Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
leek2018
0
quote:

Zheng He schreef op 18 maart 2020 14:14:

[...]
Nou, daar zit ik er ineens een eind naast, zo'n 150 te veel. Het gekke is dat vanaf 7 maart de mortaliteit bij deze cijfers continue bij ca 1,5% lag en de afgelopen twee dagen plotseling op 2,5%.
Of de cijfers deugen niet meer.
Volgens mij had je een rekenfout gemaakt, bij een constante stijging was ik ongeveer op hetzelfde aantal als nu bekend gemaakt is gekomen.
[verwijderd]
1
Mortaliteit kan je niet berekenen als je niet weet hoeveel mensen het virus hebben met milde of geen klachten. Deze mensen krijgen momenteel geen test. Degene met ernstige klachten krijgen wel een test waardoor het cijfer hoger uitvalt dan werkelijk.
leek2018
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2020 14:10:

[...]
Je zat dus te jokken, want jouw cijfers kloppen totaal niet.
Gisteren stond USA op 4661, nu op 6365 is toch een toename van 1701
[verwijderd]
0
quote:

Twijfel schreef op 18 maart 2020 14:14:

Die cijfers slaan natuurlijk nergens op. De meeste mensen met coronaklachten worden niet meer getest.

En daarmee krijg je een hoog sterftepercentage.

Wat ik me afvraag, worden sterfgevallen door griep nog gelogd?
Of belanden de ingecalculeerde sterftevallen door griep nu langzamerhand in de CV19 statistieken? Je kunt meer dan 1 virus hebben he.

Er kwam ook een bericht uit de VS, ik meen het leger, dat je met een griepprik 21% meer kans hebt een CV19 patient te worden.

Ik weet dat het drukker is dan anders in ziekenhuizen. Deels omdat mensen hun klachten serieuzer nemen, en vast ook vaak terecht. Ipv van het net redden thuis, redden ze het in het ziekenhuis. Met positieve test.

Iemand, waar zijn de griepstatistieken van januari en februari, ajb? Vergelijken met vorige jaren!
Chiddix
0
Italie denkt, dat men de piek a.s zondag bereikt en daarna de aantallen besmettingen gaan afnemen.
leek2018
0
Ik zit TV te kijken naar het 2e kamerdebat.
Er mogen maar een beperkt aantal mensen in de kamer zitten om besmetting te voorkomen.
Maar nu het tegenstrijdige;
De microfoon staat nog geen 30 cm van de ,mond van de spreker af, en elke nieuwe spreker raakt de microfoon aan.
Ja wat heeft 1 1/2 meter afstand in de 2e kamer dan voor zin.
DeZwarteRidder
0
quote:

leek2018 schreef op 18 maart 2020 14:31:

[...]
Gisteren stond USA op 4661, nu op 6365 is toch een toename van 1701
Je zit weer te jokken:

www.worldometers.info/coronavirus/
DeZwarteRidder
0
quote:

ff_relativeren schreef op 18 maart 2020 15:03:

Japans bestaand medicijn lijkt te werken tegen Coronavirus :
www.cnbc.com/2020/03/18/coronavirus-j... .
Japanese flu drug could be effective in treating coronavirus, report says
Published Wed, Mar 18 20208:43 AM EDT
Sam Meredith
@smeredith19
Key Points

Patients treated with the drug, which was developed by a subsidiary of Fujifilm, in Shenzen were found to turn negative for COVID-19 after a median of four days, rather than 11 days for those who were not treated with favipiravir, NHK reported.
The WHO has recognized the coronavirus outbreak as a pandemic.

GP: People Resume Work In Shenzhen 200317 EU
A worker wearing protective suit checks the body temperature of an employee at the entrance of OrbusNeich Medical (Shenzhen) Co. Ltd amid the coronavirus outbreak on March 6, 2020 in Shenzhen, Guangdong Province of China.

Chinese medical authorities have claimed a drug used in Japan to treat new strains of influenza appears to be effective for those infected with the coronavirus, Japan’s state broadcaster NHK reported.

