PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Toekomstbeeld
0
In diverse artikelen hierboven van dhr Cohen (FD) en vd VEB , wordt de daling in Q2 van het Eigen Vermogen toegerekend agv het afboeken op de Duitse en Italiaanse activiteiten.

Ondanks dat het allemaal professionele analisten geacht worden te zijn....die 40 mln komt nog in Q3.

impact decision to divest Nexive and Postcon will impact equity in Q3 2018

De daling vh EV in Q2 is puur vanwege de uitbetaling vd 17 cent dividend in Q2.

Jeffries heeft het wel goed aangezien die spreekt over het lopende kwartaal.
prinszicht
1
quote:

Martijn van M schreef op 6 augustus 2018 18:58:

[...]

...???

Is volgens mij alleszins een redelijke analyse waarop inhoudelijk eigenlijk weinig valt af te dingen, afgezien van wat ongelukkige bewoordingen en versprekingen zoals dat PostNL zogenaamd brieven zou "verkopen". Het zal de heren wellicht aan Verhagen doen denken.

(Wel opvallend dat zowel Toekomstbeeld, als Go Go Go, als Willidevil zo negatief reageren op zo'n eenvoudig videootje... en wat zegt dit drietal nu eigenlijk inhoudelijk? Volgens eigenlijk helemaal niets, alleen maar uitingen van negatieve energie. Mijn analyse rondom de reacties van deze forumgebruikers is dat dit geen toeval betreft want ze versterken elkaar wel vaker in hun negativiteit rondom PostNL - welke te pas en te onpas op dit forum wordt geëtaleerd zonder inhoudelijk echt duidelijk te maken wat het punt betreft. Geefgas reken ik ook tot datzelfde kliekje)

Ondertussen bij Bpost -3%:

"Regeringspartijen bekvechten over benoemingen bij Bpost
Bpost wacht al maanden op drie nieuwe leden voor zijn raad van bestuur. Maar die benoeming zit muurvast op politiek niveau."

(Hieruit blijkt eens te meer hoe nauw de Belgische overheid betrokken is en blijft bij de gang en wandel van Bpost)

PS. T.a.v. de 'visie' van Toekomstbeeld:

Aan de downside heeft hij een puntje gescoord t.a.v. het nettoverlies... waar hij zelf denk ik helemaal niet blij mee zal zijn want hij lijkt er geenszins naar te hebben gehandeld. Maar aan de upside van zijn 'visie' is denk ik nu al wel duidelijk dat zijn 'dividend-verdubbelaar' helemaal niet realistisch is, want voorlopig is met dat netto verliesje van 1M de druk op de houdbaarheid van het dividend alleen maar groter aan het worden en lijkt de houdbaarheid van het dividendbeleid van PostNL inmiddels volledig afhankelijk te zijn van de welwillendheid van de Nederlandse overheid om PostNL niet langer het leven zuur te maken.

De realiteit is dat PostNL eigenlijk inmiddels al anderhalf jaar op rij (m.u.v. de Q3 2017 update) afgerekend is op het ronduit zwalkende dividend beleid sinds de jaarcijfers over 2016; er werd in de tussentijd inmiddels al 0,35 euro dividend uitgekeerd... maar de koers ging ondertussen wel ongeveer 4x zo hard naar beneden.

Overigens, bij de vorige kwartaal update lag de bodem op de dag van de cijfers nog een dubbeltje lager... dus ik houd er rekening met de mogelijkheid dat morgen of anders later deze week de koers alsnog onder de 3,00 euro gaat duiken en in dat geval zien jullie mij hier dan pas weer op z'n vroegst terug boven de 3,80 euro.

(Mocht de koers toch de hele week boven de 3,000 euro blijven dan meldt ik me vrijdag nabeurs wel weer eventjes)
Een man een man een woord een woord. Ik zou moeten zeggen, wegwezen. Maar dat heeft geen zin. Het is je hobby om als beroepscharlatan de boel te misleiden. 3,80 volgens onze betweterige ziener. Helaas. Ik had me graag de oren laten wassen door je. Maar dat is nog nimmer gebeurd.

Het is niet jouw schuld dus blijf gewoon aan boord. HV maakt het beleggers niet makkelijk maar praat haar gevoel van onvermogen goed wijzend naar Kamp en Rutte. En gelijk heeft ze. Is ordinair gepeopled door haar achterban en het riet ingestuurd met valse beloften. Ik zeg nogmaals. VVD hupsakee.

