Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco

4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
Dicall69
0
quote:

alrob schreef op 21 december 2017 13:21:

En toen vanmorgen de koers rond de 210 kwam, heb ik mijn calls en sprinters verdubbeld.
Overigens calls december 18 gekocht, dan heb ik de tijd om te zien of mijn voorspelling inderdaad uitkomt.
Heb ook op 210 toegeslagen wilde eigenlijk nog wachten tot € 205,-, maar ben redelijk voorzichtig ingestapt, calls december zijn mij te duur, heb voor juni gekozen, putjes verkocht, dus moet goed komen !!!
Dicall69
0
quote:

Dicall69 schreef op 21 december 2017 14:00:

[...]

Heb ook op 210 toegeslagen wilde eigenlijk nog wachten tot € 205,-, maar ben redelijk voorzichtig ingestapt, calls december zijn mij te duur, heb voor juni gekozen, putjes verkocht, dus moet goed komen !!!
Heb weer een goed instapmoment gekozen !!!
[verwijderd]
0
Ja goed getimed Dicall, maar ja kan morgen of volgende week ook zo maar een miskleun blijken te zijn geweest. Je zit hier wel bij UR aan tafel.
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 21 december 2017 17:40:

Ja goed getimed Dicall, maar ja kan morgen of volgende week ook zo maar een miskleun blijken te zijn geweest. Je zit hier wel bij UR aan tafel.
Inderdaad alrob, nooit te vroeg juichen!
En niet kijken naar dagkoersen, want morgen kan weer alles anders zijn.
Zoals ik al eerder schreef vandaag zie ik de nabije toekomst vrij somber in voor de koers van UR.
[verwijderd]
0
Nou ik niet, want UR zal nu ook Amerikaanse beleggers aantrekken die met 1 aandeel in zowel Amerikaans als ook Europees vastgoed willen beleggen, naast de Europese beleggers die niet alleen in Europees vastgoed willen beleggen en dus met UR twee vliegen in 1 klap slaan. De deal was daarenboven tegen een redelijke prijs. Dus de reactie op deovername acht ik overdreven en ik verwacht, dat de koers weer terug gaat naar het nivo van voor het bod, dus weer boven de 220 euro.
Maar ik geeft toe, is allemaal wishfull thinking en het kan ook zo maar de andere kant op gaan.
Maar zonder risico geen winst, en het hoeft niet altijd mis te gaan. Bij Gemalto had ik mazzel, en die geluksfactor hoop ik ook bij UR te hebben. en los daarvan, vastgoed hoort in ieders portefeuille, en dat mistte ik. Wereldhave heb ik vaarwel gezegd, vooral wegens gebrek aan volatiliteit.
Succes!
Stockboer
2
FD
'We gaan niet naar Amerika, we gaan naar de grootste en rijkste steden'
Unibail-Rodamco had wat uit te leggen toen de vastgoedbelegger vorige week aankondigde concurrent Westfield over te nemen. Want het overgrote deel van het vastgoed van Westfield ligt in de Verenigde Staten, naast twee panden in Londen. Waarom zou een bedrijf een goede €20 mrd willen betalen voor 33 winkelcentra in een land waar 'the mall' met grote regelmaat dood wordt verklaard?

Retailers in het land zuchten onder de concurrentie van Amazon en andere internetwinkels. Dit jaar sluiten in de VS bijna net zo veel winkels als tijdens de grote crisis van 2008, terwijl het consumentenvertrouwen nu wel hoog is en de werkloosheid laag. Grote warenhuizen als Macy's en JC Penney, lang het anker van menig Amerikaans winkelcentrum, doeken honderden vestigingen op.

Veel kwakkelende retailers zijn in handen van private equity en zitten vol met schulden waarvan de financiering de komende jaren afloopt. De herfinancieringsproblemen die sommige bedrijven nu al hebben deed persbureau Bloomberg eerder dit jaar concluderen dat Amerika pas aan het begin staat van wat daar onheilspellend de 'retailapocalypse' wordt genoemd.

