PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Stephan010
0
quote:

gpjf schreef op 25 december 2018 13:24:

[...]

Ik ga vooralsnog van de stelling uit ; Wie het laatst lacht, lacht het best's ! Inderdaad als je de uitspraak van de rechter goed heb gelezen, dan zit daar ruimte voor beroep in en met een forse claim boen het hoofd, gaat ACM natuurlijk in beroep. Tenslotte betalen wij dit ook als belastingbetaler . Ik hoop dat er iets van positieve informatie komt maar ben een beetje bang dat het weer en aantal weken langer gaat duren. Mona zal niet het beroep van de ACM nu tegenwerken,als ze haar bevoegdheid tot overrulen niet nodig heeft, zal ze dat niet doen. Kortom we deinen nog maar een tijdje verder is mijn indruk en die Trump helpt een handje mee.
Nou ik wacht eigenlijk op een uitspraak van Trump over verhogen van posttarieven in de VS.
Want AMAZON misbruikt de postmarkt daar en Trump is geen goede vrienden met eigenaar van amazon.
Dat kan zomaar overwaaien naar NL postmarkt als daar de pakketpost kosten omhoog gaan.
Hansbeleg
0
Uit het stuk van de ACM 21-dec-18 kun je ook afleiden dat er nog geen aanvraag tot fusie is ingediend. Bij een mogelijke fusie gaat de ACM nog meer problemen zoeken. Ik lees er in een uitbreiding van de postgebieden die onder de AMM gaan vallen. Ja als monopolist heb je natuurlijk al snel AMM op alle postgebieden tenzij ook hier de CBb vindt dat de digitale post meegerekend moet worden. Dan zijn we van alle AMM af, dat zou een zegen zijn.

Tot nu toe lijkt het wel duidelijk dat als Mona (of de CBb) de ACM nu niet opzij schuift snelheid maken bijzonder moeilijk wordt. Dat lijkt eigenlijk in tegenspraak met dat we dicht bij een fusie zouden zitten. Wat betreft de ACM klinkt het alsof ze er nog niet eens over nagedacht hebben. Ze hebben het te druk met het 24u zakelijke partijenpost AMM gedram.

Uit de antwoord van de CU blijkt overigens dat D66 en de VVD ook niet erg enthousiast over een merge zijn, die leren kennelijk net zoals de ACM ook niets bij.

Tijdens de behandeling van de brief van de Staatssecretaris in de Tweede Kamer is ingegaan op de mogelijkheid van een eventuele overname van Sandd/VSP door PostNL. Vooralsnog is er nog geen sprake van een dergelijke overname, zodat de ACM bij het nemen van dit marktanalysebesluit uitgaat van de situatie waarbij deze partijen zelfstandig in de markt actief zijn. Een overname van Sandd/VSP door PostNL zorgt mogelijk voor het ontstaan van andere (potentiële) mededingingsproblemen en problemen op andere postmarkten. Dat zal de ACM beoordelen, als deze overname wordt gemeld.
BW2017
0
quote:

Hansbeleg schreef op 25 december 2018 13:21:

Vanochtend antwoord van de CU gekregen, erg snel dus

Geachte heer ....,

Hartelijk dank voor uw heldere mail. Ik deel uw standpunten. We zullen zien of het lukt deze markt de goede kant op te bewegen, want met twee liberale partijen in de regering is dat zeker geen gelopen race.

Met hartelijke groet,
Eppo Bruins


Tweede Kamerlid ChristenUnie fractie
Woordvoerder Financiën | Sociale Zaken & Werkgelegenheid | Economische Zaken | Onderwijs & Wetenschap | Luchtvaart

Van: Hans
Verzonden: maandag 24 december 2018 22:48
Aan: 'j.vdhaas@tweedekamer.nl'; 'secretariaatMC@minez.nl'; 'd.graus@tweedekamer.nl'; 'w.moorlag@tweedekamer.nl'; 'e.bruins@tweedekamer.nl'; 'a.weverling@tweedekamer.nl'; 'j.veijs@tweedekamer.nl'; 'j.vdberg@tweedekamer.nl'; 'm.alkaya@tweedekamer.nl'
CC: 'herna.verhagen@postnl.nl'; 'pim.berendsen@postnl.nl'; ir
Onderwerp: PostNL

L.S.

