Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juni 2020

7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
NielsjeB
7
quote:

Ayous schreef op 12 juni 2020 23:36:

[...]

Ik wil alleen maar zeggen dat het mij beter lijkt om op enig moment verlies te nemen en nu met glpg uit te stappen. Mijn redenering:

- ondanks positieve pb’s zit glpg in down trend
- aandelenmarkten lijken de komende tijd zuidwaarts te gaan, daar gaat glpg in mee
- er zijn aandelen als Virtu en Flow Traders die zich contrair gedragen, en waar je nu naar mijn mening even beter mee gepositioneerd bent (maak je nu rit mee naar boven, ondertussen daalt glpg nog verder, verkoop je FT en Virtu en pak je dan Glpg weer op).

Onderscheid tussen beleggen, speculeren en gokken ken ik niet. Het is allemaal gokken wat we doen, wat we onszelf ook wijsmaken. Het is ook niet zo dat LT beleggen beter is. Vraag maar eens aan al die mensen die 5 jr geleden hun vermogen hebben gestoken in bijvoorbeeld olies, ing, bam of post nl.

Als onze keuzes goed uitpakken denken we heel slim te zijn en er verstand van te hebben. Is niet zo, kwestie van geluk.
- omdat een aandeel in een downtrend zit moet je het verkopen?
- rit met Virtu en Flow Traders naar boven, glpg daalt dan natuurlijk, dan verkoop je het spul en pak je glpg weer op. de kans dat dat allemaal goed valt lijkt me te verwaarlozen, misschien is de loterij wat voor je?
- omdat jij het onderscheid tussen beleggen, speculeren en gokken niet kent bestaat het niet?
- 5 jaar is geen LT beleggen
- 4 aandelen noemen die de afgelopen 5 jaar slecht(er) hebben gepresteerd is geen bewijs dat LT beleggen slechter rendeert dan andere vormen van beleggen/speculeren/gokken

Volgens mij projecteert u uw eigen overtuigingen/ervaringen wat teveel op anderen. Veel succes met Flow Traders, dan beleggen, speculeren en gokken wij hier verder met Galapagos.
[verwijderd]
1
quote:

Ayous schreef op 13 juni 2020 10:41:

[...]

Jij ook succes, en werkelijk, ik gun iedereen hier een koers van euro 185 of hoger volgende wk.

Dank. Veel succes met andere beleggingen. Persoonlijk heb ik bij heel veel aandelen nu een loterijgevoel en alleen bij GLPG de 'zekerheid' dat wat ik er nu instop, misschien te duur, misschien niet, er ooit nog uithaal
[verwijderd]
0
Als je niet al te hoog hebt aangekocht, lijkt het mij verstandiger om te blijven zitten in je positie. Mocht je de mogelijkheid hebben zou ik nu gefaseerd bijkopen om je positie zelfs te vergroten. Je haalt je gemiddelde aankoopprijs hiermee naar beneden, wat weer fijn is als de trein vertrekt.
pardon
0
Vandaag in het F.D. hoogste bonus ooit in Nederland voor bedrijven in de AEX voor van der Stolpe.
5 miljoen.
Ayous
0
quote:

objectief schreef op 13 juni 2020 10:38:

[...]

Welke "'andere aandelen"', wellicht kan ik (en andere lezers) ze dan ook kopen om je aan meer winst te helpen.
Omdat ik een forse correctie verwacht met veel volatiliteit, adviseer ik cash of Flow Traders en/of Virtu.

Nadeel van Virtu is wel dat de dollar steeds verder verzwakt.

Zodra een partij als een Microsoft flink lager staat, die ook oppakken. Ze beginnen nu serverparken in azure cloud te zetten. Is wel hevige concurrentie op dit gebied en ze geven de dienstverlening bijna tegen kostprijs weg. Contracten zijn vaak voor 3 jaar. Daarna zit je ingelocked en begint het grote geld verdienen.