Toch betoogt Jaap Tonckens, cfo van Unibail-Rodamco, dat het winkelcentrum allesbehalve dood is, ook in de VS. Alleen moet een belegger wel de juiste winkelcentra op de juiste plekken hebben. 'We gaan niet naar Amerika. We gaan alleen naar de grootste en de rijkste steden in Amerika. Want daar zit de koopkracht', zegt Tonckens. 'Retailers komen alleen nog naar de winkelcentra die de meeste bezoekers trekken.'

En die bezoekers willen ook dat er iets te beleven valt. Dus voegden zowel Westfield als Unibail-Rodamco steeds meer restaurants, bioscopen en kinderspeelplaatsen toe. In Europa is het Frans-Nederlandse fonds al jaren succesvol met deze strategie. Als een van de weinige winkelfondsen laat het bedrijf steevast stijgende huurinkomsten zien, alleen niet in Nederland, het zorgenkindje van de afgelopen jaren.

Ook in de Verenigde Staten kan de concurrentie met internet zo goed worden aangegaan. De cfo haalt het winkelcentrum Valley Fair in San Jose aan. 'Dat ligt middenin Silicon Valley, “internet headquarters”.' Als het internetwinkelen ergens groot moet zijn, is het daar, wil Tonckens maar zeggen. Toch trekt Valley Fair 22 miljoen bezoekers per jaar. 'Door zo'n bedrijf als Westfield over te nemen, vergroten we de kwaliteit van de portefeuille.'

Hoge standaard
In Leidschendam-Voorburg investeert Unibail Rodamco € 470 mln in de grootscheepse verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage, dat Mall of the Netherlands gaat het heten.

Na de renovatie heeft Unibail-Rodamco in Nederland eindelijk een winkelcentrum dat aan zijn standaard voldoet: groot, hypermodern en met de allerbeste en nieuwste winkels, veel horeca en extra service.
De investering moet het tij van dalende huurinkomsten in Nederland keren. Kwamen er voor de verbouwing zo'n acht miljoen ­bezoekers per jaar, dat moeten er in 2019 na de opening twaalf tot veertien miljoen per jaar zijn.
Twee andere winkelcentra, die in Almere en Zoetermeer, worden verkocht. Daarnaast heeft Unibail-Rodamco in Nederland nog Stadshart Amstelveen.
Gaat Unibail-Rodamco dan helemaal geen last krijgen van internet en faillissementen in de retail omdat jullie de beste winkelcentra hebben?

‘'Als grote warenhuizen toch vertrekken krijg ik 40.000 m² terug die ik kan gebruiken voor goede horeca'’• Jaap Tonckens, cfo Unbail-Rodamco
'Het grootste probleem zijn niet de internetwinkels: dat zijn retailers die niet in staat zijn geweest om hun aanbod te veranderen of een ervaring te bieden die hun producten interessant maakt. Veel retailers zijn eigendom van private equity. Die zadelen ze op met een geweldige hoeveelheid schulden, waardoor een beperkte vrije kasstroom overblijft om te investeren in nieuwe concepten die wat langer de tijd nodig hebben om tot evolutie te komen. Het mooie in Amerika is dat retailers die in faillissement zijn een aantal huurcontracten mogen afstoten waar de verkopen per vierkante meter laag zijn. Dat zullen niet de winkelcentra zijn die Westfield heeft. Als grote warenhuizen toch vertrekken krijg ik 40.000 m² terug die ik kan gebruiken voor goede horeca.'

In Nederland hebben jullie wel degelijke last gehad van de reeks retailfaillissementen. Huurinkomsten daalden.

'Dat klopt. We hebben even last gehad. Maar de winkelcentra die we in Nederland hebben, laten zich niet vergelijken met wat wij en Westfield in het buitenland hebben. Ik kan je wel vertellen dat we dolblij zijn dat V&D failliet is gegaan. Al is het voor de betrokkenen natuurlijk ontzettend triest. Maar wij hebben in Leidschendam-Voorburg een pand teruggekregen dat we kunnen verbouwen en meenemen in The Mall of the Netherlands (zie kader). Anders hadden we met een verouderd concept gezeten.'

