Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
0
quote:

2008drama schreef op 14 juni 2019 08:47:

FNV: Advies Dijsselbloem alleen relevant bij verwerpen pensioenakkoord
Ha ha ik ruik angst..... dit is natuurlijk een grote leugen van het FNV, ongeacht resultaat is dit van toepassing.
Dit ben ik met je eens.
2008drama
0
quote:

agapim schreef op 14 juni 2019 14:35:

PensioenROOF ABP
(Wikipedia)

'Uitnamewetten' verlaagt men acht jaar op rij de bijdrage aan het ABP van 21 procent naar 8,3 procent. De pensioen- en VUT-uitkeringen blijven echter op hetzelfde niveau waardoor de dekkingsgraad van het ABP meer en meer zou verslechteren. De econoom Hennie Kemner becijferde dat door deze maatregel het pensioenfonds tot 1996 voor omgerekend 15 miljard euro wordt benadeeld. [/b]In 1983 volgde het kabinet niet volledig een revaluatie van de Duitse mark, wat in de financiële wereld werd gezien als een devaluatie van de gulden.[2]

.
o dus dat is jouw pensioenroof..

Dan heb ik nieuws voor je, als dit jouw "pensioenroof" is dan heeft ie nog veel langer geduurt. Tm 2003 was het maximaal 15 procent. En dat liep dus op vanaf 1995 nog eens voor 8 jaar.

Sterker er komt nu 25% binnen en dat is ook niet genoeg. Er wordt teveel beloofd t.o.v. inbrengst.

Er zijn de afgelopen dertig jaar ook mensen met VUT gegaan en eerder met pensioen gestuurd vanwege ziek zwak misselijk... Allemaal uit dezelfde pot.... want dekking daarvoor was er niet.

Dat wordt nu teruggedraaid voor de komende jaren met het nieuwe advies van Dijselboem . waar er met realistische future values gerekend wordt.

De spijkers zijn pas zichtbaar bij laag water. Iedereen voelde ze wel maar er was nog water genoeg...

manana sera otro dia!



2008drama
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 14 juni 2019 16:11:

[...]

[2]: Die jarenlange uitruil klopt. Maar daarbij zijn volgens meerdere bronnen (o.a. een rapport van de rekenkamer) door de regering beloften gedaan of althans verwachtingen gewekt, o.a. ohgv van de wao, die later niet zijn nagekomen.

Laten ze nu net eens wat willen gaan doen aan de verwachtingen (temperen) en wel correct zetten en dan breekt de pleuris uit.
agapim
0
50PLUS geeft stemadvies over pensioenakkoord
50PLUS-pensioenwoordvoerder Corrie van Brenk roept alle FNV-leden op om tegen het pensioenakkoord te stemmen. Zij doet dit in een open brief en in een verduidelijkend filmpje.

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk, tevens oud-FNV-vakbondsbestuurder, waarschuwt in een open brief aan alle FNV-leden (zie onder) dat het pensioenakkoord het Nederlandse pensioenstelsel ernstig bedreigt. “Ons solidaire pensioenstelsel – het beste van de wereld – ligt op het hakblok!”, zegt Corrie. “Dat moeten we niet willen!”

Dreigende kortingen

Corrie van Brenk wijst erop dat het akkoord niets doet aan de koopkrachtvermindering, die gepensioneerden al tien jaar teistert. Ook voorziet zij een toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen tot hun zeventigste moeten doorwerken. “Maar het belangrijkste is dat óók in het nieuwe stelsel kortingen op onze pensioenen dreigen”, waarschuwt Corrie van Brenk. “Er wordt helemaal niets gedaan aan de kunstmatig lage rekenrente. Het deze week uitgekomen advies van PvdA’er Jeroen Dijsselbloem om de rekenrente zelfs verder te verlagen brengt gedwongen kortingen op de pensioenen nóg dichterbij!”


