Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

China

81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
!@#$!@!
0
- was hier niet iemand die vond dat chinezen oh zo milieuvriendelijk waren ?

Chinese economie blijft te hard groeien
De Chinese economie is in het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met 9,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2004. Het cijfer geeft aan dat de regering er nog niet in is geslaagd de economie voldoende af te koelen om over geheel 2005 uit te komen op de beoogde groei van circa 8%. Het handelsoverschot met EU loopt verder op.

Woordvoerder Zheng Jingping van het nationale bureau voor de statistiek suggereerde gisteren dat nieuwe maatregelen nodig zijn om de groei af te remmen. Zheng Jingping doelde met name op de bouw- en vastgoedsector. Eigendomsbelastingen of transactieheffingen zouden in deze sector speculatie moeten tegengaan. Sinds begin 2003 groeit de Chinese economie elk kwartaal op jaarbasis 9% of meer.

Eerdere maatregelen om de economie af te koelen hebben volgens Zheng Jingping wel hun vruchten afgeworpen, maar er moet meer gebeuren. Investeringen in kapitaalgoederen namen in het eerste kwartaal met 23% toe, waardoor er nog steeds tekorten zijn aan kolen, elektriciteit, olie en transportmogelijkheden. Hoewel begin 2004 dit percentage op 40 lag, is ook de 23% nog veel te hoog, oordeelde de woordvoerder van het Chinese bureau voor de Statistiek. Vorig jaar kregen Chinese banken de opdracht minder leningen en kredieten te verstrekken aan onder meer de vastgoedsector en de staal- en autoindustrie.

Dossier:Wereldmarkt China
Export

De aanhoudende sterke groei - analisten hadden gerekend op circa 9% - vindt zijn basis in de exportsector. De exporten namen in het eerste kwartaal met 35% toe tot $ 155,9 mrd, waardoor een handelstekort van $ 8,4 mrd werd omgezet in een overschot op de handelsbalans van $ 16,6 mrd. Met dat gegeven in de hand zal de Verenigde Staten ongewijfeld de pressie op China opvoeren om de yuan te revalueren, zodat Chinese exporten minder goedkoop worden.

Met de EU steeg het Chinese handelsoverschot eveneens. Die stijging zal de Europese textielindustrie zeer zeker aangrijpen voor een hernieuwd pleidooi om Chinese textielimporten aan banden te leggen. De deviezenreserve van China beliep eind maart $ 659,1 mrd, tegen $ 609,9 mrd eind vorig jaar en $ 439,8 mrd eind maart 2004. Alleen Japan heeft een nog grotere reserve. Die bedroeg eind maart $ 837,7 mrd.

Prijs van het succes

Volgens de Wereldbank heeft de explosieve economische groei van de afgelopen drie decennia circa een kwart miljard Chinezen van de ergste armoede verlost. Maar de prijs die China voor het economisch succes betaalt; daarvan zijn ook elke dag - én overal in het Aziatische land - de afschrikwekkende voorbeelden te zien. Energietekorten, lucht- en watervervuiling, oprukkende verwoestijning, smogwolken boven grote Chinese steden; het is onlosmakelijk verbonden met de snelle en sterke opkomst van de Chinese economie, nu al de zesde ter wereld.

Zo waarschuwden Chinese experts eerder deze week in de krant China Daily dat China een nijpend tekort heeft aan water voor gebruik in de landbouw, de industrie en de huishoudens. De tekorten worden bij ongewijzigd beleid steeds groter. Het waterbeheer in de volksrepubliek moet dan ook snel veel duurzamer, omdat rond 2030 de grenzen zijn bereikt. Met naar schatting dan 1,6 miljard Chinezen, van wie 60% in steden woont, is een goede watervoorziening tegen die tijd uitgesloten. Experts zeggen dan ook dat er in China meer aandacht moet komen voor waterbesparing, voor natuurbeheer en voor technologische innovatie.
Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad
[verwijderd]
0
Met de middelen die de chinezen de dag van vandaag hebben om DE FABRIEK van de wereld te zijn, zijn ze de meest propere handelaars, inderdaad.

Maar ge kunt zoals de meeste Amerikanen oogkleppen dragen en dom reageren op de realiteit.

The Artist
!@#$!@!
0
ha ha ha, hypocrietje.