Garantie natuurlijk tot aan de deur met bovenstaande.
Ayous
0
quote:

NielsjeB schreef op 13 juni 2020 10:43:

[...]
- omdat een aandeel in een downtrend zit moet je het verkopen?
- rit met Virtu en Flow Traders naar boven, glpg daalt dan natuurlijk, dan verkoop je het spul en pak je glpg weer op. de kans dat dat allemaal goed valt lijkt me te verwaarlozen, misschien is de loterij wat voor je?
- omdat jij het onderscheid tussen beleggen, speculeren en gokken niet kent bestaat het niet?
- 5 jaar is geen LT beleggen
- 4 aandelen noemen die de afgelopen 5 jaar slecht(er) hebben gepresteerd is geen bewijs dat LT beleggen slechter rendeert dan andere vormen van beleggen/speculeren/gokken

Volgens mij projecteert u uw eigen overtuigingen/ervaringen wat teveel op anderen. Veel succes met Flow Traders, dan beleggen, speculeren en gokken wij hier verder met Galapagos.
Deze reactie kan ik waarderen. Ik doe trouwens niet aan projectie, is veel onderzoek naar beleggen gedaan. Toeval geeft de doorslag.
bezinteergebelegt
0
Ben het niet helemaal eens met Ayous maar begrijp wel zijn gedachtengang.

Februari 250 gezien met goedkeuringen nog maanden weg. Daarna de val naar 130, overdreven, maar mss wel te begrijpen vanwege de uitgebroken Corona hysterie.

Daarna herstel naar 215, ergens in mei. En op dat moment waren de momenten van goedkeuring/voorlopige oordelen nog maar 2 of 3 maanden weg.

Eigenlijk verw8 je dan geen daling meer van 215 naar de 172 van nu. Dat is gewoon weer 20/22% daling maar nu met goedkeuringen in het vooruitzicht !!

Ik heb begrepen dat de volgende EMA meeting is van 22-25 juni, met nu hopelijk filgo wel op de agenda voor voorlopig oordeel. Een voorlopig oordeel waarvan de hele wereld verw8 dat er goedkeuring zal komen.

Dan blijft het nu wel een raar fenomeen dat Gala blijft dalen en helemaal als de daling onverhoopt de komende week ook nog doorzet.

Dan ga je voorlopige goedkeuring krijgen op een koers van mss ergens tussen de 165 en 170. Tja, dan heb je daarna wel een echte koersexplosie nodig om uberhaupt op 200 te komen, laat staan weer boven de 250 te komen.

En niemand weet of die koersexplosie ook echt komt.

Heb toch even gekeken naar de koersontwikkeling van Abbvie bij indienen aanvragen goedkeuring upadacitinib ( eind 2018 ) en de goedkeuringen ( november/december 2019).

Tja, als jullie een koersexplosie zien, zie ik hem ook maar helaas.

Opvallend is wel dat de koers van Abbvie in aanloop naar de goedkeuringen in drie maanden opliep van 65 naar 88. Bij Gala gaat er tot nu toe 45 euro af.

Mss weer niet helemaal te vergelijken maar ik vind het opvallend. Ik blijf gereserveerd mbt die verwachte koersexplosie. En helemaal als zelfs de komende week, in aanloop naar EMA, de koers niets doet.
aossa
0
quote:

Galapapositief schreef op 13 juni 2020 10:18:

[...]
Gelukkig leven wij in Nederland, waar iedereen zijn eigen keuzes mag maken.
85% in de handen van institutionele beleggers. Zij zo dom of jij zo slim?
Niet iedereen hier leeft in Nederland... het is vaak lachen geblazen hoe Nederlanders soms denken!

Het nieuwe hoofdkantoor komt trouwens in Mechelen, ooit de hoofdstad der Nederlanden waar keizer Karel geboren is en opgevoed door zijn tante Isabelle.
Galajurk
1
Het moet hier natuurlijk geen strijd worden tussen Nederlanders en Belgen.
Of een strijd tussen de verschillende manieren van beleggen.
LT , KT , opties , turbo’s enz.
Iedereen heeft zijn eigen manier van beleggen en ook iedereen mag vinden dat zijn manier de beste is.
We beleggen allemaal in een fantastisch bedrijf met zeer goede vooruitzichten .
En dat blijft zo , ook al staat de wereld eventjes in brand.

Vorige week stond trws dit forum vol met de reacties op de vermeende samenwerking AZ en gilead.
Het vuurwerk bleef uit Glpg en gilead zijn allebei lager gesloten en AZ deed ook niet veel deze week...

Nu maar weer even genieten van t zonnetje...
[verwijderd]
0
quote:

Ayous schreef op 13 juni 2020 10:28:

[...]

Ik kom het vaak tegen, al die mensen die alleen maar geloven in hun eigen gelijk en alle andere inzichten blokken. Noem het cognitieve dissonantie, doelredeneren, dommigheid of wat dan ook.

Tot nu toe hebben al die gelovigen hier met al hun air van wijze mannen (vermoed dat het geen vrouwen zijn), ook maar 1 argument kunnen geven waarom het nu niet beter zou zijn om uit te stappen om later goedkoper weer in te slaan.

