Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro blijft stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten heeft de euro de woensdag ingezette stijging doorgezet op donderdag, volgend op opmerkingen van ECB-bestuurder Peter Praet.

Praet sprak over de sterke groei in de eurozone en vertrouwen bij de centrale bankiers van de muntunie dat de inflatie op de juiste weg is naar de doelstelling van nipt onder 2 procent. Hierop steeg de verwachting dat de ECB bij het rentebesluit volgende week donderdag aankondigingen zal doen die het einde van het opkoopprogramma van staatsobligaties inluidt.

De ECB-vergadering van volgende week "zal een spannende worden", schreef hoofdeconoom Carsten Brzeski van ING.

"Hoewel sommige marktdeelnemers de opmerkingen van Peter Praet zullen beschouwen als voorbode van een naderend besluit volgende week, denken we nog steeds niet dat de ECB gemakkelijk flexibiliteit en manoeuvreerruimte voor QE zal weggeven in een situatie waarin neerwaartse risico's voor de economische vooruitzichten zijn toegenomen en politieke risico's - of het nu vanuit Italië is of later dit jaar vanaf de Brexit - gemakkelijk weer kunnen opduiken", zei Brzeski.

Klaas Knot, voorzitter van De Nederlandsche Bank en tevens lid van de raad van bestuur van de ECB, pleitte gisteren tegen de Tweede Kamer voor het stopzetten van de kwantitatieve verruiming na september dit jaar.

Knot heeft er vertrouwen in dat de inflatie op de middellange termijn daadwerkelijk zal terugkeren naar de doelstelling van de ECB. "Dit pleit voor een geleidelijke normalisatie van het monetaire beleid", zei de bankier.

Rond opening van de beurzen in Europa noteerde de euro/dollar donderdag op 1,1808. Een dag eerder was dit nog 1,1753 en woensdag rond het slot op Wall Street noteerde de wisselkoers op 1,1773.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Italie zet euro hoger

(ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaren staan voor een drukke week. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.
?
Het beeld deze week wordt in eerste instantie bepaald door een drietal rentevergaderingen. Woensdag zal de Amerikaanse Federal Reserve volgens Koopman besluiten tot een renteverhoging. "De Fed zal sowieso de rente verhogen", aldus de analist, die er op wees dat dit ook volledig door de markt wordt verwacht.
?
Koopman hoopt na de vorige relatief korte en weinig inzicht verstrekkende toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell nu wat meer kleur te krijgen.
?
Vooralsnog denkt Rabobank dat de Fed dit jaar in totaal driemaal de rente zal verhogen. Dat wil zeggen in juni en september. December, dat door menig marktpartij wordt gezien als de maand voor de vierde renteverhoging, wordt volgens Rabobank overgeslagen.
?
"De Fed wil niet te hard van stapel lopen", aldus Koopman. De centrale bank zal volgens hem willen voorkomen dat de korte rente hoger komt te liggen dan de lange rente. Dat is namelijk een "alarmbel". Vaak leidt een dergelijke situatie een recessie in, lichtte de analist toe.
?
Een dag later volgt de Europese Centrale Bank. Daar is een renteverhoging nog lang niet aan de orde. Koopman denkt dat de ECB deze week niet verder komt dan een vooraankondiging voor de afbouw van het obligatieopkoopprogramma. Concreet zal dit nog niet zijn. Daarvoor moet gewacht worden op de bijeenkomst in juli, aldus Rabobank.
?
Reden voor deze terughoudendheid noemt Koopman de situatie in Italië en de economische cijfers die de laatste tijd "niet meer super" zijn.
?
Overigens is er wel een duidelijke reactie in de euro zichtbaar op uitspraken van de Italiaanse minister van Financiën dat Italië "geen exit uit de eurozone" wenst. "De euro stijgt en de Italiaanse bond daalt 30 basispunten", constateerde Koopman.
?
Rabobank denkt dat de ECB in juli zal aankondigen dat na september het opkoopprogramma wordt teruggebracht van 30 miljard euro per maand naar 30 miljard euro in het vierde kwartaal, ofwel 10 miljard euro per maand.
?
Een eerste renteverhoging verwacht Koopman pas in september 2019, wanneer de depositorente zal worden verhoogd. Momenteel staat deze op 0,40 procent negatief en Rabobank denkt dat deze pas in 2020 weer boven nul zal staan.
?
Verder kijkt de markt uit naar de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. "Na de mislukte G7-top zal Trump hier meer uit willen halen", denkt Koopman. Probleem is dat beide leiders "vrij onberekenbaar" zijn.
?
Een mislukking zal vermoedelijk in eerste instantie leiden tot een sterkere Japanse yen, die geldt als veilige haven. Maar gezien de ligging van Japan ten opzichte van Noord-Korea is dit "raar", aldus Koopman, die bij echte problemen verwacht dat de yen onder druk komt te staan.
?
Terugkomend op de G7-top constateerde Koopman dat de cohesie tussen de Westerse leiders daalt. Daarbij kreeg Canada nog van Trump een veeg uit de pan.
?
De Canadese premier Justin Trudeau kreeg van Trump de schuld van het mislukken van de top. Hij was volgens Trump tijdens de bijeenkomst "zachtmoedig en mild". Nadat de Amerikaanse president het veld had geruimd, acteerde Trudeau volgen Trump juist tegenovergesteld en noemde de Amerikaanse importtarieven "beledigend", terwijl deze volgens Trump louter een reactie zijn op de Canadese importtarieven op Amerikaanse zuivelproducten.

"Zeer oneerlijk en zwak", zo typeerde Trump de handelswijze van de Canadese president.

Hierdoor staat de Canadese dollar nu wat onder druk, aldus Koopman.

Eind van de week zal Amerika bekend maken welke producten uit China op de lijst voor importheffingen komt. "Dat kan de kwestie weer op de voorgrond zetten", voorziet Koopman.