.
Bijlage:
objectief
0
quote:

2008drama schreef op 14 juni 2019 17:16:

[...]Laten ze nu net eens wat willen gaan doen aan de verwachtingen (temperen) en wel correct zetten en dan breekt de pleuris uit.
Pleuris, we zitten we in Nederland. Bijna iedereen (9 van de 10) is tevreden, die gaan echt niet met borden de straat op. Het bereikte resultaat is het hoogst haalbare.
Chiddix
0
Leden van vakbond CNV hebben voor het principe-akkoord pensioenen gestemd. Vanmiddag wordt duidelijk hoe de FNV leden erover denken. Volgende week nog een andere vakbond.
Zwaardere beroepen mogen drie jaar eerder stoppen met werken , wat nog in CAO s moet worden vastgelegd.
50Plus staat aan de zijlijn te roepen , dat FNV leden niet akkoord moeten gaan. Gaat dan uiteraard bij hen om de indexatie. De indexatie is 1 pijler in het geheel maar er staat nog veel meer in het akkoord. 50Plus blunderde begin 2017 bij een berekening van de AOW leeftijd op 65 jaar(men verloor 50% van hun aanhang in de peilingen) en is hun geloofwaardigheid kwijt. Met indexatie pensioenen probeert men nog een factor te zijn maar het blijft bij roepen aan de zijlijn.
Chiddix
0
Partijen in de oppositie spelen geen rol bij het principe-akkoord waaronder FVD,SP,PVV en 50 Plus uitgezonderd PvdA en GroenLinks die een zware stem hebben , om de regering aan een meerderheid te helpen in de Eerste Kamer. De laatste partijen zijn akkoord gegaan met het principe-akkoord.
Een zwaar punt bij de PvdA was zware beroepen en dat is geregeld. Er bestaat ook geen plan B indien FNV leden het akkoord verwerpen. Staat men met lege handen. Alternatieven zijn er niet. De een wil op 65 jaar AOW , de ander zegt, 45 jaar en dan AOW enz FNV kan niet even terug aan tafel om een pijnpunt uit de weg te ruimen. Gaat hier niet om een backstop(VK).
objectief
1
quote:

agapim schreef op 14 juni 2019 22:08:

Corrie van Brenk wijst erop dat het akkoord niets doet aan de koopkrachtvermindering, die gepensioneerden al tien jaar teistert. Ook voorziet zij een toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen tot hun zeventigste moeten doorwerken.

Ja, maar de koopkrachtvermindering wordt gecompenseerd o.a. door belastingcompensatie en lagere hypotheekrente etc. Per saldo zullen de meeste gepensioneerden er niet op achteruit gaan.

In mijn jeugd overleden de mannen gemiddeld 2/3 jaar na hun AOW; nu is dat minstens 10/15 jaar; kortom: een paar jaar doorwerken is geen straf, we blijven er fors op vooruit gaan.
Chiddix
0
Lees, dat binnen FNV actiegroepen actief zijn die oproepen om tegen te stemmen. Dit zijn de SP ers van Marijnissen.
rene l
0
quote:

objectief schreef op 15 juni 2019 08:21:

[...]

In mijn jeugd overleden de mannen gemiddeld 2/3 jaar na hun AOW; nu is dat minstens 10/15 jaar; kortom: een paar jaar doorwerken is geen straf, we blijven er fors op vooruit gaan.

Ja, zoiets kan ik mij ook nog wel herinneren, het zijn juist de uitzonderingen waarbij het opviel.

De man was rond zijn 18e begonnen met werken in de fabriek.
Hij werkte er zijn hele leven lang, dag in dag uit, jaar in jaar uit, het was zijn leven.

Totdat hij 65 werd, hij kwam thuis te zitten, had niets meer omhanden, en liep met zijn ziel onder de arm.
Hij kreeg grote mot met zijn vrouw die thuis altijd alles geregeld had, bemoeide zich met haar zaken en de frustraties lopen hoog op.

Deze mensen overleden inderdaad vaak een paar jaar naar hun pensioen, puur uit ellende.

