Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - Gratis en voor niksnut

9 Posts
[verwijderd]
6
Gratis en voor niksnutten

Peter Paul de Vries - 11-1-05, 15:00

"Optieregelingen leverden te weinig op. Gratis aandelen voor bestuurders is de nieuwe trend, maar ook hier gaat een verkeerd signaal van uit..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
LOHAN
1
Helemaal met het artikel eens er is alleen een probleem de heren bestuurders vinden het geen goed idee. En wat zie je in de praktijk Men hief het glas men deed een plas en alles bleef zoals het was.

[verwijderd]
1
Dat wordt dus opletten geblazen. Zodra er een percentage van de uitstaande aandelen,gratis aan de nooit genoeg hebben heren bestuurders zijn uitgedeeld, zullen we short moeten in dat aandeel. Tenslotte zullen ze toch voor elke prijs verkocht worden, ze hadden ze toch voor niets. Misschien moeten we maar eens een lijst gaan plaatsen van de top 10. Lijkt me wat voor Wimpie Kok om deze lijst samen te stellen, van ING weet hij het al en in het verdere circuit zal hij ook wel kennis van zaken hebben. Dus Wim de barricade maar weer eens op of blijf je nu stil mee profiteren.

Groetjes Antoon.
[verwijderd]
1
potverdriehonderdmiljoen , nu is er nog steeds die verdomde beloningsdiscussie die nog niet goed werkt. Ik zou als eerste zeggen, de mannetjes houden zich niet aan de code dus nu meteen de code tabaksblatt omzetten in wetgeving, zo is het destijds ook beloofd.

Duidelijk was al met het "geheime overleg"in het Hilton dat alles uit het kastje werd gehaald om alle beperkingen te gaan omzeilen en snel meer binnen te gaan harken. Dat is gelukt.
Verder praten is jezelf niet serieus nemen.
Het moet blijkbaar nog even duren dat de aex een terechte dutch discount risee van europa is, ook mede door het gebrek aan strenge wetgeving igv fraudes, de straffen zijn m.i. toch te mild.(het OM wil strenger gaan straffen , ook tegen accountants stond in klein krantenberichtje. Wel opscxhieten dan anders de bekende mosterd na maaltijd. Iemand van de AFM pleitte ook eindelijk voor terugbetaling aan gedupeerde beleggers om vertrouwen terug te winnen en dat lijkt mij de enige geste dat vertrouwen werkelijk doet terugwinnen. Voorlopig wacht ik al 4 jaar !

De Vries en VEB doet prima werk met maar 20 man personeel , nu de overheid nog met duizenden dienaren.

groeten, Bert
LOHAN
0
heren,

Wake up, het zal nooit zo zijn dat de heren zich hun rechten laten inperken. Het is namelijk zo dat zij die de wetten moeten indienen later ook weer op de stoel zitten van degene die gratis aandelen krijgen. Kijk maar naar kok. En laten we nu eerlijk zijn je gaat toch niet je eigen voordeeltjes door je eigen neus heen boren.

[verwijderd]
0
De grote bedrijven zullen denken:
Peter je hebt groot gelijk, we geven de CEO's en andere hoge heren voortaan aandelen van onze besloten vennootschap participaties, dan hebben jullie geen zichtbare gegevens meer en kunnen wij maar raak rotzooien.

Kijk dat komt er van.:) simpel he.

*Opblazen zegt Peter in zijn colum.
"Naar mijn mening moet worden gewerkt aan andere beloningsmethodieken, om een lange termijnbinding te realiseren tussen onderneming en bestuurders. Bij optieregelingen bijvoorbeeld moeten de aandelen pas na een aantal jaren kunnen worden verkocht. Dat betekent dat topmanagers niet meer kunnen profiteren van het opblazen van de cijfers."

[verwijderd]
0
goede column, duidelijk verhaal, helder gebracht. 1 aanbev.

nou nou , die pensioenf. heb ik nog nooit zo snel zien reageren !12 jan 2005 nat.feestdag voor 1x .

Volkskrant zegt vandaag:

ABP pleit voor toets van toploon , oa koppeling aan prestaties.
Het pensioenfonds ABP komt in actie tegen de salarissen aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Nederlands grootste pensioenfonds wil dat bedrijven voortaan toetsen of het salaris aan de top redelijk is. Het pensioenfonds wil hiermee voorkomen dat de beloning van topmanagers automatisch blijft stijgen.
CDA : mogelijk wettelijk beperken
SP : nu al wettelijk beperken

Ik denk dat het uit de hand gaat lopen, in de VS verdienen sommige managers 35 miljoen us$, of de top samen 15% van de bedrijfsjaarwinst, dan begint een belegger het wel te voelen.

groet
LOHAN
0
Dat wordt lachen "Nederlands grootste pensioenfonds wil dat bedrijven voortaan toetsen of het salaris aan de top redelijk is" want de grote vraag is wat is redelijk ???? Ik denk dat de grote heren daar een andere gedachte over hebben dan de gemiddelde belegger.

Kijk eens naar getronics het bedrijf ging langs de rand van de afgrond, en wat doen ze, ze betalen de belasting claim op de opties van hun directeur die ze nota bene bijna afgrond heeft in geholpen.

Ik voorspel je dit soort discussie zijn heel goed maar of er ooit want aan gedaan gaat worden ik betwijfel het in hoge mate. Ook de wetgeving zal niks uit halen, ze verzinnen een simple list om te kunnen blijven graaien.

jared
0
Zolang de politiek dit niet hoog op hun lijstje heeft staan, zal er niks mee gebeuren.

Het wordt ervaren als leuk onderwerp voor het gesprek van de dag, als het je intereseerd,en morgen praten we ergens anders over en zijn we het weer vergeten.

Kortom wordt lid van een belangen vereniging, ik ga er vanuit dat zij het vuur aanhouden.
zodat er op de lange termijn wel wat veranderd.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%