Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.455 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Olieprijs verder omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gedaald, en dat voor de vierde handelssessie op rij. Op een settlement van 54,18 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,88 dollar of 1,6 procent minder waard.

Daarmee zet de dalende trend van de afgelopen dagen door. Woensdag werd duidelijk dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week sterker dan verwacht zijn gestegen.

Daarbij maakt de markt zich zorgen over de mondiale groeivertraging en de invloed daarvan op de vraag naar olie. Dit hangt samen met het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Donderdag meldde persbureau Bloomberg dat China zou twijfelen over een lange termijn handelsdeal.

Dat het handelsconflict invloed heeft op de Chinese economie, werd donderdag ook weer duidelijk uit inkoopdata. In oktober was sprake van een verdere krimp van de Chinese maakindustrie terwijl de dienstensector minder sterk groeide.

De oliemarkt heeft nu zijn hoop gevestigd op een nieuwe productieverlaging door de OPEC. Een besluit daarover valt vermoedelijk pas in december en voorlopig lijkt bondgenoot Rusland geen duidelijke voorstander.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Kroonprins heeft laatste woord over Aramco'

Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 18:00 | Views: 436

RIYAD (AFN) - De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman beslist dit weekend of hij de megabeursgang van staatsoliebedrijf Saudi Aramco alsnog wil doorzetten. Dat meldden internationale media op basis van ingewijden. Naar verwachting komt er uiterlijk zondag groen licht voor de stap, maar omdat de kroonprins het laatste woord heeft is dat laatste nog niet met zekerheid te zeggen.

"Het zal allereerst een Saudische beslissing zijn; met name de beslissing van prins Mohammed", zo benadrukte prins Abdulaziz bin Salman eerder deze week nog. Hij is energieminister van het land en halfbroer van de kroonprins.

Wereldwijd wordt al heel lang op de megabeursgang gewacht. Eerder dacht iedereen dat de Saudi's de stap vorige maand al zouden aankondigen. Maar toen kwamen er opeens berichten dat de aankondiging werd uitgesteld. Dat had naar verluidt te maken met de droneaanval op enkele Saudische olie-installaties in september.

Bij de beursgang brengt Aramco waarschijnlijk een belang van 1 tot 2 procent naar de beurs in de Saudische hoofdstad Riyad, om later een internationale notering toe te voegen. Daarbij wordt het bedrijf mogelijk gewaardeerd op zo'n 1500 miljard tot 2000 miljard dollar, waarmee het concern direct het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld zou worden.
voda
0
Olieprijs veert op

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag aardig hersteld na vier dagen van dalingen. Op een settlement van 56,20 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 2,02 dollar of 3,7 procent meer waard.

Op weekbasis verloor een vat ruwe olie ongeveer een procent aan waarde. Zorgen over de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China plus sterk opgelopen Amerikaanse olievoorraden drukten met name eerder deze week de olieprijs.

De sterke opleving vrijdag volgde volgens marktkenners na een stijging van de Chinese inkoopmanagersindex van Caixin. Die verbeterde in oktober naar 51,7 en dat was het hoogste niveau in 32 maanden.

"Als de verbetering in de vraag, inclusief die voor de export en bij infrastructuurprojecten, doorzet, dan kan de [Chinese] maakindustrie geleidelijk een stabiel fundament opbouwen", volgens macro-econoom Zhengsheng Zhong van Caixin.

Verder waren de geluiden over de handelsgesprekken tussen de VS en China vrijdag weer wat positiever. "Het was een compleet andere toon dan donderdag", concludeerde marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group.

De olieprijs kreeg nog een extra impuls door een daling van het aantal actieve boorplatforms in de Verenigde Staten in de afgelopen week.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt weer

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald na twee dagen van herstel. Op een settlement van 57,77 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,81 dollar of 1,4 procent minder waard. Op weekbasis werd en vat ruwe olie meer dan een half procent minder waard.

"We zagen de olieprijs wat terugzakken na de afgelopen twee dagen", vanwege de aanhoudende onduidelijkheid rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, volgens marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group.

De afgelopen week ging de berichtgeving rond het handelsconflict nogal heen en weer. Vrijdag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat een deal dichtbij is, terwijl zijn Chinese collega Xi Jinping sprak over een handelsakkoord dat gebaseerd is op wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Xi gaf aan dat China niet bang is om tegengas te geven in de onderhandelingen met de VS om de eigen belangen te beschermen.

