Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oh, oh wat is die Superstaat EU zo mooi!

181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
jonas
1

Ook opvallend is de selectieve verontwaardiging van de Nederlandse gevestigde partijpolitici aangaande de andere EU-landen.

De boosdoeners zijn nu Orban die gelukkig dat hek neerzette om mede ons voor verder Merkel/Rutte veroorzaakte ellende te behoeden en zo is Polen e.d natuurlijk ook al fout bezig.

Maar nooit hoor je zo over Bondgenoot Frankrijk. Nooit over het onevenredig deel van EU-subsidies richting dat land, nauwelijks over het niet houden aan EU-afspraken etc etc. En ja hoe zit het met die Franse Rechtsstaat? Kan me geen Franse president herinneren die niet betrokken was bij omkoping en corruptie. Is dat dan volgens de EU-norm wel normaal?

Wat ook zo grappig is? Volgens de NPO, maar ook volgens een steeds politiek correctere BNR-radio met een kaakmadame zgn deskundige uit London gaat de UK nu zo een beetje ten onder, terwijl ik toch elke keer ook cijfermatig economische groei daar zie. Brexit verslaan is toch wat anders dan verkondigen Brexit mag niet deugen en dus doen we het tweede maar onder het mom van het eerste?

Nooit ook een beschouwing gelezen over als Nederland zich nu eens direct aansluit bij die Brexit met wat medestanders andere landen. Ze de onnadenkende natetter politiek correcte kliek kan zich gewoon niet voorstellen dat er heus iets anders is dan die EU-hemel.

Groet, Jonas
hirshi
0
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, leider van de conservatieve ÖVP, heeft de samenwerking met de rechts-populistische FPÖ in de regeringscoalitie beëindigd. Er moeten nieuwe verkiezingen komen.

Kurz liet merken het optreden van de FPÖ echt zat te zijn. Hij verweet de Vrijheidspartij van Oostenrijk zijn hervormingsplannen te schaden en hij krijgt niet de indruk dat deze coalitiepartner bereid is te veranderen. Het boterde al niet tussen de twee coalitiepartijen, en de kwestie-Strache is voor Kurz het laatste zetje.

"Genoeg is genoeg", zei de bondskanselier zaterdagavond tijdens een langverwachte persconferentie.

De Oostenrijkse president, Alexander Van der Bellen, liet later op de avond weten dat hij het met Kurz eens is. Van der Bellen en de bondskanselier bespreken zondag wanneer die vervroegde verkiezingen moeten plaatsvinden

Bron: nu.nl
jonas
0

Het zit in het systeem van streven naar een superstaat. Opmerkelijk is ook dat slechte rekenen van die klimaatgekkies, immigratieliefhebbers.

Dit zou FVD de komende dagen elke dag in spotjes moeten vertonen. Gaat over de domheid in rekenen van Klaver en dan een portie zgn emotionele verwijten richting de slecht mensen er achteraan.

www.youtube.com/watch?v=4X0vnHX0iEQ

Het geeft precies aan waarom gewone mensen zich zo storen aan dat Gutmensch politieke correcte zakkenvullende zooitje.

Groet, Jonas
objectief
0
quote:

jonas schreef op 18 mei 2019 23:24:

Dit zou FVD de komende dagen elke dag in spotjes moeten vertonen. Gaat over de domheid in rekenen van Klaver en dan een portie zgn emotionele verwijten richting de slecht mensen er achteraan.

Maak je nu reclame voor slechte mensen?
Een beter klimaat wil toch iedereen; en ja dat de vervuilers niet willen betalen dat heeft GL goed ingezien.
jecebe
0
Het gaat goed met de Euro, zelfde gedrag als vroeger de Lire.

Bijj introductie 55 Thai bath nu nog maar 35 en dalende.
objectief
0
quote:

jecebe schreef op 19 mei 2019 11:39:

Het gaat goed met de Euro, zelfde gedrag als vroeger de Lire.

Bijj introductie 55 Thai bath nu nog maar 35 en dalende.
Profiteer maar lekker van die Nederlandse uitkering in EURO, aldaar in Thailand.

jonas
0

Objectief je leest slecht. Jecebe stelt juist ik profiteer steeds minder van die Euro hier.Dat komt natuurlijk ook omdat invoering van die EURO een ramp is.

!. De EURO heeft landen als Griekenland in staat gesteld veel te goedkoop te lenen, want de kapitaalmarkten gingen ervan uit dat dekken die andere landen dan in geval van nood wel.

2. De andere Europese landen zijn vervolgens zo dom geweest de Grieken 100-den miljarden te geven en dat was dus een signaal aan de markt dat het bij alle vooral Zuidelijke landen wel zou gaan gebeuren.

3. Vervolgens heeft de Italiaanse president van de ECB alles gedaan om de rente te drukken vooral voor die Zuidelijke landen, hetgeen de spaarders en gepensioneerden in de Noordelijke landen al zeker 1000- den miljarden heeft gekost.