In Amerika, waar meer vastgoedpartijen op jullie niveau acteren, is de concurrentie veel agressiever.

'Wij hebben heel wat onderzoek gedaan naar marktaandelen in de VS. Maar in een straal van een halfuur om de centra heen zie je niet zoveel concurrentie. Ik geloof dat Amerika groot genoeg is voor een aantal kwaliteitsspelers.'
Hoe gaan jullie de winkelcentra op zo'n afstand managen? Er zijn eerder Nederlandse fondsen de mist ingegaan met vastgoed in Amerika.

'Dat klopt. Wij willen het team van Westfield graag behouden. En er zal uitwisseling zijn over en weer. Westfield is een betere ontwikkelaar van nieuwe centra, maar wij zijn weer beter in het managen van bestaande winkelcentra op de lange termijn. Als Westfield een winkelcentrum had opgeleverd, werd er niet veel aandacht meer aan besteed tot de volgende verbouwing. Wij maken echt een vijfjarenplan voor ieder centrum en dat volgen we secuur op.'
Wat ziet u zelf als het grootste risico van deze overname?

'Bij alle grote transacties gaat het uiteindelijk om de integratie van de twee bedrijfsculturen. Het zijn niet de Fransen die de zaak overnemen. We brengen het beste van twee culturen bij elkaar. In dat opzicht willen we het anders doen dan de fusie tussen Unibail en Rodamco. De uitdaging voor het senior management is dat de mensen van Westfield zich onderdeel voelen van de nieuwe groep.'
Bij de fusie met het Nederlandse Rodamco in 2007 namen de Fransen de boel wel over en bleef er niet veel over van de Nederlandse cultuur.

'Dat zijn niet mijn woorden. Maar een groot verschil is dat Rodamco een institutionele partij was met goede winkelcentra, maar daar lag minder focus op het maximaliseren van de huurgroei. De culturen van Westfield en Unibail-Rodamco zijn minder verschillend.'
Dicall69
0
quote:

alrob schreef op 21 december 2017 17:40:

Ja goed getimed Dicall, maar ja kan morgen of volgende week ook zo maar een miskleun blijken te zijn geweest. Je zit hier wel bij UR aan tafel.
Of toch niet ??? Maarja, heb toch weer bijgekocht op € 210,30 !!!
[verwijderd]
0
Ik heb ook een beetje bijgekocht. Maar vanaf nu enkel bij een koers van rond de 205.
Allen fijne feestdagen toegewenst en tot woensdag.
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 22 december 2017 18:43:

Ik heb ook een beetje bijgekocht. Maar vanaf nu enkel bij een koers van rond de 205.
Allen fijne feestdagen toegewenst en tot woensdag.
Jij ook prettige feestdagen en iedereen die dit leest.
Endless
0
quote:

crux schreef op 23 december 2017 07:44:

[...]
Jij ook prettige feestdagen en iedereen die dit leest.
Ik sluit me hier bij aan fijne dagen.
[verwijderd]
0
nog maar een paar euro naar beneden en dan nog meer volgooien voor lange termijn.
[verwijderd]
0
junkyard
0
UR vangt nog steeds klapjes voor de Westfield deal, beleggers zijn hier niet blij mee. Zie koers ontwikkeling van Klepierre tov UR over de afgelopen weken. Ik deel de negativiteit mbt de Westfield deal, en verwacht dat dit de koers zal blijven drukken in de komende maanden door de extra onzekerheden en risico's die hier omheen hangen.
Dicall69
0
quote:

junkyard schreef op 27 december 2017 19:44:

UR vangt nog steeds klapjes voor de Westfield deal, beleggers zijn hier niet blij mee. Zie koers ontwikkeling van Klepierre tov UR over de afgelopen weken. Ik deel de negativiteit mbt de Westfield deal, en verwacht dat dit de koers zal blijven drukken in de komende maanden door de extra onzekerheden en risico's die hier omheen hangen.
Ben er vrijwel zeker van dat het voornamelijk een eigen wenselijke mening van jou is en daar een vermoedelijk shortpositie aan vast zit, maar denk zelf dat UR op termijn minimaal richting de € 240,- gaat bewegen dit wordt ook door het onderstaand bericht gestaafd :

www.iex.nl/Nieuws/ANP-121217-057/Unib...