Ik geloof ook dat glpg potentieel heeft, maar koop graag op euro 127 ipv 172, waarbij ik in de tussentijd nog wat rendement maak met andere aandelen.

Iedereen goed weekend.
Ik begrijp zeker je redenering. Maar zeggen dat de koers naar 127 gaat is hetzelfde als zeggen dat de koers eind volgende week op 200 staat. Je doet een koersvoorspelling, waarschijnlijk gebaseerd op data uit het verleden.

Niemand weet wat de koers morgen/volgende week doet, maar veel mensen hier maken een beredeneerde schatting van wat de koers binnen dit en 6 maanden/ een jaar zal zijn. De momenteel "geschoren schapen" hier kijken voorbij deze noise.

Ik blijf momenteel zitten omdat ik niet wil speculeren op wat de koers de komende maand nog zal doen. Moest ze toch nog verder dalen, dan zie ik dit eerder als een koopkans. Zolang er niets fundamenteels verandert in Glpg, maak ik mij geen zorgen.

Jouw voorspelling van een koersdaling in de komende maand lijkt mij even plausibel als een koersstijging. Het is niet zozeer cognitieve dissonantie, het is het tijdshorizon dat de meesten onder ons hier in gedachten hebben. Je kan jezelf natuurlijk ook geleidelijk inkopen om je wat in te dekken tegen koersfluctuaties op korte termijn. Prettig weekend iedereen
Mopperaar
3
quote:

Beurskingpin schreef op 13 juni 2020 10:14:

[...]

U zou beter moeten weten dat dit niets te maken heeft met de snelheid van ontwikkeling..blijkbaar bent u inderdaad niet echt ingelezen in de historie van galapagos..maar ik begrijp het wel dat ik een gevoelige snaar heb geraakt bij u. Voor de rest iets teveel schrijffouten om jou serieus te nemen. Prettige dag nog!
Ik weet inderdaad beter, ik ben beter ingelezen dan jij, ik ben aandeelhouder van het eerste uur in Galapagos en ik hou me bezig met feiten, niet met haantjes en kleinkindjesgedrag.

Maw je raaskalt. Als je wil zal ik je even uitleggen waarom snelheid er in zakendoen er wel toe doet. Maar gewoon wat nadenken ipv schelden dat helpt.

[verwijderd]
1
Vanaf volgende week maandag alleen nog maar groene koersen Mark My Words
Die goedkeuringen verwacht ik ook eerder
holenbeer
0
quote:

Ayous schreef op 13 juni 2020 10:28:

[...]

Ik kom het vaak tegen, al die mensen die alleen maar geloven in hun eigen gelijk en alle andere inzichten blokken. Noem het cognitieve dissonantie, doelredeneren, dommigheid of wat dan ook.

Tot nu toe hebben al die gelovigen hier met al hun air van wijze mannen (vermoed dat het geen vrouwen zijn), ook maar 1 argument kunnen geven waarom het nu niet beter zou zijn om uit te stappen om later goedkoper weer in te slaan.

Ik geloof ook dat glpg potentieel heeft, maar koop graag op euro 127 ipv 172, waarbij ik in de tussentijd nog wat rendement maak met andere aandelen.

Iedereen goed weekend.
Natuurlijk is het beter om hoog te verkopen en lager weer in te stappen. Het is ook prima om laag te kopen en daarna hoog te verkopen. Niemand die daar tegen in gaat.
We zijn het alleen niet eens met de argumenten op basis waarvan jij voorspelt dat de koers naar 127 gaat:
- meerdere nieuwe hoofdkantoren (waar dan?)
- cash burn
- nieuwe medewerkers

Maar goed, prima dat je verkocht. En nu maar wachten op 127. Ik wacht intussen op 271. Kijken welke als eerste komt.
Beurskingpin
0
quote:

pardon schreef op 13 juni 2020 10:48:

Vandaag in het F.D. hoogste bonus ooit in Nederland voor bedrijven in de AEX voor van der Stolpe.
5 miljoen.
Het valt mij op bij u dat u nieuws altijd een dag of soms wel een week te laat brengt en het dan maar presenteert alsof het heet van de naald is..
Beurskingpin
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 13 juni 2020 11:07:

Ben het niet helemaal eens met Ayous maar begrijp wel zijn gedachtengang.