Tot slot zullen handelaren in het Britse pond vooral uitkijken naar dinsdag, denkt Rabobank. Dan wordt het in het Britse Lagerhuis gestemd en krijgt premier Theresa May te horen of zij door kan met haar plannen of toch moet inzetten op een zachte Brexit. Het Hogerhuis heeft al tot dit laatste geadviseerd, zei Koopman, en als ook het Lagerhuis dit doet dan zal May moeten onderhandelen met één arm op de rug. Overigens is de stemmingsuitslag slechts adviserend, benadrukte de analist.

De euro/dollar werd maandagochtend verhandeld op 1,1804. Euro/pond stond op 0,8813 en voor de dollar/yen was dit 109,96. De loonie, de Canadese dollar tegenover de Amerikaans dollar, handelde op 0,7707.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollarkracht blijft intact

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft naar verwachting zijn kracht behouden. Dit zei valutahandelaar Stephane van der Meer van Ebury vrijdag tegenover ABM Financial News.

"De Europese Centrale Bank heeft voor de euro behoorlijk wat roet in het eten gegooid door om te beginnen aan te geven de rente niet te zullen verhogen voor de zomer van 2019, maar vooral ook door zijn inkoopbeleid niet direct aan te passen en dat biedt weinig vertrouwen in de economie van de eurozone", aldus Van der Meer.

De ECB blijft voorlopig de aflopende obligaties herinvesteren. Er is volgens de Europese Centrale Bank nog altijd behoorlijk wat stimulus nodig om de inflatie richting de gewenste bijna twee procent te jagen, volgens de centrale bankiers.

"Met een Fed die de rente woensdag wel verhoogde, maakt het verschil met de eurozone nog maar eens duidelijk dat rente momenteel de belangrijkste factor voor de euro en de dollar blijft. Het valutapaar is dan ook momenteel verreweg het belangrijkste koppel in de markt", aldus de valutahandelaar.

Na een week vol met rentenieuws, kunnen de valutamarkten vrijdag reageren op de effecten van de importheffingen die de Verenigde Staten China wil opleggen. Op basis van bronnen melden diverse grote internationale persagentschappen dat de Amerikaanse president Donald Trump inmiddels zijn handtekening heeft gezet onder een totaal pakket aan maatregelen ter waarde van 50 miljard dollar.

"Ik verwacht echter geen reactie in de dollarkoers. Dit hele plan is naar ons idee al ingeprijsd, ook omdat Trump er niet de man naar lijkt het bij woorden alleen te laten", aldus Van der Meer.

De euro blijft ook vrijdag onder druk staan. Ten opzichte van de dollar zag de munt zich terug vallen naar ruim onder de 1,16 dollar om uit komen op het laagste punt sinds 29 mei van dit jaar. Procentueel betekende de swing het grootste verlies voor de euro ten opzichte van de dollar sinds 24 juni 2016, de dag van de uitslag van het Britse referendum over de Brexit.

De euro ondervindt zijdelings ook druk van de nog altijd aanwezige kans dat Italië voor onrust in het eurospeelveld kan zorgen. Société Générale waarschuwde onlangs voor het risico hierop en gaf aan dat er betere macrodata uit de eurozone nodig waren om het rentedebat te kunnen veranderen. Italië heeft volgens de Franse bank een veel rustiger klimaat nodig dan wat er nu Rome heerst.

De euro noteerde vrijdag onveranderd op 1,1568 dollar en op 0,8737 Britse pond, een winst van 0,2 procent. Donderdag noteerde de euro in aanloop naar het rentebesluit van de ECB rond de 1,18.

De Bank of Japan blijft nog altijd stevig stimuleren in een poging inflatie te genereren. De Bank of Japan streeft naar een inflatiepeil van circa 2 procent, maar dat niveau blijft nog altijd buiten beeld. De centrale bank van het land heeft zich gecommitteerd jaarlijks voor 80 biljoen aan obligatie op te kopen. Japan ondervindt vooral prijsdruk als gevolg van de relatief dure yen.

De Amerikaanse dollar werd vrijdag 0,2 procent meer waard ten opzichte van de yen en noteerde 110,50 yen.

De macro-economische agenda van vrijdag bevat de definitieve inflatie van de eurozone en Italië over april en de arbeidskosten van de muntunie over het eerste kwartaal.

Van der Meer schat in dat deze data verreweg de meeste aandacht van de valutamarkten trekken.

Uit de Verenigde Staten komen vanmiddag de Empire State Index van New York, de industriële productie over mei en het voorlopige consumentenvertrouwen over juni, zoals deze wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro oogt voor nu uit gevarenzone

(ABM FN-Dow Jones) Nu de Europese Unie een zeker akkoord heeft kunnen sluiten over het vluchtelingenvraagstuk in Europa, lijkt de euro voorlopig even uit de gevarenzone.

"Dat akkoord zorgde voor meer rust in de euro, en ook iets meer kalmte op de valutamarkten, waarmee de technische steun van 1,1610 dollar voor nu weer even uit zicht is. We hebben heel even de 1,1527 dollar gezien. Een neerwaartse doorbraak maakt nog kans van slagen op een termijn van enkele weken. Als die in die fase niet plaatsvindt, dan denk ik dat die beweging er voorlopig even niet in zit", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABM AMRO.

Boele schat in dat de risico's aan de onderkant voor de euro met de sterke reductie van longposities in de euro zijn verminderd. "Als het alsnog fout gaat voor de euro, dan is er natuurlijk een effect, maar een stuk minder dan met het oude niveau van 200.000 contracten", aldus Boele.

Voor vrijdag richt de specialist haar aandacht vooral op de voorlopige inflatie uit de eurozone over juni. "Wij denken dat die geen sterke afwijking laat zien, maar dat de kerninflatie nog wel eens wat druk kan vertonen, vanwege de zogeheten package holidays, totaalvakantiepakketten tegen gereduceerde tarieven", zo verwacht zij.