Op deze link zie je bv dat nederland het meest vervuild is in europa (samen met noord italie)

Er staat ook een kaartje van de wereld, west- europa valt opeens in het niet door.... mag jij raden :-)

www.geografie.nl/tijdschrift/lesmater...
!@#$!@!
0
oh nog eentje voor je :-)

KEERZIJDE: HET MILIEU

Volgens een rapport van de Wereldbank liggen 16 van de 20 meest vervuilde steden ter wereld in China.

In datzelfde rapport wordt een schatting gegeven van de kosten van de vervuiling en de gevolgen daarvan voor het landschap: zo’n 170 miljard dollar per jaar

www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afle...

- zitten ze niet een beetje strak die oogklepjes ?
[verwijderd]
0
Hypocriet ikke lol.

Jij bent de enige die al 10 keer een nieuwe draad van China hebt geopend na een van mijn topteksten, en je slaagt er nooit in laat staan 4 reacties te krijgen.

En dan probeer je nu in de spots te staan, met een tekst over de fantastische groei in China, waarin de vervuiling een randopmerking is.

enfin, ge hebt bij deze al 2 reacties gehad, nu is je dag reeds geslaagd.

The Artist.
[verwijderd]
0
quote:

!@#$!@! schreef:

ha ha ha, hypocrietje.

Op deze link zie je bv dat nederland het meest vervuild is in europa (samen met noord italie)

Er staat ook een kaartje van de wereld, west- europa valt opeens in het niet door.... mag jij raden :-)

www.geografie.nl/tijdschrift/lesmater...
Wat een vreselijke stemmingmakerij is dit toch. Nederland is gewoon dicht bevolkt en om ons heen wonen ook grote concentraties (Londen, Ruhr gebied en West Belgie). Ongeveer 60 Miljoen mensen op een klein gebied.

We zijn overigens al heel goed opweg: veel industrie is hier al verdwenen en nog meer wordt verplaatst naar oost-europa en China. Wat dat betreft hebben we al een prima prestatie neergezet. Nu nog allemaal de auto inleveren en weer met paard-en-wagen het museum "nederland" promoten onder het mom van "rust en geen enkele aktiviteit".
[verwijderd]
0
quote:

!@#$!@! schreef:

- was hier niet iemand die vond dat chinezen oh zo milieuvriendelijk waren ?

kan wel zo zijn, maar wat wil je hier in mee zeggen? dat er milieuverontreiniging is in china? ik zou er ook niet om malen als ik 30 jaar in armoede had geleefd.zelfs in ons steenrijke landje investeren wij maar een fractie in het milieu, en laten ons auto('tje) niet staan.

of moet ik hier meer achter zoeken, was dit een beleggingstip? dan ben ik het met je eens, beleg je geld in china(fondsen) zou ik zeggen. de economie groeit hard, en ik ken geen land in Europa waarvan de bevolking zo hard werkt en ondernemend is als in china.

groeten,

marcel

!@#$!@!
0
De lijst van meest vervuilde steden wordt aangevoerd door Lanzhou, de hoofdstad van de provincie Gansu, gelegen in een lange, nauwe vallei. De inwoners worden toegedekt door een deken van stof, roet, uitlaatgassen en fabrieksdampen. Luchtvervuiling is hier de belangrijkste doodsoorzaak. In 2001 in men begonnen met het afplatten van een berg om op deze manier vervuilde lucht te laten ontsnappen.

Volgens de Wereldgezondheidorganisatie was in de periode 1991-1998 luchtverontreiniging verantwoordelijk voor de dood van 486.000 Chinese stadsbewoners per jaar.

De verwachting is dat alleen al in de provincie Shandong (87 miljoen inwoners) het aantal milieudoden in 2020 zal zijn opgelopen tot een miljoen per jaar. De grote boosdoeners zijn de door steenkool gevoede elektriciteitscentrales. Langzamerhand dringt in China het besef door dat er iets aan de luchtvervuiling moet worden gedaan.

- oh ik dacht dat ik poste omdat jij beweerde dat china zo milieuvriendelijk was. kan aan mij liggen hoor.
[verwijderd]
0
Goeien Bal Marcel.

Op andere draden over China kan U nog meerdere gedachten lezen over beleggen in China.

The Artist
!@#$!@!
0
quote:

Marcel... schreef:

kan wel zo zijn, maar wat wil je hier in mee zeggen? dat er milieuverontreiniging is in china?
idd, en dat het een flink probleem is en dus de economische groei in china wel eens tegen zijn ecologische grenzen kan aanliggen.