Eerder reageerden de oliemarkten nog positief op berichten dat de OPEC en landen buiten het kartel als Rusland, bereid zijn de bestaande productie-afspraken die in maart aflopen te verlengen. In december komt de OPEC+ in Wenen bijeen voor een vergadering waarop dit officieel wordt besloten. De kans is klein dat de men de output verder zal inperken, omdat Rusland dit niet wil.

Toch waarschuwt analist Jason Gammel van Jefferies dat niets in steen is gebeiteld en dat de onderhandelingen vaak koortsachtig verlopen rond de OPEC-vergadering.

Jefferies rekent erop dat het overaanbod van olie in de eerste helft van 2020 uit zal komen op 900.000 vaten per dag. Dit is een neerwaarts risico voor de olieprijs, aldus Gammel.

Uit wekelijkse data van Baker Hughes bleek vrijdag dat het aantal actieve boorplatforms in de VS afgelopen week met 3 stuks is gedaald tot een totaal van 671.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Critici van het Iran beleid van president Trump hebben ongelijk gekregen.
Voor Trump exporteerde Teheran meer dan twee miljoen olie vaten per dag, maar door de sancties van Trump is dit met 90% gedaald.

Ongeveer de helft van de overheidsinkomsten van Iran is afkomstig van de export van olie naar andere landen.
verschillende leiders van Iran hebben onlangs toegegeven dat de economische situatie waar de regering nu mee wordt geconfronteerd, verschrikkelijk is. De Iraanse president Hassan Rouhani, die op 12 november in de stad Kerman sprak, erkende voor het eerst dat Iran een van de moeilijkste jaren sinds de islamitische revolutie van 1979 doormaakt en dat de situatie van het land niet normaal is.
oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Iran-Ad...

De afnemende inkomsten van Teheran hebben er ook toe geleid dat Iraanse leiders in fondsen hebben gesneden voor de Palestijnse terreurgroep Hamas en de Libanese militante groep Hezbollah.

Door het verlies aan inkomsten te compenseren is de de prijs van benzine verdrievoudigd, waardoor mensen in opstand kwamen tegen de regering. De protesten braken eerst uit in Ahvaz en verspreidden zich vervolgens naar vele andere steden in de provincie Khuzestan evenals in de hoofdstad Teheran, en Kermanshah, Isfahan, Tabriz, Karadj, Shiraz, Yazd, Boushehr, Sari, Khorramshahr, Andimeshk, Dezful, Behbahan en Mahshahr.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald na een stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Op een settlement van 58,11 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,30 dollar of 0,5 procent minder waard.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week voor de vijfde week op rij gestegen, bleek uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 22 november stegen de voorraden ruwe olie met 1,6 miljoen vaten tot 452,0 miljoen vaten. Economen rekenden gemiddeld op een lichte daling van 300.000 vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 5,1 miljoen vaten. Hier was een gemiddelde stijging van 500.000 vaten voorspeld. De voorraden stookolie en diesel groeiden met 700.000 vaten. Er was een gemiddelde toename met 1,1 miljoen vaten voorspeld.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde licht, van 89,5 tot 89,3 procent.

Eerder op de dag steeg de olieprijs nog vanwege voorzichtig optimisme over een handelsdeal tussen de VS en China. Marktkenners rekenen er echter op dat dit de olieprijs op korte termijn minder steun zal bieden nu de vergadering van de OPEC dichterbij komt. Op 5 december praten het kartel en een aantal andere producenten zoals Rusland over het verlengen van de bestaande productie-afspraken.

"Het opwaarts potentieel is in toenemende mate beperkt vanwege het vooruitzicht van een gespannen OPEC vergadering", aldus marktstrateeg Ole Hansen van Saxo Bank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aramco boekt progressie met megabeursgang

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 22:49 | Views: 624

RIYAD (AFN/RTR) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco boekt progressie met zijn megabeursgang. Het deel van de beursgang dat particuliere beleggers voor hun rekening nemen, lijkt al geregeld. Volgens Samba Capital dat de beursgang begeleidt is er al voor 8,7 miljard dollar aan particuliere orders binnengekomen. Die kwamen van zo'n 3,7 miljoen beleggers.