Een apart punt van aandacht vormt de Chinese yuan. "De munt is sinds half juni 4 procent kwijtgeraakt ten opzichte van de dollar en dat is fors. Het kan een gevolg zijn van het beleid in Beijing, maar het kan ook de werking van de markt zijn, die tegen de achtergrond van de handelsonenigheden tussen de Verenigde Staten en China, de yuan even laat voor wat het is. Dat straalt ook af op de opkomende markten, omdat de verwevenheid met China groot is", legt Boele uit.

De Franse inflatie over juni kwam in een voorlopig cijfer 0,1 procentpunt hoger uit dan de 2,0 procent in mei.

Eerder op de dag meldde Japan over mei weer een gedaalde werkloosheid die nu is aangeland op het niveau van 1990, maar ook een gedaalde industriële productie in mei.

De macro-economische agenda van vrijdag bevat een heel aardige hoeveelheid macrodata, waaronder de definitieve groei van de Britse economie over het eerste kwartaal en de voorlopige inflatie van de eurozone over juni. Duitsland kwam donderdag al naar buiten met inflatiecijfers over juni en die bleken iets te zijn teruggelopen.

In de Verenigde Staten gaat vrijdag de aandacht uit naar de persoonlijke inkomens en besteding over mei, de inkoopmanagersindex van Chicago over juni en het definitieve consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over juni. Boele kijkt hier vooral naar het Chicago-cijfer

Voor volgende week staan vooral de inkoopdata van alle cruciale landen op het programma. Maandag treedt Japan met het Tankan-rapport naar buiten. Vrijdag staan de Amerikaanse banencijfers centraal, dit keer over juni.

Woensdag is er geen handel op Wall Street in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag.

De euro noteerde vrijdag op 1,1628 dollar, een winst van 0,5 procent. De dollar kostte 110,63 yen, een plus van 0,1 procent, de euro deed 128,66 yen, een winst van 0,7 procent. De dollar noteerde 6,6205 yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro lijkt tij te hebben gekeerd

(ABM FN-Dow Jones) De euro reageerde donderdag positief op de Duitse febafriekorders over mei, die op maandbasis met een stijging van 2,6 procent duidelijk veel beter uitvielen dan de verwachte stijging van 1,1 procent.

"Daarmee werd de euro boven de 1,17 dollar getild en dat is een koers die ik niet zo gauw had voorzien met alle recente onzekerheden", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Die onzekerheden kunnen volgens Van der Meer nu uit de hoek van de importheffingen komen, die vrijdag door de Verenigde Staten en China gefaseerd worden ingevoerd. Van der Meer acht de kans aanwezig dat de discussies tussen de Verenigde Staten, de Europese Unie en China uiteindelijk leiden tot afschaffing van de heffingen, omdat de opstelling van de EU en China vooralsnog niet grimmig oogt. Daarmee zou een handelsoorlog kunnen worden voorkomen.

"Als Trump met gelijke munt wordt terugbetaald, is zijn onderhandelingspositie sterker. Je krijgt dan een situatie van wederzijdse harde opstellingen en dat pakt in het voordeel van de Verenigde Staten uit, zo is onze inschatting. Een mildere benadering van Europa en China zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat het met de heffingen niet uit de hand loopt. Dat biedt de mogelijkheid voor de Verenigde Staten om andere maatregelen te nemen die nodig zijn om de Amerikaanse economie te beschermen, waarna de heffingen niet meer nodig blijken en de wederzijdse verhoudingen worden genormaliseerd", legt Van der Meer uit.

Met een opgelopen euro kijkt de markt vandaag uit naar de eerste indicatie van de Amerikaanse banengroei in juni. Vrijdag volgt dan het grote banenrapport over dezelfde maand.

"Ik schat in dat de banengroei significant beter moet zijn dan verwacht, wil de dollar profiteren van deze cijfers. Voor de Canadese dollar zijn vrijdag overigens daar ook de banendata over juni van belang, maar de verwachtingen zijn ten aanzien hiervan niet al te hoog gespannen", aldus de valutahandelaar.

Voor de banengroei in de private sector van de Verenigde Staten staat een verwachting in de boeken van 185.000 banen tegen 178.000 een maand eerder. Voor de banengroei, exclusief de agrarische sector, ligt de prognose op een toename van 195.000 banen tegen een groei van 223.000 in mei met een stabiele werkloosheid van 3,8 procent.

Naast het eerste banenrapport uit de Verenigde Staten komt er donderdag nog een andere banenindicator van het land naar buiten, namelijk de wekelijkse steunaanvragen. Verder gaat de aandacht uit naar de twee inkoopmanagersindices van de Verenigde Staten over juni, de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de meest recent vergadering van de Federal Reserve, waarin ook de economische vooruitzichten zijn opgenomen.

De euro noteerde donderdag op 1,1707 dollar, een stijging met 0,5 procent. De Amerikaanse dollar noteerde ten opzichte van de Canadese dollar stabiel op 1,3137 Canadese dollar. De dollar kostte 110,57 yen , en plus van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar krijgt risico aan de bovenkant

(ABM FN-Dow Jones) De dollar loopt een zeker risico nu de Amerikaanse president Donald Trump zijn vraagtekens plaatste bij het monetaire beleid van de Federal Reserve. Daarmee laadt hij de verdenking op zich dat hij de greenback inzet bij het lopende handelsconflict.

"Dat deed de markt wakker schrikken, nota bene op een moment dat vrijwel iedereen van zijn desk was, waarmee de impact van Trumps woorden werd overgelaten door de machinerie", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

Jongbloed schat in dat de uitlating van Trump niet alleen een herhaling beleven, maar ook kans maken een gevoelige snaar te raken bij bestuursleden van de Fed. "En in dat geval is het uit te sluiten dat het Amerikaanse beleidsorgaan wat meer op de rem gaat staan als het om renteverhogingen gaat", aldus Jongbloed.

