dr Zeldin gaf aan dat men om dit onderwerp beter te doorgronden er dieper in de data moest worden gedoken.

Is deze ook te lezen? Heb je een link?
de tuinman
0
quote:

stappa schreef op 3 oktober 2017 19:39:

Een update in de sec files over ozoralizumab (dank aan Zuiderbuur voor de files)

Taisho is planning to initiate a Phase III trial in RA patients in Japan with ozoralizumab in 2018. We are also eligible to receive tiered percentage royalties, ranging from low-teens to 20% on net sales of licensed products in Japan. See “—Significant Collaborations—Taisho Pharmaceutical Co., Ltd.” Eddingpharm is reviewing the next stage of clinical development.

Dat het zo lang heeft moeten duren...
Ik ging er al vanuit dat dit niks meer zou worden.
de tuinman
0
quote:

stappa schreef op 3 oktober 2017 19:45:

Ook uit de sec files over ALX-0141, RANKL

Eddingpharm expects to commence Phase I trials in China with ALX-0141 in 2018.

Programma's waarvan ik dacht dat ze een stille dood zouden krijgen, zijn nog wel actief.
Connecties met China... kunnen handig zijn voor Capla?
K. Wiebes
0
quote:

Zuiderbuur schreef op 3 oktober 2017 19:42:

Ik zal wel ergens iets over het hoofd zien want je mag er, Ablynx zijnde, toch niet aan denken dat deze Franse studie in 2020 resultaten aflevert die deze van capla benaderen.
De gesprekken waren dus inderdaad "informatief" :D

Dank aan Stappa, Zuiderbuur en de rest voor het doorploegen van de file.

Wat Capla betreft zie ik het zo, dat de tijd in ons (Aby's) voordeel speelt. Zoals eerder reeds gepost is Capla nú belangrijk, maar zodadelijk wellicht niet meer dan "nice to have".

Nog los van wat er allemaal nog uit de allianties zou kunnen voortkomen;
tegen die tijd weten we ook meer over Vobar RA en SLE én - wat de knaller moet worden - 171.

Uiteraard kán alles mislukken. Dan hebben we - voor zover we er dan nog in zouden zitten - een probleem, wanneer Zara of Shire ons óók nog bij
TTP een hak zou zetten.

Maar wanneer er tegen die tijd fase 2 programma's uit de allianties aan de orde zouden zijn, of 171 (of Vobar) zouden via een grootse alliantie
in fase 3 verkeren: WHO CARES.

Dan zouden er misschien een paar euro's van de koers afgaan, die op dat moment wellicht op een veelvoud van de actuele 15 zal staan.
K. Wiebes
0
Overigens: Zo zie je dus ook wát een voordeel een brede pijp kán hebben.
Want op 't ene moment ben je gefocust, en een weekje later ben je een one-trick-pony. If at all ;)
Lauwry
0
quote:

de tuinman schreef op 3 oktober 2017 22:21:

[...]
Is deze ook te lezen? Heb je een link?

Sorry! Ik bedoel geluisterd, had een deel voor mezelf uitgeschreven. Maar hier komt de rest binnekort meestal. seekingalpha.com/symbol/ABLYF/earning...
Ontop1
0
tony0001
0
orders van 10000 telkens in de verkoop op
10.54 - 10.53 - 10.52 - 10.515 - 10.47 en ik heb de indruk dat er nog telkens bijkomen
NSBB
0
winstnemingen , klamme handjes moeten er eerst daarna gaan we weer gezapig de weg omhoog zoals gewoonlijk
Piddybull
1
De Tijd Krant

Vijfde Belgische biotechparel zoekt notering over de oceaan


Ablynx smeedt het ijzer terwijl het heet is. Maandagochtend katapulteerden goede testresultaten de beurskoers, 's avonds trapten de Gentenaren hun beursgang in New York af.

Gewapend met sterke testresultaten steekt Ablynx de Atlantische Oceaan over. Caplacizumab, het potentiële middel tegen de zeldzame bloedziekte TTP, zit in de laatste rechte lijn richting commercialisering. Nadat verscheidene grote farmapartners in het verleden hadden afgehaakt, wil Ablynx voor het middel de laatste stap zelf financieren. Daarvoor heeft het niet noodzakelijk vers geld nodig - eind juni stond er 204,5 miljoen euro op de bank. Toch zet het net nu een kapitaalronde in de steigers.

De Nasdaq-beurs is het mekka van de biotechsector. 'Daar zitten investeerders met het geduld, de kennis en het kapitaal dat een biotechbedrijf nodig heeft', zegt Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx, een Gents biotechbedrijf. 'Zeker als je zelf je product naar de markt wilt brengen.' Argenx maakte de sprong naar de Nasdaq in mei en trad zo in de voetsporen van Galapagos, Celyad en Tigenix.

Gespecialiseerde investeerders met diepe zakken bieden de financiering die de biotech nodig heeft. Het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen is per definitie verlieslatend en de weg is vaak lang. 'De fondsen die nu onze grootste aandeelhouders zijn, weten dat we in de toekomst meer geld nodig zullen hebben en zijn bereid de volgende financiering te trekken', zegt Van Hauwermeiren.

Rudi Mariën, een grootaandeelhouder in tal van Belgische biotechbedrijven, liet zich onlangs sceptisch uit over het geduld van Amerikaanse geldschieters. Volgens hem zijn velen uit op 'snel gewin en zekerheid'. Biotechbedrijven die in de VS geld willen ophalen, zouden eerst overtuigende geloofsbrieven moeten voorleggen om op geld te kunnen rekenen.