Februari 250 gezien met goedkeuringen nog maanden weg. Daarna de val naar 130, overdreven, maar mss wel te begrijpen vanwege de uitgebroken Corona hysterie.

Daarna herstel naar 215, ergens in mei. En op dat moment waren de momenten van goedkeuring/voorlopige oordelen nog maar 2 of 3 maanden weg.

Eigenlijk verw8 je dan geen daling meer van 215 naar de 172 van nu. Dat is gewoon weer 20/22% daling maar nu met goedkeuringen in het vooruitzicht !!

Ik heb begrepen dat de volgende EMA meeting is van 22-25 juni, met nu hopelijk filgo wel op de agenda voor voorlopig oordeel. Een voorlopig oordeel waarvan de hele wereld verw8 dat er goedkeuring zal komen.

Dan blijft het nu wel een raar fenomeen dat Gala blijft dalen en helemaal als de daling onverhoopt de komende week ook nog doorzet.

Dan ga je voorlopige goedkeuring krijgen op een koers van mss ergens tussen de 165 en 170. Tja, dan heb je daarna wel een echte koersexplosie nodig om uberhaupt op 200 te komen, laat staan weer boven de 250 te komen.

En niemand weet of die koersexplosie ook echt komt.

Heb toch even gekeken naar de koersontwikkeling van Abbvie bij indienen aanvragen goedkeuring upadacitinib ( eind 2018 ) en de goedkeuringen ( november/december 2019).

Tja, als jullie een koersexplosie zien, zie ik hem ook maar helaas.

Opvallend is wel dat de koers van Abbvie in aanloop naar de goedkeuringen in drie maanden opliep van 65 naar 88. Bij Gala gaat er tot nu toe 45 euro af.

Mss weer niet helemaal te vergelijken maar ik vind het opvallend. Ik blijf gereserveerd mbt die verwachte koersexplosie. En helemaal als zelfs de komende week, in aanloop naar EMA, de koers niets doet.
Ik zie dat u het alleen maar heeft over 'de goedkeuringen'? Want dat is alles wat er bij gala gaat gebeuren in het najaar?
Ayous
0
quote:

holenbeer schreef op 13 juni 2020 13:38:

[...]
Natuurlijk is het beter om hoog te verkopen en lager weer in te stappen. Het is ook prima om laag te kopen en daarna hoog te verkopen. Niemand die daar tegen in gaat.
We zijn het alleen niet eens met de argumenten op basis waarvan jij voorspelt dat de koers naar 127 gaat:
- meerdere nieuwe hoofdkantoren (waar dan?)
- cash burn
- nieuwe medewerkers

Maar goed, prima dat je verkocht. En nu maar wachten op 127. Ik wacht intussen op 271. Kijken welke als eerste komt.

Ik voorspel niet dat de koers meteen naar 127 gaat, meer een cijfergrapje vs de huidige 172. Je geeft mijn argumenten overigens niet volledig weer waarom ik uitga van een verdere daling - verdere redenen:

- glpg gaat mee in de door mij verwachte beurs crash;
- hoge verwachtingen al in koers verwerkt (en lucht die er nu al uitloopt)
- na goedkeuring komt de uiterst moeilijke en mogelijk kostbare fase van commercialisatie.

Bepaald nog geen kat in het bakkie dus.
Beurskingpin
0
quote:

Sweetheart schreef op 13 juni 2020 12:42:

[...]

Ik weet inderdaad beter, ik ben beter ingelezen dan jij, ik ben aandeelhouder van het eerste uur in Galapagos en ik hou me bezig met feiten, niet met haantjes en kleinkindjesgedrag.

Maw je raaskalt. Als je wil zal ik je even uitleggen waarom snelheid er in zakendoen er wel toe doet. Maar gewoon wat nadenken ipv schelden dat helpt.

Komt goed uit dan aangezien ik ook aandeelhouder ben van het eerste uur, maar dat wist je waarschijnlijk wel al..zoals je ook weet dat je beter ingelezen bent dan mij, tsjongejongejonge :D

Het ging er trouwens niet over dat snelheid in zakendoen belangrijk is of niet, tuurlijk is het dat wel. Het ging over snelheid in productontwikkeling en dan vooral neem ik aan de productontwikkeling van een biotech zijn eerste medicijn.. zegt werkelijk niets over dat argenx sneller is dan galapagos. Maar doe maar voort met dingen uitvinden en cocky doen hoor, ik heb nogaltijd geen onderbouwd argument gehoord waarom dat argenx een snellere productontwikkeling heeft als galapagos..