Goede koop

Op het eerste gezicht lijkt het bedrijf volgens Kuin een goede koop te hebben gedaan, gezien de kwaliteit van de portefeuille van Westfield. De hoge aandelencomponent in de overnameprijs houdt daarnaast het risico relatief laag. Aan de andere kant is onduidelijk waar kostenvoordelen te halen zijn, gezien de beperkte geografische overlap.

ING handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 255 euro. Analisten van Barclays meldden dinsdag dat zij het aandeel beginnen te volgen met de aanbeveling equal-weight en een richtprijs van 240 euro. Het aandeel stond na een kleine drie kwartier handel onderaan de AEX met een verlies van 2,7 procent op 218,05 euro.
junkyard
1
Nee, ik zit niet short, ik zit long waarbij ik mijn winsten maximeer bij een koers van 220 (dmv geschreven calls). De waardering van UR is laag, maar ik verwacht niet dat dit snel zal stijgen, de 240 binnen een halfjaar lijkt mij onhaalbaar door verhoogde risico's en onzekerheden mbt Westfield. Verhoogde risico's en onzekerheden zijn zeker aanwezig. Zoals extra exposure op nieuwe (voor UR onbekende) markten, exposure op dollars en ponden, cultuur verschillen en integratie problemen, terugtrekken expertise Westfield management, hogere beleningsgraad (LTV). Er wordt een forse premie betaald, waarbij de verkopende partij meer zicht heeft op de waarde dan de kopende partij. Grote kans dus dat teveel wordt betaald door UR.

Na bekendmaking van de Westfield deal is de UR koers 6% gedaald (225 naar 211), terwijl een fonds als Klepierre afgelopen weken is gestegen. Daarmee straft de markt UR voor deze deal, en wordt op korte termijn het ongelijk van dhr Kuin aangetoond. Lange termijn kan dit een goede zet blijken, maar dit zal pas over enkele jaren aantoonbaar zijn, en is nu voor de belegger niet in te schatten vanwege de vele onzekerheden.

ING koersdoel van 255 is belachelijk op een NAV van +/- 215. Mogelijk over enkele jaren....
Dicall69
0
quote:

junkyard schreef op 27 december 2017 20:57:

Nee, ik zit niet short, ik zit long waarbij ik mijn winsten maximeer bij een koers van 220 (dmv geschreven calls). De waardering van UR is laag, maar ik verwacht niet dat dit snel zal stijgen, de 240 binnen een halfjaar lijkt mij onhaalbaar door verhoogde risico's en onzekerheden mbt Westfield. Verhoogde risico's en onzekerheden zijn zeker aanwezig. Zoals extra exposure op nieuwe (voor UR onbekende) markten, exposure op dollars en ponden, cultuur verschillen en integratie problemen, terugtrekken expertise Westfield management, hogere beleningsgraad (LTV). Er wordt een forse premie betaald, waarbij de verkopende partij meer zicht heeft op de waarde dan de kopende partij. Grote kans dus dat teveel wordt betaald door UR.

Na bekendmaking van de Westfield deal is de UR koers 6% gedaald (225 naar 211), terwijl een fonds als Klepierre afgelopen weken is gestegen. Daarmee straft de markt UR voor deze deal, en wordt op korte termijn het ongelijk van dhr Kuin aangetoond. Lange termijn kan dit een goede zet blijken, maar dit zal pas over enkele jaren aantoonbaar zijn, en is nu voor de belegger niet in te schatten vanwege de vele onzekerheden.