Vanavond las ik dat de ACM, na de recente vernietiging door het CBb van de AMM status voor PostNL, nu alsnog een concrete stap heeft gezet om PostNL weer de AMM status te geven.

Het argument van de CBb om het AMM besluit te vernietigen was dat men het onvoldoende door de ACM aangetoond vond dat de digitale post geen onderdeel uitmaakt van de 24u post markt. Met andere woorden dat de digitale post geen concurrent voor de fysieke 24u post is. Ik denk dat elk nadenkend mens in NL wel snapt dat de drijvende kracht achter de sterke krimp van de post juist de digitale post is. Wie dat niet ziet sluit met opzet zijn ogen, die wil dat niet zien. Stel U voor: email bestaat niet meer, dan is het duidelijk dat de postmarkt enorm zou groeien ook de 24u markt. Het ontkennen hiervan, lijkt me alleen door dwazen te kunnen worden gedaan.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat de ACM het streven van de politiek om een betaalbare postvoorziening in NL in de lucht te houden keer op keer frustreert door de concurrentie op een enorm krimpende markt telkens weer aan te jagen. De concurrentie die al jaren de oorzaak is van onderbetaling van vele werknemers in deze sector, onderbetaling en karige arbeidsvoorwaarden behalve juist bij PostNL. PostNL die met de beste arbeidsvoorwaarden in deze vechtmarkt, de onderbetalende cowboys en cherry pickers gesteund door de ACM van zich af moet zien te houden.

De situatie op de postmarkt is dat PostNL het laatste jaar met de posttak verlies draait en Sandd al in sept 2017 door zijn bankconvenanten is gezakt, dit ondanks dat Sandd alle jaren dat ze in de markt zitten hun werknemers onderbetaald hebben zoals recentelijk is vastgesteld in een rechtszaak aangespannen door de FNV. In deze markt met flinterdunne marges vind de ACM de concurrentie nog niet sterk genoeg, een absurde houding. Ik zou zeggen wees blij dat er nog een bedrijf bestaat dat een landelijk 24u netwerk in de lucht wil houden. Ook de postdialoog was glashelder, consolideer de markt of subsidieer de markt.

De overdreven angst van de ACM dat PostNL misbruik zou gaan maken van een eventuele monopolie positie is overtrokken. De digitale post is namelijk nu al de grote concurrent die per jaar 10-12% van de fysieke markt afsnoept, de zogenaamde substitutie. Te hoge PostNL tarieven zouden leiden tot een nog hogere of versnelde substitutie dat werkt dus als een rem op de tarieven. Ook zou de ACM de tarieven van PostNL kunnen vergelijken met de tarieven van de postbedrijven in het buitenland die gelijke problemen van de digitale postconcurrent ondervinden als PostNL. Zolang de tarieven in lijn zijn met die van het buitenland wordt er kennelijk een “eerlijke” prijs betaald en kunnen de arbeidsvoorwaarden op peil blijven.

De ACM ondermijnt continu met zijn acties het streven van de politiek om een goed postnetwerk in stand te houden en rust en stabiliteit in deze sterk krimpende sector te brengen.

Ik hoop dat U mijn zienswijze deelt en vragen in de kamer gaat stellen over hoe de ACM met hun instelling een goed werkende postmarkt met normale arbeidsvoorwaarden in NL denkt te behouden. Welk belang dienen zij eigenlijk, alleen het belang van de grootverbruikers?

Met vriendelijk groeten,
Hans ...

Goede mail Hans. AB van mij
gpjf
0
Asha wat moet ik hier nou van zeggen ?

Willem-Alexander prijst kleine burgerinitiatieven die volgens hem de basis vormen van ‘een beter Nederland’. Eigen kracht en samenwerken zijn de sleutel tot succes, aldus onze vorst.
Hansbeleg
0
Fijn dat de ACM denkt dat het aannemelijk is dat PostNL nog niet zal omvallen en nog winstgevend blijft. We weten het eigenlijk niet en anders moeten ze maar met de pakketdienst bijspringen lijken ze wel te denken.
Als aandeelhouder is het mij duidelijk zodra er geld van pakketten naar de post moet dan maar splitsen, het is totaal onacceptabel dat we de posttak in de lucht houden en die zelf subsidiëren met de pakketten. Bij de ACM hebben ze de postdialoog nog niet begrepen.