De dollar loopt hiermee het meest risico aan de bovenkant en dat terwijl de Chinese yuan ten opzichte van de Amerikaanse munt verder afzwakte, in reactie op de uitspraken van Trump.

Rondom het Britse pond wordt volgens Jongbloed al hetgeen naar buiten komt omtrent de Brexit negatief uitgelegd, waarmee de euro richting de 0,90 Britse pond koerst. "Zodra we met de euro in de buurt van 0,8970 Britse pond komen, wordt het weer spannend", zei de handelaar vrijdag.

De macro-economische agenda van vrijdag bevat alleen nog om 10.00 uur de lopende rekening van de eurozone over mei.

Het is vrijdag optie-expiratie, maar Jongbloed verwacht hier geen grote impact van. "Eigenlijk bevinden de valutamarkten zich met een beetje schrik in de benen in een zomers klimaat waarin iedereen uitkijkt naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van volgende week donderdag.

De euro noteerde vrijdag 1,1644 dollar, een onveranderde notering, en 0,8950 Britse pond, eveneens een onveranderde koers. De dollar noteerde 112,3865 en ook dit betekende een vlakke notering, en 6,7749 Chinese yuan. Deze laatste koers was eveneens vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar nog altijd gevangen in bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De euro bevindt zich momenteel in een relatief smalle bandbreedte, maar staat daarbinnen wel bloot aan redelijk was volatiliteit.

"Daar is met name de Amerikaanse president Donald Trump debet aan. Eigenlijk maakt de man op dagbasis zijn nieuws en niet zelden leidt dat dan tot geruzie, waar de euro en de dollar op reageren", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag.

Van der Meer houdt er nog altijd rekening mee dat de Europese munt neerwaarts doorbreekt onder de 1,15 dollar. Zijn slag om de arm betreft de wens van Washington een sterke dollar te voorkomen.

China heeft investeringsmaatregelen aangekondigd om de eigen economische groei te stimuleren. "Het land heeft duidelijk behoefte zijn handelspositie te verdedigen. De vraag is dan nu wat het antwoord van Trump hier op is of kan zijn", aldus van der Meer.

Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in juli licht gedaald. De bedrijvigheid in de Franse industrie is in juli harder gegroeid, terwijl er bij de dienstensector sprake was van een groeivertraging.

Het thema van deze week wordt vooral bepaalt door het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De verwachting is dat de bank de rente stabiel houdt, waarmee de aandacht geheel in beslag genomen wordt door de toelichting door de voorzitter van de ECB, Mario Draghi.

Voor dinsdag gaat de aandacht met name uit naar de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindices over juli van Duitsland, de eurozone en later op de dag ook de Verenigde Staten.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1677 en 0,8910 Britse pond, een verlies van eveneens 0,1 procent. De dollar kostte ook 0,1 procent lager op 111,2280. De dollar ging voor 6,8200 Chinese yuan over in andere handen, een stijging met 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro levert winst weer in

(ABM FN-Dow Jones) De euro is een deel van zijn recente winst ten opzichte van de dollar weer kwijt na de opmerkingen van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank die weinig losliet over de punten van aandacht die in de markt leven.

"Dat zorgde voor druk op de Europese munt", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het wachten is nu op de eerste indicatie voor de groei van de Amerikaanse economie. In de tussentijd weten we dat de Fransen een tegenvallende groei over het tweede kwartaal op zowel maand- als jaarbasis hebben laten zien en dat de consumentenbesteding van het land over juni flink achterbleven bij de verwachtingen", aldus de handelaar.

Voor de iets langere termijn kijkt Jongbloed naar de yen, die in beweging kan komen in aanloop naar het rentebesluit van de Bank of Japan van 31 juli. "Het kan zijn dat de monetaire beleidsmakers van het land dan voorzichtig hinten op een renteverhoging op een zekere termijn", aldus Jongbloed.

De Britse premier Theresa May heeft voor een aantal handelsvoorstellen nul op het rekest gekregen van de Europese Unie, en dat is volgens Jongbloed de reden waarom het Britse pond nog altijd risico's aan de onderkant ondervindt.

De macro-economische agenda is voor de rest van de dag karig gevuld, maar met de voorlopige raming van de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal wel spannend genoeg. Het tweede cijfer dat uit de Verenigde Staten naar buiten komt betreft het consumentenvertrouwen over juli in een definitieve versie, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1649 euro. De dollar leverde ten opzichte van de Japanse munt 0,3 procent in en kostte 110,9615 yen. De euro werd 0,1 procent duurder ten opzichte van de Britse valuta en ging voor 0,8990 Britse pond van de hand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar ondervindt nog altijd neerwaartse druk

(ABM FN-Dow Jones)

De dollar heeft het momenteel niet makkelijk in een week die veel centrale bankiers voor het voetlicht brengt en macro-economische data een bepalende rol kunnen spelen, waaronder het banencijfer uit de Verenigde Staten over juli.

"Voor vandaag is vooral het inflatiecijfer van de eurozone de blikvanger", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De discussie over de eerste rentestap door de Europese Centrale Bank is actueler dan ooit en het cijfer van vandaag zal dat ook onderstrepen", aldus de handelaar. De verwachting ligt op een stabiele inflatie van 2,0 procent op jaarbasis.

Erdmann staat dinsdag ook stil bij een ander actueel thema: de Chinese yuan. "De munt is natuurlijk onderdeel van het dispuut over de handelsbetrekkingen met de centrale vraag of de valuta door China ingezet wordt om de eigen handelspositie zeker te stellen. We zien de yuan ten opzichte van de dollar in elk geval aanhoudend neerwaarts tenderen en dat is een beweging die de Amerikaanse president Donald Trump niet zal bekoren", aldus de valutahandelaar.