Zhang Xinmin, director of China’s National Center for Biotechnology Development, said the favipiravir drug had produced positive outcomes during clinical trials in Wuhan and Shenzen. The report on Tuesday said 340 patients had taken part in the clinical trials.

“It has a high degree of safety and is clearly effective in treatment,” Zhang told reporters.

Patients treated with the drug, which was developed by a subsidiary of Fujifilm, in Shenzen were found to turn negative for COVID-19 after a median of four days, rather than 11 days for those who were not treated with favipiravir, NHK reported.

As of Wednesday, more than 200,000 people worldwide were reported to have contracted the coronavirus, according to data compiled by Johns Hopkins University, with over 8,000 deaths.

The WHO has recognized the coronavirus outbreak as a pandemic.

Read NHK’s full report here.
voda
0
ECB zaait verwarring over crisisaanpak

(ABM FN-Dow Jones) De Europese centrale bank heeft woensdag geprobeerd om beleggers gerust te stellen door een ingreep in de Italiaanse obligatiemarkt, om te laten zien dat de centrale bank de Italiaanse regering steunt in haar bestrijding van het coronavirus, nadat een centrale bankier eerder op de dag nog had gesuggereerd dat de ECB niet veel steun meer zou bieden.

De ECB verklaarde woensdag dat de centrale bank gereed staat om alle beschikbare middelen in te zetten als dit nodig is.

Een persoon die bekend is met de situatie zei tegen The Wall Street Journal dat de ECB ingreep op de Italiaanse markt voor staatsleningen, via de Italiaanse centrale bank, om verstoringen van de markt te voorkomen.

De afgelopen dagen stegen de rendementen op staatsleningen van Zuid-Europese landen, nadat ECB-functionarissen suggereerden dat de centrale bank niet meer wil doen om de noodlijdende economie van deze landen te steunen.

De rente op tienjarige Italiaanse staatsleningen steeg voor het eerst in meer dan een jaar boven de 3 procent, om vervolgens weer te dalen na de interventies van de Italiaanse centrale bank. De Griekse tienjarige lening staat boven de 4,1 procent, waar dat een aantal weken geleden nog 1 procent was.

"De liquiditeit is praktisch verdampt, de markt voor Italiaanse staatsschuld is vandaag feitelijk stuk. Er zijn geen bieders en veel verkopers", zei James Athey van Aberdeen Standard Investments.

Vorige week maakte de Europese Centrale Bank bekend dat het zijn opkoopprogramma tot aan het einde van dit jaar uitbreidt en de herfinancieringsoperaties verlengt. ECB-voorzitter Christine Lagarde zei toen ook dat de centrale bank "er niet is om de risico-opslagen te verkleinen".

Daarmee zei Lagarde in feite dat de ECB niet zou ingrijpen om het stijgende verschil in financieringskosten voor Duitsland en Italië te verkleinen.

Na geschrokken reacties op de financiële markten probeerde de ECB de de kwestie te sussen, maar de voorzitter van de Oostenrijkse centrale Robert Holzmann zorgde woensdag weer voor verwarring.

Hij suggereerde in een interview dat beleggers terecht uit de woorden van Lagarde hadden geconcludeerd dat de ECB verder weinig wilde doen aan ondersteuning. Hij zei dat beleggers Lagarde goed hadden begrepen en dat het al lang tijd was voor een correctie in de aandelenmarkt. "Toen de markten zagen dat Lagarde serieus was, en dat de ECB er unaniem over was, realiseerde men dat de excessieve niveaus op de aandelenmarkten niet houdbaar zijn", citeerde de Oostenrijkse krant Der Standard de centrale bankier.

Holzmann zei ook dat de ECB met zijn rentebesluit de verwachtingen in de markt nooit had kunnen inlossen, en dat een recessie in Europa ook een positief effect kan hebben, doordat niet levensvatbare bedrijven failliet gaan.

ECB-kenners reageerden geschokt. "Dit is een regelrechte ramp", tweette econoom Frederic Ducrozet van Pictet Wealth Management in Genève. "We hebben nu behoefte aan de onwankelbare steun van de centrale bank."