Het strookt echter niet met de gemiddelde leeftijd van bijv. in de jaren 80.

Waarom willen ze er toch niet uitkomen met het pensioen.
Ik ben gewoon van mening dat eigenlijk iederéén na 45 jaar werken het recht moet hebben om gewoon te stoppen.
In de zware fysieke beroepen beginnen de mensen jonger dan degenen die wat langer doorgeleerd hebben, en daarnaast heb je ook nog de eeuwige student die lekker geleefd heeft op kosten van de maatschappij.

Je moet dingen niet moeilijker maken dan het is, hou het simpel, maar ook niet te simpel, en stel harde regels die voor iederéén duidelijk zijn en waar geen discussie over mogelijk is.

En iemand die toch door wil werken, laat hem of haar dat gewoon doen, maar laat het nooit eeen verplichting zijn.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 15 juni 2019 10:07:

[...]

Deze mensen overleden inderdaad vaak een paar jaar naar hun pensioen, puur uit ellende.

Waarom willen ze er toch niet uitkomen met het pensioen.
Ik ben gewoon van mening dat eigenlijk iederéén na 45 jaar werken het recht moet hebben om gewoon te stoppen.

Het gaat om een diversiteit van belangen, niet alleen tussen werkenden en gepensioneerden en/of jong en oud, maar ook klein en grootverdieners etc.

Deze partijen kun je nooit allemaal tevreden stellen; je mag al blij zijn als je een compromis op tafel kunt leggen waar 60% of meer achter de deal staat.
Wellicht lukt dit, maar enkel omdat er een flinke duit uit de Schatkist wordt
bijgestort. Indirect is dat ook een premiestijging en/of pensioenkorting.
bik
0
Makkelijk zat. Geen indexering,omdat die baasjes van de Pensioenfondsen o.a. opa Borghoff [PFZW] veel geld nodig hebben van Uw inleg om hun eigen zeer riante bonussen te bekostigen. Verder is er zeer veel geld nodig om hun vaak gigantische miskleunen met [Louche] beleggingen,en rente afdekkingsbelijd te compenseren.Ze zijn goed voor zichzelf,ten koste van de door U ingelegde zuur verdiende centjes
voor premie afdracht.Weest Op Uwen Hoede.Ze knikkeren met Uw ingebrachte centjes.GRMPFFFFFFT.
[verwijderd]
0
[quote alias=2008drama id=11652092 date=201906141714]
manana sera otro dia!

Jammer dat een toetsenbord in Nederland geen ñ kent. Maar het gezegde is hier zeker van toepassing
Wat ik nooit begrepen heb is het volgende waar tot nu toe ik niemand over hoor of lees.
Mensen met een enorm hoog bedrijfspensioen en zelfs Beatrix ontvangen ook maandelijks dezelfde AOW als U en ik. Ik gun het ze best maar echt nodig hebben ze het niet.
Als voor die groep een korting op de AOW in het leven wordt geroepen betekent dat misschien voor ons "gewone Nederlanders" dat er weer geindexeerd kan worden.
Het is maar een gedachte.




hirshi
0
quote:

de volharder schreef op 15 juni 2019 14:17:

[quote alias=2008drama id=11652092 date=201906141714]
manana sera otro dia!

Jammer dat een toetsenbord in Nederland geen ñ kent. Maar het gezegde is hier zeker van toepassing

La virgulilla zit tegenwoordig op mijn toetsenbord.
Links boven onder esc.
Vroeger moest ik alt 164 of alt 165 gebruiken.

josti5
0
Pensioen heb ik altijd als verloren geld beschouwd; wat uiteindelijk uitgekeerd zou worden, zou meegenomen zijn, ondanks het 'opgebouwd', dat op ieder jaaroverzicht prijkte.
Men vergat er aan toe te voegen: 'op drijfzand'.
(Achteraf) gelukkig heb ik een gegarandeerde, niet geïndexeerde vaste uitkering.
Het beste is, vanaf zo jong mogelijk: zelf in aandelen beleggen.
Vanaf 1800 is dit nog steeds de beste belegging.
Met als zeer goede 2e een eigen huis, dus beleggen in onroerend goed voor eigen gebruik.

josti5
0
quote:

de volharder schreef op 15 juni 2019 14:17:

[quote alias=2008drama id=11652092 date=201906141714]
manana sera otro dia!