Erdmann sprak dinsdag van een afwachtend klimaat op de valutamarkten die momenteel gekenmerkt worden door lagere volumes nu het vakantietijd is, "ook al verschijnen er dinsdag berichten van Amerikaanse zijde over de voortgaande bouw van een fabriek in Noord-Korea waar raketten mee kunnen worden gefabriceerd. Dat staat toch haaks op de eerder gemaakte afspraken met de Verenigde Staten omtrent raketontmanteling. Deze kwestie is zeker interessant om in de gaten te houden", aldus Erdmann.

De Bank of Japan was de eerste bank die deze week naar buiten trad met een rentebesluit. De Japanse beleidsmakers hebben dinsdag het ruime monetaire beleid van de bank gehandhaafd in een poging de inflatie te stimuleren, nadat de centrale bank aangaf te verwachten dat de doelstelling van 2 procent waarschijnlijk pas in 2021 gerealiseerd zal worden.

Het Amerikaanse banenrapport over juli, dat aanstaande vrijdag naar buiten wordt gebracht, trekt niet alleen de aandacht als graadmeter voor de gezondheid van de Amerikaanse economie, maar ook als inflatie-indicator, daar er ook melding in wordt gemaakt van de loonontwikkeling.

De groei van de Chinese industrie en dienstensector bleek in juli iets afgenomen, terwijl de industrie in Japan in juni op maandbasis meer bleek te hebben geproduceerd.

De Franse inflatie over juli kwam op jaarbasis uit op 2,3 procent tegen 2,0 procent in juni en een verwachte 2,1 procent.

Dinsdag kan de markt nog reageren op de Duitse werkloosheid over juli de inflatie in de eurozone over juli, de Amerikaanse arbeidskosten over juni, de inkoopmanagersindex van Chicago over juli en het grote consumentenvertrouwen van de Verenigde Staten, zoals dat wordt gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board over juli.

De euro noteerde dinsdagmorgen 1,1713 dollar een plusje van 0,1 procent. De dollar liep 0,3 procent op naar 111,36 yen en dikte 0,2 procent aan ten opzichte van de Chinese yuan naar 6,8278 yuan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar houdt sterke positie vast

(ABM FN-Dow Jones) De dollar hield vrijdag zijn sterke positie ten opzichte van de euro vast, in aanloop naar het banenrapport dat vanmiddag in de VS wordt gepubliceerd.

De verwachting is dat er de afgelopen maand 215.000 banen in de VS zijn bijgekomen. Komt het cijfer uit op 225.000 of meer, dan gaat de dollar nog sterker omhoog, meent valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Wordt het cijfer 185.000 of lager dan geeft dat de euro weer kracht. De eerste steun voor de euro ligt op 1,1340 dollar.”

Volgens Jongbloed liet het Britse pond gisteren een interessante beweging zien, nadat de Britse centrale bank van 0,50 procent naar 0,75 procent verhoogde. “Het pond werd in reactie eerst sterker ten opzichte van andere valuta. Het was ook verrassing dat de negen centraal bankiers het advies unaniem hadden genomen. Er was een besluit van 7-2 verwacht. Maar nadat Mark Carney van de Bank of England, tijdens zijn toelichting had gezegd dat het om een eenmalige stap ging, ging het pond onderuit", aldus de valutahandelaar.

Volgens Jongbloed blijft de dollar voor handelaren favoriet, zeker gezien de sterke macro-economisch groeicijfers in de VS.

Vanmorgen komen de detailhandelsverkopen in de Europese Unie naar buiten.

In de tweede helft van de middag worden cijfers over de Amerikaanse loongroei, de handelsbalans en de ISM non-manufacturing index gepubliceerd.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 1,1563 dollar en vlak ten opzichte van het Britse pond op 0,8910

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Video: EUR/USD test belangrijk weerstandsniveau

(ABM FN-Dow Jones) Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europa test het euro-dollar-paar deze week mogelijk zijn weerstandsniveau van 1,15. Hordijk kijkt met name naar Amerikaanse ppi en cpi data op achtereenvolgens donderdag en vrijdag. De analist licht toe.

Indien de video niet werkt, dan kunt u onderstaande link in een nieuw venster plakken om de bijdrage te kunnen bekijken.

www.youtube.com/watch?v=WA3Tx-u-ob4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollarsterkte domineert

(ABM FN-Dow Jones) Bij een gebrek aan belangrijke richtinggevende macro-publicaties, ligt de focus deze week op het aanhoudende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners, waarbij dollarsterkte domineert. Dit zei valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Het euro/dollar-paar beweegt zich volgens Mevissen aan de onderkant van de bandbreedte van 1,155 en 1,180, waarbij het de grote vraag is of het muntpaar daar onder zal komen.

Hoewel het volgens Mevissen komkommertijd is en er niet heel veel gebeurt, kijkt de valutaspecialist op macro-economisch vlak deze week onder andere uit naar handelsdata uit de eurozone, Britse economische groeicijfers, Amerikaanse inflatiedata en industriële productiecijfers.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar vlak op 1,1564, terwijl de Europese munt tegenover de Japanse yen tevens vlak noteerde op 128,71 en ten opzichte van het Britse pond vrijwel ongewijzigd noteerde op 0,8897. De dollar steeg ten opzichte van de yen met 0,1 procent tot 111,32, terwijl de greenback ten opzichte van het pond vlak noteerde op 0,7694.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar blijft op niveau

(ABM FN-Dow Jones) De dollar gedraagt zich dinsdag prijshoudend ten opzichte van de euro, terwijl de Turkse lira inmiddels zijn zwakte heeft overgedragen op andere valuta van opkomende markt.

