Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
0
Lage geluidsgolven reiken over lange afstanden. „In tegenstelling tot korte golven gaan ze overal doorheen. Er valt niet tegen te isoleren. In het slakkenhuis waar gehoor- en evenwichtssyteem verbonden zijn, worden ze opgemerkt door zintuigcellen die geluids- en infrasone golven doorseinen naar de hersenen. Die kunnen een sensatie geven van zeeziekte. Langdurige blootstelling zorgt voor stress en het gevoel dat je moet vluchten”, zegt Feenstra.
rationeel
0
Dat zelfs mollen verdwenen uit de tuin nabij een windpark in Piershil, verbaast de emeritus hoogleraar niet. „Dieren kunnen uitermate gevoelig zijn voor dergelijke geluidsgolven.” Zijn conclusie is dezelfde als die van zijn Leidse collega: het roer moet om bij de aanleg van windparken in Nederland.
rationeel
0
Feitenmateriaal

Nu het nog kan. Of je nu uitgaat van hoorbaar laagfrequent of niet hoorbare drukgolven: de nieuwe regering zal de minimale afstand tussen windturbines en bebouwing moeten uitbreiden. „Het is de hoogste tijd dat bestuurders en rechters deze medische kennis serieus nemen”, zegt Nico Broekema van het Democratisch Energie Initiatief (DEI). „Tot nu toe wordt het volkomen genegeerd.” Daarom schreef ook het DEI een rapport met als titel ’Voorkom het windturbinesyndroom’. Zowel De Laat als Feenstra fungeerde als adviseur. „Wij willen dat de medische risico’s van windturbines als serieus feitenmateriaal worden geaccepteerd bij rechtszaken.”
rationeel
0
Volgens Broekema trekken omwonenden tijdens juridische procedures tegen windparken constant aan het kortste eind. „Bij de Raad van State krijgt men bijna nooit gelijk. Ook medische argumenten worden verworpen. Het is een euvel van het bestuursrecht:.... de bescherming dient de overheid...., niet de burger. Ik hoop echt dat de toeslagenaffaire rechters ook in dit dossier wakker schudt: is dit wel de verstandige koers? Anders verwacht ik straks forse schadeclaims door gedupeerde burgers.”
rationeel
0
Beter laat dan nooit. Maar waarom duurt het zo lang voordat er aandacht geschonken wordt aan de klachten die de ingrepen van de overheid veroorzaken?

Misschien kunnen bepaalde ingrepen gewoon NIET, zonder klachten die de gezondheid van de burger belasten.

Denk ook aan de overbevolking, en de dicht op elkaar staande bebouwing.
rationeel
0

’Hoe duurzaam zijn de intenties van Vattenfall?’

Op de plek van de huidige biomassacentrale in Diemen wil Vattenfall het grootste exemplaar van het land bouwen.

FOTO ANP/HH

Swart, Visschers en Vollenbroek

Energiereus Vattenfall claimt ’binnen een generatie fossielvrij’ te zijn. Deze duurzaamheidscampagne staat volgens Fenna Swart, Maarten Visschers en Johan Vollenbroek haaks op de bouwplannen van het bedrijf voor de grootste biomassaverbrandingscentrale in Diemen.

digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...

Vattenfall wil grote hoeveelheden hout gaan verbranden voor warmte. Hiervoor wordt jaarlijks ruim 200.000 ton aan bossen kaal gekapt in onder andere de Baltische Staten en de VS, vermalen en verscheept per bulk carriers naar Nederland.
rationeel
0
Het bedrijf voert intussen een internationale ’duurzaamheidscampagne’ waarin geclaimd wordt ’binnen een generatie fossielvrij te zijn’. De gangbare grap is inmiddels dat Vattenfall er alles aan doet om ’binnen een jaar bomenvrij te zijn’.
rationeel
0
Draagvlak

De Zweedse woordvoerder ’duurzaamheid’ van Vattenfall heeft onlangs aangegeven dat het bedrijf niet zal doorgaan met bouwen als er ’lokaal geen draagvlak bestaat’. Het valt nog te bezien wat deze woorden waard zijn. Niemand gelooft er nog in, op het (demissionaire) kabinet na.
rationeel
0
Toch heeft Vattenfall vorige week de rechtbank gemaand voort te maken met de rechtszaak die wij met een groot aantal burgers tegen het bedrijf en haar bouwplannen hebben aangespannen. Immers, uitstel zou kunnen betekenen dat de gereserveerde subsidies (€400 miljoen) in gevaar kunnen komen.
rationeel
0
Deze acties wijzen er niet op dat Vattenfall zich aan het bezinnen is, zoals ze afgelopen zomer nog naar buiten bracht. Daarom vinden wij dat Vattenfall zich in woord en daad moet keren tegen biomassaverbranding.
rationeel
0
Rampzalig