Je kunt alleen haar doorzettingsvermogen bewonderen. Nog altijd uitgaan van het goede. Er zijn genoeg analisten die voorspellen dat er geen hond te vinden is voor de buitenlandse briefjes. Maar wel smeken om Sandd over te nemen. Mijn advies. Doe dat van de boekwinst op international.

Qua koers liggen we op schema. Ik zeg kopen parcel en postnl. Je biedt 2 miljard en accepteert nog eens 100 miljoen verlies op international. Op eigen kracht krijgen we het nog moeilijk. Je hebt 1 tak van sport waar alles van afhankelijk is. Je hebt nog een andere tak waarbij je elke dag je inbox moet refreshen wachtend op bericht van Mona.

De grap is dat shorters het ook niet lukt, nog. Ze willen de boel kapot spelen maar er is te weinig aanbod. Dus op een vervelende dag flink onder de 3 maar op een goede snel naar de 3,30 plus.
prinszicht
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 19:41:

In diverse artikelen hierboven, wordt de daling in Q2 van het Eigen Vermogen toegerekend agv het afboeken op de Duitse en Italiaanse activiteiten.

Ondanks dat het allemaal professionele analisten geacht worden te zijn....die 40 mln komt nog in Q3.

impact decision to divest Nexive and Postcon will impact equity in Q3 2018

De daling vh EV in Q2 is puur vanwege de uitbetaling vd 17 cent dividend in Q2.
Neem even een koud drankje. We weten allemaal wel dat het niet best is. Je analyses ten spijt. De hardware van dit bedrijf is meer waard dan een goed miljard. En dan wordt er ook nog winst gemaakt.
Mangy_Scoundrel
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 19:35:

[...]

Martijn is het lieverdje van elk forum. Geeft af op iedereen die een afwijkende mening. Kan het ook geen onderscheid maken tussen feiten en meningen en zaken vaak totaal uit context.

Eigenlijk is elk woord aan hem gericht, er 1 teveel.

Jammer. Had eigenlijk best een positieve indruk van dit forum...behalve toen Diegy vanmorgen begon te posten ;-)
prinszicht
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 6 augustus 2018 17:42:

[...]

De meest komische posting van vandaag wat mij betreft.

Ja, als je het niet weet te vertellen ga je toch lekker met je handen lopen zwaaien. "Je krijgt maar heel lastig je vinger er achter" op 1.15 in het filmpje.

Geen zorgen. Dezelfde mevrouw beoordeelt de jurken van de sterren. 5 glaasjes!
Go Go Go !
0
Iemand een suggestie wie de verkoop van International zou moeten/kunnen begeleiden ? Lukt PostNL dat zelf, of toch maar beter een zakenbank inschakelen ?

Voor een goede fee is Golden Sacks vast wel bereid om te “helpen”. Een beetje adviseur daar is in staat zijn eigen oma te verkopen :-) Maar dan weet je in ieder geval als, PostNL zijnde, dat je een beloofde tijdslijn wél zult halen. Of de prijs dan optimaal is, is natuurlijk een andere kwestie.

Misschien wel logisch zijn om je activiteiten in Duitsland en Italië aan je grootste concurrent cq de meest belanghebbende over te willen doen. Beetje vergelijkbaar als een mogelijk samengaan tussen Sandd en PostNL hier. In beide gevallen is het maar net hoeveel belang de overnemende partij er bij heeft.

wins
0
Dividend uitbetaling gaat ook onhoudbaar worden in deze situatie, zodra dat bekend gemaakt gaat worden dan wordt het nog gezelliger hier op het PostNL forum
wins
0
Gaat echt niet meer goed komen onder het bewind van CEO Verhagen, is een gelopen race, hadden met beide handen dat bod van BPost moeten accepteren, was beter geweest voor beide partijen, achteraf makkelijk praten, maar HV gaat op eigen kracht centjes binnen halen, ik vraag me af hoe, bodemloze put, niks meer niks minder en dit al vele jaren
Moneyball
1
Vandaag nog eens rustig nagedacht over PostNL onder Herna Verhagen. Mijn conclusie is dat ik er volledig naast zat over Herna. In plaats van kritiek verdiend ze juist alle respect voor wat ze presteert. Weinigen is het tenslotte gegeven om met zo’n dramatisch track record een salaris van een miljoen plus op te strijken en te mogen blijven zitten. Is gewoon ongelofelijk knap.

Ucoi missertje hier, strategisch foutje daar, kan toch gebeuren?

Gaston Lagaffe
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 18:19:

[...]

