Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Michael Kraland - Verrek, een vertrek

74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
20
Verrek, een vertrek

Michael Kraland - 4-4-05, 15:00

"Ik ben de laatste oprichter die nog werkzaam is bij IEX en ik vertrek vandaag. Voor u schrijf ik dit laatste verhaal. Dank voor alle steun…”

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
Altijd uit zitten kijken naar u colums , uw bijdrage in de kk zeker ten tijde dat het hier soms aardig uit de klauwen liep te dreigen en uw humor waar u menig aanval mee paradeerde. Vind het jammer om in u bijdrage van vandaag te lezen dat u IEX gaat verlaten , zal u bijdrage zeker missen.
Het gaat u goed verder.

Met vriendelijke groet Spits
[verwijderd]
0
Als dit niet een verlate 1 aprilgrap is. En die indruk heb ik niet, dan vind ik dit zeer jammer.

Het gaat u goed!

[verwijderd]
0
Je oude vriend Chichi weg van het beurscafe en jij van de iex...het wordt allemaal nooit meer zoals het was. Jammer dat je vertrekt, Michael, het ga je goed!
Robert
[verwijderd]
0
Ik zal uw bijdrage missen heer Kraland. Uw vertrek betreur ik voor mijzelf en bejubel ik voor u.

Met gepaste eer saluut!

Grip
guyvg1
0
[verwijderd]
0
Erg jammer, altijd genoten van de columns. Maar aan al het goede komt een eind.

Bas
marique
0
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

Michael Kraland - 4-4-05, 15:00
...
Ik maakte ook nieuwe vijanden. Ongetwijfeld niet genoeg, maar ik heb mijn best gedaan en ben zo kieskeurig mogelijk geweest.
...

Schitterend, MK.
Juist hierom las ik je stukjes graag.
Reken mij niet tot je vrienden, noch tot je vijanden.
Bedankt voor het mede-oprichten van de IEX. Want zonder IEX zou ik op beleggingsterrein niet zijn waar ik nu ben.
Het ga je goed.

vrgr
marique

PS. Ik leerde nog een andere uitspraak toen ik ergens afscheid nam: 'Il faut partir pour retourner' (of woorden van gelijke strekking, want mijn Frans is niet zo denderend).

[verwijderd]
0
Da's dan verrekte jammer, want je stukken waren goed te pruimen, de enige hier die met humor en zelfrelativering schreef. Kom je tegenwoordig nauwelijks nog tegen.
En wat nu? Geiten fokken in de Pyreneeën? Of toch maar in de politiek?

Het ga je goed.

[verwijderd]
0
Het ga je verder goed, vooral een goede gezondheid gewenst...Ik zal je columns missen..Proficiat.
Lieps
2
Michael,

ik heb je columns altijd met veel belangstelling gevolgd. Als je toch nog betrokken blijft bij IEX kun je misschien nog wel soms een gastcolumn (of zoiets) plaatsen, zoals je ziet word je mening zeer gewaard. Het gaat je goed.

MVG Jos.
josti5
1
Michael, dankdankdank.
Heb jij dat ook wel eens?
Dat je pas echt beseft wat voor leuke en leerzame tijd het was, als mensen vertrekken?
Zeker de eerste IEX-jaren waren leuk, leerzaam en onschuldig: echt van particuliere beleggers, voor particuliere beleggers.
Helaas is ook dit medium meer en meer vervuild geraakt door aliassen in dienst van zakenbanken.
Tsja, zo gaat dat...
Veel succes en vooral plezier met je nieuwe aktiviteiten.
Ik zal je missen.
Groeten,
Jos.
[verwijderd]
0
Michael, bedankt voor je grote inzet om IEX tot iets moois te maken...Het is je gelukt!

Groeten Jasssie
eastwing
0
Jammer, ik hoop je columns nog wel te lezen ergens.
Veel plezier in je nieuwe uitdaging.

East.
Jos Koets
4
Beste Michael,

Het was alweer twee jaar geleden dat ik van jou een mail ontving of jij contact met mij mocht opnemen. Het contact is er gekomen en een maand later stond mijn eerste column op de site. Vooral over de reacties in de koffiekamer hebben we toen flink moeten lachen. Iedereen mocht raden welke persoon de voorpagina ging beschrijven. Uiteindelijk na talloze namen, heb ik een voorzetje gegeven waardoor mijn naam bekend werd. Dit vond jij niet leuk dat ik dit gedaan had.