Uit talrijke wetenschappelijke reportages blijkt hoezeer houtpellets en zogenoemd resthout niet aan de voorschriften voldoen die aan de gangbare certificatie ten grondslag liggen. Het verlies aan bossen en biodiversiteit is rampzalig, de luchtverontreiniging rond de centrales ernstig.
rationeel
0
Onder de pet

Vorige week bleek nog dat de gemeente Amsterdam heeft geprobeerd meetgegevens van de biomassacentrale AEB onder de pet te houden. Inmiddels geven zowel Amsterdam als Vattenfall openlijk toe dat de overheidssubsidie (SDE+) op houtverbranding de hoofdreden is om deze en dergelijke biomassacentrales te bouwen.
rationeel
1
Eind vorig jaar gaf de toenmalige ceo van Vattenfall Zweden, Magnus Hall, nog aan verrast te zijn geweest door de kritiek op de biomassacentrale in Diemen en wel te willen afzien van ’andere houtstookcentrales in Nederland’. Maar wil Vattenfall nog enigszins geloofwaardig campagne kunnen blijven voeren, dan zou ze er goed aan doen om zich publiekelijk uit te spreken over de consequenties van hun ’duurzaamheidsmissie’ en de provincie Noord-Holland te vragen de vergunningen in te trekken. Dan kan de bouw van de biomassacentrale in Diemen van tafel en hoeven de rechtbankzittingen op 1 februari niet door te gaan. En, niet onbelangrijk, dan zou Vattenfall mogelijk een begin kunnen maken met het herstellen van vertrouwen en hun geloofwaardigheid in de samenleving.
rationeel
1
dr. Fenna Swart, voorzitter Comité Schone Lucht;

drs. Maarten Visschers,

Leefmilieu;

drs. Johan Vollenbroek, voorzitter Mobilisation for the Environment (v.l.n.r.).
rationeel
2
Het zou inmiddels toch opgelost moeten zijn.

Geen subsidies meer naar biomassa verbrandingscentrales.

Welke partijen houden dit nu tegen?

KIES WIJS, als er tenminste nog verkiezingen komen.
Ronald Engels
2
quote:

izdp schreef op 21 januari 2021 14:14:

Zozo, nu is plotseling een zeer korte periode van een paar weken wel belangrijk?

Tja, statistieken liegen nooit zullen we maar zeggen.
====================

izdp,

Nee hoor de shortterm afkoelingstrend van min -0.8 graden celcius van ongeveer 35 jaar (3x, 11-jarige zonneactiviteit cycli) tot 2055 voor heel Planeet Aarde is nog steeds wat volgen gaat en meer of minder CO2 in de atmosfeer heeft met zekerheid geen invloed op Global Warming en/of Global Cooling en is met zekerheid ook niet puur wetenschappelijk te bewijzen.

Wat het zeeklimaat van puur Nederland, Belgie, Denemarken, UK en Noorwegen gaat doen is zoals reeds enkele malen beschreven heel erg afhankelijk van onze zeer complexe Warme Golfstroom, die van de warme evenaar via de Bahamas richting de West-Europese kusten en verder richting Nova-Zembla, Yamal schiereiland en daarna naar westen Ijsland stroomt en dus afhankelijk is van meer of minder regenval op de noordelijke landmassa`s Noordelijk Halfrond en tevens meer of minder ijsmelt op Groenland, Noord-Canada, Siberie en de Artic Ocean, en dus meer specifiek meer of minder zoet water/ijs ophoping in de Beaufort Gyre, dit normaal conform de 11-jarige zonneactiviteit cyclus en de daaraan gekoppelde zeer koude zoetwater/ijs Beaufort Gyre dumping cyclus richting de noord Atlantic Ocean!

Deze warme golfstroom is bij Nederland steeds ruwweg 10 à 12 graden Celcius warmer als de Atlantische Ocean stroming ten zuiden van Groenland en of deze Warme Golfstroom werkelijk kan stoppen met stromen, lijkt me persoonlijk praktisch bijna niet mogelijk zoals enkele wetenschappers denken dat zou kunnen gebeuren, door meer/maximaal zoet water/ijs oppervlaktewater ophoping en dus veel minder en aanzienlijk minder zwaar zout Artic Ocean diepzeewater aanwezig, dit gezien de puur natuurlijke hoogste waterval ter wereld van 3505 meter met valdiepte naar 4100 meter in de Atlantische Ocean diepzee, die start op 600 meter diep in de Noord Atlantische Ocean in de Straat van Denemarken tussen zuiden West-Groenland en zuiden West-Ijsland.