"Argentinië en Zuid-Afrika kunnen er inmiddels over meepraten. Washington heeft Ankara eerder deze week laten weten dat gesprekken over sanctiemaatregelen en vooral opheffing daarvan, niet mogelijk zijn, zolang een Amerikaanse dominee in Turkse detentie verblijft", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury, die de laatste dagen partijen vooral richting veilig geachte valuta als de yen en de Zwitserse frank zag tenderen, terwijl ook de dollar wat dat betreft weer even terug lijkt van weggeweest.

Ebury is van mening dat de Turkse kwestie geen al te grote impact heeft op het monetaire beleid van de grote centrale banken. "Wij denken dat de onenigheid met Turkije de Federal Reserve er niet van weerhoudt om in september en in december de rente te verhogen. En dat zal de dollar zeker ondersteunen", aldus Phielix.

Phielix ziet voorlopig geen opwaartse beweging voor de Turkse lira, nu de regering duidelijk geen voorstander is van een renteverhoging.

Ook over de perspectieven voor de euro is de handelaar aan de terughoudende kant. "Voorlopig is de Europese munt duidelijk uit zijn vorige bandbreedte van 1,15 tot 1,18 dollar gevallen en het is nu afwachten wat de nieuwe range kan zijn", aldus Phielix.

De detailhandelsverkopen in China zijn in juli iets minder hard gegroeid dan een maand eerder, terwijl de Chinese industriële productie in juli even hard steeg als een maand eerder.

De Duitse consumentenprijzen in Duitsland zijn in juli conform verwachting iets minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. De groei van de Duitse economie lag in het tweede kwartaal iets hoger dan in het kwartaal ervoor.

De Franse inflatie over juli viel terug als gevolg van de zomeruitverkoop.

De macro-economische agenda bevat voor dinsdag nog de volgende punten in Europa: de Britse werkloosheid over mei, de industriële productie van de eurozone over juni, de economische groei van het eurogebied over het tweede kwartaal en de Duitse ZEW-vertrouwensindex over augustus.

Phielix schat in dat voor de eurokoers vooral de ZEW-index en de groei van de economie in de eurozone van belang kunnen zijn.

De euro noteerde dinsdag op 1,1419 dollar, een plus van 0,1 procent. De dollar kostte 111,0850 yen. De dollar werd voor 29,9280 Argentijnse peso van de hand gedaan en was 6,6374 Turkse lira waard. De euro zakte 0,2 procent naar 0,8917 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer wat onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro zakte maandagmorgen ten opzichte van de dollar weer weg, na een lichte opmars op vrijdag. De euro/dollar noteerde zo’n 1,1420.

Volgens valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank had die opmars te maken met berichten in The Wall Street Journal over de toenadering tussen China en de VS. Amerikaanse en Chinese onderhandelaars zouden aan plannen werken voor een serie ontmoetingen die uitmonden in een akkoord over de handelsrelaties in november als de Chinese leider Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald Trump elkaar ontmoeten.

"Dit bericht was slecht nieuws voor de dollar, waardoor de euro in waarde kon toenemen", meent Koopman. "Maar vandaag zijn de ogen weer gericht op de Amerikaanse en Chinese importheffingen die op 23 augustus van kracht worden. Daardoor verliest de euro weer wat aan waarde".

Volgens Koopman is Jackson Hole aankomende week op valutagebied de belangrijkste gebeurtenis.

"Op deze bijeenkomst spreken centrale bankiers. Er wordt met interesse uitgekeken naar de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij zal dan waarschijnlijk wat verder kijken dan dit jaar. Ook zal hij mogelijk zijn licht schijnen over de opkomende markten, die de laatste weken flink door de crisis rond Turkije zijn getroffen."

Volgens Koopman is Jackson Hole op valutagebied belangrijker dan de notulen van de laatste Fed-vergadering die komende woensdagavond worden gepubliceerd. “De renteverhogingen van de Fed liggen al vast, namelijk september en december. Ik verwacht hier geen vuurwerk van. En dat geldt ook voor de notulen van de laatste ECB-vergadering die komende donderdag worden gepubliceerd. Het rentebesluit van een paar weken geleden was doodsaai en datzelfde geldt mogelijk voor de komende ECB-notulen”, aldus Koopman. De ECB publiceert aanstaande donderdag de notulen.

De Turkse lira handelde maandag grofweg onveranderd, ondanks dat kredietbeoordelaars Moody’s en Standard & Poor’s vrijdagavond hun kredietoordeel voor Turkije verlaagden.

Moody's hanteert een Ba3 rating en S&P B+. Daarbij is de outlook van S&P negatief, wat betekent dat de kans op een verdere afwaardering van de kredietwaardigheid groot is. "We voorzien nu dat de [Turkse] economie in 2019 zal krimpen", zo liet S&P weten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar in de greep van politieke storm

(ABM FN-Dow Jones) De dollar wordt in de greep gehouden door een politieke storm die vooral door de Amerikaanse president Donald Trump wordt aangewakkerd. Dit stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Tegenstanders van de president zien hun kansen schoon om Trump neer te sabelen, na de ontwikkelingen rond Michael Cohen en Paul Manafort", aldus Madden.

Manafort werd schuldig bevonden aan bank- en belastingfraude, terwijl Cohen verklaarde tegenover een rechter in opdracht van Trump in 2016 campagnefinancieringsregels te hebben overtreden met geheime betalingen aan twee vrouwen die mogelijk affaires met Trump hebben gehad.

"Er wordt gesproken van een impeachment, maar de kansen hierop lijken beperkt", aldus de marktvorser. Verder merkte Madden op dat de gesprekken tussen de VS en Mexico vorderen en "dit is wat Trump graag op de voorpagina's ziet". Ook het Jackson Hole symposium begint vandaag en handelaren zullen afwachten wat centrale bankiers te vertellen hebben.

"De greenback kan in de greep worden gehouden door Trumps politieke storm", zo concludeerde Madden.

Renteverhoging nadert

Woensdagavond kwam de Federal Reserve met de notulen van de laatste beleidsvergadering, waaruit bleek dat er waarschijnlijk in september een nieuwe renteverhoging komt in de VS.