Uit dit blijkt dat jij de humor hoog heeft zitten, maar het soms tever kon doordrijven. Genietend als lezers niet direct weten wat er gaat gebeuren. Dat is ook meerdere malen gebeurd bij de talloze discussies die hebben plaatsgevonden in de koffiekamer. Je kon dan zeer direct uit de hoek komen en iemand letterlijk knock-out slaan. Terecht of onterecht velen hebben jouw reacties als een genot gelezen. Het resultaat was natuurlijk dat je medestanders had en ook tegenstanders. Deze discussies zijn er gelukkig niet meer in de koffiekamer, maar sommige zullen nog met weemoed terugdenken aan deze.

Als onzekere schrijver heb jij mij meerdere keren een hard onder de riem gestoken. Het onzekere verdween hierdoor langzaam. Als ontdekker heb je mij een kans gegeven om mijn hobby op een leuke site te laten ontplooien. De lezers bepalen of jij een goede keuze hebt gemaakt. In ieder geval ben ik je dankbaar voor de kans die je mij gegeven hebt. Daarom ook deze reactie hier waar jij mij gevonden hebt.

Het ga je goed en we zullen elkaar zeker nog wel eens spreken.

Groetjes Jos Koets
[verwijderd]
0
Michael Kraland,

Ik heb het altijd leuk gevonden om je stukjes te lezen.
Jammer dat je weggaat een groot verlies voor de iex
mvg
joris
[verwijderd]
8
Dag Michael,

Toen ik opmerkzaam werd gemaakt op jouw vertrek kon ik het niet laten om nog even in te loggen. Gelukkig werkte het nog ;-). Ik heb zo'n anderhalf jaar geleden officieel afscheid genomen van deze site, maar ik moet nu gewoon iets van me laten horen.

We hebben nog wel eens met elkaar in de heg gelegen en ik vond je best een dwarskop zo nu en dan, maar de waardering is er niet minder om. Vooral in de begintijd heb jij tenslotte met je goede verhalen deze site 'gemaakt'. En voor de opbouw van zoiets kan men alleen maar ontzag hebben. Hoewel het aantal ingeschreven 'leden' het werkelijk aantal personen, dat deze site bezoekt, natuurlijk flink overstijgt ;-), is er toch een site neergezet om trots op te zijn.

Ik hoop niet dat je in wrok omkijkt naar mensen, die het op deze site om de ene of andere reden niet goed konden vinden. Een steeds wisselend publiek is immers ook een kenmerk van een goede 'kroeg'. En dat is ook de kracht van IEX. Wanneer je kunt zeggen, dat je site spinoffs heeft gekregen, heeft dat ook wel een waarde, zullen we maar zeggen.

Rest mij je al het goede te wensen in je nieuwe uitdaging en wellicht au revoir in een andere omgeving.

J.
ffff
1
Beste Michael,

Voor alles is een tijd van komen en een tijd van gaan, maar dit bericht bezorgde mij toch een heel katterig gevoel. Voor mij was jij DE personificatie van IEX. Vooral omdat je gestalte gaf aan dat idee wat al jaren in mijn hoofd spookte: Waarom is er toch niet één heel goede beleggerswebsite in Nederland , waar veel beleggers langskomen in plaats van dat ondoorgrondelijke woud van tientallen websites waar je je te pletter zoekt naar actualiteit of goede ideeën.

Ik herinner me nog altijd de dag dat ik IEX voor het eerst bezocht: dat is nou precies wat ik zoek.

Daarna is er veel gebeurd en jammer genoeg heeft de versnippering weer toegeslagen zoals we nog maar enkele dagen geleden in de KK constateerden.
Maar dat neemt niet weg dat IEX er inderdaad als een van de topwebsites staat en daar ben ik je bijzonder erkentelijk voor.

Maar het zal voor mij toch wel even wennen zijn aan het idee dat je je teruggetrokken hebt. Je weet hoe loyaal ik altijd geweest ben in al die jaren. Het ga je echt goed zowel qua gezondheid als in je verdere zakelijke leven.

Peter
74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%