Volgens Holzmann heeft de ECB de rente te lang laag gehouden. "Zes jaar is een beetje te lang voor negatieve rentes."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company 2020. All rights reserved.
voda
0
LIVE | Wilders en Baudet willen totale lockdown: 'Rutte laat mensen onnodig sterven, het is Russische roulette’

Opnieuw moet het kabinet zich vanmiddag in de Kamer verantwoorden over de aanpak van het coronavirus. Ondanks de nieuwe stevige maatregelen, zoals het sluiten van scholen en horeca en de oproep om thuis te werken en sociale contacten te mijden, menen sommige partijen dat het kabinet nog altijd te afwachtend is en nog veel steviger in moet grijpen. Ook het steunpakket voor bedrijven en kleine ondernemers die door het coronavirus in de problemen zijn gekomen, zal een van de onderwerpen zijn. Mis niks via ons liveblog hieronder.

Maarten van Ast & Peter Winterman 18 mrt. 2020 Laatste update: 15:39

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-wi...
voda
0
Elke 52 rokers zorgen voor de dood van één niet-roker

Wereldwijd zorgen elke 52 rokers voor de dood van een niet-roker. In Nederland ligt het aantal rokers dat voor de dood van één niet-roker zorgt ‘ergens tussen de 45 en 65’. In Amerika, waar de antirookmaatregelen strenger zijn en niet-rokers minder worden geconfronteerd met sigarettenrook, zorgen 80 tot 90 rokers voor de dood van één niet-roker. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Amsterdam UMC.

Victor Schildkamp 18-03-20, 12:46 Laatste update: 13:36

Al langer is bekend dat ‘tweedehands rook’ schadelijk is. Onderzoeker Leonard Hofstra, bijzonder hoogleraar Risk profiling in Heart Disease van het Amsterdam UMC heeft dat nu in kaart gebracht. Wereldwijd zijn er één miljard rokers, van wie er elk jaar zo’n zeven miljoen vroegtijdig overlijden. Minder bekend is dat een kleine miljoen mensen, onder wie kinderen, eerder overlijden aan de gevolgen van meeroken.

De berekening van Hofstra gaat over zogenoemde ‘lifetime’-rokers. ,,Een roker rookt gemiddeld 24 jaar en we dachten altijd: die roken zichzelf dood. Maar in die periode sterft er door gemiddeld elke 52 rokers ook één niet-roker.” In Nederland sterven jaarlijks zo'n twee- tot drieduizend mensen aan de gevolgen van meeroken. Volgens Hofstra kunnen de maatregelen in Nederland nog veel strenger. Zo mag er bijvoorbeeld nog in auto's gerookt worden ook als er kinderen bij zijn, terwijl je daar in sommige andere landen fikse boetes voor kunt krijgen.

Corona
In Amerika, met veel strengere wetgeving, lopen niet-rokers minder risico. In Azië daarentegen overlijdt al één niet-roker door de verslaving van zo'n veertig rokers. Hofstra durft een vergelijking met corona wel aan: ,,In China zijn door het coronavirus zo'n 3200 mensen overleden, terwijl elk jaar in China rond de 100.000 mensen overlijden aan de gevolgen van passief meeroken.”

Clean Air Nederland, de organisatie die in het verleden al vaker via de rechter antirookmaatregelen wist af te dwingen, werkt momenteel aan de voorbereiding van rechtszaken waarbij rokers als dader voor de rechter kunnen worden gesleept voor de schade die zij veroorzaken.

Bekijk hieronder onze meest bekeken video’s:

www.ad.nl/binnenland/elke-52-rokers-z...
[verwijderd]
0
Als ik de cijfers per miljoen inwoners bekijk, ga ik me afvragen of het wel in China begonnen is.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2020 15:11:

[...]
Je zit weer te jokken:

www.worldometers.info/coronavirus/
En wat leest men daar?