Daarnaast zijn er berichten op basis van ingewijden dat grote investeringsfondsen uit de Golfstaten, waaronder Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), overwegen zich flink in te kopen. ADIA zou minstens 1 miljard dollar willen investeren. Slechts een derde van de beursgang gaat via particuliere beleggers, de rest gaat via andere partijen.

Aramco werkt aan wat mogelijk de grootste beursgang aller tijden kan worden. Het geplande beursdebuut in Riyad waardeert het bedrijf op ergens rond de 1,5 biljoen (oftewel 1500 miljard) euro. De omvang van het beursfeestje wordt echter minder groot dan waar de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman aanvankelijk op rekende.
voda
0
'Oliemarkt in balans bij handhaven beperking'

Gepubliceerd op 28 nov 2019 om 12:09 | Views: 130

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Vraag en aanbod van olie zal volgend jaar in balans zijn als de ingestelde productiebeperkingen gehandhaafd blijven. Dat stelt het kartel van olieproducerende landen OPEC in een rapport.

De OPEC-landen en bondgenoten waaronder Rusland praten volgende week over het al dan niet verlengen van afspraken over productiebeperkingen om de prijzen te stutten. De huidige productieafspraken lopen in maart af. Het lijkt volgens ingewijden onwaarschijnlijk dat de landen zullen besluiten om de productie verder omlaag te brengen. Moskou zou het te vroeg vinden om over de verlenging van afspraken te beslissen.

De oliemarkt kampt met verschillende uitdagingen waar de OPEC-landen geen invloed op hebben. De vraag naar olie wordt geremd door de tragere groei van de wereldeconomie en de aanhoudende handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Anderzijds is bij de Amerikaanse schaliewinning sprake van een vertraging.

In de somberste prognoses van marktkenners dalen de olieprijzen volgend jaar tot onder de 50 dollar per vat. Binnen de OPEC is de toekomstblik optimistischer. De huidige olieprijzen schommelen rond de 60 dollar per vat.
voda
0
Olieprijs schommelt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog donderdag tussen winst en verlies bij lage volumes vanwege Thanksgiving.

Door de feestdag in de Verenigde Staten werd donderdag alleen elektronisch gehandeld op de oliemarkten. Vrijdag wordt weer regulier gehandeld maar sluiten de oliemarkten wel eerder, met de settlement die wordt verwacht rond 19:45 uur Nederlandse tijd.

Hernieuwde zorgen over de handelsbesprekingen tussen de VS en China domineerden donderdag de aandelenmarkten en de olieprijs bewoog mee.

De Amerikaanse president Trump ondertekende woensdag een tweetal wetten die de mensenrechten in Hongkong moeten beschermen. In de speciale bestuurlijke regio van China wordt al maanden geprotesteerd tegen de groeiende invloed vanuit Beijing. De Amerikaanse steun zorgde voor een felle reactie vanuit China en zet druk op de onderlinge relatie en verdere handelsbesprekingen. Mocht er geen handelsdeal gesloten worden, dan is dit nadelig voor de mondiale economie en de wereldwijde vraag naar olie.

Woensdag stond de olieprijs ook al onder druk door een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Op een settlement van 58,11 dollar, werd een vat West Texas Intermediate woensdag 0,5 procent minder waard.

Op korte termijn zal de focus van oliebeleggers verschuiven naar de OPEC-vergadering, volgende week donderdag en vrijdag in Wenen. Verwacht wordt dat het kartel en een aantal grote producenten daarbuiten zoals Rusland, bestaande productie-afspraken zullen verlengen.

Marktkenners denken niet dat de huidige productie-inperking van 1,2 miljoen vaten per dag wordt verhoogd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vooral Saudi's willen hap van Aramco

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 13:56 | Views: 286

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De aandelen van het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco zijn vooral gewild bij Saudische institutionele beleggers. Volgens zakenbank Samba Capital, die 's wereld grootste beursgang ooit in goede banen moet leiden, is in totaal voor ruim 44 miljard dollar ingeschreven op de stukken.

Een derde van de stukken die bij de beursgang worden aangeboden, is bestemd voor particuliere Saudische beleggers. Eerder was al bekend dat dit deel van de beursgang was overschreven. Het gaat hier om een bedrag van meer dan 10 miljard dollar.