DHL moet de nieuwe vriend van PostNL worden wat betreft Postcon. Kan me echt niet voorstellen wie er anders kandidaat koper voor het Postcon zou kunnen zijn.

Dat brengt mij op de verwevenheid van DHL met Sandd. Zonder DHL is Sandd ook niets (beetje overdreven maar als DHL lastig gaat doen en zowel A.) hun samenwerkingsverband opzegt als b.) de DHL achtergestelde lening niet verlengd; dan krijgt Sandd een echt probleem. Want die laatste zelfstandig aflossen gaat gezien hun al negatief EV niet.).

Niets leuker dan een 1 tweetje en handje klap!

Dit is eigenlijk een kans die je niet voorbij kan laten gaan. Voor PostNL EN DHL valt hun positie, in een voor hun zeer belangrijke markt, substantieel te verbeteren. Ik betwijfel of PostNL echter de handigheid heeft om dit te benutten. Het lijkt mij een club die alleen voor open doel (verhoging prijs postzegel), kan scoren. Het is dat Sandd er zonder de hulp van de ACM ook niets van van zou bakken ( wordt teruggedraaid ) anders zou ik er nooit in beleggen. Wel leuk gevonden, kan je jezelf niet verhuren aan PostNL :)
Energy
0
Iex forums zijn een goede contra indicator. Iedereen is hier extreem negatief. Ik ga morgen bij opening kopen. Als iedereen weer over enthousiast wordt ben ik weer weg.

Eindelijk heeft pnl focus! Er komt vanzelf weer een ritje naar 3,30euro.

Mensen bedankt!
Willier
0
Geert heeft zijn buik vol van het reaktieve gedrag van het management maar geeft een koopadvies ivm consolidatie.
Nog heel even geduld dus??
Oude wolf
0
wat ik niet begrijp

2 de speler Duitse markt
2 de speler Italiaanse markt

De verwachting is dat dit weinig opbrengt
Kijk naar afboeking

Maar we moeten wel blij zijn met sand ?
Wat voor een groot bedrag moet worden over genomen
Jan Peter Balkenellende
0
onbelegbare toko op basis van deze CEO, politiek, aflopende post, maatschappelijke verantwoording, concurrentie
wins
0
Na het zomerreces gaan ze is praten en dat begint in september en die ambtenaren die kunnen er wat van, lekker smikkelen en smullen
Porscheknakker
0
quote:

Was here schreef op 6 augustus 2018 20:25:

Iex forums zijn een goede contra indicator. Iedereen is hier extreem negatief. Ik ga morgen bij opening kopen. Als iedereen weer over enthousiast wordt ben ik weer weg.

Eindelijk heeft pnl focus! Er komt vanzelf weer een ritje naar 3,30euro.

Mensen bedankt!
Helemaal mee eens. Nu moet je kopen en niet volgende week, want dan staat de koers weer op 3,30.
Koers heeft vandaag zich goed gehouden. Rond de 3 euro mag de nieuwe steun zijn vastgelegd.
Overigens is het aandeel nog steeds spotgoedkoop en zal het dividend van
€ 0,24 gehandhaafd blijven.
prinszicht
0
Aandeleninkoop ipv dividend. Koop voor 100 miljoen aandelen op van de winst 2018 en schrap dividend. Er komen alleen maar meer aandelen bij op een afnemende winst. Dividend is ook de zogenaamde bottleneck ivm het progressieve beleid. Gewoon van de overgebleven winst aandelen inkopen. Valt het een keer tegen, koop je er minder. Doet meer voor de koers dan extra aandelen drukken.
pielsje
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 6 augustus 2018 19:35:

[...]

Martijn is het lieverdje van elk forum. Geeft af op iedereen die een afwijkende mening. Kan het ook geen onderscheid maken tussen feiten en meningen en zaken vaak totaal uit context.

Eigenlijk is elk woord aan hem gericht, er 1 teveel.

Goeie bijdrage
Bertussie
0
De negatievelingen c.q "bashers" die vanochtend voorbeurs niet in een koerstijging geloofden, hebben helaas wel gelijk gekregen. Zoals zondag al gezegd, slechte ervaringen met cijfers en postnl. Teveel misbruik door shorters heb ik het idee. Vandaar ook ondanks lange tijd long, zonder positie momenteel. Vaak 3 dagen down, idem dito met bam en TT.
3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:35
Koers 1,224
Verschil +0,005 (+0,41%)
Hoog 1,227
Laag 1,217
Volume 1.321.631
Volume gemiddeld 2.192.224
Volume gisteren 3.409.674