ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2018

10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Gastone
0
Apple zou het tech-sentiment bepalen werd gesteld, maar we staan op de Nasdaq inmiddels ongeveer op het niveau van een dag geleden, dus dat was maar van korte duur.

@roloff, wat vind jij van het Apple verhaal? Liefst zouden we natuurlijk zien dat ASML de ontwikkeling van Apple zou volgen. Zonder ASML zou Apple lang niet zo succesvol geweest zijn, toch?
[verwijderd]
0
Vandaag de helft van mijn boosters long ASML verkocht rond de 160. Morgen wil ik ze rond de 157,50/158 weer oppikken. Op de Nasdaq gesloten op $190,34 (€159,37). Nasdaq trouwens niet sterk vandaag maar dat bied ook kansen om goedkoper in te stappen.
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 2 mei 2018 17:21:

Price rising since ~15.00 has nothing to do with the stock itself.

The reason was just sharp drop in Eur/Usd-rates - from ~1.2013 (at 3pm) to ~1.1955 (at 5pm).

Just forex-effect due to 'hf-arbitrage' & 'hedging' strategies, nothing more (as you may see, in the states the stock stays smoothly just slightly negative).

Don't be misled just by diff (high-frequency) 'hedging strategies'. You know well there are no objective/basic reasons for stock to rise right now.

By the way, take a look at the time & price level when the stock was sold out by insiders.

Good luck.

That was just OBJECTIVE info very easy to verify. So, just don't worry.

As for 'insiders' (selling stocks at certain level), it's well known important indicator.

Just take care.

PS. Yes, the lower edge of mt-uptrend since Aug 2017, is ~154 (first target - read old posts)

However, the lower edge of lt-uptrend since Jun 2016 is ~143 (final target - read old posts).

So, it's easy --> just chose your own target.
Gastone
0
@SNSN, op de 4-uursgrafiek van de SOX zien we een 'Rising Wedge'. We kunnen weer even naar boven kijken.

Hieronder weer even een plaatje. Die 143 is horizontale steun, die 154 kan ik niet terugvinden...
Gastone
0
Gevonden... 154 is ook horizontale steun. Is de bodem, die begin maart werd gevormd.

Is toch wel handig, een plaatje. Ieder ziet weer andere lijnen...

@SNSN, als we mogen kiezen: target 180:-)
H.A.B.S.
1
quote:

Gastone schreef op 2 mei 2018 21:39:

@SNSN, die vraag van H.A.B.S. of je een belang hebt in ASML is zeker relevant. Wij weten dan namelijk met welke kleur pen je hebt geschreven. In het forumreglement staat dan ook dat je dient te vermelden of je long of short zit, kortom wat je positie is.
www.iex.nl/content/forumdisclaimer.aspx

"Het" geeft NOOIT een inhoudelijke reactie en blijft desinformatie verspreiden. Ik kies ervoor om geen energie meer te besteden aan "het" en antwoord consequent met één standaard vraag/antwoord zodat het giftige verhaal van "het" een weerwoord krijgt.
Ik adviseer de rest ook op deze manier te reageren. Indien iemand anders een ander standaard antwoord wil opstellen, wil ik eventueel ook wel dat antwoord als standaard gebruiken om te reageren. Het enige wat ik wil bereiken is dat we de sfeer van dit forum beschermen en zo min mogelijk energie besteden aan figuren als "het"!
H.A.B.S.
0
quote:

SNSN schreef op 2 mei 2018 22:14:

[...]

That was just OBJECTIVE info very easy to verify. So, just don't worry.

As for 'insiders' (selling stocks at certain level), it's well known important indicator.

Just take care.

PS. Yes, the lower edge of mt-uptrend since Aug 2017, is ~154 (first target - read old posts)

However, the lower edge of lt-uptrend since Jun 2016 is ~143 (final target - read old posts).