Bij de institutionele beleggers was sprake van bijna 32 miljard dollar aan inschrijvingen. Ruim een tiende van dat bedrag was voor rekening van buitenlandse investeerders. Partijen hebben tot woensdag om zich aan te melden.

Saudi Aramco is van plan een belang van 1,5 procent van alle aandelen in de markt te zetten. Dat komt neer op 3 miljard aandelen. De beursgang zou aan de onderneming een prijskaartje hangen van 1600 miljard tot 1700 miljard dollar. Daarmee zou Saudi Aramco de grootste beursgenoteerde onderneming ter wereld zijn.
voda
0
Olieprijs maakt duikeling

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag fors gedaald. Op een settlement van 55,17 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 5,1 procent goedkoper. Op weekbasis werd een vat ruwe olie ruim 5 procent minder waard en op maandbasis was sprake van een daling met 2 procent.

Marktanalisten wezen op een hogere volatiliteit omdat de volumes vrijdag laag waren na Thanksgiving. Bovendien was het de laatste handelsdag van de maand, waardoor beleggers vermoedelijk posities afbouwden. Het nieuws dat de Iraakse premier Adel Abdul-Mahdi aftreedt, werd ook verwerkt.

Donderdag werd alleen elektronisch gehandeld in olie vanwege Thanksgiving en bewoog de olieprijs mee met de aandelenmarkten in Europa, die reageerden op de toegenomen spanningen tussen de VS en China vanwege de Amerikaanse steun voor de protesten in Hongkong.

Op korte termijn zal de focus van oliebeleggers verschuiven naar de OPEC-vergadering, volgende week donderdag en vrijdag in Wenen.

Saoedi-Arabië zou niet langer bereid zijn om de buitensporige productiegroei in andere landen binnen de OPEC te compenseren, meldde Bloomberg vrijdag.

Verder zei de Russische energieminister Alexander Novak vrijdag dat hij liever niet volgende week maar pas eind maart een besluit neemt over het verlengen van de huidige productie-afspraken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandelen Aramco in trek

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande beursgang van Saudi Aramco verloopt voorspoedig, met veel vraag naar de aandelen die het Saoedische staatsoliebedrijf naar de beurs wil brengen. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag.

Tot nog toe heeft Aramco voor ruim 44 miljard dollar aan biedingen ontvangen, wat meer is dan de opbrengst van ruim 25 miljard dollar die het koninkrijk ambieert.

Met name investeerders uit Saoedi-Arabië en anderen in de regio schrijven in op de Aramco-aandelen, volgens de banken die de IPO begeleiden. Internationale beleggers lijken minder enthousiast, vermoedelijk vanwege de waardering van 1,6 biljoen tot 1,7 biljoen dollar die het koninkrijk inschat.

Aramco verkoopt 1,5 procent van zijn uitstaande aandelenkapitaal, met een verwachte opbrengst van 25,6 miljard dollar. Hiermee zou het Alibaba, dat in 2014 naar de beurs in New York ging voor 25 miljard dollar, overtreffen en de duurste beursgang ooit worden.

De aanmeldingsperiode voor aandelen Aramco loopt nog tot en met 4 december. Op 5 december zal het bedrijf de definitieve uitgifteprijs per aandeel bekendmaken en andere details over de beursgang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
'OPEC+ overweegt verdere productiebeperking'

Gepubliceerd op 1 dec 2019 om 13:42 | Views: 1.914

BAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - Landen aangesloten bij oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland (OPEC+) overwegen verdere productiebeperkingen om daarmee de prijzen te stutten. Dat zegt de Iraakse olieminister Thamir Ghadhban vooruitlopend op de OPEC-bijeenkomst in Wenen komende week.

Volgens Ghadhban zou de olieproductie met nog eens 400.000 vaten per dag extra beperkt kunnen worden. Hij wees er op dat Irak zijn toezegging om de productie in november te verlagen is nagekomen.

OPEC+-landen spraken eerder een een productiebeperking af van 1,2 miljoen vaten per dag. Deze afspraak loopt tot en met maart. In de markt wordt door kenners alom rekening met een verlening van de huidige afspraken door OPEC+ tot halverwege volgend jaar.
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, mede vanwege de aangewakkerde hoop op meer productiebeperkingen door oliekartel OPEC en aantrekkende economische omstandigheden in China.