Met vriendelijke groeten en in blijde verwachting van je onderbouwd argument..
holenbeer
4
quote:

Ayous schreef op 13 juni 2020 13:49:

[...]

Ik voorspel niet dat de koers meteen naar 127 gaat, meer een cijfergrapje vs de huidige 172. Je geeft mijn argumenten overigens niet volledig weer waarom ik uitga van een verdere daling - verdere redenen:

- glpg gaat mee in de door mij verwachte beurs crash;
- hoge verwachtingen al in koers verwerkt (en lucht die er nu al uitloopt)
- na goedkeuring komt de uiterst moeilijke en mogelijk kostbare fase van commercialisatie.

Bepaald nog geen kat in het bakkie dus.

Prima, mijn 271 is net zo'n grapje.

Ik heb inderdaad niet al je argumenten opgezocht, dat kan iedereen ook zelf doen. Heb me vooral beperkt tot de argumenten waar ik zelf op reageerde. Wat betreft deze:
- als er een beurscrash komt, zal GLPG zeker mee gaan, dat ben ik met je eens. Of er een crash komt, geen idee;
- op 250 zat er waarschijnlijk veel lucht in, op 130 waarschijnlijk helemaal niks. Bedenk je wel dat een biotech bijna altijd lucht zal houden, is het niet over filgo, dan wel over de verwachtingen rond Ziritaxestat in IPF, Toledo, misschien zelfs artrose.
En de lucht van die componenten/programma's is nu nog klein. Wat als één daarvan een succesvolle fase 3 laat zien. En wat als filgo zonder BBW zou worden goedgekeurd. Ik verwacht dat niet, maar kan het ook niet uitsluiten. En wat als komende 2 jaar weer een nieuwe component goed weet te scoren. De kans dat 80 onderzoeken mislukken is niet zo groot.
En wat als GLPG, misschien bij die volgende crash, eens flink gaat inkopen? Genoeg interessante overnamekandidaten, als de koers doormidden zou gaan (want de cash van GLPG gaat niet doormidden);
- na goedkeuring komt inderdaad die fase. Een luxeprobleem, want zonder goedkeuring had je een heel ander probleem. Gelukkig hoeft GLPG dat niet alleen te doen, Gilead draagt veel kosten en GLPG krijgt nette royalties over die omzet waar ze relatief weinig moeite voor hoeven doen. Maar inderdaad, zeker geen kat in het bakkie. Dit weten we echter al jaren, dus kan me niet voorstellen dat dit de oorzaak is van een stijging naar 250, een daling naar 130 en dan nu staan rond de 170.
Als filgo echt zo goed en veilig blijft als de trials laten zien, en als de verkoopprijs dan ook nog concurrerend is, zie ik geen reden waarom het geen flink marktaandeel zou kunnen krijgen. Er wordt nu al goed betaald voor middelen die slechter werken en/of onveiliger zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Ayous schreef op 13 juni 2020 13:49:

[...]

Ik voorspel niet dat de koers meteen naar 127 gaat, meer een cijfergrapje vs de huidige 172. Je geeft mijn argumenten overigens niet volledig weer waarom ik uitga van een verdere daling - verdere redenen:

- glpg gaat mee in de door mij verwachte beurs crash;
- hoge verwachtingen al in koers verwerkt (en lucht die er nu al uitloopt)
- na goedkeuring komt de uiterst moeilijke en mogelijk kostbare fase van commercialisatie.

Bepaald nog geen kat in het bakkie dus.

Ik geef je zeker gelijk dat glpg meegaat bij de een crash.
Nu over je 2e en 3e argument: als je meent dat de hoge verwachting al in de koers verwerkt is (wat zeker kan zijn), wat is dan je argument waarom de kostbare commercialisatie nog niet in de koers verwerkt is?
Ayous
0
quote:

Galapenjos schreef op 13 juni 2020 14:29:

[...]

Ik geef je zeker gelijk dat glpg meegaat bij de een crash.
Nu over je 2e en 3e argument: als je meent dat de hoge verwachting al in de koers verwerkt is (wat zeker kan zijn), wat is dan je argument waarom de kostbare commercialisatie nog niet in de koers verwerkt is?
Goede vraag, maar na euforie komt vaak moment van bezinning. Zijn ingewikkelde ketens om te penetreren.
7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 26,680
Verschil +0,120 (+0,45%)
Hoog 26,800
Laag 26,380
Volume 70.182
Volume gemiddeld 81.955
Volume gisteren 112.312