So, it's easy --> just chose your own target.
Beste allen,

Ik ben het eens met velen van jullie en erger me ook enorm aan het gemanipuleer van SNSN. Ik doe dus ook ontzettend mijn best om niet te reageren om "het" geen podium te geven. Anderzijds besef ik ook wel dat je "iets" moet doen om het gemanipuleer tegen te gaan zodat "het" de (nieuwe)forumleden niet kan misleiden.
Ik wil ook niet heel veel energie besteden aan "het", maar wel het GEZWETS van "het" van weerwoord voorzien. Hierom heb ik mij voorgenomen om in één bericht een aantal vragen te stellen. Ik ga er vanuit dat "het" geen (inhoudelijke)reactie zal geven, maar kan vanaf nu dan onder alle berichten van "het" met ditzelfde bericht reageren. Hiermee kan ik namelijk moeiteloos met één copy-paste de misleiding van "het" tegengaan.
Indien jullie wensen, mogen jullie zelf vragen toevoegen aan mijn bericht en het ook als reactie plaatsen op de berichten van SNSN.

Beste SNSN,

Ik merk dat je in je berichten ALTIJD ontevreden bent over het aandeel ASML. Je misprijst de koers, forecast, het technisch vernuft, het bestuur, de toekomst etc.
Het is natuurlijk prima dat jij CONSTANT bedenkingen hebt over ASML, maar het roept echter wel de volgende vragen op mij:

- Wat is jouw belang in/bij ASML? Heb je bijvoorbeeld aandelen?
Zo ja, waarom verkoop je de aandelen van zo'n slecht presterend bedrijf niet?
Zo niet, waar maak jij je druk om?

- Werk je voor een professionele partij om het aandeel te downplayen?
Zo ja, wat schuift dat?
Zo niet, waarom blijf je berichten posten op een forum waar je zowat door iedereen verfoeid wordt?

- Ben je een altruïstische held(in)?
Zo ja, get a life!
Zo niet, waarom blijf je ons tegen wil en dank waarschuwen voor de ondergang van ASML? Wij willen nou eenmaal failliet gaan, laat ons!

Groet en zie graag je reactie tegemoet,

H.A.B.S.
Korie
0
quote:

WAMozart schreef op 3 mei 2018 09:57:

Valt het jullie ook op dat de koersmonitor geen juist beeld geeft?
Niet alleen bij asml, ook bij sommige andere aandelen. Er wordt per abuis gemeten tov 30 april.
[verwijderd]
0
@H.A.B.S.
Ookal snap ik je reactie, het is natuurlijk wel wenselijk dat in een forum niet altijd alle neuzen dezelfde kant opstaan. Een tegengeluid -hoe confronterend ook- kan juist helpen om een compleet beeld te krijgen van een bedrijf.

Vaak zie je dat technische analyses gedaan kunnen worden met een vooraf gestelde gewenste uitkomst; zo zal een belanghebbende altijd zijn eigen analyses of analyses die zijn beeld bevestigen, als waarheid beschouwen.

Dit gezegd hebbende, mijn advies aan jou om hopelijk iets van rust te krijgen: Een lezer van het forum zou zelf de afweging moeten maken of hij de geruchten van iemand als SNSN serieus moet nemen of het met een korrel zout moet nemen. Hetzelfde geldt voor diegenen die alleen maar groen gras zien: een neutrale lezer moet proberen ook de kanttekeningen bij een bedrijf serieus te nemen.

Full disclosure: ik zit long in ASML en verwacht dat nog wel een tijdje vol te houden :)
lucdm
1
@H.A.B.S

Korte reactie : let op dat je herhalen van je herhalingen mogelijk net zo irritant wordt als dat waar je tegen ageert... De quote, je reactie aan het forum en dan nog je reactie aan het "doel" is zo'n lap tekst aan het worden dat ik begin moeite te krijgen om de echte forumposts terug te vinden.

Je wil "het geen podium" geven, maar bereikt het omgekeerde: het forum staat er nu vol mee geplaastert. En dat breekt dus je eigen doelstelling.