Effectentoets

De verplichtingen die de ACM oplegt, moeten noodzakelijk, geschikt en proportioneel zijn. De ACM moet dit aantonen met een kwantitatieve analyse. Naar aanleiding hiervan heeft de ACM met een economisch model verschillende invullingen van de tariefverplichting in scenario’s gemodelleerd en afgezet tegen een situatie waarin er geen regulering is. Op basis van deze analyse concludeert de ACM dat het opleggen van de verplichtingen een positief welvaartseffect heeft en dat het niet aannemelijk is dat de financiële impact van de verplichtingen gevolgen zal hebben voor de bedrijfsvoering en stabiliteit van PostNL. Het is namelijk aannemelijk dat PostNL winstgevend blijft.
Golfgoeroe
0
het is een rare vraag maar kan post.nl zelf niet gaan staken omdat ze overal tegen worden gehoudem. Gewoon 2 weken geen post moet je eens kijken wat er dan gebeurt. Of is dit heeel dom ?
Hansbeleg
0
quote:

Golfgoeroe schreef op 25 december 2018 14:21:

het is een rare vraag maar kan post.nl zelf niet gaan staken omdat ze overal tegen worden gehoudem. Gewoon 2 weken geen post moet je eens kijken wat er dan gebeurt. Of is dit heeel dom ?
Ja dat heb ik zelf ook wel eens gedacht laat maar voelen wat er gebeurd als het netwerk er niet meer zou zijn. Dan komt de discussie pas echt goed los. Maar ja het is wel een heel lompe manier en wie weet werkt het weer extra substitutie in de hand.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat de ACM niet wil inzien dat bij de teruglopende postvolumes het netwerk, waarin je amper meer kunt besparen, niet in de lucht kunt houden. Juist het punt waar in de postdialoog zoveel nadruk is gelegd, consolideren of subsidiëren.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd.]
boxer2
0
quote:

Liegy schreef op 25 december 2018 14:33:

Donderdag crash naar de 1,50.
Dank en nog eens dank. Ga kerst vieren joh, dan besteed je je tijd beter.
Tordan
0
Naast dit AMM besluit hebben we nog steeds het dossier Sandd. Hoe de ACM hier in staat is dus duidelijk. De volgorde heeft Mona echter al aangegeven. De partijen zijn eerst aan zet en daarna de ACM. Bij een tegenwerkende ACM: Art 47. Algemeen belang gaat voor mededingingszaken. Direct overname Sandd aankondigen en laten ze maar direct afwijzen. Kan Mona met de dreiging van massa ontslagen bij de post het er door drukken.
prinszicht
0
quote:

Liegy schreef op 25 december 2018 14:33:

Donderdag crash naar de 1,50.
Alles er boven is dan mooi meegenomen. Zalige kerst!
BW2017
0
quote:

lucky14 schreef op 25 december 2018 15:15:

Naast dit AMM besluit hebben we nog steeds het dossier Sandd. Hoe de ACM hier in staat is dus duidelijk. De volgorde heeft Mona echter al aangegeven. De partijen zijn eerst aan zet en daarna de ACM. Bij een tegenwerkende ACM: Art 47. Algemeen belang gaat voor mededingingszaken. Direct overname Sandd aankondigen en laten ze maar direct afwijzen. Kan Mona met de dreiging van massa ontslagen bij de post het er door drukken.
Zo denk ik er ook over, hoe sneller hoe beter!
prinszicht
0
quote:

voda schreef op 25 december 2018 13:22:

Norges Bank verkleint belang PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een kleiner belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 december 2018.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,41 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 20 december meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,20 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Goh, wat een verassing zeg! En ik maar mailen naar de AFM. Ik zeg hierbij dat ik niet de middelen heb op mijn aanname van koersmanipulatie te controleren. Maar je hebt ondertussen geen pro’s meer nodig om te zien wat deze groot aandeelhouder met een bedrijf doet. Kopen enkel om te dumpen en opwaarts potentieel neer te sabelen. En weten telkens, op wonderlijke wijze, dat er nog een goedkoper moment komt om terug te kopen. De “ beste” analisten zoals dat heet. Met klaarblijkelijk hele goede contacten overal.
prinszicht
0
quote:

Hansbeleg schreef op 25 december 2018 13:21:

Vanochtend antwoord van de CU gekregen, erg snel dus

Geachte heer ....,

Hartelijk dank voor uw heldere mail. Ik deel uw standpunten. We zullen zien of het lukt deze markt de goede kant op te bewegen, want met twee liberale partijen in de regering is dat zeker geen gelopen race.