"De Fed heeft in de notulen een helder signaal voor een nieuwe renteverhoging afgegeven", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Het gaat met name om het woord 'soon' in de notulen. Dat betekent dat een renteverhoging nabij is. Maar het is geen verrassing na de Fed-verklaring van een paar weken geleden. De Amerikaanse economie laat ook een zeer sterke groei zien".

Madden van CMC zag na publicatie van de notulen een piek in de volatiliteit van de dollarindex, maar deze sprong vervolgens weer terug tot de laagste niveaus van de handelssessie. "Trumps aanhoudende aanval op de Fed voelt minder relevant nu er zicht is op weer een renteverhoging volgende maand." De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1571. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1603.

Madden merkte verder op dat de Australische dollar vanochtend onder druk kwam te staan, nadat diverse ministers in Australië opstapten vanwege twijfels over de positie van premier Malcolm Turnbull. "Er wordt gespeculeerd dat dit het einde zal betekenen van zijn leiderschap", aldus Madden. Het muntpaar euro/Australische dollar koerste vanochtend rond 1,5865. Woensdagavond stond er nog een stand van 1,5775 op de borden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: koopjesjagers slaan toe

(ABM FN-Dow Jones) Koopjesjagers zorgden donderdagavond voor een rally in de dollar, maar dit effect ebde in de nacht weg toen de euro weer wat aan kracht won. Dit stelde marktanalist David Madden van CMC Markets vrijdag.

Madden sprak van een "vlucht naar een veilige haven" in het licht van de toegenomen spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Donderdag werden er nieuwe importheffingen van kracht. Amerika en China legden elkaar tarieven op voor 16 miljard dollar aan goederen.

De marktvorser zag dat de duurdere dollar zorgde voor lagere goudprijzen. "Goud viel terug in de negatieve trend waarin het edelmetaal sinds april zit", aldus Madden.

In de loop van de nacht trok de euro weer wat aan ten opzichte van de dollar. De euro/dollar noteerde hierdoor vanochtend op 1,1571. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1542 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1576 op de borden. "Nu de euro/dollar boven het niveau van 1,15 koerst, is de weg vrij voor een verdere stijging", aldus Madden, die het volgende weerstandsniveau ziet op 1,1611. "Als de bredere negatieve trends zich evenwel doorzetten, dan is er mogelijk steun op 1,1287 of 1,1156."

Vanuit Europa kwamen er vanochtend cijfers over de Duitse economie, die iets sneller groeide in het tweede kwartaal in vergelijking met het kwartaal ervoor. Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het tweede kwartaal met 0,5 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. In het eerste kwartaal groeide de economie op kwartaalbasis met 0,4 procent.

Econoom Carsten Brzeski van ING concludeerde dat de binnenlandse vraag de grootste groeiaanjager was. "De particuliere consumptie groeit bijvoorbeeld al 18 maanden op rij. Niets om over te klagen", aldus Brzeski.

De cijfers laten volgens de econoom ook zien dat in ieder geval in het tweede kwartaal de aanhoudende handelsspanningen een bedreiging vormden, maar dat dit geen significante schade tot gevolg had. "Uiteraard kan dit in de komende maanden veranderen", waarschuwde Brzeski.

De Australische dollar wist weer wat te herstellen van eerdere verliezen, zo merkte Madden van CMC op, nadat bekend werd dat de huidige minister van Financiën, Scott Morrison, de opvolger wordt van de Australische premier Malcolm Turnbull. Turnbull moest aftreden na een machtsstrijd binnen zijn eigen Liberale partij. De wisseling van de wacht zorgt volgens Madden voor "broodnodige" stabiliteit van de Australische munt. Het muntpaar euro/Australische dollar koerste vanochtend rond een niveau van 1,5892. Aan het begin van de handelsweek stond de koers nog op 1,5610.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro/dollar-paar terug richting 1,15

(ABM FN-Dow Jones) Het euro/dollar-paar is vorige week sterk opgelopen en zal naar verwachting deze week terugzakken richting 1,15. Dit zei valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

Dit zal volgens de specialist wel afhankelijk zijn van mogelijke grote gebeurtenissen, waarbij de markt met name kijkt naar de ontwikkelingen in Turkije en Italië. Een punt van focus is volgens Mevissen de oplopende spread tussen Duitse bunds en tienjarig Italiaans staatspapier.

Op macro-economische vlak kijkt Mevissen deze week met name uit naar de Amerikaanse persoonlijke bestedingen in juli en Amerikaanse economische groeicijfers, die op respectievelijk donderdag en vrijdag staan geagendeerd.

"De vakantieperiode is deze week echt ten einde. De handel zal zich normaliseren en ook de volumes zullen weer aantrekken", zei de valutaspecialist.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar op 1,1599, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,3 procent daalde tot 128,83 en tegenover het Britse pond 0,1 procent verloor tot 0,9038. De dollar daalde tegenover de yen 0,1 procent tot 111,10, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,1 procent steeg tot 0,7791.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro versterkt positie tegenover dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar liep dinsdag verder op naar 1,1684. Volgens analist David Madden van CMC Markets houdt de aansterkende euro verband met de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell eind vorige week.

“Eerder deze maand bereikte de greenback zijn hoogste stand in een jaar, maar handelaren gingen short nadat Powell tijdens de bijeenkomst in Jackson Hole een minder scherpe verklaring gaf dan waarop sommige handelaren hadden gehoopt”, stelde Madden.

“Powell zei dat de Amerikaanse economie er goed voor staat en dat er waarschijnlijk toekomstige renteverhogingen komen. Maar hoewel de economische groei en de inflatie sterk zijn, zullen de renteverhogingen niet met kracht worden doorgevoerd. Handelaren gebruikten deze verklaring als een excuus om de dollar van de hand te doen”, aldus Madden.