4. Is de situatie nu beter geworden? Welnee Griekenland is in feite onnodig extra verarmd en de Italiaanse banken bulken nog steeds van de slechte leningen.

Wat nu te doen? Doorgaan met krampachtig vasthouden aan de Euro en de EU? De lijn De Jager, Dijsselbloem en nu Hoekstra met "als ze daar wat meer begrotingsdiscipline hebben dan komt het goed heeft gewoon niet gewerkt" en heeft alleen tot grotere weerstand geleid in de Zuidelijke landen.

De politiek wil in feite iets doen dat de markt veel beter had kunnen doen Hadden de Zuidelijke landen hun eigen munt gehad dan had de correctie via devaluatie en anoniemer kunnen verlopen zonder de onderlinge verhoudingen op de spits te drijven.

Aangaande de Oost Europese landen is vooral immigratie het probleem. Terecht stellen ze daar waarom zou mevrouw Merkel moeten bepalen wie wij hier toelaten en wij hebben er al helemaal geen zin in om mensen met een ons vijandige religie binnen te laten. Die mensen gaan maar naar Saudi Arabië dat stokersland in het Midden Oosten.

Conclusie: draai de EU en EURO terug en geef de landen hun beschikkingsrecht terug en werk niet richting Superstaat en leg niet het zaad van nieuwe verdeeldheid in Europa! Stop het Brusselse voortnmodderen!

Groet, Jonas

objectief
0
quote:

jonas schreef op 19 mei 2019 17:19:

Objectief je leest slecht. Jecebe stelt juist ik profiteer steeds minder van die Euro hier.Dat komt natuurlijk ook omdat invoering van die EURO een ramp is.

De EURO heeft landen als Griekenland in staat gesteld veel te goedkoop te lenen, want de kapitaalmarkten gingen ervan uit dat dekken die andere landen dan in geval van nood wel.

Ik lees de boodschap van Jecebe heel goed; sterke EURO betekent dat je veel Thaise muntjes voor je Euro ontvangt...dus heel gunstig voor hem.

Verder: Het grote voordeel van de EU is de mogelijkheid tot vrije handel tussen zoveel mogelijk Europeanen. Nederland (en haar bewoners) als handelsland profiteert daar het meest van. Dus Griekenland moet je kost wat kost binnen boord houden..is dus geslaagd. De baten zijn groter dan de kosten.

Je andere punten laat ik maar...i allemaal gossip en getuigt van elk gebrek aan kennis van zaken..schoenmaker blijf van je leest.
DeZwarteRidder
0
quote:

jecebe schreef op 19 mei 2019 11:39:

Het gaat goed met de Euro, zelfde gedrag als vroeger de Lire.

Bijj introductie 55 Thai bath nu nog maar 35 en dalende.
Wees maar blij: de Euro is een van de sterkste en meest populaire munten ter wereld. Die Thaise baht zakt vanzelf weer in de stront.

Zelfs de Chinese munt is veel zwakker dan de Euro.
Het handelsbalansoverschot van de Eurozone is de een na grootste in de wereld.
jonas
0

Wat staat hier wijsneus politiek correcte toeteraartjes?

"Bij introductie 55 Thai bath nu nog maar 35 en dalende".

Met minder baths kunnen ze daar dus meer Euro's krijgen dus de Euro sterker geworden?! Dat jullie zo dom zijn is tot daar aan toe, maar ga a.u.b. dan geen kaarten uitdelen aan andere posters.

Afgezien daarvan leg me nu ook maar eens precies die voordelen voor Griekenland uit van die vrijhandel dus met een sommetjes en leg me ook eens uit waarom ze blijkbaar liever in zee gaan met de Chinezen bij de uitverkoop van hun havens en wat het belang van EU bij dat is.

Jullie begrijpen niet wat ik beweer: namelijk liever correcties via de markt dan door politieke regeltjes. Viel te verwachten, maar dat was geen uitnodiging tot het geven van domme reacties.

Groet, Jonas

objectief
0
quote:

jonas schreef op 19 mei 2019 19:45:

Jullie begrijpen niet wat ik beweer: namelijk liever correcties via de markt dan door politieke regeltjes. Viel te verwachten, maar dat was geen uitnodiging tot het geven van domme reacties.

Volgens mij begrijp je zelf niet de gevolgen van je bewering; zonder hulp aan Griekenland en Italie, in welke landen enkel miljoenen asielzoekers zijn opgevangen/rondzwerven; zaten deze mensen alhier en/of Duitsland. Als je problemen zoekt dan moet je vooral de Zuidelijke landen niet helpen.
hirshi
0
Tienduizenden Duitsers op de been voor demonstraties tegen nationalisme

Een week voor de Europese verkiezingen hebben tienduizenden mensen in verschillende Duitse steden gedemonstreerd tegen nationalisme en voor verdere Europese eenwording. Volgens de organisatie waren zo'n 150.000 mensen op de been in het hele land.