Op een settlement van 55,96 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,4 procent, of 0,79 dollar, duurder. Daarmee herstelden de olieprijzen deels van de flinke verliezen van afgelopen vrijdag, toen de volumes laag waren na Thanksgiving. Bovendien was het de laatste handelsdag van de maand, waardoor beleggers vermoedelijk posities afbouwden.

De winsten op maandag kwamen na berichten van The Wall Street Journal dat Saoedi-Arabië de OPEC en aangesloten landen zal adviseren om de huidige productiebeperkingen te verlengen tot halverwege 2020. Het kartel zal op 5 en 6 december bij elkaar komen in Wenen om te bespreken of de huidige overeenkomst moet worden verlegd. Onder de huidige afspraken brengt het kartel de olieproductie met 1,2 miljoen vaten per dag terug.

De afspraken lopen tot maart, maar het lijkt erop dat Saoedi-Arabië van plan is om een verlenging voor te stellen, ook omdat dit gunstig zou zijn voor de beursgang van Saudi Aramco. Op donderdag wil het staatsbedrijf de uitgifteprijs bekendmaken.

"De olieprijzen herstellen van een scherpe val van eind vorige week", aldus oprichter Olivier Jakob van Petromatrix. Bovendien wees hij op uitspraken van de Irakese olieminister Thamir Ghadhban dat de OPEC bereid zou zijn om de productie met 400.000 vaten per dag te verlagen, bovenop de huidige verlaging van 1,2 miljoen vaten.

De vraag blijft of Rusland zal instemmen met verdere productiebeperkingen of zal aansturen op een uitstel van deze beslissing tot volgend jaar.

Volgens managing director Helima Croft van RBC zal Moskou schoorvoetend akkoord gaan met een verlenging van de huidige afspraken met enkele maanden, maar de relatie tussen Rusland en OPEC wordt volgens Croft wel steeds instabieler. Croft vraagt zich bovendien af of Rusland zich wel aan de huidige afspraken houdt.

De stijging van de olieprijzen stond in schril contrast met de daling op de aandelenmarkten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe importtarieven aankondigde op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië.

De olieprijzen profiteerden maandag eveneens van sterke macro-economische cijfers uit China. Markit Economics en Caixin berekenden dat de industriële bedrijvigheid in China in november iets is gestegen. Dit weekend kwam ook al uit overheidscijfers naar voren dat de industrie een verrassende groei liet zien.

Toch zijn er ook zorgen over de ontwikkeling van de olieprijzen. Onzekere punten blijven onder meer de groei van de wereldeconomie, vooral in Europa, en een aanhoudende stijging van de Amerikaanse olieproductie. "De olieprijzen zullen moeite hebben om de weg omhoog te vinden vanaf de huidige niveaus", zo verwacht Nicolas Robin van Columbia Threadneedle Investments.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Beursgang Aramco voor bovenkant prijs'

Gepubliceerd op 4 dec 2019 om 12:23 | Views: 243

RIYAD (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan bij zijn beursgang aandelen te verkopen aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte vanwege grote interesse van lokale particuliere beleggers. Dat zou betekenen dat de stukken voor een prijs van 32 riyal per aandeel in de markt gezet gaan worden, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg.

De bandbreedte ligt op 30 tot 32 riyal per aandeel. Saudi Aramco wil een belang van 1,5 procent naar de beurs in Riyad brengen. Bij de hoogste prijs per aandeel kan de beursgang 25,6 miljard dollar opleveren, aldus berekeningen van Bloomberg. Daarbij zijn overtoewijzingsopties nog niet meegerekend.

De definitieve uitgifteprijs moet nog worden vastgesteld door Saudi Aramco. Mogelijk kan donderdag meer bekend worden. Saudi Aramco is de grootste olieproducent ter wereld en staat ook bekend als het winstgevendste bedrijf ter wereld. Vorig jaar maakte het bijna 100 miljard euro winst.

COMMUNITY TREND
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gedaald

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 29 november daalden de voorraden ruwe olie met 4,9 miljoen vaten tot 447,1 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 3,4 miljoen vaten tot 229,4 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel groeiden met 3,1 miljoen vaten tot 119,5 stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg, van 89,3 naar 91,9 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Saoedi-Arabie dreigt olieproductie op te voeren

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië dreigt om de eigen olieproductie op te voeren wanneer een aantal andere landen binnen de OPEC zich niet houden aan de gemaakte afspraken. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag op basis van uitspraken van functionarissen in het kartel.