Latest Updates

March 18 (GMT)

976 new cases and 7 new deaths in the United States

New deaths include:

1 new death in Santa Clara County (California) : a man in his 50s [source]
1 new death in Tarrant County (Texas): a 77-year old man [source]
Zheng He
0
Waarom wordt er vanuit gegaan dat de cijfers van het aantal coronadoden wèl kloppen, je weet niet of ze een aantal missen doordat iemand bij leven niet altijd getest hoeft te zijn (zoals in Nederland gebeurt). Waarom wordt alleen getwijfeld aan het aantal besmettingsgevallen?
DeZwarteRidder
0
Medicijnautoriteit wil geruchten op sociale media weerleggen
EMA: ’Niks mis met ibuprofen’

Door onze redactie buitenland
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BUITENLAND

AMSTERDAM - Volgens het Europese Medicijn Agentschap (EM) in Amsterdam is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het ontstekingsremmende geneesmiddel iboprofen de werking van het coronavirus verergert.

In een verklaring zegt het EMA dat het agentschap onjuiste informatie op de sociale media over ibuprofen wil rechtzetten. „Er is op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat wijst op een relatie tussen ibuprofen en het verergeren van [de besmetting] Covid-19”, aldus EMA.

„Wanneer er begonnen wordt met de behandeling van koorts of pijn bij Covid-19, moeten patiënten en gezondheidswerkers alle beschikbare behandelingsopties in ogenschouw nemen”, met inbegrip van ibuprofen en daaraan verwante geneesmiddelen alsook paracetamol, de meest gebruikte pijn- en koortsbestrijder. Nederlandse apotheken en drogisterijen hebben de verkoop van paracetamol aan banden gelegd vanwege tekorten door hamsteren.

DannyD.
0
Rutte wordt flink op z'n plek gezet, WHO normen volgen! Want de groepsimmuniteit van RIVM klopt van geen kanten.
[verwijderd]
0
Jensen, “god” en Corona

(Door: “Drs. E.N. Schilder”)

Jensen laat met keiharde bewijzen aantoonbaar zien waar u wèrkelijk in terecht bent gekomen. Een machtsovername door de zichzelf als ‘deugdzaam’ ziende globalisten. Slappe zakken in werkelijkheid, die geweld – ook tegen (misschien wel dementerende) ouderen – door gewapende militairen en politie op straat in diverse landen inmiddels niet meer schuwen.

Jensen toont keihard aan wat Henry Kissinger openlijk uitsprak, wat Gates openlijk uitsprak en wat momenteel in de praktijk gebracht wordt om de tegenstand ten aanzien van ‘de Nieuwe Wereldorde’ en derhalve de EU in Europa, te breken en over te nemen. Alles in de politiek is namelijk inderdaad gepland! Miljarden doden zijn bijzaak! Angst, manipulatie en leugens regeren. Sterker nog, ik werd er op multimedia door getriggerd; zo net voor de Nederlandse verkiezingen komt dit het vermeende ‘mandaat’ van Rutte en zijn zielloze, maar vooral empathie-loze (!) consorten wel HEEL erg goed uit. DÀT zal namelijk blijven hangen! Toeval…?

Uiteraard word elk paniek toneelstukje op tv door staatsgevaarlijke omroepen en programma’s als VARA en DWDD – waar financieel door links gesponsorde NEP (!) -‘deskundigen’ als bijvoorbeeld Rutger Bregman (?!) hun ‘deskundige’ kijk geven op wat er gebeurt – nog eens uitvoerig ‘geanalyseerd’ (waarbij u de nadruk dient te leggen op anaal maar dan gepenetreerd) en ‘nabesproken’. Vroeger noemde we zo’n Bregman (slappe zak, afhangende schoudertjes, nichterig praten) een lulletje. Nu lijkt het echter een ‘deskundige’ en vermeende cultheld te zijn geworden. Van kleinzielig geslachtsdeeltje naar cultheld… er is klaarblijkelijk veel veranderd in de wereld. En uiteraard ontbreekt ook gluiperige Nico niet, die middels zijn voor veel VARA-geld gesponsorde gedichten het altijd eenzijdige, maar uitermate valse (!) beeld – en daarmee de haat naar Trump, Wilders en Baudet! – blijft etaleren. Want gezond verstand dient uitgeschakeld te worden! Desnoods met door Links of door Allah ‘geïnspireerde’ randdebielen met het IQ van een eencellige.