[verwijderd]
0
""De verwachting is dat alleen al in de provincie Shandong (87 miljoen inwoners) het aantal milieudoden in 2020 zal zijn opgelopen tot een miljoen per jaar. De grote boosdoeners zijn de door steenkool gevoede elektriciteitscentrales. Langzamerhand dringt in China het besef door dat er iets aan de luchtvervuiling moet worden gedaan.""

Weeral dat uit de lucht geklets jongen, ga toch naast Bush staan, ga toch zeggen waar het allemaal stinkt.

Als er nu een continent HET weet dan is het China.

Al die belachelijke praat van Europa en Amerika en Egotripperkes, van china moet dit moet dat china zus china zo china failliet china oververhit china doom, het enige dat China doet is het beter doen dan iedereen en op niemand kritiek hebben.

Neem daar eens een voorbeeld aan.

The Artist.

ps: in Azië is de ik-persoon => niets

dat is een goede raad voor de meesten hier, probeer eens wat minder interessant te moeten zijn, dat werkt verlichtend, de verwachtingen lossen zich sneller in.

[verwijderd]
0
ik zal eens verder gaan se

op hun kniekes zitten de fransen om het wapenboycot op te heffen.

Heel de EU Please China, werk met ons samen, neem ons over, neem onze autosector tot U, Please, we vergeten het verleden van het plein, dat waar we meer dan 10 jaar op zaten vitten.

Het uitleggen, maar in het gezicht op de knieën gaan.

Triestige boel jong, en dan de VS en greenspampe, ik zal maar zwijgen zeker.

The Artist.

ps:en de jappen, huilen makker, wij willen vrienden zijn met Sina, LOL.

!@#$!@!
0
lekker boeiend, ik had het erover dat mnr de "china-kenner" gewoon harde feiten ontkent over de grote milieuproblemen in china.
lovelyrita
5
quote:

The artist schreef:

Hypocriet ikke lol.

Jij bent de enige die al 10 keer een nieuwe draad van China hebt geopend na een van mijn topteksten, en je slaagt er nooit in laat staan 4 reacties te krijgen.

En dan probeer je nu in de spots te staan, met een tekst over de fantastische groei in China, waarin de vervuiling een randopmerking is.

enfin, ge hebt bij deze al 2 reacties gehad, nu is je dag reeds geslaagd.

The Artist.
Het is inderdaad opvallend dat op uw posts een hoop meer wordt gereageerd.
Dat leidt bij mij tot de volgende conclusies:
a. Uw posts zijn zo dom dat deze reacties uitlokken.
b. Op een interessante post wordt niet of nauwelijks gereageerd, daar dit forum m.n. door inhoudsloze mensen wordt bezocht (uitzonderingen daar gelaten).

mvg,

L.R.
[verwijderd]
0
quote:

!@#$!@! schreef:

[quote=Marcel...]
kan wel zo zijn, maar wat wil je hier in mee zeggen? dat er milieuverontreiniging is in china? [/quote]

idd, en dat het een flink probleem is en dus de economische groei in china wel eens tegen zijn ecologische grenzen kan aanliggen.

Dat de groei in china tegen ecologische grenzen aan zit, dat is ongeloofwaardig op de korte termijn. Het geldt eerder voor west-europa (denk maar aan het grondwaterprobleem dat we nu al hebben in droge zomers), alleen zitten wij hier ouderwets te 'polderen' (lees: ouwehoeren) zonder de handen uit de mouwen te steken - terwijl WIJ wel de financiele resources hebben om flink wat aan het milieu te doen.

Maar goed, als jij daar zo een probleem hebt met de milieuvervuiling in china, doe er dan wat aan. aangezien ze daar geen geld hebben om in het miliue te investeren, heb ik hierbij een suggestie voor je: maak maandelijks wat je kunt missen van je salaris over naar een fabriek in china onder de voorwaarde dat ze dat geld in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen investeren.

Nog een even een "disclaimer", want misschien ben ik bevooroordeeld: ik beleg vrolijk in diverse chinafondsen. Daar deze aangehouden voor langere termijn, verandert mijn positie in deze fondsen NIET dagelijks. Maandelijks (op de 22e) koop ik een vast bedrag bij, en dat veranderd niet op korte termijn gezien de uitstekende rendementen.