Bovendien denk ik dat de beginner of nieuweling in het forum wel slim genoeg is om door de eventuele BS-verhalen van wie dan ook heen te prikken. En dan hebben ze (waaronder ik) weer wat geleerd. Zelfs als dat betekent dat zo'n verhaal als waar jij over struikelt door ons gecheckd wordt en al dan niet waardevol bevonden wordt. Dan helpt het als professionals een professionele reactie plaatsen WAAROM dat het een BS-verhaal zou (kunnen) zijn. Dan kunnen wij beginners daar tenminste wat van oppikken.

Doe jezelf een plezier en volg je eigen advies: negeer gewoon het probleem. Zet de "ergernis"-knop op uit. Dat werkt echt (bij mij dan).

Zorg voor rust bij jezelf en besteedt die energie aan het gefundeert plaatsen van jouw meningen en ideeën zodat wij beginners daar wat van kunnen leren. Ik ben ondertussen 60 en leer nog elke dag een boel bij en dat wil ik ook zo houden. Daar kan jij aan meehelpen!

Dus als je dan zo'n forum-post ziet, gewoon erover heen skippen en denken "negeer! negeer! staat er niet! heb ik niet gezien!"....
[verwijderd]
0
@Menno @Luc.

Spreek niet HABS hier op aan maar de.moderator!! Zo moeilijk is dat toch niet?
Niet HABS zit fout maar Henk!!

Ik vrees echter dat SNSN onder het onschendbaar knopje, net als Diegy valt.

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 3 mei 2018 16:47:

Beursblik: Degroof Petercam zet ASML op kooplijst
Koersdoel naar 200 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor ASML verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 175,00 naar 200,00 euro.

Analist Marcel Achterberg besloot tot de adviesverhoging na de scherpe koersdaling van het aandeel, waardoor een "aantrekkelijk instapmoment" is ontstaan.

De cijfers van ASML over het eerste kwartaal waren beter dan verwacht, aldus Achterberg. En de update over de nieuwe technologie EUV noemde hij "geruststellend".

De outlook voor het lopende tweede kwartaal wijst op een aanhoudende groei in 2018, meent de analist. ASML mikt op een omzet van 2,5 miljard tot 2,6 miljard euro bij een brutomarge van ongeveer 43 procent, wat een weerspiegeling is van een "significante" toename van de omzet uit EUV.

"Al met al een goede jaarstart en we herhalen onze verwachtingen voor een aanhoudende solide groei in 2018, zowel qua omzet als winstgevendheid", voegde CEO Peter Wennink in zijn toelichting op de kwartaalcijfers toe.

Het succes van EUV maakt dat ASML volgens de Degroof Petercam ook in 2019 omzetgroei zou moeten kunnen realiseren, terwijl dat een jaar van cyclische neergang in de markt dreigt te worden. De analist mikt op een winstgroei van 17 procent per jaar tussen 2018 en 2020.

Eigenlijk, zo vindt Achterberg, zou ASML in elke portefeuille moeten zitten.

Het aandeel ASML steeg donderdag 0,3 procent naar 160,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
roloff
0
We staan er nog steeds goed voor (nog steeds netjes binnen de stijgende trend).

www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/ASML-...

Boven de 162 kunnen we weer gaan knallen.

www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...

Nasdaq moet de 6750 horde nog even overwinnen.

www.nicoprbakker.nl/chart-service/int...

Suk6 allen. gr. R
roloff
0
quote:

Paul gilbert schreef op 3 mei 2018 21:07:

In US weer omhoog, kan verkeren
@Paul Gilbert, inderdaad, ASML gaat niet onverdienstelijk op WallStreet.

www.iex.nl/Koersen/Verenigde_Staten/N...

Zoals gezegd, als we de 162 te pakken hebben kunnen we weer gaan knallen.
Gastone
0
TA
Mooie rebound in de US. SOX lijkt ook klaar voor wat herstel, dus op de korte termijn (komende week) kan ASML ook weer wat omhoog.
Bijlage:
lucdm
0
@13de Maand

????? Ik ben nog niet zo lang op dit forum, maar wat ik in de laatste posts van SNSN zie vind ik zelf geen reden om door de moderator in te moeten grijpen... Er zijn hier een aantal posts voorbijgevlogen die veel en veel aggresiever zijn.