Volgens Madden verwachten valutahandelaren volgende maand een renteverhoging in de VS. “Sommigen voorzien ook een renteverhoging in december. Daarnaast heeft de Chinese centrale bank vrijdagavond een aanpassing gedaan aan de berekening van de gewenste wisselkoers, maar dit zorgde ervoor dat de dollar weer aantrekkelijk werd”.

Madden ziet verder dat het Britse pond onder druk blijft staan. “De toegenomen geluiden over een ‘no-deal Brexit’ schaden de Britse munteenheid. Een rapport van de US Commodity Futures Trading Commission liet vorige week zien dat het negatieve denken over de pond toeneemt. Volgens Goldman Sachs zijn de shortposities in het pond het hoogst sinds medio 2017. De economische vooruitzichten in het Verenigd Koninkrijk zijn indrukwekkend, maar de politieke onzekerheid rond de Brexit is te groot”, aldus Madden. Het muntpaar euro/pond koerste dinsdagochtend op een niveau van 0,9066.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro lager in technische handel

(ABM FN-Dow Jones) De euro deed woensdag een klein stapje terug ten opzichte van de dollar, nadat handelaren die terugkeren van vakantie een fors hogere koers op de borden zagen staan. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News, waarbij zij sprak van een "technische handel".

De dollar krijgt ook steun van de benoeming van Richard Clarida als opvolger van Stanley Fischer, merkte Boele op. Daarmee krijgt de Federal Reserve een vicevoorzitter die voorstander is van renteverhogingen en een van de politiek onafhankelijke monetaire koers. Hij kan in elk geval niet tot het 'dovish' kamp worden gerekend, stelde Boele.

De euro noteerde 0,1 procent lager op 1,1680 dollar, na de forse stijging van 1,13 tot 1,17 dollar in de voorgaande veertien dagen. Die forse beweging in de tweede helft van augustus zorgt volgens Boele voor technische handel, nu er steeds meer handelaren weer op kantoor verschijnen.

Omdat de euro in de afgelopen maandag al meerder keren is afgeketst rond het niveau van 1,17-1,18 dollar verwachten sommige beleggers mogelijk dat de munt nu weer wat omlaag kan, zei Boele.

Op de agenda staat woensdagmiddaag de tweede raming voor de economische groei in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal, die normaal gesproken geen grote verrassing zal opleveren. Ook zijn er Amerikaanse huizenmarktcijfers.

Ten aanzien van het Britse pond blijft het sentiment zeer negatief, omdat beleggers bezorgd blijven dat de Brexit-onderhandelingen kunnen uitlopen op de gevreesde 'no deal'. De netto-shortposities op de euro/dollar nadere de hoogste niveaus ooit, zei Boele.

Dit betekent ook dat als het nieuws de andere kant op gaat en er op een of andere manier toch een Brexit-deal mogelijk blijft, er risico bestaat op een opwaartse schok voor het pond sterling.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro blijft binnen bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdagmorgen 1,1684 en liep daarmee weer wat licht op tegenover de dollar.

De euro liet de afgelopen dagen een vrijwel horizontaal verloop zien, zei Stephane van der Meer, valutahandelaar bij Ebury tegen ABM Financial News.

De beweging van de euro binnen de bandbreedte van 1,16 en 1,17 heeft te maken met de Europese en Amerikaanse macrocijfers, zo denkt Van der Meer. "Die cijfers zijn zoals verwacht. Er zijn geen uitschieters, die de euro naar beneden of boven kan laten uitbreken", stelt Van der Meer. Cijfers over de Europese inflatie later vanochtend kunnen de Europese munt wel een zet in een bepaalde richting geven, zo meent de analist.

Voor een dollar wordt nu 6,57 lira gegeven. De Turkse munteenheid boet weer snel aan waarde in, nadat de Turkse munt een week eerder nog wist te stabiliseren.

Eerder in augustus was de snelle waardedaling nog aanleiding tot een stap terug voor de beurzen. Donderdag meldde het persbureau Reuters dat de vicevoorzitter van de Turkse centrale bank op het punt staat ontslag te nemen.

Vorige week stabiliseerde de koers van de Turkse munteenheid, onder meer omdat de Turkse beurs bijna een week dicht was gebleven vanwege feestdagen. Sinds maandag begint de lira echter weer onder druk te staan. De lira krijgt met 6,57 voor een dollar de eerdere piek in augustus van ongeveer 7 weer in het vizier.

"Erdogan is bezig schoon schip te maken", meent Van der Meer. "De crisis rond Turkije is nog niet opgelost".

De Argentijnse peso stond donderdag zwaar onder druk en verloor bijna 5 procent aan waarde ten opzichte van de dollar. Het land heeft het Internationaal Monetair Fonds gevraagd om een al eerder toegezegd noodkrediet van 50 miljard dollar versneld uit te keren.

Volgens de Argentijnse president Mauricio Macri is dat nodig om financieringen voor 2019 veilig te stellen en een nieuwe crisis in het Zuid-Amerikaanse land te voorkomen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,75  +8,48  +0,97%  09:51
 Germany40^ 18.026,90 +0,61%
 BEL 20 3.870,74 +0,33%
 Europe50^ 4.970,23 +0,63%
 US30^ 38.132,65 +0,02%
 Nasd100^ 17.616,77 +1,08%
 US500^ 5.085,54 +0,80%
 Japan225^ 38.018,05 +0,78%
 Gold spot 2.345,58 +0,58%
 EUR/USD 1,0730 +0,01%
 WTI 83,97 +0,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +4,40%
ASMI +3,85%
EBUSCO HOLDING +3,37%
NX FILTRATION +2,92%
PROSUS +2,82%

Dalers

IMCD -9,06%
SIGNIFY NV -8,16%
Wereldhave -7,33%
ABN AMRO BANK... -4,66%
Vopak -3,73%