Met hartelijke groet,
Eppo Bruins


Tweede Kamerlid ChristenUnie fractie
Woordvoerder Financiën | Sociale Zaken & Werkgelegenheid | Economische Zaken | Onderwijs & Wetenschap | Luchtvaart

Van: Hans
Verzonden: maandag 24 december 2018 22:48
Aan: 'j.vdhaas@tweedekamer.nl'; 'secretariaatMC@minez.nl'; 'd.graus@tweedekamer.nl'; 'w.moorlag@tweedekamer.nl'; 'e.bruins@tweedekamer.nl'; 'a.weverling@tweedekamer.nl'; 'j.veijs@tweedekamer.nl'; 'j.vdberg@tweedekamer.nl'; 'm.alkaya@tweedekamer.nl'
CC: 'herna.verhagen@postnl.nl'; 'pim.berendsen@postnl.nl'; ir
Onderwerp: PostNL

L.S.

Vanavond las ik dat de ACM, na de recente vernietiging door het CBb van de AMM status voor PostNL, nu alsnog een concrete stap heeft gezet om PostNL weer de AMM status te geven.

Het argument van de CBb om het AMM besluit te vernietigen was dat men het onvoldoende door de ACM aangetoond vond dat de digitale post geen onderdeel uitmaakt van de 24u post markt. Met andere woorden dat de digitale post geen concurrent voor de fysieke 24u post is. Ik denk dat elk nadenkend mens in NL wel snapt dat de drijvende kracht achter de sterke krimp van de post juist de digitale post is. Wie dat niet ziet sluit met opzet zijn ogen, die wil dat niet zien. Stel U voor: email bestaat niet meer, dan is het duidelijk dat de postmarkt enorm zou groeien ook de 24u markt. Het ontkennen hiervan, lijkt me alleen door dwazen te kunnen worden gedaan.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat de ACM het streven van de politiek om een betaalbare postvoorziening in NL in de lucht te houden keer op keer frustreert door de concurrentie op een enorm krimpende markt telkens weer aan te jagen. De concurrentie die al jaren de oorzaak is van onderbetaling van vele werknemers in deze sector, onderbetaling en karige arbeidsvoorwaarden behalve juist bij PostNL. PostNL die met de beste arbeidsvoorwaarden in deze vechtmarkt, de onderbetalende cowboys en cherry pickers gesteund door de ACM van zich af moet zien te houden.

De situatie op de postmarkt is dat PostNL het laatste jaar met de posttak verlies draait en Sandd al in sept 2017 door zijn bankconvenanten is gezakt, dit ondanks dat Sandd alle jaren dat ze in de markt zitten hun werknemers onderbetaald hebben zoals recentelijk is vastgesteld in een rechtszaak aangespannen door de FNV. In deze markt met flinterdunne marges vind de ACM de concurrentie nog niet sterk genoeg, een absurde houding. Ik zou zeggen wees blij dat er nog een bedrijf bestaat dat een landelijk 24u netwerk in de lucht wil houden. Ook de postdialoog was glashelder, consolideer de markt of subsidieer de markt.

De overdreven angst van de ACM dat PostNL misbruik zou gaan maken van een eventuele monopolie positie is overtrokken. De digitale post is namelijk nu al de grote concurrent die per jaar 10-12% van de fysieke markt afsnoept, de zogenaamde substitutie. Te hoge PostNL tarieven zouden leiden tot een nog hogere of versnelde substitutie dat werkt dus als een rem op de tarieven. Ook zou de ACM de tarieven van PostNL kunnen vergelijken met de tarieven van de postbedrijven in het buitenland die gelijke problemen van de digitale postconcurrent ondervinden als PostNL. Zolang de tarieven in lijn zijn met die van het buitenland wordt er kennelijk een “eerlijke” prijs betaald en kunnen de arbeidsvoorwaarden op peil blijven.

De ACM ondermijnt continu met zijn acties het streven van de politiek om een goed postnetwerk in stand te houden en rust en stabiliteit in deze sterk krimpende sector te brengen.