Wat me echter verbaast, is dat een vent als Jensen (gezien mijn leeftijd zie ik hem soms nog als een jochie) WÈL de hele heisa rondom een griepvirusje ziet en derhalve ook aantoont waar het vandaan komt en waar het werkelijk om draait in deze huidige, uiterst naïeve en in-en-in-zieke globalistische/marxistische wereld, maar hierin NIET de overeenkomsten met ‘god’ ziet. ‘God’ gebruikt namelijk exact dezelfde strategieën van bangmakerij, onderwerping en overname. Ofwel: Corona is ‘god’ en ‘god’ is Corona! Jensen bidt zelfs voor de 16-jarige jongen die met Corona-verschijnselen is opgenomen. Waarschijnlijk zal later blijken (maar hoogstwaarschijnlijk STIL gehouden worden) dat de betreffende jongeman al niet helemaal gezond was en daardoor kwetsbaar was voor deze griepvariant. Want gezonde mensen komen niet in dergelijke omstandigheden in het ziekenhuis terecht! Jensen bidt dus voor de jongen… en weet hoogst waarschijnlijk dat DAT de jongen zal gaan helpen… en dat is lief van ‘m. Dus ik zeg: bidden mensen, bidden! Dat heeft tot nu toe namelijk nog iedereen genezen. Het heeft ‘bewezen’ honger, geweld en oorlogen voorkomen en ook nu zal bidden eveneens een enòrme bijdrage gaan leveren…

Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid mensen die werkelijk feilloos door alle menselijke valsheden en intriges heen prikken, maar steevast blijven ‘geloven’ in wat nog NOOIT bewezen is! ‘God’ (en Allah al helemaal!) zijn net als Donald Duck en Marvel verzonnen en opgetekend door mensen (!) met HEEL veel fantasie (in het geval van Moehammad ibn ‘Abd Allah ibn ‘Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn ‘Abd Manaf al-Koeraisji ibn Kielaab ibn Moerra ibn Ka’b ibn Loe’ay ibn Ghalib ibn Fahr zelfs door schizofrenie!) en maken u NUMB/willoos met een deuggevoel als ‘beloning’. Het zal te maken hebben met de schakelwerking van bepaalde synapsen neem ik aan… Gelijkwaardig de globalistische ‘deug’mensen. Heerlijke term!

ejbron.wordpress.com/2020/03/18/jense...
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2020 17:19:

Medicijnautoriteit wil geruchten op sociale media weerleggen
EMA: ’Niks mis met ibuprofen’

Door onze redactie buitenland
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BUITENLAND

AMSTERDAM - Volgens het Europese Medicijn Agentschap (EM) in Amsterdam is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het ontstekingsremmende geneesmiddel iboprofen de werking van het coronavirus verergert.

In een verklaring zegt het EMA dat het agentschap onjuiste informatie op de sociale media over ibuprofen wil rechtzetten. „Er is op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat wijst op een relatie tussen ibuprofen en het verergeren van [de besmetting] Covid-19”, aldus EMA.

„Wanneer er begonnen wordt met de behandeling van koorts of pijn bij Covid-19, moeten patiënten en gezondheidswerkers alle beschikbare behandelingsopties in ogenschouw nemen”, met inbegrip van ibuprofen en daaraan verwante geneesmiddelen alsook paracetamol, de meest gebruikte pijn- en koortsbestrijder. Nederlandse apotheken en drogisterijen hebben de verkoop van paracetamol aan banden gelegd vanwege tekorten door hamsteren.

De vraag is of je KOORTS...natuurlijke reactie... van het lichaam om indringers te bestrijden via het AFWEERSYSTEEM moet remmen.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.166,90 +1,39%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.007,59 +1,39%
 US30^ 38.225,60 +0,27%
 Nasd100^ 17.705,84 +1,59%
 US500^ 5.097,54 +1,04%
 Japan225^ 38.195,55 +1,25%
 Gold spot 2.335,87 +0,16%
 EUR/USD 1,0686 -0,40%
 WTI 84,06 +0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%