Dus de Warme Golfstroom met Zeeklimaat als gevolg langs de West-Europese kusten en dus ook Nederland blijft absoluut de grote onzekere factor betreffende afkoeling of opwarming van het milde Nederlandse zeeklimaat tot nu toe????

Echter de rest van Planeet Aarde koelt op korte termijn gewoon verder af de komende 35 jaar met min -0.8 graden celcius en de komende 200 jaar met min -1.3 graden celcius onder invloed van verminderde en dus afkoelende zonneactiviteit en dus meer kosmische straling cloud seeding nucleaïtion en daarna langzaam maar zeker de komende 90.000 jaar de nieuwe glaciale periode, sterke planeet aarde afkoeling met min -12 à -15 graden celcius conform de Milankovitch Cycli, met glacial koude dieptepunt over ongeveer 40.000 jaar, afstand Planeet Aarde tot onze Zon dan ongeveer 189 miljoen km met TSI, Total Solar Irradiance dan in alle winter periodes ongeveer 1330 à 1335 Watt/M2!

Dus sorry voor de liefhebbers van één warmer Nederland, er verandert slechts dat onze winters langzaam maar zeker steeds kouder worden en onze zomers blijven gewoon normaal/onveranderd niet extreem warm op het platteland van Nederland, wel licht droger met grote waarschijnlijkheid.

Alle steden, de zogenaamde Urban Hot Spots worden wereldwijd voorlopig nog warmer, meer sardientjes in één blik vergroot zeer aanzienlijk de warmte productie in de overbevolkte steden, echter ook in de zeer verre toekomst zullen de steden de Urban Hot Spots ook sterk afkoelen en wellicht ontvolken en verhuizen wellicht massaal richting Zuid-Europa en Noord-Afrika, dit gezien de dan glaciale kou à la het huidige Siberie en Canada!

M.v.g. Ronald
[verwijderd]
1
quote:

Ronald Engels schreef op 21 januari 2021 15:58:

[...]

Dus de Warme Golfstroom met Zeeklimaat als gevolg langs de West-Europese kusten en dus ook Nederland blijft absoluut de grote onzekere factor betreffende afkoeling of opwarming van het milde Nederlandse zeeklimaat tot nu toe????

Echter de rest van Planeet Aarde koelt op korte termijn gewoon verder af de komende 35 jaar met min -0.8 graden celcius en de komende 200 jaar met min -1.3 graden celcius
o ja? Australië lijkt me toch weinig onder de indruk van de Noord-Atlantische Golfstroom. Daar moet de afkoeling zeker nog op gang gebracht worden?
Bijlage:
Ronald Engels
2
Gokker,

Deze trendgrafiek van de BOM heeft geen enkele voorspellende waarde wat betreft het klimaat op het Australische Continent over b.v. de laatste 10.000 jaar en de komende 200 à 1000 jaar.

Geeft een wellicht hopenlijk eerlijk leuk inzicht in het klimaat van Australie over de laatste 100 jaar en betekent verder weinig tot niets op de korte en lange termijn en wat betreft de zogenaamde CO2 klimaat opwarming. Vraag is in deze trend de periode 1930-1940 de data aangepast??

M.v.g. Ronald, succes met politiek correct zijn, de wereld heeft dit meer als ooit nog harder nodig?????
josti5
0
quote:

Ronald Engels schreef op 22 januari 2021 11:01:

Gokker,

Deze trendgrafiek van de BOM heeft geen enkele voorspellende waarde wat betreft het klimaat op het Australische Continent over b.v. de laatste 10.000 jaar en de komende 200 à 1000 jaar.

Geeft een wellicht hopenlijk eerlijk leuk inzicht in het klimaat van Australie over de laatste 100 jaar en betekent verder weinig tot niets op de korte en lange termijn en wat betreft de zogenaamde CO2 klimaat opwarming. Vraag is in deze trend de periode 1930-1940 de data aangepast??

M.v.g. Ronald, succes met politiek correct zijn, de wereld heeft dit meer als ooit nog harder nodig?????
Ronald, met betrekking tot de Golfstroom: ken je het boek van Otto Muk: Atlantis?
Daarin staan behartenswaardige dingen :-)
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 22 januari 2021 11:16:

[...]
Ronald, met betrekking tot de Golfstroom: ken je het boek van Otto Muk: Atlantis?
Daarin staan behartenswaardige dingen :-)
Dus Otto Muk heeft Atlantis gevonden.......???
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.335,93 +0,17%
 EUR/USD 1,0726 -0,03%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%