Maar eigenlijk wil ik hier wat leren. Wat SNSN plaatst kan misschien drammerig zijn of betweterig of benoem het zelf, maar dat is een mening en een verhaal. Je mag het er al dan niet mee eens zijn maar de moderator heeft daar mijns inziens terecht NIET op ingegrepen. Er worden geen fatsoensnormen gebroken in de laatste dagen wat mij betreft.

Ik zeg ook uitdrukkelijk NIET dat HABS ergens schuld aan heeft. Ik zou niet weten waarom. HABS heeft ook recht op zijn mening. Maar HABS ergert zich aan de aanwezigheid van de persoon in kwestie en dat zal wel een historie hebben die ik gemist heb vermits ik hier nog niet zo lang rondwaar. Maar ik heb zeker geen zin om partij te gaan kiezen. Er wordt hier zowizo nogal hardhandig kommentaar geleverd en soms onnodig geïrriteerd gereageerd.
Kijk maar eens terug hou vaak de moderator een post verwijdert met reden "Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen." Dat is inderdaad echt niet nodig en dat kattige haantje-de-voorste gedrag vechten jullie maar uit op de stoep. Dit forum verdient beter en de moderator grijpt in die gevallen dan ook terecht in ....
Mijn "advies" aan HABS was om beter te zijn dan het "kwaad" dat hij bestrijdt. Was een goeie gedachte denk ik.

Maar ASML gaat na een instorting eerder in de middag als een speer de goeie richting uit en een aantal forumleden hebben daar goeie inzichten gehad en gelukkig heb ik vandaag niet verkocht en kan morgen hopen op doorzettende stijging en met mij vele andere forumleden dacht ik zo!
Tevens alweer een opwaardering vandaag richting de 200 : ook al positief!
En om de pegels gaat het (voor mij toch).
H.A.B.S.
0
quote:

Menno's MonsterScore schreef op 3 mei 2018 11:24:

@H.A.B.S.
Ookal snap ik je reactie, het is natuurlijk wel wenselijk dat in een forum niet altijd alle neuzen dezelfde kant opstaan. Een tegengeluid -hoe confronterend ook- kan juist helpen om een compleet beeld te krijgen van een bedrijf.

Vaak zie je dat technische analyses gedaan kunnen worden met een vooraf gestelde gewenste uitkomst; zo zal een belanghebbende altijd zijn eigen analyses of analyses die zijn beeld bevestigen, als waarheid beschouwen.

Dit gezegd hebbende, mijn advies aan jou om hopelijk iets van rust te krijgen: Een lezer van het forum zou zelf de afweging moeten maken of hij de geruchten van iemand als SNSN serieus moet nemen of het met een korrel zout moet nemen. Hetzelfde geldt voor diegenen die alleen maar groen gras zien: een neutrale lezer moet proberen ook de kanttekeningen bij een bedrijf serieus te nemen.

Full disclosure: ik zit long in ASML en verwacht dat nog wel een tijdje vol te houden :)
Beste Menno's MonsterScore & lucdm,

Ik heb begrip voor jullie opmerkingen en dank voor de welgemeende adviezen, maar ben het helaas niet eens met jullie standpunt.
Ik vind namelijk dat het SYSTEMATISCH zwartmaken van het aandeel, NOOIT inhoudelijk ingaan op niemands opmerking/vraag, de CONSTANTE stroom van negatieve berichten, het STROOIEN met quasi technische termen, NOOIT een ENKEL positief punt kunnen benoemen etc. niet het verkondigen van een mening. Daarom behandel ik het ook niet als een mening, maar als de MISLEIDING van een professionele partij!
Daarnaast is het ook een overtreding van het forumreglement en zouden eventuele professionele belangen gedeeld moeten worden met de overige leden. Ik zou jullie dus willen "adviseren" om iets meer in te lezen over "het".

Groet en dank nogmaals voor jullie welgemeende opmerkingen/adviezen,

H.A.B.S.

10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 847,700
Verschil -11,100 (-1,29%)
Hoog 859,800
Laag 842,800
Volume 326.342
Volume gemiddeld 551.508
Volume gisteren 498.526