Jammer dat een toetsenbord in Nederland geen ñ kent. Maar het gezegde is hier zeker van toepassing
Wat ik nooit begrepen heb is het volgende waar tot nu toe ik niemand over hoor of lees.
Mensen met een enorm hoog bedrijfspensioen en zelfs Beatrix ontvangen ook maandelijks dezelfde AOW als U en ik. Ik gun het ze best maar echt nodig hebben ze het niet.
Als voor die groep een korting op de AOW in het leven wordt geroepen betekent dat misschien voor ons "gewone Nederlanders" dat er weer geindexeerd kan worden.
Het is maar een gedachte.
Quote

Nog maar eens: dit IS niet 'zo maar een gedachte'!
Deze gedachte prijkte een aantal jaren geleden al op het ideëenlijstje, dat ambtenaren van MinFin op de verzoek van de toenmalige minister hadden gemaakt.
En je hoort tussen de regels door de politiek al uitspraken doen: 10.000 euro bruto per jaar is een 'normaal' pensioen, en 20.000 euro is al een 'hoog' pensioen, dus de piketpaaltjes zijn al lang en breed gezet.
Vroeger of later komt dit er aan.

Daarbij kun je je wel afvragen of het zuiver is, dat iemand jarenlang bijna 10.000 euro AOW-premie neertelt, en bij ingang eigen pensioen stank voor dank krijgt, omdat zijn pensioen 'hoog' is...

Deze info was voor mij de doorslaggevende reden, om de 1e 5 jaar te kiezen voor een extra hoog pensioen, en vanaf 70 een lager te ontvangen.

Imo is het veel beter en zuiverder, de maximumgrens van nu nog geen 35.000 euro bruto per jaar flink op te trekken, en de AOW-premie van maar liefst 17,9% omlaag te brengen.





objectief
0
quote:

josti5 schreef op 15 juni 2019 14:33:

Pensioen heb ik altijd als verloren geld beschouwd; wat uiteindelijk uitgekeerd zou worden, zou meegenomen zijn, ondanks het 'opgebouwd', dat op ieder jaaroverzicht prijkte.

Dat is prietpraat, want als werknemer heb je geen keuze. Je moet gewoon meedoen met het gerelateerde pensioenfonds. En natuurlijk is de uitkering onzeker, tenslotte stijgen en dalen aandelen/obligaties/onroerend goed.
Daarnaast sparen en/of huis kopen, klinkt mooi maar je weet pas achteraf of dat gunstig uitpakt.

[verwijderd]
0
@ Josti: Ik ben al bijna 10 jaar weg uit Nederland vandaar dat mijn opmerking niet geheel up to date is. Sorry
2.561 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,60  +9,33  +1,07%  13:31
 Germany40^ 18.060,40 +0,80%
 BEL 20 3.866,35 +0,22%
 Europe50^ 4.977,60 +0,78%
 US30^ 38.117,66 -0,02%
 Nasd100^ 17.611,02 +1,05%
 US500^ 5.085,29 +0,80%
 Japan225^ 37.925,55 +0,53%
 Gold spot 2.346,97 +0,64%
 EUR/USD 1,0728 -0,01%
 WTI 84,14 +0,47%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +7,39%
NX FILTRATION +5,85%
EBUSCO HOLDING +5,80%
Corbion +4,24%
Alfen N.V. +3,70%

Dalers

IMCD -8,69%
SIGNIFY NV -8,23%
Wereldhave -7,76%
ABN AMRO BANK... -3,97%
BESI -3,86%