Ik hoop dat U mijn zienswijze deelt en vragen in de kamer gaat stellen over hoe de ACM met hun instelling een goed werkende postmarkt met normale arbeidsvoorwaarden in NL denkt te behouden. Welk belang dienen zij eigenlijk, alleen het belang van de grootverbruikers?

Met vriendelijk groeten,
Hans ..

Beste Hans, top! Stuur jij dit anders nog even door naar HV, de ACM en de Koning. De eerste 2 om aan te geven dat het ondertussen wel duidelijk is dat haar eigen achterban haar ambities aan het dwarsbomen is. VVD hupsakee. Dezelfde VVD die een Bpost overname in de weg stond.

De laatste omdat de Koning een bemoedigend woordje sprak over burger initiatieven. En wat jij en Toekomst doen, schaar ik hier onder. Plus wat andere forumgenoten. Ofwel, het gaat een stuk verder dan alleen mijn relaas over koersmanipulatie en mismanagement. Dat is namelijk een persoonlijke mening.

Deze impasse moet tijdens de Kerst opgelost worden. Je neemt een Koninklijk bedrijf op de hak als je een politiek spelletje speelt over de rug van de medewerker en ook de aandeelhouder. De laatste groep zijn ook burgers en hebben dit haar genoeg ingeleverd om de dans van alle andere te faciliteren.

Ik ben echt benieuwd. Niet communiceren en donderdag naar de slachtbank, schaar ik voor mijzelf, in een abstracte zin, onder permanente schade. Schade die grotendeels voorkomen had kunnen worden. En dan doel ik niet alleen op financiële schade maar ook vertrouwensschade richting politiek en management.
prinszicht
0
Tot slot. En dan aan de kalkoen. Overname Sandd. Persbericht acm over AMM. Gaat dit elkaar bijten?
Stephan010
0

Goh, wat een verassing zeg! En ik maar mailen naar de AFM. Ik zeg hierbij dat ik niet de middelen heb op mijn aanname van koersmanipulatie te controleren. Maar je hebt ondertussen geen pro’s meer nodig om te zien wat deze groot aandeelhouder met een bedrijf doet. Kopen enkel om te dumpen en opwaarts potentieel neer te sabelen. En weten telkens, op wonderlijke wijze, dat er nog een goedkoper moment komt om terug te kopen. De “ beste” analisten zoals dat heet. Met klaarblijkelijk hele goede contacten overal.

[/quote]

Even duidelijk maken wat je ermee bedoeld ?
Stephan010
0
Net LYNX magazine gelezen en tot m'n verbazing staat PostNL op Nr 2 overnamekandidaat 2019 (10.51% kans).
TomTom staat op 1 (37.68%) en KPN op Nr 3 (8.51%).
manuss
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 december 2018 15:51:

Net LYNX magazine gelezen en tot m'n verbazing staat PostNL op Nr 2 overnamekandidaat 2019 (10.51% kans).
TomTom staat op 1 (37.68%) en KPN op Nr 3 (8.51%).
MOOI....Laat het dan maar heel snel gebeuren!
manuss
0
PostNL ook enorm druk met Kerst

1 dag geleden

De kerstperiode en de week vóór Sinterklaas zijn voor PostNL even druk geweest. In de laatste twee maanden van het jaar bezorgt het bedrijf naar verwachting zo'n vijftig miljoen pakketten.

In de weken tussen Sinterklaas en Kerstmis waren dat er 17,5 miljoen. Daarnaast heeft het postbedrijf nog miljoenen kerstkaarten bezorgd.

In de periode van Black Friday tot aan Sinterklaas verwerkte PostNL ongeveer twaalf miljoen pakketten in zijn sorteercentra. Dat was een record. Vorig jaar lag dat aantal nog op tien miljoen.

Directeur mail van PostNL, Resi Becker, dankt alle medewerkers voor de inzet in de feestdagenperiode. "De post- en pakkettensorteercentra draaiden de afgelopen periode non-stop op volle kracht en op de werkvloer heerste grote saamhorigheid."
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 1,256
Verschil +0,014 (+1,13%)
Hoog 1,285
Laag 1,235
Volume 2.871.466
Volume gemiddeld 2.197.076
Volume gisteren 1.240.563