ING koersdoel van 255 is belachelijk op een NAV van +/- 215. Mogelijk over enkele jaren....
Als je long zit en een dergelijke onsamenhangend verhaal verkondigd, weet ik voldoende !!!
Door de overname behaalt UR zeker synergievoordelen voornamelijk in de UK en Italië, zelfs in Frankrijk, omdat dit nog niet niet door de analisten/ banken erkend is houdt dit de koers wat in de ban, maar de voordelen van de overname zullen zeker op de niet al te lange termijn kenbaar en zichtbaar worden gemaakt !!!

www.iex.nl/Nieuws/ANP-121217-024/Milj...

Waardevolle bezittingen

Zelf is Unibail-Rodamco sterk vertegenwoordigd op het Europese vasteland. Met de overname van Westfield voegt het bedrijf naar eigen zeggen waardevolle bezittingen in met name het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten toe aan zijn portefeuille.

Daarnaast hebben de twee vastgoedbedrijven samen nog voor ruim 12 miljard euro aan projecten op stapel staan. Zo komen er de komenden jaren nieuwe winkelcentra bij in onder meer Londen, Milaan, Hamburg, Brussel, Parijs, Lyon en San Jose.
junkyard
1
Ik maak mijn eigen analyses, en volg niet blind de iex berichtgeving. Ik ben goed geïnformeerd, jammer dat je mijn bijdrage niet begrijpt en als onsamenhangend kwalificeert, maar iedereen is vrij zijn eigen koers te varen. Ik verwacht ook niet dat je je beleggingskeuze of visie aanpast nav mijn post.

Als belegger adviseer ik je wel afwijkende meningen een kans te geven, omdat je anders blind kunt worden van je eigen visie en alleen berichten selecteert die passen bij je eigen positie.

Ik zal hard meejuichen als ik ongelijk krijg en we binnen notime op 240-255 staan, ik acht deze kans alleen niet erg groot en heb om deze reden mijn winsten gemaximeerd door het schrijven van calls.
junkyard
0
Overigens ben ik niet negatief over UR, wel terughoudend over de Westfield deal. Eerst zien, dan geloven, waar tijd overheen zal gaan. Na de recente afstraffing waarbij de market cap van UR met 1,5 miljard is gedaald (= overname premie Westfield) zie ik minder neerwaarts risico, en hoop ik van de iets opgelopen volatiliteit en lagere koers te profiteren door het schrijven van enkele langlopende puts (strike 180-200, dec-2018).
Dicall69
0
quote:

junkyard schreef op 27 december 2017 21:29:

Ik maak mijn eigen analyses, en volg niet blind de iex berichtgeving. Ik ben goed geïnformeerd, jammer dat je mijn bijdrage niet begrijpt en als onsamenhangend kwalificeert, maar iedereen is vrij zijn eigen koers te varen. Ik verwacht ook niet dat je je beleggingskeuze of visie aanpast nav mijn post.

Als belegger adviseer ik je wel afwijkende meningen een kans te geven, omdat je anders blind kunt worden van je eigen visie en alleen berichten selecteert die passen bij je eigen positie.

Ik zal hard meejuichen als ik ongelijk krijg en we binnen notime op 240-255 staan, ik acht deze kans alleen niet erg groot en heb om deze reden mijn winsten gemaximeerd door het schrijven van calls.
Je eigen analyse maken is een must, maar hou wel de feitelijkheden intact, ben zeer content met jou bijdrage en ben zeker geneigd dit op waarde te schatten, maar voor mij is van belang dat UR groei realiseert en daar past een sterke portefeuille in de US en overlapping in Europa buitengewoon goed bij een extra zeer positief kernpunt was de financiering door UR door overwegend deze met aandelen te bekostigen dit werd ook zeer gewaardeerd door Moody's, zie berichtgeving :

Moody's geeft vastgoedfonds Unibail-Rodamco een A2-rating met een stabiele prognose. Dat maakte de firma woensdag bekend.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-131217-205/Unib...

4.847 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 239 240 241 242 243 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 77,660
Verschil +0,820 (+1,07%)
Hoog 78,580
Laag 77,220
Volume 387.821
Volume gemiddeld 378.069
Volume gisteren 450.647