Bij Ablynx zit dat wel snor. Na de nieuwe resultaten van zijn belangrijkste geneesmiddel stuurden beleggers het bedrijf ruim een kwart hoger. Daarnaast voert Ablynx klinisch onderzoek naar nog acht andere kandidaat-medicijnen. Bij sommige sectorgenoten steunt de beurskoers op het verwachte succes van slechts één product.

Hoe groter de vraag naar Amerikaanse Ablynx-aandelen, hoe meer de Belgische Ablynx-aandelen zullen verwateren. De toekomstige winst moet immers over meer aandelen verdeeld worden. Maar in dat scenario is dat geen ramp. Als Ablynx zijn ambitie waarmaakt om tegen midden volgend jaar zijn eerste product te lanceren, zal het bedrijfsresultaat een drastische metamorfose ondergaan.

Bij Argenx schoot de koers omhoog op de eerste dag van de Nasdaq-notering. Argenx doet net als Ablynx onderzoek met antilichamen van kameelachtigen. Het bedrijf haalde 115 miljoen dollar op en kan de beursgang een klinkend succes noemen. 'Nasdaq voegde een keurmerk toe', blikt Van Hauwermeiren terug. 'De fondsen die daar investeren hebben de wetenschappelijke brainpower in huis om onze resultaten nog beter te analyseren. Als zij beslissen in te stappen, mogen kleine beleggers uit België dat beschouwen als een teken van vertrouwen.'

Ook niet-biotechers zoeken soms vers geld via een notering op Wall Street. De olietankerrederij Euronav zocht er vooral de vele gespecialiseerde fondsen en analisten in de scheepvaart op. Materialise, de Leuvense specialist in 3D-printing, trok naar de Amerikaanse beurs toen de hype rond de technologie een rist sectorgenoten naar daar lokte. Materialise heeft geen notering in Brussel. Het nadeel daarvan is dat slechts een Belgisch beurshuis het aandeel opvolgt.
[verwijderd]
0
als ik het goed begrepen heb, dan moet Abbvie de licentie nemen als de SLE data succesvol zijn

5.1.1 If AbbVie notifies Ablynx through either the RA Review Notice or SLE Review Notice that the Phase 2B RA Success Criteria or the Phase 2A SLE Success Criteria have been achieved, as applicable, then, by providing such Review Notice and as of the date thereof, AbbVie shall be deemed to have been granted the licenses set forth in Section 5.2 (the

“In-Licensing”). For purposes of clarity, (i) subject to Section 5.1, AbbVie shall be required to proceed with the In-Licensing in a Review Notice in the event either the Phase 2A SLE Success Criteria or the Phase 2B RA Success Criteria, as applicable, are achieved, and (ii) the In-Licensing shall be deemed to occur upon the first Review Notice indicating AbbVie’s intention to proceed with the In-Licensing and the notification obligations set forth in Section 5.1 shall not apply to the extent AbbVie has already proceeded with the In-Licensing. Notwithstanding the foregoing, AbbVie, in its sole discretion, shall have the right to proceed with the In-Licensing by indicating such intent in a Review Notice irrespective of whether the Phase 2B RA Success Criteria or the Phase 2A SLE Success Criteria have been achieved.
[verwijderd]
8
Ablynx 2018

Ik kom tot een indrukwekkende lijst voor 2018, met als bron o.a. de sec file opgesteld door Ablynx voor aanvraag van de Nasdaq notering.
Totaal 16 belangrijke momenten, beetje verspreid over het jaar mag je steevast elke maand één of meerdere klinisch gerelateerde persberichten verwachten.

ALX 0761 (Merck KGaA/Avillion)
Q1 start fase 2, psoriasis

ALX 0171
H1 start fase 1, RSV Japan
H1 start fase 1, HSCT
H2 resultaten fase 2b, RSV

Capla
H1 BLA filing US, aTTP
H2 resultaat marktacceptatie EMA EU, aTTP
H2 start verkoop EU, aTTP
Onderzoek toepassing Capla bij Stroke (beroerte)

Voba
H1 resultaat fase 2, SLE
H1 beslissing Abbvie Opt-in voor RA en SLE (voba als molecuul)
H2 resultaat open label extension studie, RA

BI 836880 Anti VEGF/ang2 (Boehringer Ingelheim)
H2 resultaat fase 1, solid tumors

Merck & CO
H1 start fase 1, 1e nanobody in immuno oncology
H2 start fase 1, 2e nanobody in immuno oncology

Ozoralizumab (Taisho)
H1/H2 start fase 3, RA Japan

ALX 0141 (Eddingpharm)
H1/H2 start fase 1, botverlies China

ALX 1141 (Merck KGaA)
2018(?) start fase 1, osteoartritis

Aanvullingen, opmerkingen zijn uiteraard welkom.
de tuinman
0
Tja het Voba verhaal is nog niet volledig. Alleen is deze verder niet in te vullen.
Ik denk dat de open label extension studie belangrijk word voor RA fase 3..
En wat is beter? Abbvie of niet Abbvie?
[verwijderd]
0
Beste Stappa

Bedankt voor het mooie lijstje . Worden mooie jaren .

Heb jij enig idee van de waarde van LUPUS /SLE en RSV indien beide goede resultaten laten zien .!? Dit zouden volgens mij beide blockbusters kunnen zijn/worden .

Hoe zit het met die pijnstiller ?
1.399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%