Het ultimatum komt een dag voor de OPEC begint aan een tweedaagse vergadering in Wenen. Daar wordt ook met landen buiten het kartel gepraat, zoals Rusland.

Saoedi-Arabië kampt met zwakke olieprijzen en OPEC-leden die zich niet houden aan de productie-afspraken die vorige zomer werden gemaakt. En dus overweegt Riyad drastische maatregelen, waaronder een nieuwe afspraak waarbij de productie verder wordt verlaagd.

Tijdens een technische bijeenkomst woensdag, verklaarde een Saoedische afgevaardigde dat zijn land klaar is met landen die meer olie oppompen dan afgesproken. Nu wordt dit door Saoedi-Arabië nog gecompenseerd door zelf minder te produceren, maar daarmee is het mogelijk spoedig afgelopen.

Met name Rusland, Nigeria en Irak zouden zich niet houden aan de afspraak dat de zogeheten OPEC+, inclusief de tien deelnemende landen buiten het kartel, dagelijks 1,2 miljoen vaten minder olie oppompen. Die afspraak geldt vooralsnog tot eind maart 2020.

Saoedi-Arabië heeft er belang bij dat de olieprijzen stabiliseren, gezien de aanstaande beursgang van staatsoliebedrijf Saudi Aramco. Dat maakt een dezer dagen de uitgifteprijs voor de IPO bekend.

De OPEC-leden zouden overwegen om de huidige productie-inperking uit te breiden met 400.000 vaten per dag. Saoedi-Arabië zou hier ook akkoord mee gaan, mits het keiharde garanties krijgt dat alle landen zich hier aan houden, stelden bronnen aan The Wall Street Journal.

Grootste obstakel is mogelijk Rusland, dat geen voorstander is van het verlengen en uitbreiden van de productie-afspraken. Moskou zou dan ook hopen op ontheffingen voor aardgas en anders niet akkoord gaan met nieuwe afspraken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Aramco vermoedelijk op 1,7 biljoen dollar gewaardeerd

(ABM FN-Dow Jones) Saudi Aramco wordt vermoedelijk op 1,7 biljoen dollar gewaardeerd bij de aanstaande beursgang van het Saoedische olieconcern. Dit stelde The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Er worden vermoedelijk 3 miljard aandelen in omloop gebracht, wat gelijk staat aan een belang van 1,5 procent. Dit moet goed zijn voor een opbrengst van 25,6 miljard dollar, wat meer zou zijn dan de 25 miljard dollar die het Chinese Alibaba in 2014 ophaalde. Tot nog toe geldt Alibaba als de grootste IPo ooit.

Overigens hoopte Saudi Aramco aanvankelijk op een waardering van 2 biljoen dollar.

Op 11 december start vermoedelijk de handel in het aandeel Aramco.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2019 Dow Jones Newswires All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit onveranderd

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is onveranderd gesloten.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange onveranderd op 58,43 dollar.

Oliehandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC op donderdag en vrijdag. The Wall Street Journal meldde dat een aantal olieproducerende landen onder aanvoering van Saoedi-Arabië en Rusland zou aandringen om de productie-inperking met nog eens 500.000 vaten per dag uit te breiden.

Degenen die hopen op een snelle beslissing vandaag van de OPEC kunnen vandaag wel eens worden teleurgesteld, denkt ING. "Zoals gewoonlijk kan de vergadering langer duren dan gepland, dus wees daar maar op voorbereid."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC breidt productiebeperking uit

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC gaat in 2020 de huidige productiebeperking met nog eens ongeveer 40 procent uitbreiden tot circa 1,7 miljoen vaten per dag. Dit is de uitkomst van de vergadering van het kartel op donderdag, zo zeiden kartelfunctionarissen volgens The Wall Street Journal.

Momenteel geldt er al een beperking van 1,2 miljoen vaten olie per dag. Deze afspraken lopen in maart volgend jaar af.

Saoedi-Arabië, het belangrijkste kartellid, produceert momenteel al 0,4 miljoen vaten per dag minder dan is afgesproken.

Vandaag vergadert OPEC met een tiental niet-kartelleden onder leiding van Rusland. De verwachting is dat ook zij zich achter een uitbreiding van de productiebeperking zullen scharen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.455 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%