De grootste demonstratie, in Keulen, trok naar schatting zo'n 45.000 deelnemers. Ook in Berlijn, Mainz, Leipzig, München, Stuttgart en Hamburg protesteerden tienduizenden mensen, al viel de opkomst daar tegen. Zo werd in Berlijn gerekend op 50.000 betogers, maar daar kwam minder dan de helft opdagen.

De demonstranten hadden het motto 'één Europa voor iedereen, jouw stem tegen nationalisme' en droegen spandoeken met daarop leuzen als: "Nationalisme, wegstemmen", en: "Systeemverandering, geen klimaatverandering".

Bron: nos.nl
josti5
0
Zeg fred, als je bij de introductie van de euro voor 1 euro 55 bath terugkreeg, en nu nog 35: is de euro dan meer of minder waard geworden ten opzichte van de bath?
jonas
0

Objectief het wordt vermoeiend. Mag ik enig nadenken bij je vragen of iets gewoon ergens opzoeken?

Je helpt ze zeker niet door als je zoals Merkel en Rutte te gaan roepen minimaal 1 mln al dan niet echte asielzoekers welkom hier! Daarnaast je begrijpt het gewoon echt niet.

Dat je niet kunt rekenen was hierboven al aangetoond met dat eenvoudige wisselkoersensommetje en ja dan is het niet zo vreemd dat je niets van de werking van wisselkoersen begrijpt. Over dat laatste ging nu precies de essentie van hetgeen ik stelde.

Kwam er op neer we hadden de Zuidelijke landen gewoon hun valuta moeten laten en correcties via de vrije markt werken minder ontwrichtend dan die via opgedwongen begrotingsregels. En uiteraard het uitnodigen van miljoenen onze cultuurvreemde moslims zonder volksraadpleging is vragen om problemen.

Groet, Jonas
hirshi
1
Het vooruitzicht van een renteverhoging in de tweede helft van het jaar door de Thaise Centrale Bank zal de bath alleen maar in waarde doen toenemen ten opzichte van de euro. Vooral gezien in het licht van de gratis geldpolitiek van de ECB.

objectief
0
quote:

josti5 schreef op 19 mei 2019 22:17:

Zeg fred, als je bij de introductie van de euro voor 1 euro 55 bath terugkreeg, en nu nog 35: is de euro dan meer of minder waard geworden ten opzichte van de bath?
Gaan we Thailand bij de EU aansluiten??

Wat heeft de Superstaat met de Thaise bath te maken?
[verwijderd]
1
quote:

objectief schreef op 19 mei 2019 21:45:

[...]

Volgens mij begrijp je zelf niet de gevolgen van je bewering; zonder hulp aan Griekenland en Italie, in welke landen enkel miljoenen asielzoekers zijn opgevangen/rondzwerven; zaten deze mensen alhier en/of Duitsland. Als je problemen zoekt dan moet je vooral de Zuidelijke landen niet helpen.

Wat een reactie zeg

Links geindoctrineerd.
Altijd maar als dit...als dat..

Als de euro er niet was dan...

Ja daar ze groot mee geworden.
Angst zaaien....

jecebe
1
quote:

hirshi schreef op 20 mei 2019 08:01:

Het vooruitzicht van een renteverhoging in de tweede helft van het jaar door de Thaise Centrale Bank zal de bath alleen maar in waarde doen toenemen ten opzichte van de euro. Vooral gezien in het licht van de gratis geldpolitiek van de ECB.

Het is niet alleen de thai bath maar het geldt voor bijna al de valuta in asie.

Zelfs de Phillipine piso van 70 naar 55.

US$ van 1,40 naar 1,11

Rutte sprak onlangs van een sterke Euro, maar vergat te vertellen dat die in 10 jaar tijd met bijna 40% is gezakt.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 20 mei 2019 08:01:

Het vooruitzicht van een renteverhoging in de tweede helft van het jaar door de Thaise Centrale Bank zal de bath alleen maar in waarde doen toenemen ten opzichte van de euro. Vooral gezien in het licht van de gratis geldpolitiek van de ECB.

Bij welke bank kun je gratis geld krijgen? Ben ze nog niet tegengekomen.
181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,17  +8,90  +1,02%  14:12
 Germany40^ 18.057,90 +0,78%
 BEL 20 3.864,47 +0,17%
 Europe50^ 4.978,71 +0,80%
 US30^ 38.126,66 +0,01%
 Nasd100^ 17.605,52 +1,02%
 US500^ 5.085,29 +0,80%
 Japan225^ 37.925,55 +0,53%
 Gold spot 2.343,72 +0,50%
 EUR/USD 1,0716 -0,12%
 WTI 84,40 +0,78%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +7,84%
ASMI +6,84%
Corbion +3,81%
Alfen N.V. +3,61%
NX FILTRATION +3,23%

Dalers

SIGNIFY NV -7,94%
IMCD -7,89%
Wereldhave -7,62%
BESI -4,82%
ABN AMRO BANK... -4,00%