Cheers!

Marcel
[verwijderd]
0
Marcel.

""Maar goed, als jij daar zo een probleem hebt met de milieuvervuiling in china, doe er dan wat aan. aangezien ze daar geen geld hebben om in het miliue te investeren, heb ik hierbij een suggestie voor je: maak maandelijks wat je kunt missen van je salaris over naar een fabriek in china onder de voorwaarde dat ze dat geld in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen investeren.""

Vorige week wou ik mijn eigenste Red Chips-fondsen verkopen, vanwege het schandaal met Petrochina in Sudan, ik ben een op en top etisch belegger.

Het is naar mijn inziens onmogelijk dat vanuit België te volgen, ik weet wel dat Europese bedrijven werken met Charters dewelke controles uitoefen naar zulkse mistoestanden zoals ook kinderarbeid en natuurlijk de natuur.

In het geval van Europese en Amerikaanse aandelen ben ik daar ZEEEEEER streng voor => mijn keuze is daar ALWEER Colruyt => die doet dat zoals in een droom.

Mijn mening is dan ook dat de HOOFDTAAK bij de europese afzetbedrijven zit, zij moeten deze Controles goed uitvoeren en de Charters ondertekenen.

Merken zoals => Tommy Hilfiger => zij hebben nog steeds handel met duistere praktijken.

U hebt groot gelijk dat ik een deel van mijn inkomen moet spenderen aan bedrijven die rekening houden met de natuur.

Op termijn zal ik dat 100% toepassen.

The Artist
[verwijderd]
0
""Nog een even een "disclaimer", want misschien ben ik bevooroordeeld: ik beleg vrolijk in diverse chinafondsen. Daar deze aangehouden voor langere termijn, verandert mijn positie in deze fondsen NIET dagelijks. Maandelijks (op de 22e) koop ik een vast bedrag bij, en dat veranderd niet op korte termijn gezien de uitstekende rendementen.

Cheers!

Marcel

Bij deze hoop ik dat U dan ook voor een groot %tage in de Hang seng zit met Uw fonds.
( ik denk het wel => gezien U spreekt van winst )

Qua strategie => Perfekt.

The Artist
[verwijderd]
0
quote:

lovelyrita schreef:

[quote=The artist]
Hypocriet ikke lol.

Jij bent de enige die al 10 keer een nieuwe draad van China hebt geopend na een van mijn topteksten, en je slaagt er nooit in laat staan 4 reacties te krijgen.

En dan probeer je nu in de spots te staan, met een tekst over de fantastische groei in China, waarin de vervuiling een randopmerking is.

enfin, ge hebt bij deze al 2 reacties gehad, nu is je dag reeds geslaagd.

The Artist.
[/quote]

Het is inderdaad opvallend dat op uw posts een hoop meer wordt gereageerd.
Dat leidt bij mij tot de volgende conclusies:
a. Uw posts zijn zo dom dat deze reacties uitlokken.
b. Op een interessante post wordt niet of nauwelijks gereageerd, daar dit forum m.n. door inhoudsloze mensen wordt bezocht (uitzonderingen daar gelaten).

mvg,

L.R.
voor punt b., heb ik U ook een punt gegeven.

The Artist
[verwijderd]
2
Als China kenner zou je toch moeten weten dat uw ethiek niet de chinese is.

Wat mij opvalt aan uw reacties is uw kritiekloze houding t.o.v. China. Apestaartje post een stuk over milieuverontreiniging en inplaats van dat u daar inhoudelijk op ingaat lacht u het weg. Toch een gemiste kans met al uw vermeende bagage.

Iedereen die China volgt weet dat China, al dan niet terecht, op dit moment weinig boodschap heeft aan zaken als milieu, mensenrechten en democratie. Of dat een juiste houding is laat ik in het midden. De chinese manier van beschouwen is nu eenmaal compleet anders dan de onze. Wat niet wil zeggen dat de ene beter is dan de andere.

Ik zou erg uitkijken met een oordeel vormen over China, simpel omdat wij als Europeanen de Chinese visie nooit voor de volle 100% zullen kunnen volgen.
[verwijderd]
0
Iedereen die China volgt weet dat China, al dan niet terecht, op dit moment weinig boodschap heeft aan zaken als milieu, mensenrechten en democratie.

=> kijk naar een vorige posting hier van mij => Frankrijk.

The Artist
81 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%